Velkommen om bord

Snart går du om bord på MS Fridtjof Nansen for en eventyrlig reise. Her er 10 tips for å forberede deg, og gi deg best mulig utgangspunkt for ekspedisjonen din.

Captain on the bridge of Roald Amundsen

1. Bli kjent med skipet

Før avreise kan du ta en virtuell rundtur på vårt hybriddrevne ekspedisjonsskip.

Utforsk skipet Utforsk skipet
Captain on the bridge of Roald Amundsen
A living room

2. Enklest mulig innsjekking

Du sjekker inn på samme dekk som lugaren din befinner seg på. Enkelt og greit. Har du bestilt suite, sjekker du inn på Restaurant Lindstrøm på dekk 9.
A living room

3. Wi-Fi

Ja, det er gratis Wi-Fi om bord. Men fordi vi seiler i verdens minst tilgjengelige områder og er avhengige av satellitter for å få nettverk, vil både dekning og fart være veldig begrenset til tider. Når vi seiler nært land er det ofte mulig å koble seg på 4G via mobilen.

Gruppe av telt som vokste opp i en Snøhvit Antarktis landscap

I de områdene vi besøker kan du ikke forvente samme kvalitet på Wi-Fi som du får når du reiser med f. eks. fly.

For at alle skal få tilgang til Wi-Fi, er det ikke mulig å streame om bord.

I noen områder er vi til og med nesten helt uten Internett-forbindelse. Send denne linken til venner og familie før avreise, så kan de se hvor skipet befinner seg, uansett tid og sted.

A man standing on top of a snow covered mountain

4. Dagens program

I stedet for å ha et fastlåst tidsskjema, kommer Ekspedisjonsteamet til å skreddersy hver eneste dag i henhold til været og hvor vi befinner oss akkurat der og da.
A man standing on top of a snow covered mountain

Derfor får du dagsprogrammene en dag av gangen, vanligvis kvelden før – eller til og med samme morgen.

Når man er på ekspedisjonscruise, er dette en del av spenningen. Hver eneste dag er et nytt eventyr – og ingenting er skrevet i stein. 

Vi anbefaler også at du laster ned Hurtigrutens app for å få enda mer ut av ekspedisjonen din.

A screenshot of a cellphone
A group of people standing in front of a mirror posing for the camera

5. Forelesninger

Ekspedisjonsteamet om bord holder spennende forelesninger i verdensklasse. Du kan enten delta på disse forelesningene i Vitenskapssenteret eller sitte avslappet på «første rad» i din egen lugar. Alle forelesninger sendes direkte til TV-en på lugaren din.
A group of people standing in front of a mirror posing for the camera
Sauna on Ms Roald Amundsen
Sauna
Bilde: Oscar Farrera

6. Treningssenter, velværesenter, badstue og bassengområde

Velværesenteret ligger på dekk 7. Det pleier å være stor rift om spa-behandlinger de dagene vi er til sjøs (altså ikke går i land noen steder). Derfor anbefaler vi at du bestiller behandlingene du vil ha så tidlig som mulig.
Sauna on Ms Roald Amundsen
Sauna
Bilde: Oscar Farrera

Dette kan enten gjøres direkte i velværesenteret eller i resepsjonen.

Du trenger ikke å bestille tid for å bruke treningssentret (dekk 7), badstuen, basseng eller boblebad (dekk 10) eller løpebanen (ute på dekk 11).

Hot tubs on MS Roald Amundsen
Aune Restaurant
Aune Restaurant.
Bilde: Agurtxane Concellon

7. Restaurant Aune

Hovedrestauranten om bord heter Aune, og her serveres det tre måltider hver dag; frokost, lunsj og middag. Middagsmenyen er satt, men du kan velge mellom dagens kjøtt-, fisk- eller vegetarrett.
Aune Restaurant
Aune Restaurant.
Bilde: Agurtxane Concellon
A group of items on a table

Noen dager går vi i land på nye og spennende steder når det er middagstid. Da serverer vi i stedet en nydelig buffet senere på kvelden.

Gjestene våre vil heller gå i land på nye steder eller se eksotisk dyreliv på nært hold, enn å få middagen servert på et satt tidspunkt.

A woman sitting at a table eating food

8. Restaurant Fredheim

Fredheim er stedet der du kan slappe av og være sosial. Bli kjent med de du reiser sammen med, og la smaksløkene dine kose seg samtidig. Menyen endrer seg i løpet av hele ekspedisjonen.
A woman sitting at a table eating food

I tillegg til restaurantens signaturretter, kan du bestille maten som serveres i Aune. Uansett hva du har lyst på, så er det du bestiller i Fredheim inkludert i prisen for alle gjester.

Åpent for frokost, lunsj og middag.

 

Fredheim Restaurant, MS Roald Amundsen
Lindstrøm Restaurant, MS Roald Amundsen.
Lindstrøm Restaurant.
Bilde: Agurtxane Concellon

9. Restaurant Lindstrøm

I skipets à la carte restaurant serveres det nydelige lunsjer og gourmetmiddager hver dag. Alle gjester kan bestille bord her. De flinke kokkene våre har faste 8-dagers menyer gjennom hele reisen.

Lindstrøm Restaurant, MS Roald Amundsen.
Lindstrøm Restaurant.
Bilde: Agurtxane Concellon
A plate of food

Måltider i Lindstrøm er inkludert for suitegjester, mens andre gjester må betale et tillegg. Suitegjester kan også velge å spise à la carte-frokoster i Lindstrøm, i tillegg til frokostene som serveres i Aune.

På MS Fridtjof Nansen er brus og skipets vin og øl inkludert ved alle måltider. Kaffe og te er inkludert gjennom hele dagen. 

Diettbehov

Hvis du har spesielle diettbehov, setter vi pris på om du sier i fra om dette før avreise. Vi vil gjøre alt vi kan for å imøtekomme behovene dine. Fordi vi er på en ekspedisjon med begrensede leveransemuligheter, kan vi likevel ikke garantere at alle behov blir møtt.

A group of people standing around a table

10. Spennende aktiviteter om bord

Det skjer mye om bord, og det er mye å både gjøre og se på. Bli med på forelesninger, bli med i land, på utflukter og aktiviteter – og du kan lære enda mer i vitenskapssenteret.
A group of people standing around a table

Til tross for dette, blir det mye tid der du må finne på noe selv. Vi anbefaler at du tar med deg bøkene du alltid har hatt lyst til å lese, men aldri har hatt tid til.

Et annet tips er å ta med en kortstokk eller brettspill. I bibliotekdelen av vitenskapssenteret finnes det en samling bøker om polarhistorie, og flere av disse er på norsk. En annen mulighet er å slappe av og nyte utsikten i Explorer baren på dekk 10.

Last ned Hurtigrutens app

Vi anbefaler også at du laster ned Hurtigrutens app for å få enda mer ut av ekspedisjonen din.

A hand holding a glass of wine