A bottle of wine

Gijón – Opplev en asturiansk sidermølle

Denne turen fanger essensen av Asturias gjennom regionens tradisjonelle drikk – eplesider. Sider spiller en sentral rolle i Asturias’ historie og folklore, og har vært en del av kulturen i mange århundrer.

  • Besøk en tradisjonell asturiansk sidermølle
  • Lær hvordan sider lages, fra epletre til glass
  • Oppdag hvorfor asturiansk sider er unik
  • Nyt en tradisjonell «espicha»-lunsj
  • Vanskelighetsgrad

    Nivå 2: Passer for de fleste

  • Varighet

    4 timer

  • Minimum antall passasjerer

    25

  • Bestillingskode

    E-GIJ3

  • Fra

    kr 895

  • Merknad

    Gode klær og spasersko anbefales

Takket være arbeidene til latinske skribenter, vet vi at sider ble produsert og konsumert av innbyggerne i Asturias-regionen lenge før romerne ankom.

Vi kjører til en tradisjonell sidermølle, der vi lærer om hele prosessen av siderproduksjon. Vi besøker fasilitetene, i følge med et familiemedlem fra en familie som har jobbet her i tre generasjoner. Vi får se eplehagen, lære hvordan sider lages, og se hvor den foredles. Mot slutten av turen vil du forstå hvorfor asturiansk sider er unik, både på grunn av smaken og hvordan den serveres.

Under denne utflukten nyter vi en «espicha», en uformell, tradisjonell lunsj som de lokale innbyggerne i distriktene nøt på sidermøllene. Stående, omgitt av tønner og med sider i glasset. Det var slik en bys venner og naboer kom sammen før de samarbeidet om de forskjellige oppgavene i siderproduksjonen. Nyt din «espicha» før vi returnerer vi havnen.

PRAKTISK INFORMASJON:

  • Varighet: 4 timer
  • Språk: engelsk
  • Inkludert: Lunsj med lokale spesialiteter og oppfriskninger
  • Merknader/krav: Gode klær og spasersko anbefales.
  • Turmerknad: Moderat gange på jevnt og ujevnt terreng
  • Tilgjengelig for rullestolbrukere: n
  • Minimum antall deltakere: 25