Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Reiseinformasjon 15 MS Spitsbergen
Avganger
7. oktober 2023
25. september 2024
Pris fra
kr 33 504
Frokost, lunsj og middag inkludert

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet

Fjorder og ville kyststrøk

Fra vakre Bergen vil du på europeiske ekspedisjonscruiset ditt seile til Stavanger og den fantastiske Lysefjorden. Over Nordsjøen vil vi utforske historiske kystbyer, inkludert Hamburg, Harlingen og Oostende. Nyt dramatisk landskap og vakre byer langs den vestlige kysten fra Normandi til A Coruña.

Dyreliv og kultur

Se etter hvaler, delfiner og niser i Biscayabukten. Opplev steder på UNESCOs verdensarvliste, fra Galicias underverker, Santiago de Compostela og Hamburgs Speicherstadt, til Lisboas Belém Tower. Du vil garantert nyte nydelig mat, vin og kulturarv i Porto og Lisboa.

Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet Fra norske fjorder til iberisk sjarm – Høydepunkter i Europa langs Atlanterhavet
 • Dag 1
  Bergen

  Ekspedisjonen starter

  Besøk UNESCO-listede Bryggen og fjelltopper

  Reisen starter i Bergen, som en gang var Norges hovedstad.

  Ta en spasertur i smugene og de brosteinsbelagte gatene, og stikk innom historiske Bryggen som står på UNESCOs verdensarvliste, eller det kjente Fisketorget. Overalt er det masse ting å se på, lyder –og dufter –som fryder sansene.

  Ta Fløybanen, som har tatt besøkende opp til Fløyfjellet i over 100 år, og se den fantastiske utsikten over den pittoreske byen og de fargerike husene.

  Førprogram

  Hvis du har ekstra tid i Bergen, hvorfor ikke bestille førprogrammet vårt og nyte den utrolige utsikten over Bergen på en forfriskende fottur opp Fløyfjellet?

  Dag 1
  Bergen

  Ekspedisjonen starter

 • Dag 2
  Stavanger, Norge

  Utforsk livlige Stavanger og den fantastiske Lysefjorden

  Seil inn i den fantastiske Lysefjorden og se det utrolige landskapet

  Stavanger har en internasjonal atmosfære og en livlig kulturscene. Se arkitekturen i gamle Stavanger, blant annet storslåtte Stavanger domkirke fra 1100-tallet. Du kan også besøke Norsk Oljemuseum, stikke innom noen lokale butikker eller bare hygge deg med en øl ved brygga.

  Når vi drar fra Stavanger, seiler vi inn i Lysefjorden for å oppleve noen av de mest fantastiske, vertikale klippene de norske fjordene kan tilby. En fem timers guidet fottur tar deg til enestående utsikt over Lysefjorden fra det 600 meter høye utsiktspunktet Preikestolen.

  Dag 2
  Stavanger, Norge

  Utforsk livlige Stavanger og den fantastiske Lysefjorden

 • Dag 3
  Dag til sjøs

  Krysse Nordsjøen

  På tide å slappe av på vei til Hamburg

  Utforsking slutter ikke når du er om bord på skipet; det er nok å se og gjøre mens vi seiler mot Tyskland. Hvorfor ikke svette litt på treningssenteret, eller slappe av i badstuen eller boblebadet?

  Ekspedisjonsteamet starter en serie forelesninger som vil gi unik innblikk i historien, arven og naturvitenskapen til stedene vi skal besøke.

  På dekk vil biologene våre hjelpe deg med å få øye på dyreliv i havet. Du kan også få noen nyttige tips fra fotografen vår om bord. Eller nyt helt enkelt landskapet fra komfortable Explorer Lounge og Bar.

  Dag 3
  Dag til sjøs

  Krysse Nordsjøen

 • Dag 4
  Hamburg, Tyskland

  Historiske Hamburg

  Utforsk Hamburgs flotte arkitektur og kultur

  Det er så mye å se og gjøre på egenhånd i Hamburg. Besøk de gamle flytebryggene Landungsbrücken, Elbetunnelen, og se gamle skip, skipsverft og bygninger langs vannkanten

  Du får se mange attraksjoner i Altstadt-distriktet, som St Nikolai-minnesmerket, St Catherine-kirken, rådhuset og den historiske gaten Deichstraße. Kunstelskere vil nyte Kunsthalle, det fremste kunstmuseet i Tyskland.

  Hvorfor ikke besøke verdens største havnelagerkompleks på Kontorhausviertel og Speicherstadt, som sammen med Chilehaus står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  • Inkludert En smakebit av Hamburg
  Dag 4
  Hamburg, Tyskland

  Historiske Hamburg

 • Dag 5
  Harlingen, Nederland

  Harlingens rike arv

  Opplev den frisiske havnebyen Harlingen

  Du kan gå eller sykle rundt Harlingen, en by med kanaler og vakre havner. Her finner du også den siste tradisjonelle keramikkfabrikken i Nederland. Harlingen ligger på bredden av Vadehavet, et sted på UNESCOs verdensarvliste.

  Du kan se tradisjonelle seilskip og historiske lagerbygninger rundt de gamle havnene Noorderhaven og Zuiderhaven. Ikke gå glipp av Harlingen Aardewerkmuseum hvor du kan beundre utstillinger av det flotteste av frisisk keramikk.

  • Inkludert Zodiac-cruise i det gamle havneområdet
  Dag 5
  Harlingen, Nederland

  Harlingens rike arv

 • Dag 6
  Oostende (Brugge), Belgia

  Utforsk Oostende og Brugge

  Rik middelalderarkitektur blant svingende gater

  Den strategiske havnen Oostende har en lang historie bak seg, først som fiskerlandsby, deretter middelalderby og senere kongelig kystresort. Til tross for ødeleggelsene fra krig og tidens tann har mange av elementene fra middelalderen overlevd.

  Det er også en flott base å besøke Brugge fra. Gå deg vill i denne vakre bevarte middelalderbyen, mens du utforsker svingete gater, pittoreske kanaler og flotte bygninger fra 1300-tallet.

  • Inkludert Brügge på egenhånd
  Dag 6
  Oostende (Brugge), Belgia

  Utforsk Oostende og Brugge

 • Dag 7
  Ouistreham, Frankrike

  Fortid og nåtid i Normandie

  Oppdag historiske strender, Caen og minnesmerker fra andre verdenskrig

  Normandie har en fascinerende historie, fra vikingtiden til D-dagen i 1944. I Ouistreham får du lære mer om Operasjon Overlord på Musée No 4 Commando.

  Sjekk ut det tyske festningsverket på Le Grand Bunker, og besøk krigskirkegården på Hermanville-sur-Mer. Eller hvorfor ikke ta en spasertur langs den vakre Riva-Bella-stranden, og stopp ved St. Samson-kirken fra 1100-tallet og fyrtårnet fra 1905.

  Etterpå kan du utforske den vakre byen Caen. Ikke gå glipp av høydepunkter som Saint-Étienne, den romanske kirken fra 1000-tallet, eller museene Musée des Beaux-Arts de Caen, og Mémorial de Caen, som minnes andre verdenskrig.

  • Inkludert Operasjon Overlord: Angrepssonen Sword
  • Inkludert Buss til Caen
  Dag 7
  Ouistreham, Frankrike

  Fortid og nåtid i Normandie

 • Dag 8
  Saint Malo, Frankrike

  Den befestede byen Saint-Malo

  En vakker bretonsk by full av historie

  Saint-Malo er et imponerende syn fra havet, der det ligger omgitt av festningsmurer og grunne strender.

  Du får den beste utsikten over byen og øyene rundt hvis du går den sirkulære stien rundt vollene. Følg den historiske veien i de gamle bymurene gjennom en labyrint av brosteinsgater, og besøk Demeure De Corsaire for å lære om de fryktede korsarene og byens sjørøverarv.

  Du kan til og med besøke Mont-Saint-Michel-klosteret eller gå til Île de Grand Bé når det er fjære. Øya har rester av et eldgammelt fort, og det er her den anerkjente lokale forfatteren Chateaubriand ligger begravet.

  • Inkludert Innenfor bymuren i St. Malo
  Dag 8
  Saint Malo, Frankrike

  Den befestede byen Saint-Malo

 • Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerende Finistère

  Inspirerende kystlandskap og maritim historie

  I den billedskjønne byen Dourarnenez bruker vi de små ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land. Her finner du fargerike bryggeområder, sandstrender og bratte klipper som har inspirert kjente kunstnere som Renoir og Boudin. Dourarnenez har i tillegg til fiskerhytter og sjømannskapeller, et flott maritimt museum med båter fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke tillater et besøk til Dourarnenez, drar vi til nærliggende Brest – en fascinerende og historisk by med omfattende festningsverk fra middelalderen. Her kan du besøke det nasjonale marinemuseet inne i militærfestningen Château de Brest. Brest er også en moderne by, med livlige bryggeområder som er perfekte for en spasertur i vakre omgivelser.

  • Inkludert Bretagnes verdens ende – Pointe du Raz
  Dag 9
  Douarnenez, Frankrike

  Fascinerende Finistère

 • Dag 10
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

  Ro ned og nyt den vakre naturen rundt deg

  I dag er en perfekt dag for å slappe av på dekk med kikkerten din, og holde utkikk etter hvaler, delfiner og niser. Dette er ett av få steder i verden der nebbhval kan ses –hvis du er heldig –da de trekkes hit på grunn av det næringsrike vannet i bukta.

  Du kan også lære om havets marinbiologi i løpet av cruiset, og bli med på praktiske demonstrasjoner og informative foredrag om historien, geografien og miljøet til destinasjonene som fortsatt ligger foran oss. Ikke glem å benytte deg av fasilitetene om bord. Kanskje du vil prøve panoramabadstuen?

  Dag 10
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom Biscayabukten

 • Dag 11
  Ferrol, Spania

  Høydepunkter i Galicia

  Se Galicias arv i Ferrol, Lugo og A Coruña

  Det første stoppet vårt er Ferrol, som ligger på Galicias kuperte kyst. Ferrol var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har vært Spanias hovedbase for marinen i nesten trehundre år. Det er flere fort, citadeller og kaserner her enn i noen annen havn i landet.

  Du får se mange av de historiske høydepunktene om du tar en fottur her. Du kan også besøke den gamle byen Lugo, berømt for sine romerske murer.

  Senere skal vi seile til nabobyen A Coruña og legge til kai for natten. Her kan du se Hercules-tårnet, verdens eldste fungerende fyrtårn, som ligger på UNESCOs verdensarvliste.

  • Inkludert Byvandring i Ferrol
  Dag 11
  Ferrol, Spania

  Høydepunkter i Galicia

 • Dag 12
  A Coruña, Spania

  Historiske A Coruña

  I dag får du en ny mulighet til å beundre Tower of Hércules, før vi besøker byen A Coruña hvor du kan få en ekte smak av galisisk kultur.

  Du vil ønske å smake på det unike galisiske kjøkkenet her. Be om et utvalg av tapas sammen med et glass lokal sider. Den helles tradisjonelt i glasset høyt ovenfra for at det skal lages mye luftbobler.

  A Coruña er ett av utgangspunktene for Camino de Santiago-pilgrimsruten. Den er tilknyttet Camino Inglés – den ‘engelske veien’. Hvorfor ikke bli med på en fottur til den endelige destinasjonen, Santiago de Compostela herfra?

  Dag 12
  A Coruña, Spania

  Historiske A Coruña

 • Dag 13
  Vigo, Spania

  Den eldgamle havnen Vigo

  Den vakre byen Vigo i hjertet av Galicia

  Cruiset vårt fortsetter til Vigo, som en gang var porten til Amerika. Siden Vigo er skjermet av de vakre Cíes-øyene, har byen en av de beste naturlige havnene i Galicia. Det gjorde at Vigo ble regionens viktigste handels- og fiskerhavn.

  Vigo er perfekt å utforske til fots, og du kan for eksempel ta turen til den pulserende gaten Rúa do Príncipe, som byr på en eklektisk blanding av bygninger i neoklassisk og jugendstil. Eller ta turen til den imponerende festningen Castro fra 1500-tallet og parken rundt.

  På vei til gamlebyen og den neoklassiske katedralen, kan du stoppe innom Rúa da Pescadería for å smake på den herlige sjømaten som Galicia er kjent for.

  • Inkludert Byvandring Vigo
  Dag 13
  Vigo, Spania

  Den eldgamle havnen Vigo

 • Dag 14
  Llençois, Porto

  Sjarmerende Porto

  Utforsk det UNESCO-listede historiske sentrum i Porto

  Vi legger til kai i Leixões når vi kommer til Portugal. Herfra kan du se fyrtårnet i Leça, kapellet i Boa Nova og den vakre stranden Praia Azul.

  Du kan ta en skyttelbuss til Porto, som er kjent for portvin og gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto er en by som er skapt for å oppleves til fots, og du vil forelske deg i de pastellfargede husene, de fargerike flisfasadene, gatekunsten, de utsmykkede kirkene og panoramautsikten over Douro-elven.

  Her kan du ta en spasertur langs den pulserende elvepromenaden ved Ribeira-kaiene, krysse broen Dom Luís I, smake på deilige petiscos og prøve portvin i kjellerne Vila Nova de Gaia.

  • Inkludert Byvandring Porto
  Dag 14
  Llençois, Porto

  Sjarmerende Porto

 • Dag 15
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

  Cruiset ender i en av Sør-Europas mest fortryllende byer.

  Ekspedisjonen nærmer seg slutten når vi ankommer hovedstaden i Portugal.

  En omvisning i Lisboas gamle bydeler er essensielt – nesten alt av historisk interesse befinner seg her. Start utforskingen på Praça do Comercio i Baixa, og gå mot de smale gatene i Bairro Alto.

  Herfra kommer du til Alfama og det gamle islamske kvarteret, levningene etter det romerske amfiteateret og den mauriske festningen. Hvis du har tid kan du besøke UNESCO-stedet Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, der du også finner den deilige kaken pastéis de Belém.

  Etterprogram

  Vi er sikre på at du har hatt et flott cruise der du har opplevd den fascinerende historien langs Europas Atlanterhavskyst, men du trenger ikke å reise hjem riktig enda. Hvis du ønsker å utforske Lisboa og omegn før du reiser hjem, anbefaler vi at du blir med på det valgfrie etterprogrammet vårt.

  Du vil ikke bare se Lisboas fascinerende historiske bydeler, du vil også utforske kongelige reisemål utenfor byen, som UNESCO-byen Sintra, palasset Monserrate og strendene i Cascais, under en guidet utflukt. Etterpå returnerer vi til Lisboa for en overnatting.

  Dag 15
  Lisboa, Portugal

  Legendariske Lisboa

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
7.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
25.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar av ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Te og kaffe uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Utforsk andre destinasjoner: