En person som står i snøen

Landinger i Antarktis

En endeløs hvit villmark - Antarktis er natur på sitt råeste. Les mer om noen av de mulige landingene som du kan oppleve under din reise til Antarktis med Hurtigruten.

På våre Antarktis-reiser vil du lære mer om kjente oppdagere som la veien til disse sørlige havene, mens du selv nyter synet av det mystiske landskapet som har forblitt uforandret siden de gamle oppdagerne satte sin fot her for første gang i historien

Høydepunkter fra landinger i Antarktis

Vær, vind, is og lokale forhold vil være med på å bestemme programmet og tidsskjemaet på din reise. Sikkerhet har høyest prioritet og skipets kaptein vil bestemme den endelige reiseplanen under din reise. Derfor er enhver seiling unik, og alle promoterte reiser er angivende. Nedenfor vil du finne et utklipp av mulige landinger i Antarktis, avhengig av din planlagte reiserute. 

Deceptionøya, Sør-Shetlandsøyene

Et av høydepunktene på Sør-Shetlandsøyene er Deceptionøya. Øya er en distinktiv ring-formet vulkansk kaldera, en porsjon som tidligere har kollapset og skapt en seilbar åpning til den oversvømte innsiden. Den naturlige havnen på innsiden består av Whalers Bay, hjemsted til en forlatt hvalstasjon kjent ved navn Hektor, likså som en nedlagt britisk base.  

Half Moon Island, Sør-Shetlandsøyene

Vanvittig fotogen og velsignet med noen av Antarktis mest utrolige landskap er neon av kjennetegnene på Half Moon Island. Øya er en glitrende juvel blant disse øyene.  Øyas sagtannede og sprukne klipper er hjem til en stor koloni av ringpingviner, sørhavsterner, taremåker, antarktisslirenebber, wilsonstormsvaler og en rekke arter av sel som besøker øya regelmessig. 

Yankee Harbour, Sør-Shetlandsøyene

 Sjømenn i dette området brukte ofte Yankee Harbour som base for sine operasjoner. På grunn av plasseringen er den naturlig skjermet og en tygg havn for sjømennene å søke tilflukt. Rester etter disse tidligere dager kan fortsatt finnes i vannkanten. Det som drar besøkende hit er den den store kolonien med bøylepingviner, det er antatt at det finnes 4000 par her. 

Curverville Island 

Beliggende i den naturskjønne Errera kanalen, på Curverville Island finner du den største kjente kolonien med bøylepingviner. Den trange Errera kanalen er en spektakulær passasje med isfjell som blir fanget og går på grunn. Å stå på dekk og studere hvordan skipet navigeres forsiktig mellom isfjellene er like spennende som å være omringet av pingviner på land. 

Neko harbour

Neko Harbour med sine bøylepingvinkolonier ligger lunt i Andvord bukta omkranset av fjell og isvegger fra halvøya. Navnet kommer fra et hvalfangstskip fra tidlig 1900-tallet. Neko er et av de sjeldne stedene hvor du kan gå på det antarktiske fastlandet. 

Paradisbukta

Denne havnen er ikke bare et paradis i navnet, men natur og landskap også. Beskyttet fra vindene fra det nærliggende Gerlache Strait, Paradisbukta gir mange muligheter til å gå i land og utforske den flotte utsikten halvøya har å tilby. Her finner du den argentinske basen Almirante Brown og den chilenske basen Gonzalez Videla, i tillegg til pingvinkolonier. 

Listen fortsetter under videoen. 

Lemaire-kanalen

Denne 11 km lange and 1,6 km brede kanalen er en av de vakreste passasjene i Antarktis. Kanalen gir den reisende et inntrykk av hva som fascinerer oss aller mest med dette kontrastfylte miljøet; sublim men imponerende, delikat men skremmende, forlokkende men ugjestfri.  

Petermann Island

Øyas plassering it det pittoreske Penola Strait gjør Petermann Island til et perfekt sted for å oppleve isfjell og hvaler. I tillegg tilbyr øya fantastisk utsikt 

Port Lockroy

Den britiske basen Port Lockroy på Goudier Island ble bygd i 1941 og forlatt i 1962. Den lå tom inntil 1996 da den ble pusset opp til å bli et museum av Antarctic Heritage Trust. Den har siden da blitt en av de mest populære opplevelsene i Antarktis og den gir et unikt innblikk i livet på en antarktisk base på 50-tallet. 

Wilhelmina Bay

Fjellene og de høye isbreene ved Wilhelmina Bay skaper et dramatisk landskap med sine mange flytende isberg av store variasjoner. Bukten er et rikt beite for hvaler og seler og var derfor et kjent jaktområde for hvalfangere tilbake i tiden. 

Antarctic Sound

De enorme isblokkene på det antarktiske kontinent utgjør et milelangt, men flatt isberg. De sterke strømmene fra Weddellhavet tar disse massive flat-toppede isbergene nord til Antarctic Sound ved den nord-østre enden av Antarktishalvøya.

Brown Bluff

Brown Bluff ligger ved kysten av Antarctic Sound ved spissen av Antarktishalvøya. Som navnet tilsier er landskapet dominert av en majestetisk klippe på hele 745 meter. Det kjempehøye rustfargede området er vulkansk i sin opprinnelse og stranden er pepret med lava "bomber". Adeliepingviner, bøylepingviner, taremåker og flekkpetrell parrer seg her, og weddellselen er også regelmessig på besøk.