Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)

Reiseinformasjon 14 dager MS Roald Amundsen
Avganger
28. mai 2024
21. juni 2024
Pris fra
kr 58 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

14-dagers ekspedisjonscruise fra Anchorage til Vancouver, der vi utforsker villmarken i Alaska og Britisk Columbia

Uforglemmelige landskap

Oppdag fjorder, isbreer og regnskoger på dette utrolige ekspedisjonscruiset via Sitka og Canadas Inside Passage. Vi besøker byer som gir unik innsikt i regionens rike urfolks-, russiske og gullfeberperiode.

Se dyreliv på nært hold

Benytt sjansen til å se de majestetiske dyrene i Alaska og Canada i naturen. Vær på utkikk etter ørn, bjørn og havoter, pluss bison, moskus og elg. Vi seiler også gjennom legendariske Point Adolphus, som har en næringsrik sjø som tiltrekker seg mange knølhvaler.

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående) Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)
 • Dag 1
  Anchorage

  Utforsking i Anchorage

  Utforsk Alaskas hovedstad eller se dyrelivet i Denali

  Alaska-eventyret starter med en overnatting i Anchorage, en by full av restauranter, gallerier og butikker. Hvis du har muligheten, anbefaler vi å forlenge tiden din her.

  Anchorage Museum og Alaska Native Heritage Center gir deg en smak av lokal kultur. Hvis du foretrekker herlig, frisk luft, kan du besøke den blomstrende Town Square Park, eller dra på laksefiske i Ship Creek.

  I utrolige Denali nasjonalpark finner du Nord-Amerikas høyeste topp og rikt dyreliv. Dyreelskere kommer til å sette pris på det valgfrie førprogrammet som har fokus på dette.

  Dag 1
  Anchorage

  Utforsking i Anchorage

 • Dag 2
  Seward

  Sewards fantastiske skjønnhet

  Gled deg til en kjøretur gjennom spektakulær natur

  Etter frokost kan du nyte en kjøretur gjennom naturskjønne omgivelser til Seward. Ruten går gjennom Kenai-halvøya og noen av verdens mest imponerende fjellandskap.

  På veien stopper vi ved Alaska Wildlife Conservation Center, der du får lære om arbeidet deres med foreldreløse og skadde dyr, som ørn, ugler, bison, bjørn og moskus.

  Vi går om bord i Seward, som er inngangsporten til den enorme fjellrike Kenai Fjords nasjonalpark. Her finner du de største isfeltene i Alaska. Det er et spektakulært og passende startpunkt for eventyrene du har i vente.

  Dag 2
  Seward

  Sewards fantastiske skjønnhet

 • Dag 3
  College Fjord

  Ivy League-isbreene

  Gjør deg klar til å oppleve naturens rå kraft

  I dag besøker vi College Fjord, som har fem tidevannsbreer og fem dalbreer, samt et dusin andre typer.

  Harriman-ekspedisjonsteamet fra 1899, som kartlagte fjorden, oppkalte isbreene etter universitetene deres, som Vassar, Harvard og Yale. Princeton ble ikke tatt med, noe som tilsynelatende var bevisst.

  Hvis forholdene tillater det, tar vi de små ekspedisjonsbåtene våre inn i fjorden og går så nære isbreene som mulig. Kanskje vi til og med utforsker med kajakk. Fra sjøen kan du få øye på knølhval, hvithodehavørn, oter og sjøløver, som alle lever i denne iskalde villmarken.

  Dag 3
  College Fjord

  Ivy League-isbreene

 • Dag 4
  Icy Bay

  Isbreene i Icy Bay

  Dyrelivsafari i sjøen med brevann

  Du får en fantastisk ekspedisjonsdag i Icy Bay. Tre isbreer – Guyot, Yahtse og Tyndall – kalver regelmessig ut i bukta. Hvis været er godt nok, blir utforskningen gjort i de små ekspedisjonsbåtene eller med kajakk, slik at du får oppleve dette vakre, isete landskapet på nært hold.

  Det bugner med dyreliv i Alaskabukta, og her er det fantastiske forhold for å ta bilder. Knølhvaler, spekkhoggere, stellersjøløver, havotere og steinkobber som slapper av på flytende isflak, sees ofte i disse farvannene.

  Dag 4
  Icy Bay

  Isbreene i Icy Bay

 • Dag 5
  William Henry Bay

  William Henry Bay

  Eldgamle skoger, dyreliv og hvaler

  Om morgenen passerer vi Point Adolphus, som ligger på den nordlige tuppen av Chichagof Island, rett overfor Glacier Bay nasjonalpark. Den næringsrike sjøen er kjent for å tiltrekke seg knølhval og annet marint liv, så sørg for å komme deg ut på dekk og ha kameraet klart.

  William Henry Bay ligger sør for Haines, i utkanten av Chilkat Range-fjellene, og er hjemsted for brunbjørn, svartbjørn og elg. Under veiledning av en lokal guide og ekspert, kaster vi anker her og utforsker den gamle skogen langs kysten.

  Dag 5
  William Henry Bay

  William Henry Bay

 • Dag 6
  Haines

  Tlingit-håndverk i Haines

  Oppdag en kunstnerisk arv i «Valley of the Eagles»

  Ved siden av Lynn Canal ligger grensebyen Haines, opprinnelig hjemstedet til Chilkat Tlingit-folket. De er kjent for å være gode vevere, og her får du se det flotte arbeidet deres med fjellgeitpels og sedertrebark vevd inn i intrikate design.

  Haines har en blomstrende kunstscene, med gallerier og verksteder fylt med totemutskjæringer, sølvverk og skulpturer. Å investere i kunst fra Alaska er en fin måte å støtte lokale håndverkere på.

  Du kan trene opp fotograferingsferdighetene dine i de utrolige landskapene. Det er også ideelt for eventyrere som vil dra på fotturer og se på dyrelivet. Se etter hvithodehavørn, bjørn og elg.

  Dag 6
  Haines

  Tlingit-håndverk i Haines

 • Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm og Endicott Arm

  Se de mindre kjente perlene i Holkham Bay

  Holkham Bay er hjemstedet til de to vakre fjordene: Tracy Arm og Endicott Arm. Kapteinen bestemmer hvilken av dem som er best å utforske den aktuelle dagen. Begge er like spesielle å utforske!

  Innerst i hver fjord kalver isbreene nye isfjell mot et fantastisk bakteppe av skogkledde klipper. Endicott Arm er en yngleplass for steinkobbe, som man ofte kan se på den flytende isen. Du kan også se hval, bjørn, fjellgeiter og elg.

  Fotografen om bord gir deg råd og vink før vi drar ut med en av de små ekspedisjonsbåtene for å komme nærmere disse unike severdighetene.

  Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm og Endicott Arm

 • Dag 8
  Sitka

  Den blandede Sitka-kulturen

  Opplev Sitkas utsikt og unike blanding av kulturer

  Sitka er omgitt av Tongass National Forest, og er bare tilgjengelig via sjøveien eller luften. Gå ut på dekk for å få fantastisk utsikt over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe-vulkanen.

  Oppdag Sitkas fascinerende historie sammen med ekspedisjonsteamet. Her har Tlingit-folket levd i 10 000 år. Området ble okkupert av Russland i 1804, før det ble solgt til USA etter Krim-krigen. I dag er Sitka en blanding av alle tre kulturene.

  Besøk den russisk-ortodokse katedralen og den russiske biskopens hus. Se de flotte, utsmykkede Haida- og Tlingit-totempælene i Sitka National Historical Park, som er et stort høydepunkt. Du kan også ta turstien ned til sjøen.

  Dag 8
  Sitka

  Den blandede Sitka-kulturen

 • Dag 9
  Sørøst-Alaska

  Utforsk fantastiske høydepunkter i Sørøst-Alaska

  Oppdag Sørøst-Alaskas magiske farvann

  Opplev Alaska i ekte ekspedisjonsstil, med en dag som gir oss friheten til å utforske dette magiske hjørnet av Inside Passage.

  Kanskje vi besøker den sjarmerende byen Petersburg, som har en stolt, norsk arv og er et blomstrende fiskersamfunn. Utforsk bryggene og oppdag noe av den fantastiske naturen i Frederick Sound, like utenfor havnen.

  Vi kan også ta sjøveien i de små ekspedisjonsbåtene våre, og dra til bortgjemte viker, isfjellfylte bukter og tette, skogkledde strandlinjer. Prøv å få et glimt av noe av Alaskas mest ikoniske dyreliv, som ørn, oter, hval og til og med bjørn, hvis vi er heldige.

  Dag 9
  Sørøst-Alaska

  Utforsk fantastiske høydepunkter i Sørøst-Alaska

 • Dag 10
  Wrangell

  Helleristninger i Wrangell

  Besøk en av Alaskas eldste havnebyer

  Vi fortsetter å seile ved Alaska-øyene til Wrangell. Bare en drøy kilometer utenfor byen finner vi utrolige Petroglyph Beach, hvor du får se de historiske helleristningene blant sanden.

  Besøk det lokale museet for å lære mer om Wrangells fascinerende fortid. Nå er det en del av USA, men tidligere har det blitt styrt av Storbritannia, Russland og Tlingit-folket. Vi seiler til Shakes Island, der Chief Shakes Tribal House og totempæler forteller historien om Tlingit-urfolket.

  Turgåere kan vandre på de naturlige stiene som er omgitt av forlokkende natur ved munningen til elven Stikine og foten av fjellet Mount Dewey, til utkanten av regnskogen.

  Dag 10
  Wrangell

  Helleristninger i Wrangell

 • Dag 11
  Misty Fjords

  Urørte Misty Fjords

  Storkos deg i villmarken med mye dyreliv

  Dette uberørte landskapet er en del av den store Tongass National Forest, med eviggrønne trær, fosser og snødekte fjelltopper. Den anerkjente naturforskeren John Muir beskrev området som et av de vakreste stedene han noensinne hadde sett.

  Hvis forholdene er gode nok, kan du bli med ekspedisjonsteamet til Misty Fjords i de små ekspedisjonsbåtene våre, eller kanskje vi setter ut kajakkene.

  Misty Fjords har et rikt dyreliv. Du kan se etter fjellgeiter, bjørner og elg mens du utforsker. Sjøen er hjemmet til stillehavslaks, oter, sjøløver, steinkobbe, spekkhoggere og dallsniser. Over hodet ditt kan det være du får se hegre og hvithodehavørn.

  Dag 11
  Misty Fjords

  Urørte Misty Fjords

 • Dag 12
  Inside Passage

  Canadas Inside Passage

  Se det storslåtte landskapet mens vi seiler i Inside Passage

  Kystruten Inside Passage tar oss gjennom den store nordamerikanske stillehavsfjorden, en havstrekning på 1500 km. I motsetning til andre cruise som seiler her om natten, får du se det storslåtte landskapet i all sin prakt på dagtid.

  Det mindre ekspedisjonsskipet gjør at vi kan ta oss frem i områder der større fartøy ikke kan seile, noe som betyr at du får utforske mindre reiste kanaler med fantastisk natur. Hold kameraet og kikkerten klar for å få øye på delfiner, niser, spekkhoggere og knølhvaler.

  Dag 12
  Inside Passage

  Canadas Inside Passage

 • Dag 13
  Alert Bay

  Møte med urbefolkningen

  Urfolkskultur og arv i Alert Bay

  Vi ankommer Alert Bay, en naturskjønn landsby på Cormorant Island, nord for Vancouver Island. Her får du muligheten til å møte og lære av Kwakwaka’wakws urfolkningen. Det er et stort privilegium å bli ønsket velkommen av dem.

  På U’mista kultursenter får du se utsøkte totempæler, malerier, utskjæringer, seremonielle masker og andre viktige gjenstander

  Øyenes skjermede vann tiltrekker seg et stort utvalg av dyreliv. Gulnebblom med sin karakteristiske flekkete rygg, er et av høydepunktene. Hold utkikk etter spekkhoggere og knølhvaler nær kysten.

  Dag 13
  Alert Bay

  Møte med urbefolkningen

 • Dag 14
  Vancouver

  En smak av Vancouver

  Du ankommer Britisk Columbias største by

  Ekspedisjonscruiset ender i denne vakre byen ved foten av Rocky Mountains. Besøk Gastown, byens eldste nabolag og ta deg opp til Vancouver Lookout for å få panoramautsikt over byen, neonbelyste Granville Street, West End-strendene og de ruvende sedertrærne i Stanley Park.

  Vancouver har en helt egen opplevelse, og det samme kan man si om maten her. Spis ute i Chinatown, Punjabi Market eller Little Italy, mens du hygger deg med byens livlige atmosfære.

  Mens du er her, kan det være lurt å bli med på det valgfrie etterprogramet der det blir en tur til det historiske og nydelige fjellresorten, Whistler. For en fin måte å avslutte eventyret på!

  Dag 14
  Vancouver

  En smak av Vancouver

Avganger

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
28.
Juni:
21.

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Anchorage før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 • Transport fra hotellet i Anchorage til skipet i Seward, med et stopp ved Alaska Wildlife Conservation Center. Inkluderer inngangsbillett, engelskspråklig guide og matpakke

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon

Utforsk andre destinasjoner: