Hvit jul i Antarktis

Ushuaia - Falkandsøyene - Sør-Georgia - Antarktis - Ushuaia

Hvis du drømmer om en hvit jul, kan vi love deg dette! Kombiner en ekspedisjonsreise med jule- og nyttårsfeiring på den andre siden av jordkloden. Legg ut på en 20 dagers ekspedisjon fra Ushuaia til Falklandsøyene og Sør-Georgia, før vi setter kursen mot Antarktis. Bli med i land på øde strender og se det unike dyrelivet i dette enestående landskapet. Utforsk hav og isfjell i kajakk, og overnatt på land i telt. Om bord inviterer vi til ekte norsk julefeiring, og vi feirer nyttår på et av verdens mest uberørte og isolerte steder, i selskap med pingviner, sel og hval.

 • Ta del i en ekte norsk julefeiring i majestetiske omgivelser
 • Gå i land på øde strender, utforsk havet med kajakk og overnatt på land i telt
 • Legg ut på en omfattende ekspedisjonsseilas til både Antarktis og de subantarktiske øyer
 • Tilbring en rekke dager i Sør-Georgia med et yrende og eksotisk dyreliv i utrolige omgivelser

Oversikt

Start med å utforske Argentinas hovedstad, Buenos Aires, før du reiser videre til Ushuaia som er verdens sørligste by. Her ligger MS Fram klar, og setter kursen mot Sørishavet.

Jul i Sør-Georgia

På vei til Antarktis tar vi først en tur innom Falklandsøyene. Her besøker vi en av gårdene, og du får møte noen av menneskene som har valgt å bo på grensen til Antarktis. Du kan også bli med på flere spennende utflukter mens vi er her. Så seiler vi enda lenger sørover til Sør-Georgia, som har en helt unik natur, med store fjell, isbreer som dekker landskapet og strender der det yrer av dyreliv. Det er et flott sted å feire julaften! Om bord har vi norsk jul, med tradisjonell julemat – både fra Norge og andre steder i Europa. Vi går i land et sted der du får oppleve elefantsel, pelsselunger og tusen¬vis av kongepingviner. Vi skal også besøke gamle hvalfangststasjoner, og i Grytviken er det til og med et hvalmuseum, en norsk kirke og en liten gravlund. Her hviler en av Antarktis største polfarerhelter, Sir Ernest Shackleton.

Så reiser vi videre til alle fotografers drømmested: Sør-Orknøyene med majestetiske fjell med snø på toppene, blå isfjell og endeløs villmark. Etter en dag her setter vi kursen til det mest øde stedet i verden: Antarktis.

Nyttårsfeiring i Antarktis

I løpet av de fire dagene vi er i Antarktis står høydepunktene i kø. På Deception Island, en ringformet øy som er restene etter et gammelt vulkankrater, tar vi på oss ryggsekkene og går på en lang fottur. Du kan også se frem til besøket på Half Moon Island, som blir sett på som et av de vakreste stedene i Antarktis. Og seilasen gjennom det 48 kilometer lange Antarctic Sound, som er fylt av isfjell og isflak i alle
former og farger er et av de mest imponerende skuene du vil oppleve i løpet av hele reisen. Du vil også se tusenvis av pingviner og av og til vil enorme hvalfinner bryte havflaten. Du kommer enda nærmere dyrelivet ved å ta en kajakktur.

På vei tilbake krysser vi Drakestredet før vi kommer til Ushuaia og Argentina, der reisen ender.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Buenos Aires før reisens start
 • Flyreise mellom Buenos Aires og Ushuaia t/r på økonomiklasse 
 • Transfer i Ushuaia med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Suiter har en rekke inkluderte tilleggstjenester som drikke til måltider og en velkomstgave 

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

Desember 2017

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Trixi Lange-Hitzbleck_day1.png
Bilde: Trixi Lange-Hitzbleck Bilde

I tangoens fødested


Sted: Buenos Aires

Utforsk Buenos Aires, også kalt “Sør-Amerikas Paris”, på egen hånd og få en smak av hva Tangoens fødested har å tilby. 

Dag 2
1200x600_Ushuaia_©Tommy Simonsen_day2.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Alle mann om bord


Sted: Buenos Aires/Ushuaia

Etter en natt på ett flott hotell i Buenos Aires, flyr du til Ushuaía hvor MS Fram venter på deg. På kvelden setter vi kurs mot Sørishavet, og juleeventyret venter på oss.

Dag 3
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day3.png

På åpent hav


Sted: Drakestredet

Vi setter kursen mot Falklandsøyene, 480 kilometer øst for tuppen av Sør-Amerika og ca. 1000 kilometer nord for Sør-Shetlandsøyene i Antarktis.

Ekspedisjonsteamet starter sin foredragsserie med fokus på den dramatiske historien og det mangfoldige dyrelivet i de subantarktiske øyene. Nyt dagen på dekk, og vær på utkikk etter albatrosser og delfiner.

Dag 4
1200x600_Falklands_©Marsel_van_Oosten_day4-5.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

Møt pingvinene


Sted: Falklandsøyene

Falklandsøyene er full av naturunderverk og dyreliv. Pingviner kommer nært til deg, stopper opp og kaster ett blikk opp på deg, før de fortsetter på sin vei, helt uanfektet over at du er I nærheten, men dette gir deg noen flotte fotomuligheter!

Dag 5
Port Stanley_ ©Arnau Ferrer_day 5_1200x600.png

Utforsk Stanley til fots


Sted: Falklandsøyene

Stanley er hovedstaden på Falklandsøyene, og dette er et flott utgangspunkt for de mange utfluktene vi tilbyr i dette området. Byen er enkelt å utforske til fots da de fleste butikker og attraksjoner ligger like ved havnen. 

Dag 6-7
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day6-12.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

Sørover mot Sør-Georgia


Sted: Sørishavet

Vi bruker to dager over til vakre Sør-Georgia. Underveis kan du delta i en rekke foredrag om områdets dyreliv, samt hvalfangst og polarhistorie.

Sør-Georgia har en innholdsrik historie innen ekspedisjoner, hvalfangst og konflikter, og dette er bakteppet til en øy med røft og vilt landskap med yrende dyreliv. Vårt ekspedisjonsteam kjenner godt til de mange kontrastene av Sør-Georgia, fra geologien og glasiologien til paringsritualet til albatrossene og legendene til de norske hvalfangerne. En av den fascinerende historien som blir fortalt er om Sir Ernest Shackleton og hans menn om bord den skjebnesvangre Endurance, og hans forbløffende prestasjon av tapperhet og sjøerfarenhet.

Dag 8
1200x600_South_Georgia_©Marsel_van_Oosten_day8-10.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

Julaften


Sted: Sør-Georgia

Sør-Georgia er en fantastisk plass å feire julaften! Det er ingen steder som Sør-Georgia. Her finner du et nydelig fjellandskap med majestetiske isbreer og strender med yrende dyreliv.

Dag 9
Grytviken_ ©Dominic Barrington_Day 9_1200x600.png

1. juledag


Sted: Sør-Georgia

Sør-Georgia er en fantastisk plass å feire jul på. Utforsk de forlatte fangsstasjonene, hvalmuseet, den norske hvalfangstkirken og den lille gravplassen i Grytviken, her kan du besøke graven til en av Antarktis største polforsker, Sir Ernest Shackleton. 

Dag 10
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Lær mer om Antarktis


Sted: Sørishavet

I tillegg til å være på utkikk etter albatross og andre majestetiske sjøfugler, fortsetter vi foredragsserien vår med fokus på historie, miljø og dyreliv i Antarktis.

Foredragene vil også inneholde en introduksjon til retningslinjer for besøkende til Antarktis fra Antarctic Treaty og International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO). 

Dag 11
1200x600_South_Orkney_©Shutterstock_day12.png

En fotografs drøm


Sted: Sør-Orknøyene

De forlatte Sør-Orknøyene er enhver fotografs drøm, med de majestetiske fjellene med snødekte topper, de blå isfjellene og en endeløs villmark. Vi tilbringer en dag på å utforske disse øyene. 

Dag 12
Drake passage_ ©Shutterstock_Petra Christen_Day 15_1200x600 copy.png

Vi nærmer oss


Sted: Washington Strait

VI seiler ved Washingtonstredet og Coronation Island før kursen settes mot Elephant Island og Antarktis. 

Dag 13-17
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day14-17.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Uforglemmelige opplevelser


Sted: Antarktis

Antarktis er helt ulikt alt annet du noen gang vil oppleve. Med en gang vi kommer inn i Antarktis konvergens vil du kjenne at luften blir skarpere og kaldere. Du vil begynne å se de antarktiske pingvinene i vannet, og ikke glem å hold utkikk etter det første isfjellet.

Blant høydepunktene for dagene i Antarktis finner du Deception Island, en av Sør-Shetlandsøyene, en særegne ringformet vulkansk kaldera. Dette er en av de få plassene i Antarktis hvor vi kan ta med oss ryggsekken for en vandringstur. Å gå tur på en aktiv vulkan er en sjelden opplevelse, og det at du er i Antarktis gjør dette til en helt unik opplevelse. Du kan også se frem til å besøke Half Moon Island, øya blir betraktet som en sjelden perle i polarlandskapet.

Det kan være vanskelig å navigere gjennom det 48 km lange Antarctic Sound på grunn av is, men dette er stedet hvor du vil kunne se den mest imponerende isen på hele reisen. På Brown Bluff vil du se Adélie og ringpingviner, og flekkpetrellreir ligger under de spektakulære klippene som skyter 745 meter opp av havet. Steinstrendene er egnet for landinger utenom hekketiden. Dersom muligheten byr seg vil vi bruke kajakkene våre, sette opp telt og ta deg med på uforglemmelige turer for å utforske de vakre og uberørte stedene du finner her. 

Dag 18-19
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

Mot nord


Sted: Drakestredet

Reisen fra den antarktiske halvøya til Ushuaia på tuppen av Sør-Amerika er omtrent 950 kilometer, eller 40 timer med seiling i godt vær.

På vei tilbake til sivilisasjonen kan du ta del i flere presentasjoner og oppsummere de antarktiske opplevelsen med vårt ekspedisjonsteam om bord. 

Dag 20
1200x600_Buenos Aires_©Tommy Simonsen_day20.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Slutten på et eventyr


Sted: Ushuaia/Buenos Aires

Dersom du ønsker sol og varme etter å ha til brakt tid på verdens kaldeste plass, anbefaler vi at du blir med på et av våre etterprogram I Buenos Aires.      

Januar 2018

Sted Buenos Aires, Argentina
Om bord

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve om bord MS Fram på en reise til Antarktis

Opplevelser

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Buenos Aires.