Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene

Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene

Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene

Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene

Reiseinformasjon 16 dager MS Roald Amundsen
Avganger
10 avganger mellom nov 2022 og feb 2024
Pris fra
kr 77 273
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utforsk Antarktis i sommersesongen – seil nær isfjell og besøk pingvinkolonier på land. Vi reiser også til Falklandsøyene, der vi besøker hovedstaden Stanley og ser pingviner og sel.

Det sagnomsuste frosne kontinentet

Vi starter i romantiske Buenos Aires før vi reiser til Ushuaia der det hybriddrevne skipet vårt venter på oss. Vi seiler gjennom Drakestredet, og ankommer den hvite villmarken i Antarktis der vi tilbringer fem fantastiske dager. Nøyaktig hvor vi drar og når kommer an på sjøisen og værforholdene, men vi tar deg alltid med til de beste stedene som er tilgjengelig den dagen.

Akkurat som islandskapet forandrer seg med årstidene, gjør dyrelivet også det. I november vil du se tusenvis av pingviner som flørter og bygger rede. Det er ikke vanlig å se hval før desember og januar, som også er tiden da pingvineggene klekkes ut. I februar og mars begynner pingvinungene å vokse, og dette er også høysesong for å se hval. Uansett når du besøker Antarktis, kan du bli med ekspedisjonsteamet på fascinerende foredrag, landinger og iscruise.

De sjarmerende Falklandsøyene

De bølgende grønne åsene og hvite sandstrendene på Falklandsøyene er et kjærkomment syn, og det er også de vennlige pubene i hovedstaden Stanley. Vi tilbringer noe tid i skjærgården rundt den vakre øygruppen, og det kan hende vi går i land for å se forskjellige pingvin- og selkolonier rundt omkring.

Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Den lidenskapelige byen

  Buenos Aires har en egen rytme som er umiskjennelig unik for Argentinas hovedstad. Spør noen som bor her, og de vil fortelle deg at det er smeltedigelen av lokale innbyggere som fyller byen med så mye liv. Som porteños, «havnefolket», kom de fra hele verden og tok med seg et vell at kulturer. Resultatet er en berusende blanding av romantisk musikk, folk som danser tango ved nærmest enhver anledning, Maradona-fotballfans, arkitektur fra kolonitiden og deilig latinsk mat.

  Her vil du tilbringe én natt på hotell før du tar et tidlig fly neste morgen. Avhengig av når du ankommer, har du kanskje noe tid til å utforske litt av denne livlige hovedstaden. Besøk Teatro Colón, et vakkert operahus fra 1908, og stikk innom historiske Café Tortoni for en Paris-inspirert kaffe og sjokoladedyppede churros. Caminito er et fargerikt gatemuseum i nabolaget La Boca, med travle markeder og restauranter som byr på folkedans og tangoshow. Hvis du ønsker å oppleve nattelivet, har det eksklusive nabolaget Palermo barer og boliche-klubber i overflod.

  Hvis du ønsker å utvide ferien, kan du også komme et par dager i forkant og bli med på det valgfrie førprogrammet vårt som utforsker det ville Patagonia.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Den lidenskapelige byen

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Ombordstigning i din base til sjøs

  Estimert tid for avreise er 19:00

  Dagen starter tidlig i dag. Vi møtes i lobbyen på hotellet om morgenen, og drar til flyplassen for flygningen til Ushuaia. Hovedstaden i Tierra del Fuego-provinsen i Argentina ligger ved vannkanten i en bukt med et bakteppe av snødekte fjell fra Martial-isbreen. Ushuaia hevder å være verdens sørligste by, selv om den konkurrerer med to andre chilenske byer om denne tittelen. Dine base til sjøs, MS Roald Amundsen venter i havnen her. Når du har kommet deg om bord vil du bli introdusert for ekspedisjonsteamet, som vil utføre en helse- og sikkerhetsbriefing. Deretter har du noe tid til å bli kjent med skipet og finne deg til rette i lugaren før vi nyter en velkomstmiddag sammen. Ekspedisjonen er offisielt i gang!­­

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Ombordstigning i din base til sjøs

 • Dag 3-4
  Drakestredet

  Vi gjør mest mulig ut av overfarten

  Det tar to dager for oss å nå Antarktis. Dette er en god ting, da to dager er perfekt mengde tid til å nyte både avslapning og forberedelser om bord på skipet.

  For å sørge for at du er klar for dagene med oppdagelse som ligger foran deg, vil ekspedisjonsteamet starte en serie med innsiktsfulle foredrag i vitenskapssenteret. Alle medlemmene av ekspedisjonsteamet er eksperter på forskjellige temaer, og du vil snart oppdage at de er en levende gullgruve av fascinerende historier og informasjon. Lytt og lær spennende fakta om det lokale dyrelivet, og også om hvilken IAATO-godkjent bærekraftsprotokoll du skal følge hvis nysgjerrige pingviner eller seler kommer for tett på. Som en del av disse IAATO-retningslinjene vil du lære viktigheten av å bruke våre desinfiserte gummistøvler på alle landinger i Antarktis, og hvorfor vi støvsuger klærne nøye for eventuelle fremmedlegemer på forhånd.

  Du vil også se at skipet er utstyrt med alle typer moderne fasiliteter som gjør reisen komfortabel. Hold deg i form i treningsrommet eller på løpebanen utendørs. Hvis treningen gjør deg støl kan du mykgjøre kroppen med en økt i badstuen eller få en massasje av dyktige hender i velværespaet vårt. Tre restauranter om bord – hver med et eget kulinarisk konsept – vil glede ganen, mens explorer-salongen og baren er det perfekte stedet å slappe av med et glass vin eller musserende. Selv om en ekspedisjon er fylt av spenning, betyr det ikke at den ikke også kan være luksuriøs!

  Dag 3-4
  Drakestredet

  Vi gjør mest mulig ut av overfarten

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Det syvende kontinentet

  Landskapene i Antarktis strekker seg så langt øyet kan se – et vakkert rike beskyttet av uberørt snø og is. Her ser vi brede og flate isfjell, deler av de store hyllene som tårner over vannet, mens gamle isbreer gir liv til blå isfjell som formes av vinden og sola. Dette er en annen verden, blottet for menneskelig påvirkning og et paradis for dyreliv som hval, pingvin og sel.

  Akkurat som islandskapet i Antarktis endrer seg gjennom årstidene, gjør også dyrelivet det. For eksempel begynner antallet og artene av hval som kan ses her å øke fra oktober til januar, før det når en topp i februar og mars, da du får de beste mulighetene til å se dem. På denne tiden av året tiltrekker de store mengdene krill i vannet flest hval og hvalarter, som kommer hit for et skikkelig herremåltid. Hvis du kommer hit i november, kan det hende du får se tusenvis av pingviner i paringslek og som bygger rede. De som blir med på seilingene i desember kan oppleve å se de søte pingvinbabyene, mens mars vanligvis er tiden da pingvinene når ‘ungdomstiden’ og lærer å svømme. Andre fugler, som i motsetning til pingvinene faktisk flyr, varierer gjennom sommermånedene. Ivrige ornitologer vil vanligvis se storskarv, toppskarv, hegre, slirenebbar og mange flere.

  Du har fem dager til å nyte hvert eneste magiske øyeblikk og fantastiske landskap som Antarktis byr på. Dette kan være å nyte synet av hvite fjell i det fjerne under en spasertur på land, eller oppleve at et par weddellsel kommer opp til overflaten ved siden av den lille explorer-båten for å ta en titt på deg med store, nysgjerrige øyne. Eller du kan være blant de svært heldige som kan bli med på valgfrie, men væravhengige aktiviteter som kajakkpadling, tur med truger eller til og med camping. Det er denne typen opplevelser som venter deg i Antarktis. Vær trygg på at vi planlegger å få mest mulig ut av hver landing, og vil velge de beste stedene blant forskjellige mulige steder på Antarktishalvøya og øyene rundt.

  Foredrag fra ekspedisjonsteamet vil også foregå, enten det er om bord på skipet, på land under landinger, eller til og med mens vi navigerer isfjell og isflak på tur med små explorer-båter. Temaene kan være glasiologi og påvirkningen av klimaendringer på brehyllene i Antarktis, eller historien til det kalde kontinentet – fra hvalfangsttiden frem til i dag under en internasjonal fredsavtale. Teamets innsikt vil være uvurderlig under hele reisen, og vil øke din forståelse og følelse av å være på en oppdagelsesreise i stor grad.

  Det kan være en idé å snakke med teamets profesjonelle dyreliv- og landskapsfotograf for noen triks til hvordan du kan forbedre kvaliteten på bildene dine. Disse ferdighetene vil helt klart bli nyttige i flere vitenskapsprogrammer som du kan bli med på. Et av disse er HappyWhale-prosjektet, der bilder du tar av hval du ser kan lastes opp til en global database som hjelper forskere med å spore migrasjonsmønstre og helsen til bestanden. På denne måten vil bildene dine bidra til et større gode, i tillegg til å være dyrebare minner.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Det syvende kontinentet

 • Dag 10-11
  Drakestredet

  Vi drar nordover igjen for å utforske mer

  Selv om det er vanskelig å dra fra Antarktis vil tiden vår her ta slutt, og vi vil bli nødt til å sette kursen nordover igjen. De følgende to dagene til sjøs over Drakestredet kan brukes til å sortere alle de fantastiske bildene dine fra Antarktis, og samtidig sørge for at du har ledig plass på minnebrikken til det som ligger foran oss. Du får kanskje også muligheten til å bli med på kurs der du bruker minnene dine fra Antarktis til å male pingviner eller lære hvordan knyte kompliserte seilerknuter.

  I vitenskapssenteret vil det antakelig være presentasjoner fra ekspedisjonsteamet for å vekke entusiasmen for de siste dagene av reisen til Falklandsøyene. Foredragene kan omhandle den anspente historien til øyene, eller fugleartene som kan ses rundt de vakre strendene. Mellom foredragene kan du bruke vitenskapssenterets avanserte mikroskoper til å titte på vannprøver på et cellulært nivå. Du vil oppdage alle mulige mikroskopiske livsformer, som krill og planteplankton, som også er koblet til et annet vitenskapsinitiativ.

  Dag 10-11
  Drakestredet

  Vi drar nordover igjen for å utforske mer

 • Dag 12-14
  Falklandsøyene

  Ubestridelig skjønnhet

  De fjerne Falklandsøyene består av de to hovedøyene Øst-Falkland og Vest-Falkland og nærmere 800 mindre øyer. Suvereniteten over Falklandsøyene har blitt gjort krav på av både Storbritannia og Argentina i mange år, men i det minste er begge sider enige om at øyene er verdt å krangle over, og med god grunn.

  Som vår tilnærming i Antarktis, vil de tre dagene med oppdagelse her, og de nøyaktige landingsstedene for hver dag, bli bestemt av lokale forhold når vi er her. Etter det golde, hvite landskapet i Antarktis, vil det være kjærkomment å se grønne åser, villblomster, vakre, hvite sandstrender og turkist vann. Det er imidlertid ikke alt som er ulikt, det finnes nemlig flere tusen pingviner her også! Over de neste dagene vil vi prøve å se pingvinkolonier, som ofte har familier med pelssel blant seg. Vi vil holde trygg avstand så vi ikke forstyrrer dem eller naboene deres.

  For første gang på mer enn én uke vil du også se tegn på sivilisasjon igjen, enten det er familieeide gårder spredt rundt omkring, eller hovedstaden Stanley på Øst-Falkland der fire femtedeler av øyenes befolkning bor. Når du besøker byen vil du se at dette er et stykket av England, med de typiske røde bussene og puber som serverer britisk øl og en vennlig spøk eller to.

  Dag 12-14
  Falklandsøyene

  Ubestridelig skjønnhet

 • Dag 15
  Til sjøs

  Vi vender hjemover

  Ekspedisjonen nærmer seg slutten. Det er bare én siste dag til sjøs, som du kan nyte slik du vil. Stikk opp i baren og nyt noe å drikke med venner du har møtt i løpet av reisen. Del historier om opplevelsene med ekspedisjonsteamet, og bli bedre kjent med disse moderne oppdagelsesreisende. Unn deg en nydelig matopplevelse i à la carte-restauranten, eller en beroligende behandling i velværespaet. Eller bare tilbring tid på dekk og titt på bølgene mens du tenker tilbake på de mange høydepunktene fra reisen.

  Dag 15
  Til sjøs

  Vi vender hjemover

 • Dag 16
  Ushuaia/Buenos Aires

  Frem til neste gang

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Etter to uker med å utforske Antarktis og Falklandsøyene legger vi til kai i Ushuaia. Det har vært en episk og emosjonell reise, og vi har sett og lært så mye sammen. Det kan hende vi feller en tåre når vi tar farvel.

  Vi håper at din opplevelse med oss har gjort varig inntrykk rundt hva som er mulig når ekspedisjoner gjøres på en bærekraftig måte. Måtte hver og en av oss fortsette med å gjøre alt vi kan for å beskytte disse dyrebare habitatene og det fantastiske dyrelivet som bor der.

  Etter en kjøretur til Ushuaia flyplass går flyet tilbake til Buenos Aires. Herfra flyr du enten hjem eller fortsetter reisen. Siden du allerede er i Argentina, kan du like gjerne få mest mulig ut av det! Hvorfor ikke bli med på det valgfrie etterprogrammet vårt til storslåtte Iguazu Falls?

  Dag 16
  Ushuaia/Buenos Aires

  Frem til neste gang

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
November:
7.
21.
Desember:
5.
19.

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
Mars:
11.
November:
2.
16.
30.
Desember:
14.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Februar:
24.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Returfly i økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom Ushuaia flyplass og skipet, inkludert en kort rundtur i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: