Antarktis, Patagonia, chilenske fjorder – Utforsk høydepunkter på den sydlige halvkule (nordgående)

Denne ekspedisjonen tar deg fra den uberørte villmarken i Antarktis til de vakre fjordene i Chile. Bli med på et uforglemmelig eventyr der vi utforsker det hvite kontinentet på ulike spennende turer og aktiviteter, etterfulgt av en seilas langs den chilenske kysten.

 • Opplev både Patagonia og Antarktis på en og samme ekspedisjon
 • Muligheter for å besøke Torres del Paine nasjonalpark
 • Seil inn i chilenske fjorder og se Kapp Horn på sommeren
 • Bli med på turer i land og andre valgfrie aktiviteter i Antarktis
LANSERINGSTILBUD

Spar 8 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 8 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 16. mars 2021

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Oversikt

Utforsk verdens største villmark

Etter at du går om bord i MS Fram i Ushuaia krysser vi Drakestredet og ankommer den frosne villmarken i Antarktis.

Ekspedisjonsteamet vårt vil prøve å ta deg med i land slik at du kan se pingviner og sel i det vakre landskapet. I havet får du se hval og store flokker med sjøfugler. Alle aktiviteter er nøye planlagt for ikke å forstyrre dyrelivet. Det kan også bli muligheter for å bli med på kajakkpadling i det iskalde vannet.

Det finnes ingen andre steder på jorden som kan sammenlignes med Antarktis. Dette er en ekspedisjon som du kommer til å huske hele livet.

Kapp Horn og fantastiske fjorder

Etter uforglemmelige dager i Antarktis tar MS Fram oss trygt tilbake gjennom det berømte Drakestredet. Kapp Horn er et mytisk sted hvor to hav møtes, og vi håper å gå i land her. Deretter seiler vi til en av de vakreste nasjonalparkene på jorden, og videre inn i fjordene i Chile. Dette ville og øde området virker nesten uberørt av mennesker, med bratte fjellsider som stuper ned i det iskalde vannet. Dype daler og snødekte topper er en flott kontrast til den frodige kysten, der det er et rikt spekter av dyreliv.

På vei mot fargerike Valparaiso seiler vi langs den nærmest uberørte chilenske stillehavskysten, en passende avslutning på en unik og spektakulær reise til Antarktis. Etter at vi går i land er det mulig å delta på spennende aktiviteter for å forlenge reisen.

Dag 1: Buenos Aires

Utforsk `tangoens fødested´

Hotell

Ekspedisjonen starter med en overnatting i Buenos Aires, den livlige hovedstaden i Argentina. Vi tilbyr en valgfri bytur. Bruk kvelden som du ønsker og oppdag "Sør-Amerikas Paris" på egen hånd.

Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

Tierra del Fuego

Ombordstigning

Dagen etter flyr du til Ushuaia. Flyet reiser fra Buenos Aires tidlig om morgenen, noe som gir deg et par timer til å utforske Ushuaia eller delta på en valgfri utflukt til Tierra del Fuego nasjonalpark, før du går om bord i MS Fram. På kvelden seiler vi gjennom den naturskjønne Beaglekanalen.

Dag 3: Til sjøs

Gjennom det berømte Drakestredet

Til sjøs

MS Fram tar oss trygt gjennom det berømte Drakestredet. Reisen fra Antarktis-halvøya til sørspissen av Argentina er omtrent 950 km, eller 40 timers seiltid i godt vær. Mens vi seiler sørover vil ekspedisjonsteamet forberede deg på opplevelsene som venter med en serie spennende foredrag og demonstrasjoner.

Dag 4-8: Antarktis
Høydepunkt

Antarktis – det hvite kontinentet

Denne villmarken er full av overveldende og uforglemmelige inntrykk. Her regjerer elementene, så det erfarne mannskapet vil jobbe med forholdene for å finne de beste stedene å gå i land for å gi deg uforglemmelige opplevelser på Sør-Shetland og på Antarktis-halvøya. Fleksibilitet tillater oss å utnytte det uventede, og dyrelivet er det viktigste for planene som legges underveis.

Ekspedisjonsteamet vil utnytte enhver anledning til å ta deg med i land eller på turer i mindre båter for å komme tett på områdets skjønnhet, samtidig som vi unngår å forstyrre dyrelivet.

Aktivitetene våre gir deg sjansen til å oppleve Antarktis med alle sansene mens vi seiler i øde farvann blant isfjell som glir forbi, vandre opp snødekte stier til spektakulære utsiktspunkter og lytter til lydene av isbreer som kalver eller pingviner som kjekler. Hver dag vil være annerledes og lagt opp slik at du får oppleve mest mulig og får minner for livet.

Dag 9-10: Til sjøs
Knølhval i Drakestredet
Knølhval i Drakestredet Bilde: Karsten Bidstrup Bilde

Vi seiler nordover

I løpet av reisen nordover gjennom Drakestredet fordøyer vi alle opplevelsene fra Antarktis. Ekspedisjonsteamet vil fortsette forelesningene for å forberede deg på opplevelsene som kommer. Lær mer om historien og økosystemene i området, og sørg for å tilbringe litt tid på dekk for å nyte den friske sjøluften og se på dyrelivet.

Dag 11: Til sjøs
Kapp Horn, Chile
Kapp Horn, Chile Bilde: Maximilian Schwarz Bilde

Kapp Horn

Vi forsøker å gå i land på Kapp Horn - den sørligste spissen i Sør-Amerika. Værforholdene kan gjøre det vanskelig å gå i land. Dette punktet markerer grensen mellom Atlanterhavet og Stillehavet. Deretter skal vi seile videre til Beaglekanalens skjermede farvann.

Dag 12: Chilenske fjorder

Et paradis for naturentusiaster

De chilenske fjordene som ble skapt av isbreer er et av høydepunktene på turen, med sine vakre daler og høye fjell som stuper ned i det iskalde vannet. De snødekte fjellene og dype dalene er en slående kontrast til den frodige kysten som er rik på dyreliv.

Dag 13-14: Puerto Natales
Høydepunkt

Torres del Paine nasjonalpark

Puerto Natales er oppkalt etter de berømte klippeformasjonene Torre Central, Sur og Norte, som sørger for en spektakulær utsikt. Utforsk parken på den valgfrie utflukten vår og få et inntrykk av den fantastiske variasjonen, fra den store steppen til det taggete fjellterrenget toppet av ruvende tinder. Hold utkikk etter lama, puma og grå pampasrev, i tillegg til mer enn 100 fuglearter, inkludert Andeskondoren.

Dag 15: Puerto Edén

En avsidesliggende landsby innerst i fjorden

Halvdag

Landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark vil garantert gjøre inntrykk. Det isolerte samfunnet ligger innerst i en dyp fjord omgitt av høye fjell. Befolkningen på 250 inkluderer de 15 gjenværende medlemmene av Kawéskar-stammen.

Dag 16: Til sjøs

Havet langs Patagonia

Ekspedisjonen fortsetter sørover til et av verdens mest fjerntliggende steder: den sørlige provinsen Ultima Esperanza, som betyr siste håp. Dette er et ikonisk område som er utrolig vakkert.

Dag 17: Castro

Fargerike Castro

Halvdag

Castro ligger blant forblåste åser og frodig vegetasjon. Byen er kjent for sine «palafitos», som er fargerike trehus på påler i vannet. Benytt sjansen til å besøke UNESCO verdensarvstedet Iglesia San Francisco.

Dag 18-19: Til sjøs

Vi seiler nordover

På vei mot Valparaiso har du sjansen til å slappe av og nyte den dype avslapningen som du får av en dag til sjøs. Ekspedisjonsteamet vil underholde deg med historier om området, hjelpe deg med å planlegge din neste opplevelse eller vise deg en interessant skapning eller to under mikroskopet i vitenskapssenteret.

Dag 20: Valparaíso, Chile

Stillehavets juvel

Dokket - Avstigning

Dette uforglemmelige cruiset avsluttes i den fargerike og poetiske havnebyen Valparaiso. En av de beste måtene å oppleve byen er ved å kjøre de sjarmerende kabelbanene og nyte den vakre utsikten. Vi anbefaler å utvide reisen med en valgfri utflukt til den utrolige Atacama-ørkenen.

Ankomst 4. april 2021

Sted Valparaíso, Chile
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • Overnatting på hotell i Buenos Aires inkludert frokost før reisen
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Buenos Aires
 • Fly på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport i Ushuaia inkl. en omvisning

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Det forventes ikke at du tipser
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis vind- og vanntett jakke

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Praktisk informasjon

Ditt skip: MS Fram

MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

Les mer