Fra Gran Canaria til Lisboa – ekspedisjonscruise til øyer i Atlanterhavet

Fra Gran Canaria til Lisboa – ekspedisjonscruise til øyer i Atlanterhavet

Fra Gran Canaria til Lisboa – ekspedisjonscruise til øyer i Atlanterhavet

Fra Gran Canaria til Lisboa – ekspedisjonscruise til øyer i Atlanterhavet

Reiseinformasjon 11 dager MS Spitsbergen
Avgang
9. mars 2024
Pris fra
kr 32 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

11-dagers ekspedisjonscruise fra Kanariøyene til Lisboa, inkludert Madeira

En herlig blanding av historie og kultur

Finn ut mer om arven og livsstilen på disse fascinerende øyene. Besøk livlige Las Palmas, vakre Funchal, billedskjønne Valverde og elegante Arrecife. Opplev en autentisk del av livet på La Gomera og Lanzarote, før du går i land i Lisboa, Portugals sjarmerende og historiske hovedstad.

Sjeldent dyreliv i vulkanlandskap

Besøk verdens tredje største vulkan, El Teide, på Tenerife, og bli med på flotte gåturer på stier langt unna turisthordene. Mens vi seiler holder vi utkikk etter sjøfugler, delfiner og hvaler underveis.

Fra Gran Canaria til Lisboa – ekspedisjonscruise til øyer i Atlanterhavet Fra Gran Canaria til Lisboa – ekspedisjonscruise til øyer i Atlanterhavet
 • Dag 1
  Las Palmas de Gran Canaria i Spania

  Ombordstigning på Gran Canaria

  9. mars 2024
  Estimert tid for avreise er 19:00

  Få med deg de flotte severdighetene og landskapet på Gran Canaria

  Ekspedisjonscruiset ditt starter på Gran Canaria. Hvis du har litt ekstra tid til overs, anbefaler vi å bli med på det valgfrie førprogrammet som inkluderer en overnatting, samt en guidet tur der du får innsikt om øyas geologi, og byens historie og arkitektur.

  I gamlebyen i Las Palmas, Vegueta, kan du se sterkt fargede kolonihus, smale gater og den fantastiske Santa Ana-katedralen. Øyas indre områder, inkludert den enorme Bandama Caldera, er et vulkansk «basseng» med enestående panoramautsikt.

  Når du kommer tilbake til byen, er det på tide å gå om bord på MS Spitsbergen, møte ekspedisjonsteamet og starte eventyret ditt.

  Dag 1
  Las Palmas de Gran Canaria i Spania

  Ombordstigning på Gran Canaria

 • Dag 2
  San Sebastián de la Gomera i Spania

  Ville La Gomera

  10. mars 2024

  Gled deg til La Gomeras nasjonalparker og laurbærskoger

  La Gomera er den nest minste av Kanariøyene, og her er naturen i stor grad urørt. Her finner du livet på Kanariøyene på sitt mest autentiske.

  I det historiske sentrum av San Sebastián, kan du besøke den barokke kirken Iglesia de la Virgen de la Asunción, der Colombus og mannskapet hans skal ha bedt før de satte seil. Du kan også besøke La Gomeras arkeologiske museum for å lære om de første nybyggerne der.

  Eller hvorfor ikke vandre gjennom de vakre laurbærskogene og idylliske palmedekkede dalene i den fjelldekkede nasjonalparken Garajonay, som ligger på UNESCOs verdensarvliste.

  Dag 2
  San Sebastián de la Gomera i Spania

  Ville La Gomera

 • Dag 3
  Puerto La Estaca i Spania

  El Hierros skjønnhet

  11. mars 2024

  Opplev den unike geologien i denne UNESCO-biosfæren

  Det fjerntliggende El Hierro er en skjoldvulkan og klassifisert som et UNESCO-verdensbiosfærereservat. Med lavaskulpturerte steiner og blomsterdekkede åkre, er dette en virkelig bemerkelsesverdig øy.

  Valverde er den eneste hovedstaden på Kanariøyene som ikke grenser til havet. Byen ligger bare litt over 6,5 km fra Puerto de La Estaca, som er dagens havnestopp. Unn deg en spasertur i denne avslappede hovedstaden, og nyt den tradisjonelle atmosfæren.

  Den beste måten å utforske denne grønne øya på, er til fots. Hvorfor ikke besøke øyas bildeskjønne skoger, enger og vulkanformasjon, som er forbundet med kryssende stier.

  Dag 3
  Puerto La Estaca i Spania

  El Hierros skjønnhet

 • Dag 4
  Santa Cruz de la Palma i Spania

  La Palma, den vakre øya

  12. mars 2024

  Oppdag levende Santa Cruz

  Kjent som La Isla Bonita eller «Den vakre øya»,

  I La Palma finner du skoger av furu og laurbær, banantrær og palmelunder. Hovedstaden, Santa Cruz de la Palma, regnes som én av de nydeligste byene på Kanariøyene.

  Når du først er her, må du sørge for å besøke den livlige hovedgaten, Calle Real. Det monumentale Plaza de España, er omgitt av fantastiske renessansebygninger, som det ikoniske rådhuset. Hold utkikk etter tradisjonelle trebalkonger, overdådig utsmykket med planter og blomster på Avenida Maritima,

  Når du vandrer rundt i distriktene La Canela og San Telmo, kan du se tegn på falmet kolonistorhet. Det er mange fine turstier i La Palma, og noen av dem starter fra Santa Cruz.

  Dag 4
  Santa Cruz de la Palma i Spania

  La Palma, den vakre øya

 • Dag 5
  Santa Cruz de Tenerife i Spania

  Utforsk Tenerife

  13. mars 2024

  Besøk historiske torg og El Teide-vulkanen

  Vi legger til kai ved Santa Cruz de Tenerife, øyas hovedstad og porten til El Teide. Vi foreslår at du starter sightseeingen i byen fra Plaza de España. Se nærmere på fasadene til det gamle kasinoet og Palacio de Carta fra 1700-tallet fra Plaza de la Candelaria.

  Dra så til de vakre torgene Príncipe de Asturias og Los Patos, før du tar en spasertur blant de tropiske blomstene, bregnene og skjulte skulpturene i den vakre García Sanabria-parken.

  Eller hvorfor ikke besøke nasjonalparken Teide og den kolossale El Teide – verdens tredje største vulkan. Landskapet av kratre, vulkanske kjegler, eldgamle steiner og strømmer av forstenet lava er virkelig uforglemmelig.

  Dag 5
  Santa Cruz de Tenerife i Spania

  Utforsk Tenerife

 • Dag 6
  Arrecife i Spania

  Øya av ild

  14. mars 2024

  Se Lanzarotes sjarmerende gamleby og berømte laguner

  Bare 135 km utenfor kysten av Afrika, finner du Lanzarotes. Det spartanske, ørkenlignende landskapet og de eroderte vulkanformasjonene er en geologs drøm. Vi starter dagen i det administrative senteret i Arrecife.

  Arrecife var tidligere en populær fiskehavn, som nå er en sjarmerende, solrik ferieby. Utforsk det historiske torget i sentrum, de hvite fiskerhusene, San Ginés-kirken fra 1600-tallet og Casa de los Arroyo fra 1700-tallet.

  Litt lenger ute kan du utforske den vakre nasjonalparken Timanfaya, eller de berømte Jameos del Agua-lagunene og de lange lavarørene der.

  Dag 6
  Arrecife i Spania

  Øya av ild

 • Dag 7
  Til sjøs

  På vei til Madeira

  15. mars 2024

  Ro ned og kos deg med en avslappende dag til havs

  Du kan tilbringe en avslappende dag til havs mens vi seiler mot Madeira-øyene. Hold utkikk etter sjøfugler og få tips fra fotografen vår om hvordan du kan ta flotte bilder av dyrelivet.

  Ikke gå glipp av ekspedisjonsteamets fascinerende forelesninger om Madeiras historie og dyreliv, inkludert fugler og hvaler. Lær om viktige konserveringsprosjekter, som hvordan øyboerne jobber for å fjerne invaderende plantearter fra Madeiras nasjonalpark.

  Slapp av i boblebadet eller i badstuen, ta en runde i treningsrommet – eller nyt helt enkelt den beroligende havutsikten fra Explorer Lounge og Bar.

  Dag 7
  Til sjøs

  På vei til Madeira

 • Dag 8
  Funchal i Portugal

  Grønne Madeira

  16. mars 2024

  Opplev Funchals Gamle-Verden sjarm

  Madeira stiger majestetisk opp av Atlanterhavet, dekket av en frodig, grønn og fuktig laurbærskog. Utforsk den pittoreske hovedstaden Funchal, før du smaker på øyas berømte sterkvin.

  Besøk det historiske distriktet og beundre den vakre Funchal-katedralen. Tretaket fra 1485 er et klassisk eksempel på arkitekturstilen «estilo manuelino». Og se om du finner de søte ananas-bananfruktene, som ser ut som en enorm sylteagurk!

  Du bør også ta en tur med taubanen til den vakre landsbyen Monte og se den fantastiske utsikten. Hvis du er modig, kan du prøve å skli halvannen kilometer tilbake ned til Funchal i en «carro de cesto», en kurvslede på treski. Det er virkelig en morsom og minneverdig opplevelse!

  Dag 8
  Funchal i Portugal

  Grønne Madeira

 • Dag 9
  Vila Baleira i Portugal

  Porto Santos sand.

  17. mars 2024

  Oppdag historie og natur på en liten, gyllen øy

  Ha kikkerten klar når vi nærmer oss Porto Santo, for å holde utkikk etter delfiner og sjøfugler – inkludert gulnebblire, havsule og spisshalepetrell.

  Ta en spasertur til torget Largo do Pelourinho som ligger omgitt av palmer i byen Vila Baleira. Nyt et glass vinho do Porto Santo i én av barene, før du besøker Christopher Columbus House-museet. Du får også muligheten til å bidra til å bevare Porto Santos gylne sand på en opprenskning på stranden.

  Her kan du nyte en panoramisk busstur til Ponta de Calheta, Pico de Castelo og Fonte da Areia, hvor vannet sies å garantere deg evig ungdom. Hvis du foretrekker en naturvandring, kan du bli med på en fottur til Pico Branco, hvor du kan finne mye av øyas endemiske flora.

  Dag 9
  Vila Baleira i Portugal

  Porto Santos sand.

 • Dag 10
  Til sjøs

  Slapp av og reflekter

  18. mars 2024

  Nyt en siste avslappende dag til sjøs. Siden reisen snart er over, kan du bruke dagen på å reflektere.

  Ekspedisjonsteamet deler gjerne de beste øyeblikkene fra turen med deg, og gir de siste foredragene under cruiset. De vil oppsummere alt det fascinerende du har sett i løpet av turen. Fotografen på skipet viser ofte lysbilder som oppsummerer reisen på denne dagen, og det kan også hende at besetningen ordner til et show om bord.

  Det er ikke vanskelig å finne stille steder på skipet hvis du vil reflektere for deg selv. Nå kan du redigere bilder, oppdatere reisebloggen eller bli ferdig med boken du hadde tenkt å lese. Samtidig kan du holde utkikk etter delfiner og sjøfugler når vi nærmer oss fastlandet.

  Kos deg med en avskjedsmiddag og en tale fra kapteinen. Etterpå kan du lene deg tilbake og nyte panoramautsikten i Explorer Lounge, med en drink i hånden, og diskutere høydepunktene fra ekspedisjonen med de nye vennene dine mens vi seiler til Lisboa.

  • Inkludert Lisboa – Fadoforestilling om bord
  Dag 10
  Til sjøs

  Slapp av og reflekter

 • Dag 11
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  19. mars 2024
  Estimert ankomsttid er 07:00

  Denne morgenen kan du avslutte ekspedisjonen med den flotte utsikten over Lisboa når vi seiler oppover elva Tejo. Lisboa er bygget på syv høyder langs bredden av elva Tejo, og er en av de mest fortryllende storbyene i Sør-Europa – med en fascinerende historie i tillegg.

  Hvis du har tid, kan du utforske gamlebyen før du drar hjem. En spasertur rundt de klassiske bydelene i Lisboa, som Baixa, Barrio Alto og Alfama, er et must. Nesten alt av historisk interesse finner du her, i tillegg til en rekke små butikker.

  Start ved Praça do Comercio i bydelen Baixa og fortsett til Praça Rossio for å se statuen av kong Pedro IV, før du setter kursen mot Largo do Chiado for å utforske de smale gatene i Bairro Alto. Blant labyrinten av veier rundt det gamle islamske strøket i Alfama finner du Lisboa katedral, ruinene av det romerske amfiteatret og det imponerende mauriske fortet fra 1000-tallet med panoramautsikt over byen.

  Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos er begge steder på UNESCOs verdensarvliste, og ligger i nærheten. Belém er nært knyttet til Portugals oppdagelsesepoke og oppdagelsesreisende som Vasco de Gama, og det var også her den berømte, deilige kaken Pastel de Belém oppstod. Denne bør du smake på!

  Hvis du ønsker å utforske Lisboa og omegn før du reiser hjem, anbefaler vi at du blir med på det valgfrie etterprogrammet vårt. Du vil ikke bare se Lisboas fascinerende historiske bydeler, du vil også utforske kongelige reisemål utenfor byen, som UNESCO-byen Sintra, palasset Monserrate og strendene i Cascais, under en guidet utflukt. Etterpå vil du returnere til Lisboa der du tilbringer natten.

  Når du drar hjem, planlegger du nok allerede det neste eventyret. Vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord igjen snart!

  Dag 11
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
9.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter i ekspedisjonsteamet
 • Fri bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale samarbeidspartnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og sjøforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Utforsk andre destinasjoner: