Høydepunktene på de britiske øyer

Se deg selv i øyenes land, blant røff skjønnhet, isolerte kystlinjer, slott, kilter, klaner – og whisky. Gjør deg klar for en reise få har tatt, og enda færre har seilt.

Utforsk de britiske øyer

Å utforske den ville naturen og de historiske stedene på Shetlandsøyene, Orknøyene og Hebridene som er de mange øyene langs den vestlige kysten av Skottland er et eventyr ulikt alt annet.

Få med deg formasjonene på Giant´s Causeway.

Her finnes det skatter overalt, fra de helt skjulte til de som er synlige for det blotte øye. Her finner du noen av de største villmarksområdene i Europa. Det isolerte miljøet skaper et helt unikt miljø for et enormt antall fugler som svever over den endeløse himmelen, blant annet kongeørnen. I havet finner du vågehval og otere som koser seg langs kysten.

Områdets historie er minst like interessant. Spredt rundt overalt ligger hundrevis av slott, fra de minste og enkleste til de forseggjorte og majestetiske, fra ruiner til de som fortsatt er bebodd av eierne. Du finner også gamle slagmarker, som en gang avgjorde skjebnen til en stor nasjon.

Byens flotte rådhus.
Byens flotte rådhus.
Bilde: Shutterstock

De 4 beste britiske øyer

Dette er en side av Storbritannia som er helt ny for mange. De mange øyene gir ro og harmoni, kombinert med den varme gjestfriheten i de mange små lokalsamfunnene. Landskapene er som hentet ut fra malerier, og den godt bevarte gæliske kulturen skaper en helt unik følelse av å reise tilbake i tiden.

Byens flotte rådhus.
Byens flotte rådhus.
Bilde: Shutterstock

Mull Isle

Øya Mull ble bebodd rundt 6000 år f.Kr., og det finnes mye arkeologiske bevis for dette. Den ble invadert av vikingene, og var en del av kongeriket Norge frem til den ble tatt tilbake av Skottland rundt 1158. Opplev denne store øya, full av bølgende lyng, små landsbyer og slott. Du får også oppleve Tobermory, som anerkjennes som hovedstad på øya. Her kan du spasere gjennom denne koselige dypvannshavnen med sine georgianske fargerike hus.

Hold utkikk etter vågehval.
Nyt den ville og vakre naturen i Kilda, Hirta Islands.

St. Kilda-øygruppen

Dette er en virkelig fjerntliggende, ensom og vill øygruppe med fantastiske sjøklipper og endemisk dyreliv. Befolkningen ble evakuert på eget initiativ i 1930, etter 5000 års kontinuerlig beboelse. Her får du oppleve Storbritannias eneste doble sted på UNESCOs verdensarvliste, og «rosinen i pølsa» for National Trust for Scotland. De omkringliggende øyene utgjør reirplasser for tusenvis av sjøfugler, og sjansen er også stor for at du får se vågehval i den skummende sjøen rundt øygruppen. Alle besøk hit er helt væravhengige.

Whisky

Whiskyelskere, velkommen til himmelen! Ditt besøk til dette området bør inkluderer ett eller flere destillerier. Islay var en gang hovedsete for Lorden av Isles, MacDonald-familien, og er ’whisky-øya’, verdenskjent for sine torvrøykte single malt-whiskyer og de mange destilleriene som skaper de unike, torvaktige drammene med smak av jordsmonnet på øya. På Isle of Mull, i den bittelille fiskelandsbyen Tobermory, har destilleriet ligget siden 1700-tallet. Du får lære om den fascinerende historien og de ulike produksjonsmetodene – og selvfølgelig smake på det ferdige resultatet.

Bli med på whiskysmaking.
Se etter fargerik lundefugl.

Treshnish Isles

Her finner du en av de lettest tilgjengelige koloniene for sjøfugl i Skottland. I mai finner du yrende kolonier av hekkende sjøfugl, fra lundefugl og alke til krykkje og havsule. Du kommer nok også til å se annet dyreliv, alt fra oter og sel til havørn og kongeørn, enten fra skipets dekk eller cruising med ekspedisjonsbåt.

Utforsk naturskjønne Carnlouhg.
Utforsk naturskjønne Carnlouhg.
Bilde: Shutterstock

Gjør deg klar

For en ekspedisjonsreise til de britiske øyer

Et cruise til de britiske øyer byr på varierte opplevelser på steder få andre besøker. Det er massevis av muligheter for guidede turer på fjerntliggende øyer, eller utforske ensomme strender i ditt eget tempo, samtidig som du er omgitt av den ville, vakre naturen.

Det er også mange muligheter til å gå tur på øyenes topper og få en utsikt som strekker seg ut mot havet, kajakkpadling i stille innsjøer, eller bare spaserturer i vakre hager.

Fàilte agus tlachd!

Se alle reiser til de britiske øyer Se alle reiser til de britiske øyer
Utforsk naturskjønne Carnlouhg.
Utforsk naturskjønne Carnlouhg.
Bilde: Shutterstock

Tilbud

En person iført en drakt

Lugarer uten singeltillegg på ekspedisjonsreiser

Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene. Dette tilbudet gjelder utvalgte avganger. Disse finner du på reisesiden.

Les mer