Dyptgående ekspedisjon til Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia

Reiseinformasjon 13 dager MS Fram
Avganger
11 avganger mellom nov 2023 og feb 2025
Pris fra
kr 132 338
Frokost, lunsj og middag inkludert

Fordyp deg i dyrelivet og naturlige underverker når du utforsker Falklandsøyene, Sør-Georgia og spektakulære Antarktis.

En verden av is og naturlige underverker

Du får tilbringe fem dager med å utforske det unike landskapet i Antarktis. Islandskapet og dyrelivet endrer seg gjennom sommersesongen. Sent på våren, i oktober og november, er det mer snø, og pingvinene starter paringslek og redebygging. I januar klekkes de første pingvinungene, mens i februar og mars er det høysesong for hvalsafari, og du kan se nydelige pingvinunger som vagger rundt. Uansett årstid, kan du bli med ekspedisjonsteamet på landinger, iscruise og mye mer.

Falklandsøyene og Sør-Georgia

Falklandsøyene byr på vakker, robust natur og sjarm, med alt fra vindblåste grønne åser til hvite sandstrender. I Sør-Georgia er strendene fulle av seler, pingviner og sjøfugler. Som på en ekte ekspedisjon er ikke reiserutene fullstendig satt. Det gir oss friheten til å finne de beste opplevelsene der og da med tanke til havis og vind.

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia Dyptgående ekspedisjon til Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Chiles hovedstad, Santiago

  Høydepunktene i Santiago de Chile

  Velkommen til Santiago, Chiles travle hovedstad. Med kolonitidsarkitektur, prisbelønte restauranter og fascinerende museer er Santiago det perfekte stedet å starte ekspedisjonscruiset. Det er mye å se, alt fra Mercado Central-markedet til Plaza de Armas og presidentpalasset. Sjekk ut Sky Costanera, som byr på panoramautsikt over byen fra over 300 meter.

  Det kan være lurt å ankomme noen dager før ekspedisjonen for å bli med i et av de valgfrie forprogrammene våre.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Chiles hovedstad, Santiago

 • Dag 2
  Punta Arenas

  Avreise fra Punta Arenas

  Estimert tid for avreise er 19:00

  Start ekspedisjonscruiset i Punta Arenas

  Det blir en tidlig start på dagen når vi drar fra Santiago og flyr til Punta Arenas, som er Chiles sørligste havn. Ekspedisjonsskipet venter på deg. Når du har gått om bord, kan du finne deg tilrette i lugaren din, utforske skipet og møte ekspedisjonsteamet ditt.

  I tillegg til å være guider, vertskap og lokale eksperter, er de også reisefølget ditt de neste tre ukene. De er både hyggelige og imøtekommende, og de svarer gjerne på spørsmål du har om Antarktis-eventyret ditt.

  Dag 2
  Punta Arenas

  Avreise fra Punta Arenas

 • Dag 3
  Til sjøs

  Gjør deg klar for mer eventyr

  Gjennom Magellansundet

  Nyt den fascinerende utsikten rundt deg når vi seiler gjennom Magellanstredet, med stø kurs mot Falklandsøyene. Du kan ta inn alle inntrykkene fra dekk, boblebadet på dekk eller fra Explorer Lounge & Bar der du har panoramautsikt.

  Du kan også bli med ekspedisjonsteamet ditt i Vitenskapssenteret om bord for å lytte til forelesninger, delta i vitenskapsprosjekter og andre ting. Uansett om de tar for seg marinbiologi, dyreliv i Antarktis, oseanografi eller fotografering, byr ekspedisjonsteamet på entusiastisk og fascinerende innsikt om stedene du får se på reisen din.

  • Inkludert Yaghan-kulturpresentasjon om bord
  Dag 3
  Til sjøs

  Gjør deg klar for mer eventyr

 • Dag 4-6
  Falklandsøyene

  Det sjarmerende øylivet

  Bli med på fugletitting og gåturer på disse grønne øyene

  Falklandsøyene byr på flotte landskap og hvite sandstrender fulle av fugleliv. Her og der kan du se en gård i det vidstrakte landskapet. Her er det gresskledde åser og villblomster, som står i stor kontrast til det blåhvite isødet som venter i Antarktis.

  Det blir også en vandring i Stanley, hvor du får se Jubilee Villas-hagene, Christ Church Cathedral og verftsmuseet Historic Dockyard Museum.

  Landingene, vandringene og utfluktene avhenger som alltid av værforholdene. Vi håper på å besøke albatross- og pingvinkolonier, som ofte deler plass med seler – og vi prøver å komme så nære vi kan uten å forstyrre dem.

  • Inkludert Stanley – En spasertur gjennom byen
  Dag 4-6
  Falklandsøyene

  Det sjarmerende øylivet

 • Dag 7-8
  Til sjøs

  Kommende eventyr

  På ekspedisjon i Sør-Atlanteren

  Vi seiler fra Falklandsøyene, og tilbringer to dager til sjøs på vei til vakre Sør-Georgia. Du kan se frem til å se en øygruppe fylt med mangfoldig dyreliv.

  Møt ekspedisjonsteamet og la dem forberede deg på det som skal skje. De vil fortelle deg alt de vet om Sør-Georgia, som informasjon om dyrelivet, polarhistorie, geologi, glasiologi og historier om norske hvalfangere.

  Du får også lære hvordan du gjør besøket ditt så trygt og bærekraftig som mulig, og du kan bli med på vitenskapsprogrammer for å bidra med å samle inn data til pågående forskningsprosjekter.

  Dag 7-8
  Til sjøs

  Kommende eventyr

 • Dag 9-13
  Sør-Georgia

  Serengeti i sør

  Besøk et paradis for dyrelivselskere

  Det rike dyrelivet i Sør-Georgias har gitt det kallenavnet «Serengeti of the Southern Ocean». Den unike beliggenheten fri for havis, gjør øya til et hekkested for store kolonier av pingviner, andre sjøfugler og seler. Faktisk er det et viktig fugleområde, og hjemsted til albatrosser, stormfugler, toppskarv, havsuler og terner.

  I løpet av de fem dagene vi har til rådighet i området, skal vi gå i land så ofte vi kan for å utforske villmarken og dyrelivet. Vi skal også prøve å komme til Grytviken, som er det siste hvilestedet til den antarktiske oppdageren sir Ernest Shackleton. Naturen bestemmer alltid, så vi sjekker alltid værforholdene for å gi deg den best mulige opplevelsen.

  Dag 9-13
  Sør-Georgia

  Serengeti i sør

 • Dag 14
  Til sjøs

  Mot Antarktis

  Tid for å slappe av og reflektere

  Etter å ha besøkt Falklandsøyene og Sør-Georgia kan du benytte tiden til å slappe av og reflektere over reisen så langt, mens vi drar mot Antarktis.

  Antarktis er et kontinent kjent for fred, vitenskap og dyreliv. Etter hvert som vi nærmer oss, kommer ekspedisjonsteamet til å snakke om IAATOs miljøretningslinjer og bærekraftsregler som vi følger under besøkene. Vi skal bare legge igjen fotspor, og tar ikke med oss annet enn bilder og gode minner.

  Dag 14
  Til sjøs

  Mot Antarktis

 • Dag 15-19
  Antarktis

  En verden av is og naturlige underverker

  Opplev det ville og majestetiske Antarktis

  Ingenting kan forberede deg på ditt første møte med Antarktis enorme og vakre frosne landskap. Overalt flyter det isfjell som er formet av naturen, vær og vind. Bøylepingviner, ringpingviner og adeliepingviner holder øye med oss fra land. Utallige sjøfugler flakser rundt. Det er naturen som bestemmer.

  De neste fem spennende dagene skal vi utforske flere mulige landingssteder, på og rundt den antarktiske halvøya og Sør-Shetlandsøyene. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, byr hver dag på noe nytt og spennende.

  Vi kan seile inn i en oversvømt vulkancaldera, eller lande i iskalde bukter der rester av hvalfangstutstyr ligger forlatt. Du kan også få muligheten til å padle kajakk blant isfjell og sel, eller være med på en tur med truger til et sted med nydelig utsikt.

  Fugleentusiaster bør holde øye med himmelen etter antarktiske sjøfugler som joer, stormfugler og terner. Gjennom forelesninger om bord og foredrag på land får du lære mer om dette dyrebare habitatet, og hvordan vi alle kan beskytte det for fremtiden

  Dag 15-19
  Antarktis

  En verden av is og naturlige underverker

 • Dag 20-22
  Drakestredet og Beaglekanalen

  Kos deg og slapp av til sjøs

  Vi sikter oss inn mot land

  Mens vi tar farvel med det frosne kontinentet, snur MS Fram for å ta deg nordover over Drakestredet og mot Punta Arenas.

  Dette er den perfekte tiden for å gå gjennom bildene dine og gjenoppleve opplevelsene dine fra Falklandsøyene, Sør-Georgia og Antarktis. Nyt komforten om bord. Slapp av i boblebadene eller panoramabadstuen, eller kos deg i Explorer Lounge & Bar.

  Når Drakestredet er bak oss, seiler vi inn i Beaglekanalen, omgitt av fjell som stuper ned i isvannet. Se etter patagonsk dyreliv mens vi seiler gjennom dette ville og avsidesliggende området.

  Dag 20-22
  Drakestredet og Beaglekanalen

  Kos deg og slapp av til sjøs

 • Dag 23
  Punta Arenas

  Ankomst i Punta Arenas

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Videre fra Punta Arenas

  Ekspedisjonscruiset til Falklandsøyene, Sør-Georgia og Antarktis avsluttes i Punta Arenas. Herfra flyr du tilbake til Santiago de Chile, og tar med deg et vell av fantastiske og uforglemmelige minner.

  Hvis du ikke er klar til å avslutte eventyret ditt ennå, kan du bli med på et av de valgfrie etterprogrammene.

  Dag 23
  Punta Arenas

  Ankomst i Punta Arenas

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
November:
2.
23.

2024

Januar:
4.
25.
Februar:
15.
November:
9.
30.
Desember:
21.

2025

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
11.
Februar:
1.
22.

Hva er inkludert

Hotell

 • Overnatting i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse mellom Santiago de Chile og Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom Punta Arenas lufthavn og skipet

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune.
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: