Alaska og British Columbia - Inside Passage, bjørner og de Aleutiske øyer

Denne reisen tar oss med til fascinerende kulturer og fjerntliggende polare farvann der vi vil seile blant isfjell og beundre det rike dyrelivet. Det innovative hybridskipet bringer oss til øyer og fjorder, på jakt etter hornlunde, brunbjørn, vakre kystlandskap og dramatiske vulkaner.

 • Se den utrolige kysten i Alaska
 • Utforsk de fascinerende Aleutiske øyene, hjemstedet til dokusåpen Deadliest Catch
 • Gode muligheter for å se brunbjørn
 • Opplev landskapet i høstens fargeprakt
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Oversikt

Den Magiske indre passasjen

Fra Vancouver følger vi den indre passasjen mellom British Columbia and Alaska. Underveis er vi på utkikk etter hval, bjørn, havoter og sjøløver, før vi ankommer Alaska.

I Ketchikan og Sitka kan du utforske kulturelle og historiske høydepunkter, og besøke restauranter, museer og butikker. Ved Icy Strait Point vil du lære om Tlingit-kulturen og glede deg over et stort utvalg av aktiviteter.

Disenchantment Bay og isbreer

Videre vil skipet som er bygd for å ferdes i farvann med mye is, seile inn i Disenchantment Bay for å se den spektakulære Hubbard-breen. Vi håper å se brunbjørn på denne etappen, spesielt i Kinak Bay i den vakre Katmai nasjonalpark. Det kan også bli muligheter for å besøke landsbyen Unga, en uhyggelig spøkelsesby med gamle ruiner.

De Aleutiske øyene og «Nome Sweet Nome»

Videre kommer vi til de Aleutiske øyene og Dutch Harbor, som er hjemstedet til flåten i dokusåpen "Deadliest Catch". På øya St. Paul kommer vi til habitatet for den nordlige pelsselen og masser av sjøfugl.

Den siste dagen som er viet til utforsking tilbringes i det uberørte og ville Beringhavet. Til slutt ankommer vi byen Nome, som var endepunktet for to av Roald Amundsens ekspedisjoner, og som er der vi avslutter denne spennende reisen.

Dag 1: Vancouver
West End er et nabolag i Vancouver
West End er et nabolag i Vancouver Bilde

Starten av ekspedisjonen

Pulserende Vancouver har parker ved vannet og fjell rett i nærheten med turstier på sommeren og skibakker om vinteren. Her finner du også en rekke kafeer, butikker, gallerier, museer og ulike kulturelle nabolag som bør utforskes.

Dag 2: Til sjøs

Gjennom British Columbia

Vi seiler nordover mot Alaska gjennom de smale, svingete kanalene i Canadas indre passasje. Vær på utkikk etter delfiner, niser, spekkhoggere og hval som ofte frekventerer dette skjermede området. Bli med ekspedisjonsteamet på spennende foredrag, bruk tid på å slappe av om bord, eller bli kjent med andre reisende.

Dag 3: Ketchikan, AK

Ketchikan – inngangsporten til Alaska

Heldag

Ketchikan er kjent som verdens laksesentrum, og er en by omgitt av ruvende fjell. Fargerike hus på stylter fra gullalderen ligger på rad og rekke langs elva. Byen er hjemsted for en av de største kolleksjonene med stående totempåler, og har sterke bånd til Tlingit-kulturen.

Dag 4: Sitka

Sitka, byen med mange historier

Halvdag

Sitka ligger i vakre omgivelser blant snødekte fjell, små øyer, et rikt dyreliv og til og med en vulkan i nærheten. Stedet var tidligere sentrum i det russiske Alaska, og har historiske gater med en russisk katedral og utsmykkede totempåler.

Dag 5: Icy Strait Point

I Tlingitenes land

Heldag

Icy Strait Point gir et glimt av livet til de innfødte i området. Husene er dekorert med intrikate utskjæringer, og totempåler viser historiene til klanene. Her finner du også hyggelige kafeer, butikker og museer som er verdt et besøk.

Dag 7: Til sjøs

Til sjøs i Alaskabukta

En dag på sjøen betyr at du kan delta i spennende foredrag med ekspedisjonsteamet, og tilbringe tid på dekk eller i panorama-loungen med dine medreisende mens vi seiler mot Alaskas Panhandle.

Dag 8: Kodiak

Tett på dyrelivet

Heldag

Når man besøker travle Kodiak er det nærmest obligatorisk å gå en tur til Fort Abercrombie State Historic Park for å kombinere historie og dyreliv.  Stopp opp en liten stund på klippen ved Miller Point og se ut over havet på utkikk etter hval.

Dag 9: Kinak Bay

På jakt etter brunbjørn

Valley of Ten Thousand Smokes i Katmai nasjonalpark er et dramatisk vulkansk landskap med fjell på omkring 915 meter. Her håper vi å se bjørn som finkjemmer kysten på jakt etter skjell, og koser seg med fisk og bær i det klare vannet som renner ned fra fjellene.

Dag 10: Til sjøs – Alaskahalvøya
Onboard©Katmai National Park and Preserve_1200x600.jpg
Bilde: Katmai National Park and Preserve Bilde

Havets skjønnhet

Nyt en dag til sjøs mens vi seiler østover langs sydsiden av Alaskahalvøya. Ekspedisjonsteamet vil presentere planer for dagene som kommer.   

Dag 11: Unga Village

En spøkelsesby

Heldag

Unga Village er en litt uhyggelig spøkelsesby med gamle ruiner. Stedet ble bebodd av Aleuter i 1833, men det viste seg at det ikke var tilstrekkelig med fisk til å forsørge samfunnet, som dermed flyttet til Sand Point i 1969. I dag er en samling av trebygninger alt som er igjen, omgitt av et teppe med rosa myrklegg.

Dag 12: Dutch Harbor

Verdens tøffeste jobb

Halvdag

Når vi nærmer oss Dutch Harbor vil du se Mount Makushin, en vulkan som ruver 2000 meter over havet. Den populære dokusåpen Deadliest Catch har base her, med lokale fiskere i hovedrollene. Gå en runde i byen, sving innom Museum of the Aleutians og ta en titt på den russiske-ortodokse kirken.

Dag 13: Til sjøs
Bald Eagle©NPS Photo-Kaitlin Thoresen_1200x600.jpg
Bilde: Kaitlin Thoresen Bilde

Foredrag og avslapning

MS Roald Amundsen fortsetter nordover gjennom Beringhavet, fra de Aleutiske øyene til vårt neste stopp som er St. Paul. Ekspedisjonsteamet vil forberede deg på destinasjonene som kommer og fortsette sin serie med spennende foredrag.  

Dag 14: St. Paul

Et slags Galapagos i nord?

Heldag

Dette området er et paradis for fugleelskere! Du finner både hornlunde og topplunde her, i tillegg til den sjeldne rødfotkrykkjen. De 400 beboerne på øya stammer fra Aleutiske slaver som ble tvunget hit med våpen av russiske pelshandlere på 1780-tallet. I dag er selpopulasjonen blomstrende, rundt halvparten av verdens nordlige pelssel holder til i farvannet rundt øya.

15: St. Matthew Island

En øde øy

Halvdag

Når vi går i land på de sorte sand- og grusstrendene på St. Matthew Island, vil vi være de eneste menneskene på øya. St. Matthew har vært et naturreservat siden 1909 og er hjem for utallige hekkende sjøfugler, så vel som den innfødte St. Matthew Island-gnageren og den arktiske reven.

Dag 16: Til sjøs – Beringhavet

Slapp av til sjøs

Nyt en siste avslappende dag om bord! Ta deg god tid på dekk for å se etter hval. Om bord vil ekspedisjonsteamet gjenskape reisen din, og du kan tilbringe tid med å snakke med nye venner eller bare slappe av og se verden seile forbi.

Dag 17: Nome

Gullgraverhistorie

I 1898 ble gull oppdaget i Nome, i nærliggende Anvil Creek, og innen et år hadde 10.000 menn kommet for å søke lykken. Vår ekspedisjon avsluttes i denne fargerike gullgraverbyen. Herfra kjører vi deg til flyplassen, og du reiser til Vancouver for en overnatting der.

Dag 18: Vancouver
Lions Gate Broen, Vancouver
Lions Gate Broen, Vancouver Bilde

Slutten av ekspedisjonen

Opplev attraksjonene i denne livlige byen eller utvid oppholdet med et av våre etter-programmer før du flyr hjem.

Ankomst 18. august 2020

Sted Vancouver, Canada
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • Transport fra skipet til flyplassen i Nome
 • Fly på økonomiklasse fra Nome til Vancouver
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Vancouver
 • En hotellovernatting inkludert frokost i Vancouver etter reisen

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant alle måltider inkludert 
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs treningsstudio og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter skapt for å få mest mulig ut av stedet du besøker, og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Du trenger Visa i USA (ESTA) og Canada (ETA) - for detaljer, se innreisekrav.
Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer