Europa

– Gamle sivilisasjoner, storslåtte byer og skjulte perler
 • Utforsk skjulte perler
  På seilinger til mindre havner og avsidesliggende naturperler, viser Hurtigruten deg de skjulte skattene i mindre besøkte deler av Europa.
 • Fascinerende historie
  Besøk historiske havner og uforglemmelige steder som står på UNESCOs verdensarvliste. Kom tett på lokal kultur på en virkelig unik oppdagelsesreise.
 • Se, spaser, vandre og spis
  Gå i land i en rekke spennende byer. Dra ut på vakre fotturer, og nyt autentiske kulinariske opplevelser.
 • Utflukter og læring
  Bli med på fascinerende foredrag om bord, og spennende opplevelser på land, og oppdag alle de skjulte perlene i Europa.

Cruise i Europa

Uforsk flere destinasjoner

Finn din reise blant våre destinasjoner over hele verden.

Opplev Europa

Besøk historisk viktige byer, små tettsteder og kulturelle plasser i hjemlandene til mange store oppdagere. Nansen, Amundsen, Shackleton, Scott, Nordenskiöld and Cagni. Flere av de store polfarere kom fra Europa, hvor kysten tilbyr stort mangfold i klima, kultur og mennesker.

Fra sør-Europa til nord-Europa

Opplev nesten hele Atlanterhavskysten med Hurtigruten. På våre Europaturer er Lisboa, Portugal, vår sydligste havn, og Tromsø, porten til ishavet, vår nordligste havn. Her opplever du rik historie på den nordlige halvkule og skjulte perler langs norskekysten.

UNESCO Verdensarvliste

I sør, har du UNESCO verdensarvliste, inkludert gamle spanske og portugisiske havner. Gamle kirker og slott gir et bevis på sterke føydale tradisjoner som styrte det europeiske liv, helt til fødselen av nasjonalstatene i løpet av senmiddelalderen. Fransk og britisk kultur flettes sammen i den engelske kanal, mens havnene i Tyskland, Benelux-landene og Baltikum tilbyr en blanding av urbane samfunn og landsbebyggelse.

Kultur og naturvariasjon

Våre seilinger langs Atlanterhavskysten vil by på unike kulturopplevelser. Opplev gamle hovedsteder som Lisboa, særegne tradisjonelle spanske havner, jetset livet til de engelske Kanaløyene og urbane Amsterdam. Fortsettelsen nordover på en explorer-reise tar deg til bosetningene langs norskekysten, ellers ignorert av de store cruiseselskapene. Her får du et blidt møte med lokalbefolkningen, nyte smaken av norsk natur i form av de beste lokale råvarene og lytte til lokalbefolkningens historiske historier. Du kan oppleve små øyer og et rikt dyreliv fra en kajakk eller på en fiskebåt.