Opplev Patagonia og Antarktis

Punta-Arenas - Patagonia - Antarktis

Få med deg det beste av Patagonia og Antarktis! Denne 16 dagers ekspedisjonen tar deg fra de Chilenske fjorder til Kapp Horn, før vi setter kursen for de antarktiske øyer. Vårt ekspedisjonsteam vil ta deg med på utflukter og lære deg alt om Antarktis. Møt pingviner på nært hold, kos deg på fotturer i Antarktis, ta en tur i kajakk og kom så tett innpå isfjell at du kan ta på dem. Gjør deg klar for et eventyr uten et eneste kjedelig øyeblikk.

 • Kom tettere på og utforsk det mest øde området i verden - fantastiske Antarktis
 • Nyt det utrolige dyrelivet og møt pingvinene som bygger reir på denne tiden av året
 • Forvent landgang på mystiske Kapp Horn - en bragd i de utfordrede forholdene i området
 • Ta del i våre omfattende program om bord, med foredrag om populærvitenskapelige temaer, aktiviteter, temadager og multimedierom

Oversikt

Du starter med en overnatting på et hotell i Santiago de Chile, før du flyr til i Punta Arenas der MS Midnatsol venter på deg.

Hvis været tillater det går vi i land på Kapp Horn, før vi krysser Drakepassasjen og starter reisen mot Antarktis. Det å seile inn i verdens mest øde områder, med det endeløse havet og et kontinent som er dekket av snø og is, gjør at du vil føle deg som en ekte oppdager. Her kan du nyte dager på land og i kajakk, oppleve tusenvis av pingviner og seler på nært hold, og besøke spennende steder.

Før vi seiler gjennom Beaglekanalen skal vi prøve å gå i land på Kapp Horn, hvis vi ikke gjorde dette på reisen sørover. Deretter står de chilenske fjordene for tur, og du får sjansen til å oppleve vakker villmark og spennende severdigheter. Når vi kommer til Punta Arenas er eventyret over for denne gang.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Buenos Aires før reisens start
 • En natt på hotell inkl frokost i Santiago de Chile før reisens start
 •  Transfer mellom hotell og flyplass i Buenos Aires
 • Flyreise mellom Buenos Aires og Ushuaia t/r på økonomiklasse 
 • Transfer i Ushuaia med orientering
 • Transfer fra skip i Valparaiso til hotell i Santiago de Chile, med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

3. desember 2017

Avreisehavn
Dag 1
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1-16.png
Bilde: Matyas Rehak Bilde

En smak av Santiago


Sted: Santiago

Dette eventyret begynner i Chile, med en overnatting på et hotell i Santiago de Chile.

Dag 2
1200x600_Punta_Arenas_©Dominic Barrington_day2.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

MS Midnatsol venter


Sted: Santiago de Chile og Puntas Arenas

I dag flyr du til Punta Arenas hvor ekspedisjonsskipet venter på deg. Vel om bord på MS Midnatsol arrangerer vi en velkomstmiddag.

Dag 3
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day3.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Utrolig sjøutsikt


Sted: Chilenske fjorder / Tierra del Fuego

Vi starter eventyret ved å seile forbi øya Tucker og gjennom den smale kanalen Gabriel. Nyt livet om bord og bli kjent med reisekameratene dine. Å se Patagonia fra kysten er helt fantastisk; en seiling inn i disse fjordene vil gjøre deg målløs av beundring. 

Dag 4
1200x600_Tierra_del_fuego_©Shutterstock_day4.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Dyreliv og vinsmaking


Sted: Chilenske fjorder / Tierra del Fuego

Å utforske de chilenske fjordene er noe for seg selv. En av fjordene vi skal se nærmere på er Garibaldifjorden. Innerst i denne fjorden vil du også få muligheten til å se den vakre Garibaldi-isbreen. Fjellene stuper ned i fjorden, og dyrelivet er overalt. Fjell og daler er grønne, selv om fjelltoppene ofte er dekket av snø. Når du går i land kan du kanskje se sjøløver, andeskondor eller andre fugler. På kvelden kan du smake på argentinsk vin!

Dag 5
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day5.png
Bilde: Shutterstock Bilde

På tuppen av Sør Amerika


Sted: Chilenske fjorder / Tierra del Fuego

Kapp Horn, det sørligste punktet i Sør-Amerika, ligger på nesten 56 grader sør. Når verdens mest mytiske steder i verden skal rangeres, er det ingen tvil om at Kapp Horn står på lista. Før Panamakanalen ble ferdig måtte alle sjøfarere passere denne berømte steinøya for å komme seg fra den ene til andre siden av Amerika.  Vi vil prøve å få til en landing her, men området er kjent for høy sjø og utfordrende forhold, så om vi klarer å lande her er dette en stor prestasjon! 

Dag 6
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day6-13.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

Over den berømte Drakestredet


Sted: Drakestredet

Vi krysser Drakepassasjen – i morgen vil vi faktisk være i Antarktis! I løpet av dagen vises det filmer i amfiet; alt fra tegnefilmer til dokumentarer. Det vil bli holdt foredrag som vil gjøre ditt besøk i Antarktis enda mer interessant, og du kan snuse rundt i explorer-rommet for mer vitenskapelig moro.

Dag 7-12
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day7-12.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Føl deg som en ekte eventyrer


Sted: Antarktis

Å være i Antarktis betyr at du er i det mest avsidesliggende område i verden. Du vil føle deg som en ekte explorer, spesielt når du ser de endeløse havene og kontinentet som er dekket av snø og is.

Kanskje dette er en overraskelse for deg, men pingviner er ikke redd mennesker. Og veloppdragne gjester forårsaker kanskje ikke annet enn noen uinteresserte gjester. Vi vedder på at din reaksjon når du møter pingvinene på så nært hold er litt annerledes...

I Antarktis vil vi besøke gamle hvalfangersteder, og ha landinger i flotte omgivelser, og ha temadager om bord. Noen av stedene vi besøker er Sør-Shetlandsøyene og Cuverville øya, hjemmet til en av de største kjente kolonier av Bøylepingviner. Neko Harbour som ligger nydelig til i den innerste delen av Andvord-bukta. Paradisbukta fikk sitt beskrivende navn av hvalfangere i det forrige århundre. Vi vil også besøke Half Moon øya, som blir regnet som en perle i dette polarlandskapet.

Etter å ha utforsket dette «superlativ-utmattende» kontinentet, setter vi kursen mot Kapp Horn. Nyt dagene i Antarktis med landinger, ta en nærmere titt på tusenvis av pingviner og seler, reis på en kajakktur og besøk alle de interessante stedene. Om bord vil det være flere foredrag, « vitenskapelige eksperimenter» for unge oppdagere; og utsikten fra dekk er jo helt upåklagelig.

Dag 13
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Reflekter over ditt antarktiske eventyr


Sted: Drakestredet

På turen tilbake til Sør-Amerika blir det kurs i fotobehandling! Her kan du lære hvordan du redigerer bildene du har tatt. Du kan også tilbringe tid på dekk, i explorer-rommet, på foredrag, eller se på bildene og filmene som oppsummerer turen så langt.

Dag 14
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day14.png
Bilde: Gian-Rico Willy Bilde

På vei til Sør Amerika


Sted: Kapp Horn og chilenske fjorder

Før vi seiler inn i Beaglekanalen vil vi prøve å gjøre en landing på Kapp Horn, dersom vi ikke klarte dette på turen sørover. Så besøker vi kan hende Puerto Williams, en liten by mellom hav og fjell. På turen tilbake til Punta Arenas seiler vi gjennom de chilenske fjorder.

Dag 15
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day15.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Vill natur og imponerende severdigheter


Sted: Chilenske fjorder

Vi seiler gjennom de chilenske fjordene, og får nok en dag med vill natur og imponerende landskap. I storslåtte omgivelser med villmark og isbreer, skal vi finne ett flott sted å gjøre en landing. På kvelden er det avskjedsmiddag.

Dag 16
Satiago de Chile_ ©Shutterstock_Maciej Bledowski_Day 15_1200x600 2.png

En ekspedisjon er over


Sted: Punta Arenas / Santiago de Chile

Vi ankommer Punta Arenas og eventyret er over. Etter ilandstigning er det transport til flyplassen og fly til Santiago de Chile.

18. desember 2017

Sted Santiago, Chile
Om bord Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Antarktis har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Artikler

Lær mer om hvordan det er å seile til Antarktis, et av de minst utforskede stedene på jorden.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Santiago. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.

Før- og etter-programmer

Gjør ekspedisjonen til Antarktis komplett med et av våre tilleggsprogram i Sør Amerika før eller etter seilaset ditt. Velg mellom kortere utflukter og turer på flere dager som også inkluderer hotell i Santiago.