Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Reiseinformasjon 22 dager MS Fram
Avganger
13. oktober 2023
20. oktober 2024
Pris fra kr 115 300
kr 93 014
Frokost, lunsj og middag inkludert

22-dagers ekspedisjonscruise fra Valparaíso til de chilenske fjordene og vakre, isdekte Antarktis

En ekspedisjon til Antarktis

Vi setter seil nedover kysten av Chile for å utforske Antarktis’ unike verden. Vi lar naturen styre ruten vår hver dag, og vi gjør det beste ut av de lokale forholdene. Du kan være sikker på at hver soloppgang byr på noe annerledes og spennende. I oktober og november begynner pingvinene å kurtisere og bygge reder på det syvende kontinentet. Forelsk deg i denne isdekte, men unike og vakre verdenen mens du drar på landinger og eventyr i ekspedisjonsbåter.

Patagonisk paradis med naturlige og menneskeskapte vidundere

I løpet av ekspedisjonscruiset besøker du steder på verdensarvlisten og et UNESCO biosfærereservat. Disse inkluderer fargerike Valparaíso, de utsmykkede kirkene i Chiloé ved Castro og det spektakulære landskapet, isbreene og innsjøene i Torres del Paine nasjonalpark. Når vi har seilt nedover Patagonias forbløffende kyst, prøver vi på en landing ved Kapp Horn som en del av eventyret.

Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående) Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)
 • Dag 1
  Valparaíso

  Valparaíso er en UNESCO-perle

  Gjør deg kjent med Valparaíso, Stillehavets juvel

  Ekspedisjonscruiset i Antarktis og Patagonia begynner i fargerike Valparaíso. Du kan glede deg til å utforske denne UNESCO-listede byen, også kjent som «Stillehavets juvel», bygget i bratte åssider med utsikt over havet.

  Her er det interessante dufter og lyder med spennende labyrinter gjennom smug og «barrios». Husene er fargerike og «mercadosene» er fullpakket med lokale råvarer. De kan få med deg det hele under en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción.

  Hvis du vil utforske mer, kan du bli med iet av de valgfrie førprogrammene våre.

  Dag 1
  Valparaíso

  Valparaíso er en UNESCO-perle

 • Dag 2-3
  Til sjøs

  Gjør deg klar for eventyr 

  Gå inn i ekspedisjonsmodus

  I løpet av de neste to dagene til sjøs får du lære mer om underverkene vi skal besøke under turen.

  Medlemmer av ekspedisjonsteamet er eksperter på alt fra oseanografi og geologi til ornitologi og historie. Få med deg fascinerende forelesninger og praktiske presentasjoner i Vitenskapssenteret.

  Finn frem kikkerten og se etter sjeldne vandrende albatrosser og stormfugler. Gjør mest mulig ut av fasilitetene om bord og kos deg i boblebadene, badstuen med panoramautsikt og treningsstudioet.

  Dag 2-3
  Til sjøs

  Gjør deg klar for eventyr 

 • Dag 4
  Castro

  Sjarmerende Castro 

  Styltehus og historiske kirker

  Castro ligger blant den frodige vegetasjonen på øyen Chiloé, og er Chiles tredje eldste by. Dette er hjemmet til to steder på UNESCOs verdensarvliste, nemlig Iglesia San Francisco og Iglesia Nuestra Señora de Gracia de Nercón.

  Fra ulike utsiktspunkter kan du få flott utsikt over byens fargerike palafitos, som er styltehus som ligger langs vannkanten. For å få med deg litt kultur, kan du ta turen til det regionale museet og museet for moderne kunst.

  Ta med kikkerten din, for Chilo er et viktig habitat for fuglearter som ildkronekolibri og chilenske flamingoer, sammen med pingviner, svarthalsede svaner, ringisfugler og sølvdykkere.

  • Inkludert Kirkene i Castro
  Dag 4
  Castro

  Sjarmerende Castro 

 • Dag 5
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia 

  Uforglemmelige andinske sjølandskap

  Vi seiler sørover mot Puerto Natales, hovedstaden i Última Esperanza. Blånyansene i isfjellene og sjøen, fra den lyseste akvamarin til de dypeste blåfargene, er helt fortryllende.

  Under cruiset er det en god sjanse for at du kan se hvaler, sjøfugler, pingviner og andre dyr. Nyt utsikten fra badstuen med panoramautsikt eller boblebadene på dekk, kos deg med god mat fra lokale kilder eller slapp av i Explorer Lounge & Bar.

  Ekspedisjonsteamet ditt holder fascinerende forelesninger om lokal historie og dyreliv, og i tillegg kan du snakke med fotografen vår om bord for å få gode tips om landskapsfotografering.

  Dag 5
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia 

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Avsidesliggende Puerto Edén 

  Oppdag Kawésqars kultur i en patagonsk landsby

  Den fortryllende landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark ligger ved enden av en dyp fjord.

  Den lille bebyggelsen har bare tilkomst via sjøveien, og fergen som forbinder den til fastlandet går bare én gang i måneden. Det er ingen veier her bare gangbroer og trapper av tre som forbinder hus og butikker. Blant de 250 innbyggere, er noen av de siste gjenværende medlemmene av urbefolkningen i Kawésqar, og ved å snakke med dem får du innsikt i deres unike kultur.

  • Inkludert Besøk i et lokalsamfunn
  Dag 6
  Puerto Edén

  Avsidesliggende Puerto Edén 

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Bohemske Puerto Natales 

  Porten til Torres del Paine

  Ekspedisjonscruiset fortsetter til Puerto Natales, som er porten til Torres del Paine nasjonalpark. Du kan velge å se denne vakre nasjonalparken på enten en buss- eller gåtur, begge utrolige opplevelser vel verdt å få med seg.

  Det kuperte landskapet har steppe, skog og ørken, og er preget av isbreer og innsjøer. Guanakoer og nanduer går fritt rundt. Se etter chilenske flamingoer, og du kan til og med se den mektige Andeskondoren.

  Puerto Natales er et populært knutepunkt for turgåere og reisende med mange spisesteder, barer og utendørsbutikker. På egen hånd kan du dra til håndverkerlandsbyen ved Etherh Aike, være med på prøvesmaking av gin på Last Hope Distillery, eller ta deg en gåtur langs den flotte kystlinjen.

  • Inkludert Landskap i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Bohemske Puerto Natales 

 • Dag 9
  Chilenske fjorder

  Utforsk Chiles fjorder 

  Se naturskjønne landskap fylt med dyreliv

  Reisen din sørover langs den chilenske kysten tar deg gjennom de ulendte vakre, frittstående øykjedene i fjordene i Magallanes-provinsen. Isolerte øyer og lune bukter skaper et rikt fristed for dyreliv.

  Enten du seiler om bord på våre små ekspedisjonsbåter eller bare er ute på dekk, kan du se etter kolonier av magellanpingviner, elefantseler og forskjellige hvalarter. Du kan også se majestetiske fossefall langs denne dramatiske og vakre delen av kysten.

  Dag 9
  Chilenske fjorder

  Utforsk Chiles fjorder 

 • Dag 10-11
  Til sjøs

  Vi runder Kapp Horn 

  Forsøk på å gå i land i Kapp Horn

  Etter å ha seilt gjennom Beaglekanalen, passerer du den sørligste spissen av Sør-Amerika, Kapp Horn. Dette imponerende ikonet har ofte vanskelige forhold, men hvis været tillater det, prøver vi å gå i land her.

  Herfra tar vi oss gjennom det legendariske Drakestredet mot Antarktis. Underveis forteller vi om det som venter og hvordan du kan gjøre besøket ditt så trygt og bærekraftig som mulig.

  I Vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet holde foredrag om fauna, historie og geologi i Antarktis, samt virkningen av klimaendringer og plastforurensning. I tillegg kan du bli med på ulike Vitenskapsprogrammer.

  Dag 10-11
  Til sjøs

  Vi runder Kapp Horn 

 • Dag 12-18
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden 

  Opplev den majestetiske naturen i Antarktis

  Det er ikke noe som kan forberede deg på ditt første syn av Antarktis enorme, frosne skjønnhet. Det flyter isfjell som er formet av naturen i sundet. Bøylepingviner og ringpingviner flørter mens adeliepingviner hekker. Utallige sjøfugler flakser rundt. Naturen bestemmer.

  Her vil vi tilbringe sju spennende dager med å utforske flere av de mer enn 20 mulige landingsstedene på og rundt Antarktishalvøya og Sør-Shetlansdøyene. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, byr hver dag på noe nytt og spennende.

  Vi kan seile inn i en oversvømt vulkancaldera, eller lande i iskalde bukter der rester av hvalfangstutstyr ligger forlatt. Du kan også få muligheten til å padle kajakk blant isfjell og sel, eller være med på en tur med truger til et sted med nydelig utsikt.

  Fugleentusiaster bør følge med på himmelen etter antarktiske sjøfugler som joer, stormfugler og terner. Gjennom forelesninger om bord og foredrag på land får du lære mer om dette dyrebare habitatet og hvordan vi alle kan beskytte det for fremtiden.

  Dag 12-18
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden 

 • Dag 19-21
  Til sjøs

  Kos deg og slapp av til sjøs 

  Verdens vakreste og mest avsidesliggende sted

  Etter sju dagers ekspedisjonsseiling i Antarktis, er det på tide å vende tilbake. Det er gode sjanser for at hodet er fullt av minner om alt du har sett og hørt, og at minnekortet på kameraet er fullt av imponerende bilder.

  I de siste dagene til sjøs kan du snakke om opplevelsene dine med ekspedisjonsteamet og andre gjester, tilfredsstille nysgjerrigheten din i vitenskapssenteret, slappe av i Explorer Lounge & Bar eller nyte den deilige maten om bord til lyden av skvulpende bølger.

  Du kan også roe ned etter all spenningen ved å besøke badstuen og boblebadene med panoramautsikt før vi ankommer Punta Arenas.

  • Inkludert Yaghan-kulturpresentasjon om bord
  Dag 19-21
  Til sjøs

  Kos deg og slapp av til sjøs 

 • Dag 22
  Punta Arenas

  Ankomst i Punta Arenas 

  Videre fra Punta Arenas

  Ekspedisjonscruiset til Antarktis og Patagonia avsluttes i Punta Arenas. Herfra flyr du tilbake til Santiago de Chile, og tar med deg et vell av fantastiske og uforglemmelige minner.

  Hvis du ikke er klar til å avslutte eventyret ditt ennå, kan du forlenge turen og bli med på et av de valgfrie etterprogrammene våre.

  Dag 22
  Punta Arenas

  Ankomst i Punta Arenas 

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
13.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
20.

Hva er inkludert

Transport

 • Transport fra skipet til Punta Arenas lufthavn etter ekspedisjonscruiset

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: