
Dampskipsbrygga og historien til Hurtigruten
Bli med på en reise gjennom tiden ved Dampskipsbrygga, Lødingens tidligere brygge som har blitt nydelig restaurert til et utstillingssted.
- Se kaifronten og finn ut hvordan Hurtigruten seilte i gamle dager
- Lær om kystkulturen og forskjellige typer båter
- Smak på brun og gul geitost fra en lokal produsent
- Beundre bildene og utstillingen på Damskipsbrygga
-
Årstid
Høst, Vinter, Vår (1. oktober til 30. april)
-
Vanskelighetsgrad
Nivå 1: Passer for alle*
-
Varighet
2 timer
-
Minimum antall passasjerer
10
-
Maks antall passasjerer
70
-
Bestillingskode
HRI-LOD4B,HRI-LOD10B
-
Fra
kr 1 150
-
Merknad
Det er toaletter i bygget.
Etter en kort spasertur fra skipet, blir vil ønsket hjertelig velkommen inn i et av Lødingens eldste bryggelagre. De originale treveggene, taket og gulvet er 100 % originale, og ser ut som det gjorde da bygget ble åpnet i 1901. Eieren har bevart andre gamle gjenstander fra bryggen, som nå vises i bygningen.
Besøket starter i lagerhallen. Her kan du beundre storslåtte historiske bilder av tidligere hurtigruteskip, gamle dampskip og lokale fiskebåter med bildetekst på flere språk. I rommet er det en gammel nordlandsbåt, fult oppsatt med seil, som er inspirert av gamle vikingskip.
Når du går til galleriet i andre etasje kan du titte gjennom en luke i loftsgulvet og se et stort heisehjul. Heisehjulet måler 2 meter i diameter og ble brukt til heising av landgods.
Som en del av besøket får du lære mer om kystbåttrafikken, og du får høre en spesiell sang som fremhever den varige tilknyttingen lokalbefolkningen alltid har hatt til havet.
Norsk kulturminnefond har støttet restaureringen av bygningen som regnes som et kulturminne, mye på grunn av historien som kan knyttes til stedet. Lødingen har alltid vært et knutepunkt for sjøfart, og frakt av fartøyene ble gjort fra brygga.
Før vi drar tilbake til skipet har du muligheten til å kjøpe lokalproduserte suvenirer, smykker, klær og mat, blant annet geitost og geiteskinn fra den lokale ostefabrikken «Den Sorte Gryte», samt litt røkt fisk.