exterior of the santa cruz II ship

MS Santa Cruz II: Praktisk informasjon og livet om bord

Informasjon om alt fra pass til Wi-Fi om bord – her er alt du trenger å vite før ekspedisjonscruiset med MS Santa Cruz II.

Praktisk informasjon 

Informasjonen og beskrivelsene har blitt sjekket av personalet vårt og/eller lokale agenter for å sikre at de er riktige. Endringer kan imidlertid forekomme etter publiseringsdato, og det kan være tilfeller der Hurtigruten eller lokale leverandører trekker tilbake noen fasiliteter, eller at ekstra tiltak fra skipsledelsen innføres for å etterkomme covid-restriksjoner. Skulle vi bli klar over noen betydelige endringer som kan anses å påvirke hvordan du nyter ferien, vil vi gjøre vårt beste for å gi deg beskjed. Mange områder vi besøker er fjerntliggende og påvirket av lange perioder med kaldt vær eller vanskelig terreng. Fasilitetene som tilbys vil avhenge av lokale forhold.

Endringer i nasjonalparkregler, sesongsvingninger, sikkerhetsårsaker og værforhold kan i blant kreve at vi endrer reiseruter uten forhåndsvarsel. Disse avgjørelsene blir tatt med gjestenes sikkerhet i tankene og for å bevare øyene.

Barn under 6 år kan ikke være med på ekspedisjoner med MS Santa Cruz. En ansvarsfraskrivelse må signeres av foreldre eller foresatte for barn under 12 år ved ankomst til MS Santa Cruz, da cruisefasilitetene ikke er tilpasset barn og det heller ikke er barnepassere om bord.

Reiser til Machu Picchu og Galápagosøyene egner seg ikke for rullestolbrukere. Santa Cruz II har ingen rullestolvennlige ramper, lugarer eller heiser.

Langdistanserutefly

De tilbudte prisene for flybilletter er spesielle priser for pakkereiser, og kan ikke endres eller kanselleres uten gebyr. Alle prisene på flypakker er basert på spesifikke bookingklasser. Hvis relevant bookingklasse ikke er tilgjengelig kan et ekstragebyr bli lagt til. På de fleste interkontinentale flygninger og noen kontinentale flygninger, er drikke, måltider og snacks inkludert i økonomiklasse. Hvis det ikke er inkludert, vil drikke og snacks være tilgjengelig for kjøp. Vi kan tilby oppgradering til forretningsklasse på enkelte ruter. Avhengig av flyselskap, kan dette også inkludere seter med mer benplass. Oppgraderinger er ikke tilgjengelig på alle flygninger. Tillatt mengde bagasje varierer med flyselskap, og kostnader kan påløpe om du overstiger dette, eller transport kan nektes. Vanligvis kan hver gjest ta med én håndbagasje som veier rundt 6–8 kg (dimensjoner og vekt avhenger av det respektive flyselskapet) om bord. Kvoten for innsjekket bagasje i Economy Class er ett kolli (23 kg), men dette kan avhenge av flyforbindelsen. Hør med flyselskapet for å sjekke dette. Ytterligere retningslinjer for transport finner du i vilkårene og betingelsene til våre flypartnere.

Hvis du planlegger å ta med en rullestol eller trenger assistanse på flyplassen, ber vi deg om å gi oss beskjed når du bestiller.

Flygningene kan gå tidlig om morgenen eller om kvelden, siden de er tilpasset våre reisearrangementer og cruise. Merk at noen flygninger kan ha mellomlandinger eller opphold. Vi tar forbehold om endringer i tider og/eller ruter, så vel som endring av flytype. Våre vanlige flypartnere er Lufthansa, British Airways, KLM/Air France, LATAM og Iberia. Merk at ombestilling eller refusjon av en allerede utstedt billett før avreise kun er mulig mot et gebyr. Overføring eller refusjon av en billett er ikke mulig etter avreise.

Alle flytider som blir gitt ved bestillingstidspunktet er provisoriske og kan bli endret; vennligst sjekk før du reiser.

Peru, Ecuador og Galápagosøyene

Flygninger i Peru og Ecuador drives av LATAM.

Economy Class på LATAM er tilgjengelig på flystrekninger fra/til Quito eller Guayaquil til Galápagosøyene som vi tilbyr i kombinasjon med seilasen, og flystrekninger til/fra Lima-Cusco (Peru) i kombinasjon med turprogrammet Machu Picchu. Det er ikke mulig med oppgraderinger til høyere bestillingsklasser.

Du kan reise med innsjekket bagasje på maksimalt 23 kg og ta med én håndbagasje på maks 8 kg om bord.

Merk at denne bagasjekvoten kan avvike fra flyselskapet du bruker for langdistanseflygningen til/fra Lima (for Machu Picchu-programmet) og Quito/Guayaquil (for Galápagosøyene).

Vi ber deg om å sjekke bagasjebetingelsene, og bekrefte at du ikke har med deg for mye bagasje. Du kan kun bestille ekstra bagasje som en betalt tjeneste i innsjekkingsskranken.

Alle flytider som blir gitt ved bestillingstidspunktet er provisoriske og kan bli endret; vennligst sjekk før du reiser.

Standarden på hotellene vi bruker tilsvarer 4–5 stjerner. De har en sentral beliggenhet, eller ligger nær flyplassen hvis det er mer praktisk for opplegget du har bestilt. Alle rommene har egne bad. Enkeltrom kan være mindre og ha dårligere beliggenhet. De kan være dobbeltrom for bruk av én person eller rom designet for en person. Det kan hende at hotellet tar gebyrer for bruk av enkelte fasiliteter, f.eks. badstuer. Prisen for overnattingen inkluderer frokost, om ikke annet er oppgitt i bekreftelsen.

Det er en engelskspråklig lege og sykepleier om bord til enhver tid. Skipet har en liten sykestue med nødvendig utstyr og medisiner til å håndtere små nødsituasjoner. Ved en alvorlig nødsituasjon vil nærmeste sykehus bli kontaktet. Medisinsk rådgivning er gratis, men passasjerer må betale for visse medisiner. Alle gjester må ha reiseforsikring.

Dersom du er avhengig av livsviktige medisiner, husk å ta med tilstrekkelig mengde, og ta høyde for uforutsette forsinkelser. Vi anbefaler at du oppbevarer medisinene dine i håndbagasjen, og at disse er tydelig merket med klare instruksjoner for bruk. Dersom du er avhengig av livsviktige medisiner, ber vi deg melde fra om dette til skipslegen ved ankomst.

Pass og visum

Bruk noen minutter på å gjøre deg kjent med påkrevde reisedokumenter du vil bli bedt om å vise før du går om bord i skipet. Som gjest er det ditt ansvar å finne informasjon om og innhente alle nødvendige reisedokumenter og ha dem tilgjengelig når det er nødvendig. Pass er eneste gyldige identifikasjon. For Ecuador og Peru må passet ditt være gyldig i mer enn seks måneder etter at du kommer hjem. Det er hver gjests ansvar å sikre at de på reisetidspunktet oppfyller alle krav til innreisevisum.

Vaksiner

Ingen vaksiner er påkrevd for øyeblikket for innreise i Ecuador og Peru.

Besøk nettstedet vårt for ekstra informasjon og/eller siste oppdateringer om innreisekrav.

Transport er inkludert i henhold til det som vises i ditt bestilte opplegg (se bestillingsbekreftelsen). Hurtigruten tilbyr busstransport fra flyplassen til kaia og enkelte hoteller. Transporttidene samsvarer med skipets ankomst- og avreisetider samt ankomst- og avreisetidene for flyet ditt. Forsinkelser på flyplassen kan forekomme. Varigheten på transporten til flyplassen avhenger av destinasjonen, men tar vanligvis mellom 45 og 60 minutter (avhengig av trafikken). Unntak kan forekomme der det trengs lenger tid på grunn av større avstand mellom flyplassen og havnen. Du vil få mer informasjon om transport i reisedokumentene dine.

Været på Galápagosøyene er fint året rundt. Fra januar til april kan du forvente regn, så husk å ta med en lett regnjakke eller poncho. Regnværet er vanligvis kortvarig og etterfølges av sterk sol og høy fuktighet. Det er best å ha på seg lag med lette bomullsklær. Fra juni til oktober er det tørrere, men kaldere. I tillegg til å bruke lag med bomullsklær, kan det også være lurt å ha med seg en vindjakke. Som sagt går månedene her over i hverandre, med en miks av de to forholdene som beskrevet ovenfor, og det varierer fra år til år.

Klimaet i Quito kjennetegnes av en konstant temperatur året rundt. Det meste av regnværet (regnsesongen) er i april, og den varmeste måneden er september, med en maksimum gjennomsnittstemperatur på 22 °C. Den kaldeste måneden er september, med en maksimum gjennomsnittstemperatur på 21 °C. Juli er den tørreste måneden, og august er den mest solfylte måneden.

Klimaet i Cusco (startstedet for Machu Picchu) er inndelt i to sesonger: Regnsesongen (fra november til april) og den tørre sesongen (fra mai til oktober). I regnsesongen er temperaturen høyere (mellom 7 °C og 21 °C), og i den tørre sesongen er den noe lavere (mellom 0 °C og 20 °C).

Gode tursko (tennis- eller joggesko) som passer året rundt, anbefales for fotturene. Vanskelighetsgraden på stiene varierer, men de fleste innebærer vulkansk natur. På visse stier, og ved våte landinger, liker noen av gjestene å ha på seg vannsko.

Lette bomullsbukser som puster og kan omgjøres til shorts, har vist seg å være nyttige i alle sesonger. Husk å ta med deg én eller to badedrakter. Når vi reiser i høyt terreng (Quito og Cusco), bør du ha med deg en varm genser, hansker, skjerf og regnjakke.

Hatter med brede kanter og stropp anbefales året rundt.

I de kaldere månedene er våtdrakter (korte, 2 mm tykke drakter) tilgjengelig.

Livet om bord

Gjester som tar med seg flasker med vin og/eller brennevin om bord Santa Cruz II, må betale en korkavgift på USD 27 pluss skatt.

Alle lugarene har et vindu i samme størrelse og eget bad.

Vannet fra springen i lugaren er avsaltet, men ikke drikkelig. Du finner vanndispensere med kaldt vann på dekkene Horizon, Expedition og Sun.

Du kan oppleve noe støy og vibrasjoner i noen lugarer. Dette avhenger av hvor på skipet lugaren din er. Støy påvirker folk forskjellig, og det som er plagsomt for én person kan være uproblematisk for en annen.

Santa Cruz II gir deg ikke nøkler til lugarene dine, heller ikke et cruisekort. Lugarene kan låses fra innsiden. Hver lugar har en safe, og korridorene har kameraovervåking.

Når du sjekker inn, åpner vi en ombordkonto («shipboard account», eller SA) for deg. På dette tidspunktet kan du registrere kredittkortet ditt og sørge for at utsjekkingsprosedyrene går raskere den siste dagen. Noen av kredittkortene som er godkjent i Ecuador er: Diners Club, Visa, American Express og Master Card. Besetningen vår vil be deg om å skrive under på en kvittering for å registrere utgiften før de setter den på ombordkontoen din.

Lokalvalutaen i Ecuador er AMERIKANSKE DOLLAR, og det finnes minibanker på flyplassene på fastlandet, på Baltra lufthavn og i byene Puerto Ayora og Puerto Baquerizo Moreno.

Tips er ikke forventet om bord. Foreslått tips for tjenester på land oppgis i reisedokumentene dine.

Hver kveld gir ekspedisjonslederen og guideteamet en kort oppsummering av morgendagens aktiviteter. Deretter vises programmet på programskjermene du finner på ulike synlige steder på skipet og på informasjonstavlen.

Droner er ikke tillatt på Galápagosøyene. Blitsfotografering av dyr er ikke tillatt. Profesjonell fotografering eller filming krever spesialtillatelse fra direktoratet for nasjonalparken.

Strømmen om bord er 220V- 110V, 60hz. Stikkontakter er av type B (standard i USA).

Noe av utstyret på MS Santa Cruz II er sit-on-top-kajakker, padlebrett, en båt med glassbunn, 2 mm tykke kort-ermet våtdrakt (størrelser XXS til XXL) og utstyr til snorkling (nettingposer, masker, svømmeføtter, snorkler og flytevester). Du kan bruke alt dette kostnadsfritt. Disse aktivitetene reguleres av nasjonalparken og må alltid være under oppsyn av en lisensiert naturforskerguide.

Gjestene må delta i en kort sikkerhetsbriefing før aktivitetene gjennomføres. Sikkerhetsbriefinger og samtykkedokumenter er obligatorisk for alle som skal delta i disse aktivitetene.

Alt utstyr som tilbys på skipet, rengjøres og desinfiseres under oppsyn av legen. Hver snorkler får et helt nytt munnstykke når de bruker utstyret på skipet.

Alle måltidene er utviklet av vår Le Cordon Bleu-sertifiserte gastronomiske leder. Frokost, lunsj og middag serveres som en buffé i Beagle Restaurant på Ocean Deck. Ingen reservasjon kreves, og kleskoden er alltid uformell. Vi ber kun om at gjestene ikke har på seg badedrakt eller går barføtt i spiseområdet.

Oppgi informasjon om spesielle ønsker med tanke på sitteplasser og eventuelle spesielle dietter til Hurtigruten Expeditions eller reisebyrået før reisen.

Skipets øl, vin og brus er tilgjengelig til lunsj og middag. Kaffe te og drikkevann er inkludert hele dagen. Gratis vann og kullsyrevann tilbys til alle måltider. Annen drikke, deriblant cocktailer, og en oppgradert drikkepakke er også tilgjengelig for kjøp.

Hurtigruten-appen er din digitale guide om bord. Vi anbefaler at du laster den ned før du kommer om bord, så du kan følge med på aktivitetene om bord, reservere i restauranten, bestille utflukter og finne info A–Å, fra øyeblikket du kommer om bord. Appen vil kun fungere mens du er om bord, siden den er koblet til skipets WiFi.

Wi-Fi er inkludert og tilgjengelig om bord. Siden Galápagosøyene er så avsidesliggende, bør du merke deg at forbindelsen er periodisk og med lav båndbredde. Begrenset tilgang til Wi-Fi er inkludert for gjester i suiter.

Internett er kun tilgjengelig i fellesområdene.

Alle mobiltelefoner må være i flymodus på alle stiene i nasjonalparken.

Mobildekningen er ujevn, svært lav og begrenset til nærområder ved befolkede øyer (Santa Cruz og San Cristobal).

Santa Cruz II seiler under det ecuadorianske flagget, og jobbspråket om bord er spansk. Kunngjøringer for gjestene gis på engelsk, og kan også gis på tysk, fransk, spansk eller italiensk, avhengig av gjestene som er med på reisen. Foredragene tilbys på ulike språk på ulike rom.

Vaskeritjenester tilbys ikke om bord på Santa Cruz II. Det finnes to vaskemaskiner/tørketromler av husholdningstype som er tilgjengelige døgnet rundt ved inngangen til Expedition Deck uten kostnad. Det finnes også instruksjoner, kurver og bionedbrytbart vaskemiddel.

Det naturhistoriske biblioteket vårt ligger i Expedition Lounge på Expedition Deck. Hør med naturforskerne om hvilke bøker du kan lese under reisen. Når du har lest ferdig, bes du om å levere bøkene tilbake til biblioteket. Det finnes et utvalg av bøker med generelle temaer og naturhistoriebøker, men hvis du vil lese noe som er relatert til naturhistorien på Galápagosøyene, kan du be ekspedisjonslederen om råd.

Santa Cruz II overholder regelverk fra GALAPAGOS BIOCONTROL AGENCY (ABG) OG ISPS (International Ship and Port Security System), der all bagasje er underlagt røntgen/metall- og biosikkerhetsinspeksjoner samt økologiske inspeksjoner før de settes om bord i flyet på fastlandet i Ecuador. Disse inspeksjonene inkluderer screening av håndbagasje før og etter flyreisen mellom Ecuador og Galápagosøyene.

Santa Cruz overholder internasjonale sikkerhetskrav, og er et moderne skip som er egnet for seilaser i Galápagosøyene.

Programmet for den første dagen inkluderer en kort, men fullstendig og obligatorisk sikkerhetsbriefing om sikkerhet om bord og ved landing. Denne briefingen etterfølges av den obligatoriske båtøvelsen.

En separat sikkerhetsbriefing blir også gitt før de første mulighetene for snorkling eller turer med kajakk eller padlebrett.

Under seilingen vil spesielle sikkerhetsforskrifter gjelde på landinger med ekspedisjonsbåtene våre. Vennligst følg instruksjonene fra ekspedisjonslederen og besetningen/personalet. Spesielle redningsvester til bruk under landinger blir utdelt til alle passasjerer.

Du finner postkasser og frimerker på Baltra lufthavn og i Puerto Ayora. Merk at leveringen kan ta lang tid.

Dersom du har lett for å bli sjøsyk, anbefaler vi at du tar med deg de pillene du pleier å bruke. Lokale sjøsyketabletter er alltid tilgjengelige gratis i resepsjonen på Horizon Deck.

Hurtigruten opererer i samsvar med ISPS-koden (International Ship and Port Security System), og sender all bagasje gjennom røntgen/metalldetektor ved ankomst til havn eller skip. ISPS-koden inkluderer også skanning av håndbagasje i alle havner gjennom hele reisen.

Liste over forbudte gjenstander:

 1. Ulovlige rusmidler, narkotika og ulovlige medikamenter
 2. Alle skytevåpen inkludert kopier og imitasjoner, våpen som ikke kan skyte, startpistoler og tilhørende komponenter (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: skytevåpen, funksjonelle eller kopier, ammunisjon av alle typer, BB-våpen, trykkluftvåpen, inkludert paint ball-våpen, nødbluss, pistollightere, pistol- eller skytevåpendeler, luftgevær, harpungevær, startpistoler, realistiske kopier av skytevåpen)
 3. Alle eksplosiver og kopier (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: fenghetter, dynamitt, fyrverkeri, pyroteknikk, håndgranater, plastisk sprengstoff, komponenter til å lage bomber og krutt)
 4. Stikkvåpen og skarpe gjenstander (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: kastestjerner, spring- eller foldekniver, dolker, kniver eller sakser med blad lengre enn 7 cm (inkludert foldbare lommekniver), åpne barberhøvler, spyd eller harpuner, buer og utstyr til buer, armbrøster, armbrøstbolter og langbuepiler, sabler, sverd, sgian-dubher eller kirpaner og økser)
 5. Stumpe våpen (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: slåsshansker, slåsshansker i messing, køller, klubber, batonger, pisker eller nunchaku og andre gjenstander laget eller beregnet for bruk som våpen)
 6. Bevegelighetshindrende gjenstander (inkludert, men ikke begrenset til følgende: håndjern, stropper for bein eller hode)
 7. Elektrosjokkvåpen og gjenstander med innhold som fører til lammelse eller nedsatt bevegelighet (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: strømpistoler, gasspistoler, tåregasspray, pepperspray, fosfor, syre og andre farlige kjemikalier som kan brukes til å lemleste eller uskadeliggjøre samt gift)
 8. Brannfarlige stoffer med mindre det transporteres i begrensede mengder (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: bensin, sprit, lettere drivstoff, maling, fortynnere, store batterier osv.)
 9. Lys eller røkelse
 10. Komprimerte gasstanker, flasker og sylindere (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: dykkertanker, propantanker og store aerosolbokser)
 11. Gjenstander som inneholder varmeelementer (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: varmeovner, varmetepper, infrarøde varmeovner, strykejern, varmtvannsberedere, kaffemaskiner osv.)
 12. Fjernstyrte eller uavhengige flygende enheter (inkludert, men ikke begrenset til det følgende: droner, leker, eller drager av noe slag)
 13. Selvbalanserende svevebrett, air wheel, sparkesykler, segwayer
 14. Nødpeilesender, amatørradioer, satellittelefoner, transformatorer, laser- og laserpekere og jammeenheter

Listen over er ikke uttømmende. SSO (sikkerhetsansvarlig)/kapteinen er autorisert til å gjøre en faglig vurdering av lovligheten av en gjenstand som er deklarert, funnet eller oppdaget om bord.

Besøk den lille butikken vår om bord, hvor du finner alt fra håndverk til dagligvarer. Finn den perfekte gaven til venner og familie, og kjøp de fleste av produktene som foreslås i pakkelisten vår.

I tillegg til hovedaktiviteten (vanligvis en fottur), har vi en rekke alternative aktiviteter hver dag som er godkjent av nasjonalparken:

 • Snorkling
 • Kajakkpadling
 • Turer med padlebrett
 • Utforsking ved kysten (om bord i våre oppblåsbare joller, også kjent som pangas)
 • Turer i båt med glassbunn
 • Sykkelturer (kun på øya Santa Cruz)

Disse aktivitetene forklares på forhånd av ekspedisjonslederen og guidene. Det ligger et påmeldingsskjema i ekspedisjonsrommet på Expedition Deck. Disse aktivitetene kan ikke bestilles på forhånd, og alle er kostnadsfrie. Merk at antallet deltakere per aktivitet er begrenset.

Vi minner om at de stabile ekspedisjonsbåtene våre gjør det mulig å utforske på vannet og gjøre trygge landinger på Galápagosøyene. Hvis havforholdene blir røffe, kan ekspedisjonslederen og vakthavende gjøre en vurdering av landingsstedet for å avgjøre om programmet er trygt. I sjeldne tilfeller når programmet endres, vil ekspedisjonslederen kunngjøre det beste alternativet til alle gjestene via PA-anlegget.

Du bør være relativt sprek for å komme deg om bord i ekspedisjonsbåtene, men det er ellers ingenting å bekymre deg for. Mannskapet vårt vil vise deg hva du skal gjøre, og så lenge du følger instruksene deres, vil det etter hvert bli kjempelett å komme seg i og ut av båten.

For utflukter i båten med glassbunn, blir gjestene transportert fra ekspedisjonsbåtene (pangas). Følg instruksjonene fra ekspedisjonsteamet for å sikre at alle er trygge.

På visse steder snorkler man fra ekspedisjonsbåtene (pangas) og rett i havet. Bruk stigen over rampen i båten for å komme deg tilbake. Følg instruksjonene fra ekspedisjonsteamet, som du skal gjøre for alle aktiviteter.

Besøk til Galápagosøyene kan ha én av følgende tre landinger:

 1. INGEN LANDING: Det er ingen stier på land. Besøkende er begrenset til ekspedisjonsbåter (pangas). Du kan ha på deg vannsko, sandaler eller ingen sko.
 2. VÅTE LANDINGER: Denne typen landgang gjøres vanligvis rett ved strandkanten. Den som kjører pangaen, flytter den lille båten opp mot sandstrendene slik at gjestene kan skli ned pontongene ved bakdelen av Zodiac. Dermed vil gjestene nesten alltid bli våt på føttene i løpet av prosessen. Noen gjester foretrekker å ha på seg vannsko på slike landinger, tørke føttene på stranden med de spesielle strandhåndklærne vi gir dem (uten kostnad) og ta på seg mer robust fottøy for turen. Når de kommer tilbake, reverseres prosessen.
 3. TØRRE LANDINGER: Det finnes en brygge eller en solid overflate som gjestene kan bruke til å gå ut av båten uten å bli våt på føttene. Du kan alltid stole på at de hjelpsomme naturforskerguidene og/eller båtføreren får deg trygt i land på besøksstedet. Du kan ta på deg robust fottøy allerede i lugaren.

Siden øygruppen er så sårbar, vil guidene be alle gjestene om å kakke vekk jord og skitt som har festet seg på undersiden av fottøyet, eller dyppe dem i vann før de går om bord i Zodiac. Når du går om bord i Santa Cruz, kan du fortsette rengjøringen med vannslangene du finner på plattformen akterut.

Om bord er røyking kun tillatt på utpekte områder på utendørsdekk, der du også finner askebeger. Røyking er ikke tillatt i lugarer. Det er strengt forbudt å kaste sigarettstumper på sjøen.

Hvis du har spesielle forespørsler (f.eks. medisinske eller diettrelaterte) ber vi deg om å informere oss så snart som mulig, minst åtte uker før avreise. Vi vil gjøre vårt ytterste for å oppfylle alle ønsker, men kan ikke garantere noe, og på ingen måte vil en slik forespørsel bli akseptert av oss som en del av reisebetingelsene.

Velkomstmøte

På dagen for ombordstigning får alle gjestene en gratis bok om dyrelivet på Galápagosøyene og en gjenbrukbar vannflaske. Gjester i suiter får en ekstra velkomstgave i lugaren.

Oppredning av sengen om kvelden

Suitegjester vil ha en daglig oppredningstjeneste om kvelden, inkludert nye håndklær og sjokolade eller lignende på puten.

Vi minner deg om at du må være forsiktig når du spaserer om bord når vi er til sjøs, spesielt ute på dekk. Vær obs på skilt med advarsler om våte og glatte dekk.