Kuperte kystlinjer i Skandinavia – ekspedisjonscruise fra Oslo til Tromsø, via Skagen

Kuperte kystlinjer i Skandinavia – ekspedisjonscruise fra Oslo til Tromsø, via Skagen

Kuperte kystlinjer i Skandinavia – ekspedisjonscruise fra Oslo til Tromsø, via Skagen

Kuperte kystlinjer i Skandinavia – ekspedisjonscruise fra Oslo til Tromsø, via Skagen

Reiseinformasjon 10 dager MS Spitsbergen
Avgang
13. oktober 2022
Frokost, lunsj og middag inkludert

Se spektakulære fjell, vakre kystlandskap, avsidesliggende øyer og idylliske fiskevær i Norge på denne høstekspedisjonen fra Oslo til Tromsø, via Skagen i Danmark.

To land, tusen landskaper

På dette ekspedisjonscruiset besøker vi to land, inkludert flere godt skjulte perler utenfor allfarvei. Fra Oslo seiler vi til Skagen i Danmark – en tidligere kunstnerkoloni kjent for å ha et helt spesielt lys. Deretter setter vi kursen mot Norge igjen, og besøker blant annet postkortvakre fiskevær, som Reine. Den historiske utfartsbyen Tromsø er den siste anløpshavnen vår.

Fantastisk fjordlandskap på vestlandet

Den spektakulære og relativt uforstyrrede Hjørundfjorden ligger nettopp her, på vestlandet. Fjorden er omgitt av Sunnmørsalpenes høye, vakre fjelltopper, og er virkelig en av de mest storslåtte fjordene i Norge. Du kan glede deg til å se noen helt fantastiske landskaper langs vestkysten.

Vakre høstfarger

Vi seiler på høsten, når naturen er full av farger. Fjellene og åssidene er farget i rødt, gult og oransje, og lufta er klar og frisk. Høsten er tiden for innhøsting, og å gjøre oss klare for de lange vintermånedene som ligger foran oss. Naturens spiskammer er fullt av delikatesser som er klare til å høstes, og menyen om bord, aktivitetene og utfluktene er preget av årstiden.

Kuperte kystlinjer i Skandinavia – ekspedisjonscruise fra Oslo til Tromsø, via Skagen Kuperte kystlinjer i Skandinavia – ekspedisjonscruise fra Oslo til Tromsø, via Skagen
 • Dag 1
  Oslo, Norge

  Eventyret starter

  Hovedstaden vår ble utnevnt til Europas grønne hovedstad i 2019, og byen ved fjorden er omgitt av skogkledde åser og innsjøer.

  Siden Oslo er en relativt liten by, er den lett å utforske til fots. Ved havnen kan du besøke middelalderske Akershus festning, og derfra spaserer du lett gjennom Oslo sentrum til Rådhuset, slottet, Stortinget og Oslo domkirke. Det nye nasjonalmuseet er en moderne arkitektonisk kontrast til de mer klassiske bygningene.

  I Bjørvika kan du se den spennende moderne arkitekturen øst for havnen. En av de store attraksjonene her, er Operahuset, bygget av glass og hvit marmor. Ta en spasertur på operataket, og nyt panoramautsikten over byen og det nærliggende Munch-museet. På den andre siden av broen ved Sørenga, kan du få en urban strandopplevelse, slappe av i en flytende badstue eller til og med padle kajakk.

  Etter at du har gått om bord i ekspedisjonsskipet, vil du bli vist til lugaren din. Det er en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon rett før avreise, og etterpå kan du ta deg en tur rundt på skipet og gjøre deg kjent. Etter et møte med ekspedisjonsteamet, er vi klare for å starte det skandinaviske eventyret.

  Dag 1
  Oslo, Norge

  Eventyret starter

 • Dag 2
  Skagen (morgen) og Hirtshals (kveld)

  Kunstnerkoloni med et helt spesielt lys

  Når du ser de karakteristiske gule husene med rødt tak, vet du at vi har kommet til Skagen. Dette er et av de mest idylliske reisemålene i Danmark. Denne stemningsfylte strandbyen ligger på den nordligste tuppen av Jylland, der Østersjøen møter Nordsjøen. Om sommeren er det mange som kommer hit på grunn av det fascinerende lyset, den nydelige naturen og de vakre, hvite sandstrendene.

  De flotte landskapene i Skagen var medvirkende til opprinnelsen av et kunstnerkollektiv, kjent som Skagenmalerne. I 1859 oppfordret Danmarks mest kjente forfatter, Hans Christian Andersen, kunstnere til å bli med ham til Skagen. Ryktet gikk, og førte til at flere malere, musikere, forfattere og poeter dro til byen, som var kjent for å ha et helt spesielt lys.

  Hvis du er interessert i denne kunstbevegelsen, bør du besøke Skagen Museum. Her kan du se verkene til de mest kjente kunstnerne, blant annet Krøyer, Ancher og Tuxen. Du får også lære om deres innflytelse på den danske kulturhistorien.

  Ta en spasertur til den livlige havnen, museene, galleriene og butikkene i sentrum, eller dra ut på en av turstiene for å utforske det vakre kystlandskapet. Grenen ligger under fem kilometer nord for Skagen. Her er du på Danmarks nordligste punkt, der Skagerrak og Kattegat møtes, og kanskje får du se bølgene fra de to havene støte sammen. Her kan du rusle langs sanddynene, eller ta Sandormen, en omvisningstur med traktor. Området er også populært blant fugletittere, og den tilsandede kirke er en spennende attraksjon. Det som ser ut til å være et lite kapell fra 1300-tallet, er faktisk tårnet i Sct. Laurentii Kirke, som en gang var den største kirken i Nord-Jylland. Kirken er blitt begravet i sanden, og nå er bare tårnet synlig. Lengre sør finner du Råbjerg Mile, det nærmeste Danmark kommer en ørken. Gå opp til toppen av denne 40 meter høye sanddynen, og nyt den flotte utsikten. Når være er bra, har du muligheten til å ta en fottur eller sykkeltur fra Skagen til Hirtshals. Det vakre landskapet gjør dette til en av de mest billedskjønne rutene i regionen.

  Dag 2
  Skagen (morgen) og Hirtshals (kveld)

  Kunstnerkoloni med et helt spesielt lys

 • Dag 3
  Lindesnes

  Undervurdert sjarm på Sørkapp Lindesnes

  Utforskingen av Norges lange kystlinje starter ved det sørligste punktet, Lindesnes. Lindesnes ligger mellom Nordsjøen mot vest og Skagerrak mot øst, og er kjent for det turbulente havet som i flere århundrer har vært en stor utfordring for sjømenn. Arkeologer har avdekket en kanal fra vikingtiden i nærliggende Spangereid, som ble bygget som en rudimentær løsning på dette problemet. Heldigvis seiler vi ikke med et vikingskip, men et moderne ekspedisjonsskip som er spesielt utformet for ekspedisjonscruise.

  Selv om Nordkapp, som ligger 2517 kilometer unna, stjeler mesteparten av rampelyset, har det sørlige motstykket Lindesnes en unik, undervurdert sjarm. Lindesnes ligger midt i hjertet av populære Sørlandet. Området har noen av de beste strendene i Sør-Norge, som er perfekte for fugletitting eller en spasertur langs kysten. Med vakre holmer, frodige skoger og sjarmerende innsjøer, er det lett å forstå hvorfor Lindesnes har blitt en så populær destinasjon.

  Det ikoniske røde og hvite fyret ruver majestetisk over neset. Fyret ble bygget i 1656, og er Norges eldste fyr og det sørligste punktet på fastlandet. Her finner du en restaurant, museer, utstillinger, butikker, kino og en helt fantastisk utsikt fra toppen.

  Hvis forholdene tillater det og været er på vår side, vil ekspedisjonsteamet ta føringen på aktiviteter som sightseeing, fottur og kajakkpadling.

  Dag 3
  Lindesnes

  Undervurdert sjarm på Sørkapp Lindesnes

 • Dag 4
  Vestlandet

  Velkommen til vestkysten

  Etter sammenslåingen av Hordaland og Sogn og Fjordane, heter hele regionen nå Vestlandet. Med et pennestrøk ble dermed noen av Norges mest kjente fjorder og høydepunkter samlet i ett fylke, som også inkluderer flotte Bergen.

  Lokale forhold vil bestemme hvor vi ender opp med å dra og hva vi skal gjøre. Avhengig av værforholdene, kan vi ta deg med på en båttur med de små ekspedisjonsbåtene våre, eller på utflukter på land med ekspedisjonsteamet. I ekte ekspedisjonsånd vil vi overraske deg med spennende steder vi skal utforske på Vestlandet.

  Dag 4
  Vestlandet

  Velkommen til vestkysten

 • Dag 5
  Hjørundfjorden

  En av Norges vakreste fjorder

  I dag skal vi besøke en av de skjulte perlene langs vestlandskysten. Hjørundfjorden er en del av Vestnorsk fjordlandskap, som står på UNESCOs verdensarvliste, og dette er en eksepsjonelt vakker fjord. Fjorden er omgitt av Sunnmørsalpene, med fjelltopper som skyter 1700 meter rett opp fra vannet. Det er en av de vakreste fjordene i hele Norge, og det er enda ikke så mange cruiseskip som reiser hit.

  Den 35 kilometer lange Hjørundfjorden er en magisk opplevelse i høstmånedene. Vi utforsker fjorden, og bruker kanskje de små ekspedisjonsbåtene våre for å gå i land og komme tettere på naturen. Alt i alt kommer dette til å bli en helt spesiell dag med utforsking.

  • Inkludert Hjørundfjorden – Konsert og besøk i fjordbygd
  Dag 5
  Hjørundfjorden

  En av Norges vakreste fjorder

 • Dag 6
  Frøya, Hitra og Smøla

  Vi seiler inn i historien

  I dag vil vi utforske området rundt noen forblåste øyer i Midt-Norge, utenfor kysten av Trøndelag. Legg merke til hvordan øyene som ligger ut mot Norskehavet står i sterk kontrast til de skjermede fjordene, med små trær som er bøyd av vinden.

  Denne regionen ligger i hjertet av norskekysten, både geografisk og kulturelt sett. Trondheim var tidligere Norges hovedstad, og kong Olav, som senere ble helgenkåret og gitt det nye navnet Olav den hellige, ble begravd i Nidarosdomen. Olav falt ved slaget på Stiklestad, som også ligger ved kysten i Trøndelag. Hans martyrdød banet vei for kristningen av Norge fra norrøn hedendom.

  Da Hurtigruten begynte å seile nord for Trøndelag i 1893, var mye av kystlinjen fortsatt ukjent. I årenes løp har vi blitt eksperter i dette farvannet, utmerket maritim kunnskap og ferdigheter til å ta deg gjennom de mange holmene og skjærene.

  Vi planlegger å utforske en av øyene i dette området. Som alle ekte eventyr, vil elementene bestemme dagens nøyaktige rute og aktiviteter. Hvis vi får godt vær, kan vi holde oss ute blant øyene lands kysten. Hvis ikke, drar vi inn i en av de skjermede buktene.

  Frøya er en av de mulige øyene vi vil utforske i dag. Øya er et hvile-, hekke- og vintersted for sjøfugler som måke, storskarv, ender og havørn. Hvis vi går i land, kan det hende vi også får se sel, mink, oter, hare og rådyr.

  Når vi har bestemt oss for dagens destinasjon, kaster vi anker og bruker de små ekspedisjonsbåtene våre til å dra inn til land. Hvis forholdene er gode, kan du bli med på valgfrie utflukter som fottur eller kajakkpadling, eller kanskje begge deler.

  Dag 6
  Frøya, Hitra og Smøla

  Vi seiler inn i historien

 • Dag 7
  Helgelandskysten

  Friluftsliv

  I dag utforsker vi Helgelandskysten, på vei nordover mot Lofoten. Hvis det er behov for det, legger vi til kai ved en av havnene i området. Men hvis været er bra, ankrer vi opp og bruker de små ekspedisjonsbåtene våre for å dra til en av de mindre besøkte øyene.

  Her i Norge vokser vi opp med en respekt og kjærlighet for naturen. Når du blir med på ekspedisjonscruise med oss, får du mange muligheter til å nyte naturen og alt den byr på. I dag kan det hende vi drar på øyhopping, ser etter havørn, setter kajakkene på vannet, eller drar ut på en oppkvikkende fottur et sted på den vakre Helgelandskysten.

  Mens vi seiler nordover, holder ekspedisjonsteamet foredrag om forskjellige temaer, som for eksempel historien til Hurtigruten, de første bosetningene i Norge, lokale sagn og folkeeventyr eller den nordlige polarsirkel.

  Dag 7
  Helgelandskysten

  Friluftsliv

 • Dag 8
  Lofoten

  Lofoten

  Ikke gå glipp av innseilingen til Lofoten, hvor en formidabel vegg av fjell ønsker deg varmt velkommen. Øyene og landskapene her er virkelig noe for seg selv. Det fantastiske landskapet er som et maleri av karakteristiske fjelltopper, skjermede bukter, uberørte strender og sjarmerende fiskevær.

  Vi reiser til idylliske Reine om morgenen. Kanskje du kjenner igjen fiskeværet, da det, fullt forståelig, er et av de mest fotograferte naturlandskapene i Norge. Karakteristiske rorbuer ligger langs kystlinjen mot et bakteppe av granittfjelltopper som styrter rett ned i vannet.

  Som en del av en inkludert aktivitet, vil vi dra med buss til det billedskjønne, gamle fiskeværet Å – en virkelig unik og historisk attraksjon. Her vil du se godt bevarte hus, en smed, en gammel tranpresse, og et bakeri som kanskje har nybakte lefser når vi kommer forbi. I det lokale museet får du forklart hvordan skreifisket var helt essensielt for selve etableringen av Norge.

  • Inkludert Reine – fiskeværet Å
  Dag 8
  Lofoten

  Lofoten

 • Dag 9
  Senja

  Norge i miniatyr

  I dag kommer vi til Senja, en lite besøkt og svært vakker øy. Øya er stille, uberørt og kupert, og du vil raskt se hvorfor Senja ble inkludert på CNN Travels liste over «Verdens 10 vakreste øyer». Vi satser på å legge til kai på havsiden, men hvis været er dårlig tar vi oss til Finnsnes, også kjent som inngangsporten til Senja.

  Senja kalles noen ganger «Norge i miniatyr» på grunn av de mange forskjellige landskapene du finner her. På den nordlige kystlinjen finner du høyreiste fjell som styrter rett ned i havet, blandet med isolerte bukter og sandstrender med klart, turkist vann. Sørlige Senja er preget av en steinete kystlinje og furuskoger, og her ligger også Ånderdalen nasjonalpark. Den østlige delen har mildere landskaper med bølgende åser og bjørkeskoger.

  Senja er Norges nest største øy, men har mindre enn 8000 innbyggere. De fleste jobber med fiske og akvakultur. Her fanges det hele 100 000 tonn med sjømat hvert år, i tillegg til en tilsvarende mengde fra akvakultur.

  Som alltid vil lokale forhold bestemme hvordan vi utforsker øya. Ett alternativ er en guidet kjøretur på nasjonal turistveg Senja. Du kan også dra ut på fottur med ekspedisjonsteamet, eller nyte landskapet på havnivå fra en kajakk.

  Dag 9
  Senja

  Norge i miniatyr

 • Dag 10
  Tromsø i Norge

  Et perfekt sted å avslutte eventyret.

  Når ekspedisjonscruiset kommer til veis ende, vil du se at Tromsø er det perfekte stedet for å avslutte reisen. Når du går i land, vil du ta med deg fantastiske minner for livet fra reisen din til fjorder, unik natur, fascinerende byer, og selvfølgelig alle de hyggelige menneskene du har møtt underveis.

  Hvis du har tid, anbefaler vi at du utforsker denne historiske byen. Ishavskatedralen er et av de mest slående landemerkene i Tromsø. Kirken har blant annet et enormt glassmaleri, som er vel verdt å se på nært hold.

  Historisk sett var Tromsø en viktig by for jegere og oppdagelsesreisende, og byen var startsted for flere ekspedisjoner i Arktis. Gleden over å komme tilbake til sivilisasjonen og alt byen hadde å by på, gjorde at Tromsø etterhvert fikk kallenavnet Nordens Paris. Det er en gjestfri by den dag i dag. Faktisk har Tromsø flere puber og restauranter per innbygger enn noen annen norsk by.

  Ta en titt i butikkene, eller smak regionens ferske råvarer i en av de mange restaurantene. Tromsø er hjembyen for Macks bryggeri, og Mack driver også Ølhallen, en livlig pub som er populær blant tromsøværingene.

  Etterprogram

  Hvis du har lyst til å utvide reisen, anbefaler vi at du bestiller det valgfrie etterprogrammet vårt. Da får du en tur med gondol opp til toppen av byen, og en overnatting på et flott, sentralt beliggende hotell i Tromsø.

  Dag 10
  Tromsø i Norge

  Et perfekt sted å avslutte eventyret.

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
13.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset dekning. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder dybdeforedrag om en rekke forskjellige tema
 • Bruk av skipets vitenskapssenter, som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver.
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord, som gir gode tips og triks til hvordan du kan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: