A small boat in a large body of water

MS Fridtjof Nansen – praktisk informasjon

Fra innreisekrav til WiFi om bord – her får du alt du trenger å vite før reisen med MS Fridtjof Nansen.

LIVET OM BORD PÅ MS FRIDTJOF NANSEN

Gjestene minnes om at kun drikkevarer som er solgt og/eller tilbudt i restauranter, barer, lugarer og suiter kan konsumeres om bord. Alle alkoholholdige drikkevarer som kjøpes i anløpshavner oppbevares separat om bord på skipet avbesetningen. Det du har kjøpt vil bli returnert og levert til lugaren din på siste dag av sjøreisen din.

Ved ankomst om bord deler vi ut et cruisekort som en del av innsjekkingen, i henhold til ISPS-koden. Alle gjester bes om å ha med seg dette kortet når de forlater skipet i samtlige havner og på utflukter. Kortet fungerer som et kontrollsystem ved landgangen, slik at personalet hele tiden vet hvem som er om bord og hvem som går av. Dette kortet er både nøkkelkort til lugaren din og betalingskort om bord. Dette kortet er altså det eneste betalingsmiddelet om bord. For å aktivere cruisekort-kontoen, må du ha et kort fra Visa, Diners eller MasterCard.

Kvelden før reisen avsluttes vil kontoen sluttføres og gjøres opp om bord, og du får kvitteringen på e-post. Merk at når du bruker kredittkort om bord på skipet vil kontoen din debiteres i euro, den offisielle valutaen om bord på skipet. Kredittkort som brukes for å betale om bord må være gyldige i minst tre måneder etter endt reise. Vekslingskursen vil være den som kredittkortselskapet ditt bruker. Merk at det ikke finnes fasiliteter for å veksle eller ta ut kontanter om bord.

Det daglige programmet vises på informasjonsskjermene rundt på skipet og TV-en i lugaren, med hver dags anløpshavn, landinger, foredrag, måltider og aktiviteter om bord. For enkel adgang til daglige oppdateringer om bord, anbefaler vi bruk av Hurtigrutens ombord-app. For mer informasjon om Hurtigruten-appen, se her.

Alle publiserte planer kan bli endret.

Merk at bruk av passasjeropererte droner ikke er tillatt under sjøreisen. Dette er forgenerell sikkerhet samt beskyttelse av det sårbare dyrelivet og andre passasjerers personlige sikkerhet.

Stikkontaktene i lugarene våre er alle 220V/50hz. Suitene har 110V for barbermaskiner. Stikkontaktene er vanlige norske med to pinner. Hvis du har utenlandske apparater kan det være nødvendig med en adapter.

På mange av ekspedisjonscruisene våre har vi landinger i områder med snø. Terrenget kan være gjørmete, ujevnt, vått og veldig glatt. Været kan være ublidt og kaldt. Dette er en del av det å være en oppdagelsesreisende.

I Antarktis er det obligatorisk å bruke gummistøvler under alle landinger. På naturlandinger i arktiske Canada, Grønland, Island og andre steder anbefales det å bruke gummistøvler. Du kan låne et par gummistøvler om bord uten kostnad under hele cruiset, og vi vil sørge for at de skylles og erklæres rene for frø og annet biologisk materiale etter hver landing. Dette gjør vi for å unngå utilsiktet spredning av invaderende arter i sårbare miljøer. Vi har størrelse 32 til 50. Hvis du trenger en mindre eller større størrelse enn dette, eller foretrekker å bruke dine egne støvler, er du velkommen til å ta dem med, men vit at ekspedisjonsteamet vil sjekke dem før du går i land, for å sikre at de er egnet for en landing.

Vi låner også ut vandrestaver om bord. Hvis du foretrekker å bruke dine egne staver, tar du dem med, men vit at de må rengjøres og desinfiseres etter hver landing.

Hurtigruten-appen er din digitale guide om bord. Vi anbefaler at du laster den ned før du kommer om bord, så du kan følge med på aktivitetene om bord, reservere i restauranten, bestille utflukter og finne info A–Å, fra øyeblikket du kommer om bord. Appen vil kun fungere mens du er om bord, siden den er koblet til skipets WiFi.

WiFi er tilgjengelig over hele skipet. Merk at internettforbindelsen om bord er begrenset, og at både internett og telefon fra tid til annen vil være uten forbindelse avhengig av hvor skipet befinner seg. På grunn av kapasitetsbegrensninger er den inkluderte WiFi-forbindelsen begrenset til nettsøk og ikke strømmetjenester. Kontakt resepsjonen hvis du har spørsmål relatert til WiFi-bruk.

Hovedspråket om bord er engelsk. Kunngjøringer og skriftlig informasjon gis også på fransk, tysk og kinesisk på utvalgte reiser.Foredragene blir strømmet til lugarene.

Denne tjenesten er uten ekstra kostnad for alle suitegjester. Vi har ikke et selvbetjent vaskeri for gjester. I stedet vil du få et skjema for klesvask som du må fylle ut. Prisene står oppgitt på skjemaet.

Skipene har et utvalg bøker om forskjellige temaer som er tilgjengelig for gjestene mens de er om bord.

Skipet følger internasjonale sikkerhetskrav, og er et moderne skip som passer for seiling til deres respektive destinasjoner, inkludert isdekte hav.

Alle gjester vil bli instruert i sikkerhetsprosedyrer, hvordan sikkerhetsutstyret fungerer og hvor det befinner seg før avreise. Det er en sikkerhetsplakat på innsiden av lugardøren, som vi oppfordrer alle gjester til å lese nøye.

Under seilingen vil spesielle sikkerhetsforskrifter gjelde på landinger med ekspedisjonsbåtene våre. Vennligst følg instruksjonene fra ekspedisjonslederen og besetningen/personalet. Spesielle redningsvester til bruk under landinger blir utdelt til alle passasjerer. En obligatorisk briefing rundt retningslinjer for sikkerhet vil også bli gitt.

Du kan levere utgående post i resepsjonen, og mot kostnaden av frimerker vil vi videresende posten i hver havn der dette er mulig. Tiden som trengs for levering av post kan være relativt lang. Hurtigruten Expeditions påtar seg intet ansvar for tapt post.

Om bord serverer vi en deilig frokost, lunsj og middag, alle i overensstemmelse med det daglige programmet. Tidspunkter for måltidene vil bli kunngjort i det daglige programmet. I restaurantene jobber vi med tidsintervaller. Vi ber alle gjestene våre om å bestille sin tidsintervall hos hovmesteren eller i Hurtigruten-appen. Oppgi informasjon om spesielle ønsker med tanke på sitteplasser og eventuelle spesielle dietter til salgskontoret/reisebyrået før reisen.

Piller mot sjøsyke er tilgjengelig for salg i resepsjonen. Dersom du har lett for å bli sjøsyk, anbefaler vi at du tar med deg de pillene du pleier å bruke. Du kan også kjøpe såkalte «sea bands» om bord.

Hurtigruten opererer i samsvar med ISPS-koden (International Ship and Port Security System), og sender all bagasje gjennom røntgen/metalldetektor ved ankomst til havn eller skip. ISPS-koden inkluderer også skanning av håndbagasje i alle havner gjennom hele reisen.

Liste over forbudte gjenstander:

 1. Ulovlige rusmidler, narkotika og ulovlige medikamenter
 2. Alle skytevåpen inkludert kopier og imitasjoner, våpen som ikke kan skyte, startpistoler og tilhørende komponenter (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: skytevåpen, funksjonelle eller kopier, ammunisjon av alle typer, BB-våpen, trykkluftvåpen, inkludert paint ball-våpen, nødbluss, pistollightere, pistol- eller skytevåpendeler, luftgevær, harpungevær, startpistoler, realistiske kopier av skytevåpen)
 3. Alle eksplosiver og kopier (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: fenghetter, dynamitt, fyrverkeri, pyroteknikk, håndgranater, plastisk sprengstoff, komponenter til å lage bomber og krutt)
 4. Stikkvåpen og skarpe gjenstander (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: kastestjerner, spring- eller foldekniver, dolker, kniver eller sakser med blad lengre enn 7 cm (inkludert foldbare lommekniver), åpne barberhøvler, spyd eller harpuner, buer og utstyr til buer, armbrøster, armbrøstbolter og langbuepiler, sabler, sverd, sgian-dubher eller kirpaner og økser)
 5. Stumpe våpen (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: slåsshansker, slåsshansker i messing, køller, klubber, batonger, pisker eller nunchaku og andre gjenstander laget eller beregnet for bruk som våpen)
 6. Bevegelighetshindrende gjenstander (inkludert, men ikke begrenset til følgende: håndjern, stropper for bein eller hode)
 7. Elektrosjokkvåpen og gjenstander med innhold som fører til lammelse eller nedsatt bevegelighet (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: strømpistoler, gasspistoler, tåregasspray, pepperspray, fosfor, syre og andre farlige kjemikalier som kan brukes til å lemleste eller uskadeliggjøre samt gift)
 8. Brannfarlige stoffer med mindre det transporteres i begrensede mengder (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: bensin, sprit, lettere drivstoff, maling, fortynnere, store batterier osv.)
 9. Lys eller røkelse
 10. Komprimerte gasstanker, flasker og sylindere (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: dykkertanker, propantanker og store aerosolbokser)
 11. Gjenstander som inneholder varmeelementer (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: varmeovner, varmetepper, infrarøde varmeovner, strykejern, varmtvannsberedere, kaffemaskiner osv.)
 12. Fjernstyrte eller uavhengige flygende enheter (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: droner, leker, eller drager av noe slag)
 13. Selvbalanserende svevebrett, air wheel, sparkesykler, segwayer
 14. Nødpeilesender, amatørradioer, satellittelefoner, transformatorer, laser- og laserpekere og jammeenheter

Listen over er ikke uttømmende. SSO (sikkerhetsansvarlig)/kapteinen er autorisert til å gjøre en faglig vurdering av lovligheten av en gjenstand som er deklarert, funnet eller oppdaget om bord.

I butikken vår om bord kan du kjøpe klær som passer for ekspedisjonscruise . Ekspedisjonsteamet kan gi deg råd om hvordan man bør kle seg på de forskjellige destinasjonene. Vi har et stort utvalg av både varme og praktiske klær, og vi fokuserer på tekstiler med naturlige fibre. I butikken får du også kjøpt suvenirer håndverksprodukter og postkort, og et utvalg av såpe, tannkrem og andre toalettsaker.

Vi tilbyr et rikt og variert program av valgfrie utflukter på land. I mange havner tilbyr vi inkluderte utflukter, som kan reserveres uten ekstra kostnad. I mange tilfeller kan de inkluderte utfluktene kombineres med andre valgfrie utflukter i havnene. De fleste utfluktene kan forhåndsbestilles, men kan også bestilles om bord hvis det er ledig kapasitet.

Vi anbefaler at du bestiller i god tid på forhånd for å unngå skuffelsen ved å ikke få plass på en fullbooket utflukt. Merk at påmelding er bindende. Vel om bord vil ekspedisjonsteamet gi informasjon om tidsfrister for bestilling av utfluktene som fortsatt er tilgjengelige. Utfluktene våre har engelskspråklige guider, med mindre noe annet indikeres. Andre språk kan ikke garanteres, med mindre noe annet spesifiseres. Utfluktene kan bli endret eller avlyst på grunn av værforhold. De avhenger også av antall deltakere.

Alle ekspedisjonslandinger og småbåtcruise mens vi er i Antarktis er inkludert i programmet. Sammen med valgfrie utflukter som kan bestilles, arrangerer også ekspedisjonsteamet en rekke aktiviteter under reisen. Disse avhenger av sted og årstid, men kan være aktiviteter som fotturer, småbåtcruise, kajakkpadling, tur med truger eller camping. Et begrenset antall kajakker er tilgjengelig for bestilling før utvalgte reiser, men alle andre aktiviteter bestilles om bord og avhenger av tilgjengelighet.

Vi minner om at våre stabile ekspedisjonsbåter både gjør det mulig å utforske på vannet og gjøre trygge landinger på ellers utilgjengelige områer. Du bør være relativt sprek for å komme deg om bord, men det er ellers ingenting å bekymre deg for. Mannskapet vårt vil vise deg hva du skal gjøre, og så lenge du følger deres anvisninger vil det å entre båten snart oppfattes som veldig enkelt og greit. På alle landinger i ekspedisjonsbåter, forventes det at gjestene bruker passende fottøy. For ekstra informasjon om fottøy, se punktet «Utstyr til låns». Landinger avhenger av gode forhold.

Om bord er røyking kun tillatt på anviste områder ute på dekk. Røyking er ikke tillatt på lugarer eller private balkonger. Det er strengt forbudt å kaste sigarettstumper på sjøen. Hvis røykeforbudet på lugaren brytes, vil det belastes et rengjøringsgebyr på ca. EUR 150 for å dekke kostnaden til vask av sengetøy og gardiner for igjen å gjøre lugaren røykfri. E-sigaretter er ifølge norsk lov tilsvarende tobakkssigaretter, og derfor er røyking av disse også kun tillatt på anviste røykeområder.

Når skipet tanker opp er det forbudt å røyke. Vi gjør kunngjøringer om bord når dette er aktuelt.

Røyking er ikke tillatt under naturlandinger i AECO- og IAATO-områder, unntatt for landinger i byer.

Hvis du har spesielle forespørsler (f. eks. diettrelaterte eller medisinske), ber vi deg informere oss så snart som mulig, og ikke senere enn 8 uker før dincruiseavreise. Vi vil gjøre vårt ytterste for å oppfylle slike forespørsler, men kan ikke garantere noe,, og ikke under noen omstendighet vil en slik forespørsel bli akseptert av oss som en del av reisebetingelsene.

À la carte-bespisning

På skipene som har Lindstrøm restaurant, tilbys suitegjester muligheten til å spise middag her. Reservasjoner må gjøres om bord, og tilbys ved tilgjengelighet.

Suite-frokost

På skipene som har en restaurant Lindstrøm, tilbys suitegjester en førsteklasses frokost, servert ved bordet. Ikke tilgjengelig på dagen for ombordstigning.

Suite-innsjekking

Suitegjester tildeles de første innsjekkingsintervallene, og på skip med restaurant Lindstrøm vil velkomstsnacks og oppfriskninger tilbys her.

Takeaway

Vi tilbyr en takeaway-tjeneste på noen av skipene våre fra restaurant Fredheim, fra kl. 7.30 til 8.30 for frokost, og fra kl. 12.00 til 21.00 for bespisning fra Fredheim-menyen. Du finner menyen på TV-skjermen, og kan bestille via telefonen.

Velkomstmøte

På dagen for ombordstigning vil suitegjestene finne en karabinkrok-klokke, en flaske sjampanje og en velkomsthilsen fra kapteinen på suiten etter innsjekking.

Oppredning av sengen om kvelden

Suitegjester vil ha en daglig oppredningstjeneste om kvelden, inkludert nye håndklær og sjokolade eller lignende på puten.

Vaskeritjeneste

Vi har ikke noe selvbetjent vaskeri for gjester. I stedet vil du få et skjema for klesvask som du må fylle ut. Prisene står oppgitt på skjemaet.

Minibar

I suitene er det en minibar som blir fylt opp hver dag. Den første påfyllingen er inkludert.

Romservice

Romservice er inkludert for følgende suiter på MS Fridtjof Nansen og MS Roald Amundsen, i åpningstidene til restaurant Lindstrøm:

 • MA #800 #801

 • MC #932 #919 #856 #849 #756 #749

 • MD #701

 • MF #700

Vi minner om at du bør bære forsiktig når du spaserer om bord når vi er til sjøs, spesielt når du er ute på dekk, og at du er obs på skilt med advarslers om våte og glatte dekk. Vær oppmerksom på at dørene ut til dekk kan være farlige når det er mye vind. Følg skilting og kunngjøringer når det ikke anbefales å gå ut. Når du går rundt inne på skipet, anbefaler vi at du holder deg fast i rekkverkene men ikke i dørkarmer, for å unngå skade.

PRAKTISK INFORMASJON: MS FRIDTJOF NANSEN

Informasjonen og beskrivelsene har blitt sjekket av personalet vårt og/eller lokale agenter for å sikre at de er riktige. Endringer kan imidlertid forekomme etter publiseringsdato, og det kan være tilfeller der Hurtigruten eller lokale leverandører trekker tilbake noen fasiliteter, eller at ekstra tiltak fra skipsledelsen innføres for å etterkomme covid-restriksjoner. Skulle vi bli klar over noen betydelige endringer som kan anses å påvirke hvordan du nyter ferien, vil vi gjøre vårt beste for å gi deg beskjed. Mange områder vi besøker er fjerntliggende og påvirket av lange perioder med kaldt vær eller vanskelig terreng. Fasilitetene som tilbys vil avhenge av lokale forhold.

Hvert ekspedisjonscruise er unikt. Alle reiseruter og utflukter er provisoriske og væravhengige, da vær, sjø og isforhold kan påvirke reiseruten. Utflukter kan også være avhengig av min/maks antall deltagere. Hurtigruten AS forbeholder seg retten til å endre reiseruten og innholdet i utflukter uten forvarsel (se vilkår og betingelser).

Hurtigruten AS kan ikke tillate at barn under 5 år reiser med oss til Antarktis og Sør-Georgia. Av sikkerhetsårsaker vil barn under 12 år bli vurdert før hver landsetting.

MS Fridtjof Nansen er tilrettelagt for rullestolbrukere. Gjester som har behov for spesiell assistanse må reise med ledsager. Merk at skipets landgang må brukes for å gå om bord og gå i land med rullestol. I havner der det er tidevann eller andre situasjoner hvor det må brukes en mobil landgang, eller ved landsetting med lettbåt, er det ikke mulig å ta med eller bruke rullestol. Gjester som bruker rullestol må ta med sin egen sammenleggbare rullestol i standardstørrelse.

Planlagte flygninger

De tilbudte prisene for flybilletter er spesielle priser for pakkereiser, og kan ikke endres eller kanselleres uten gebyr. Alle prisene på flypakker er basert på spesifikke bestillingsklasser. Hvis relevant bestillingsklasse ikke er tilgjengelig, kan et ekstragebyr bli lagt til. I økonomiklasse vil du få servert snacks eller sandwicher avhengig av flyselskap. Hvis dette ikke er inkludert i flyselskapets service, kan du kjøpe snacks og drikke. På interkontinentale flygninger er dette vanligvis inkludert. Vi kan tilby oppgradering til forretningsklasse på enkelte ruter. Avhengig av flyselskap, kan dette også inkludere seter med mer benplass. Vennligst merk at oppgradering ikke gjelder alle områder. Tillatt bagasje varierer etter flyselskap og kostnader kan påløpe om du overstiger dette, eller transport kan nektes. Vanligvis kan hver gjest ta med ett stykk håndbagasje som veier rundt 6–8 kg (dimensjoner og vekt avhenger av det respektive flyselskapet) om bord. Din tillatte bagasje er satt til 1 stykk (23 kg), men dette kan avhenge av flyforbindelsen; vennligst sjekk med ditt flyselskap. Ytterligere retningslinjer for transport finner du i vilkårene og betingelsene til våre flypartnere. Hvis du planlegger å ta med en rullestol eller trenger assistanse på flyplassen, vennligst gi oss beskjed når du bestiller. Flygningene kan gå tidlig om morgenen eller om kvelden, men de er alltid tilpasset våre reisearrangementer. Vennligst merk at noen flygninger kan ha overganger eller opphold. Vi tar forbehold om endringer i tider og/eller ruter, så vel som endring av flytype. Våre vanlige flypartnere er Lufthansa, British Airways, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines, LATAM, Iberia og Iceland Air. Vennligst merk at ombestilling eller refusjon av en allerede utstedt billett vil bli belastet før avreise. Overføring eller refusjon av en billett er ikke mulig etter reisen. Alle flytider som blir gitt ved bestillingstidspunktet er provisoriske og kan bli endret; vennligst sjekk før du reiser.

Inkludert flygning Buenos Aires–Ushuaia

Flygningene fra Buenos Aires til Ushuaia og vice versa blir operert av LATAM Airlines eller Aerolineas. De har vanligvis avgang tidlig om morgenen med ankomst i Buenos Aires om ettermiddagen eller tidlig på kvelden på returen. Vennligst merk at flyselskapet vil bekrefte de endelige flytider mellom Buenos Aires og Ushuaia først noen få dager før avgang. Kontakt vår informasjonsskranke på hotellet i Buenos Aires en dag før avgang for endelige flytider og ombordstigningskort.
På disse flygningene tilbys det kun økonomiklasse, det er ikke mulig med oppgradering til høyere bestillingsklasser. På flygningen blir det servert et lett måltid og alkoholfri drikke. Du kan reise med innsjekket bagasje på maksimalt 23 kg og ta med en håndbagasje på maks 8 kg om bord.
Vær oppmerksom på at denne tillatte bagasjen kan være forskjellig fra det som tillates på flyselskapet du bruker på din langdistanseflygning til/fra Buenos Aires. Vi ber deg om å sjekke betingelsene for bagasje på din flygning og passe på at du ikke har med mer.
Vennligst merk at flygningen til/fra Ushuaia er planlagt å reise fra/ankomme Jorge Newberry National Airport, den nasjonale flyplassen i Buenos Aires. Du trenger minst 4 timer for å bytte flyplass i Buenos Aires til din flyforbindelse fra den internasjonale flyplassen i Buenos Aires, Ezeiza. Oppsett av flyplasser kan bli endret, men vi vil sørge for å gi deg oppdatert informasjon sammen med reisedokumentene dine.
På grunn av sen beskjed om flytidene til charterflygningen anbefaler vi at du planlegger en overnatting i Buenos Aires på slutten av reisen, av hensyn til flyforbindelsene. Vi kan ikke påta oss ansvaret om du mister din egen bestilte returflygning på grunn av en eventuell forsinkelse på flygningen mellom Buenos Aires og Ushuaia.

The standard of the hotels we use is equivalent to 4-stars, centrally located or if more convenient for your booked arrangement, close to the airport. There is no official hotel rating and local hotel categories apply. All rooms have private facilities. Single rooms may be smaller and less conveniently situated and may be double rooms for sole occupancy or purpose-built single rooms. Hotels may charge for some facilities, e.g. saunas. The price for the overnight includes breakfast, if not stated differently on your confirmation.

Hurtigruten Expeditions tilbyr et utvalg valgfrie før- og etterprogram som kan legges til reisen din med Hurtigruten. Dette kan være utflukter på en halv eller hel dag, eller turer med overnatting. På grunn av endrende forhold kan rekkefølgen på severdighetene variere. Det kreves et minimum antall gjester. For gjester som ikke er fullt mobile, må før- og etterprogrammene forespørres.

Det vil til enhver tid være en engelsktalende lege og sykepleier om bord. Skipet har en liten sykestue med nødvendig utstyr og medisiner til å håndtere små nødsituasjoner. Ved en alvorlig nødsituasjon vil nærmeste sykehus bli kontaktet. Medisinske konsultasjoner og medisiner blir belastet gjestene våre. Alle gjester må ha reiseforsikring. Dersom du er avhengig av livsviktige medisiner, husk å ta med tilstrekkelig mengde, og ta høyde for uforutsette forsinkelser. Vi anbefaler at du oppbevarer medisinene dine i håndbagasjen, og at disse er tydelig merket med klare instruksjoner for bruk. Dersom du er avhengig av livsviktige medisiner, ber vi deg melde fra om dette til skipslegen ved ombordstigning. Sykdom om bord kan føre til karantene, og eventuelle ordre fra skipslegen og kapteinen må følges.

Bruk noen minutter på å gjøre deg kjent med hvilke reisedokumenter du vil bli bedt om å vise før du går om bord i skipet. Som gjest er det ditt ansvar å finne informasjon om og innhente alle nødvendige reisedokumenter og ha dem tilgjengelig når det er nødvendig. Pass er eneste gyldige identifikasjon på en Hurtigruten-reise. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato.
Vi kan dessverre ikke påta oss ansvaret hvis du blir nektet adgang til en flygning eller innreise til Spitsbergen, eller på annen måte får vanskeligheter eller ekstrakostnader som et resultat av at passet ditt ikke blir godkjent eller at du ikke kan fremvise nødvendig visum eller annen dokumentasjon.

På noen ekspedisjonscruise er vaksinasjoner påkrevd. Alle passasjerer er ansvarlige for å sikre at de innfrir alle krav på reisetidspunktet. På noen reiser er vaksinasjon mot gulfeber påkrevd. Sjekk informasjonen på reisesidene.

Et helseerklæringsskjema er påkrevd for noen av ekspedisjonscruisene og ekspedisjonsdestinasjonene våre. Se siden vår for innreisekrav for å se alle detaljene.

Transport er inkludert i henhold til det som vises i ditt bestilte opplegg. Hurtigruten Expeditions tilbyr busstransport fra flyplassen til kaia enkelte hoteller. Transport-tidene samsvarer med skipets ankomst- og avgangstider og dine flygningers ankomst- og avgangstider. Det er mulig at det kan bli ventetider på flyplassen. Varigheten på flyplasstransporten avhenger av destinasjonen, men tar vanligvis mellom 45 og 60 minutter (avhengig av trafikk). Unntak kan forekomme der det trengs lenger tid på grunn av større avstand mellom flyplassen og havnen. Du vil få mer informasjon om din transport i reisedokumentene dine.
For gjester med nedsatt mobilitet kan det forespørres om rullestolvennlig transport.

Om bord kan du kle deg uformelt. For alle ekspedisjonscruise anbefaler vi at du tar med pustende, regn- og vindtette klær. En varm lue, hansker, skjerf og varme klær kan være nyttig, sammen med ullundertøy i vintermånedene. Robuste sko er viktig for noen utflukter, og gåstaver kan være nyttig.