Portugal og Spania - Sjarmerende Algarve og Andalucía

Lisboa – Huelva – Cádiz – Motril – Malaga – Gibraltar – Portimão – Lisboa

Reis til vakre Andalucía og Algarve, rik på både kultur og historie. Utforsk stedene vi besøker i behagelige høsttemperaturer, og utnytt det fantastiske lyset til å ta flotte bilder. Opplev utrolige severdigheter, fantastiske farger og spennende smaker i denne vakre regionen.

 • Besøk livlige, historiske og fargerike byer
 • Opplev en vakker kystlinje med skjulte strender og bukter
 • Bli kjent med den rike kulturarven til Andalucía
 • Besøk Gibraltarklippen

Oversikt

Reisen begynner i Portugals hovedstad. Lisboa er en vakker by med flere hundre år gammel historie.

Vakre Andalucía 

Det sies ofte at Andalucía er selve essensen av Spania. Her er det mye å høre og se, mange vakre farger, samt interessant historie. Vi utforsker fjellbyer og strender, nyter minneverdige måltider, besøker historiske kirker og moskeer, og nyter atmosfæren flamencoens rike.

Huelva og Cádiz byr på endeløse strender og nasjonalparker. De sjarmerende byene har smale brosteingater og små torg – perfekt for å nyte kafélivet. Prøv for eksempel et glass lokal sherry i solen.

Videre reiser vi innover i landet til Sevilla, en by full av sjel og fascinerende historiske severdigheter. Besøk en bodega (vinkjeller) i Jerez eller se de elegante hesterytterne. 

Det kan også hende du får muligheten til å utforske de ikoniske hvite landsbyene i Cádiz, på spansk kalt pueblos blancos. De hvite byene som klamrer seg fast i åsene med vakre, smale gater, er en drøm for fotointeresserte.


Nytt hav, nye muligheter


Når vi seiler inn i Gibraltarstredet, legger vi Atlanterhavet bak oss og seiler inn i Middelhavet på vei til neste havn. 

Byen Motril, som ligger i kystregionen Costa Tropical, har milde temperaturer året rundt, solrike strender og spektakulære fjell like ved. Herfra vil det også være mulig å besøke Granada og det mauriske palasset, Alhambra.  

Når vi kommer til Malaga får du oppleve en by full av historie og autentisk andalusisk atmosfære. Gled deg til flotte opplevelser i innlandet; vi besøker Cordoba som huser en vakker katedral som tidligere var en moské, eller Rhonda – den meste kjente hvite landsbyen (publeos blancos) på toppen av en klippe.

Neste stopp er Gibraltar, som er en sterk kontrast til opplevelsene vi har hatt så langt. Dette er en britisk enklave, og området domineres av en stor klippe med selve byen nedenfor. Gibraltar rommer mye historie og… aper!

Vi legger Gibraltarstredet bak oss og seiler mot Portugal på Algarvekysten – til byen Portimão. Utforsk kystlinjen og stå på verdens ende (dog fra tiden før vi visste at jorda var rund).

Vi avslutter reisen i Sør-Spania og Portugal, nærmere bestemt der vi begynte – i vakre Lisboa. 

Prisen inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 27. september 2018

Avreisehavn Lisboa
Dag 1
day01_lisbon_belem_tower_lisbon_shutterstock_295186196.jpg

Legendariske Lisboa


Sted: Lisboa

Lisboa er en av verdens eldste byer og byr derfor på interessant historie og en rik kulturarv. Byen har gjennom tidene vært påvirket av mange ulike kulturer. En gang i tiden var dette Vasco da Gamas hjemsted, men også Ferdinand Magellan og Henrik Sjøfareren har holdt til i Lisboa. Ta deg tid til å utforske den fascinerende byen før vi seiler av gårde. Vi anbefaler å rusle gjennom de sjarmerende gatene i byens historiske områder. Lisboa har også to severdigheter som står oppført på UNESCOs verdensarvliste; Belémtårnet og Hieronymittklosteret. I tillegg kan du se en rekke gamle trikker som lirker seg gjennom de smale gatene. Det sies at ingen besøk i Lisboa er komplett uten at du har tatt deg en tur med en av disse trikkene. Portugals hovedstad har som du skjønner mye å by på, bruk tiden akkurat som du vil.  

Dag 2
1200x600_Huelva_David-van-der-Mark.jpg
Bilde: David van der Mark Bilde

Fantastisk mat og natur


Sted: Huelva

Utforsk uberørte områder i Huelva – en ekte kystperle. Huelva ligger sørvest i Andalucía, mellom Cádiz og Portugal. Her finner du en rekke flotte strender og en stor nasjonalpark.

Vi ankommer Huelva om ettermiddagen. Dette er hovedstaden i provinsen ved samme navn, men stedet blir også kalt ”Spanias gastronomiske hovedstad”.

Samme kveld kan du dykke ned i den fantastiske lokale maten. Prøv hvite reker og iberisk skinke, som er noen av spesialitetene. Området er også kjent for sine gode hvitviner, smakfulle likører, ferskpresset juice, god eddik og olivenolje. Vi overnatter i Huelva.  

Dag 3
1200x600_Huelva-Donana-National-Park_Calvin-Smith.jpg
Bilde: Calvin Smith Bilde


Sted: Huelva/ Cádiz

Gamlebyen i Huelva huser historiske bygninger og vakker arkitektur. Denne byen er ekstra spennende for historieinteresserte, da den var en del av Christopher Columbus sin første reiserute og hans oppdagelse av Amerika. I byen kan du se noen av monumentene og attraksjonene knyttet til den berømte eventyreren. 

Utforsk byen, besøk uberørte strender i nærheten, eller bli med på en av utfluktene våre.

En av disse utfluktene er et besøk til Doñana naturreservat som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og som også er erklært et biosfærereservat. For de som er interessert i fugleliv, er dette et spennende sted. Her finnes det nemlig et stort antall fugler.

Etter besøket i reservatet kan du besøke landsbyen El Rocio, som er et av Spanias største pilegrimssteder.

En annen utflukt du kan være med på, er en tur til Sevilla – førsteplass på listen over byer du bør besøke i 2018, ifølge Lonely Planet. I Sevilla ligger verdens største gotiske katedral og Alzcázars palass og hage – begge skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste.

Videre seiler vi til Cádiz, som vi ankommer rundt solnedgang. Går du ut på dekk, kan du nyte synet av den vakre havnen når vi nærmer oss. 

De som har tilbrakt dagen i Sevilla, møter oss ved skipet i Cádiz. Vi overnatter i den fargerike byen. 

Dag 4
1200x600_Cadiz-Spain_Vlada-Photo_Shutterstock.jpg

Glødende solnedgang over hvite strender


Sted: Cádiz

Cádiz ligger på en halvøy som strekker seg inn i en bukt. Gamlebyen er svært sjarmerende og byen huser også vakre kirker. Hvis været er på vår side, går vi en tur på den gylne stranden La Caleta. Du kan også utforske byen på egen hånd, eller bli med til innlandet på en av utfluktene våre.

De hvite landsbyene (pueblos blancos) i Cádiz ligger oppe i fjellene. La deg sjarmere av den gamle arkitekturen og den vakre naturen. En av disse landsbyene er den vakre Arcos de la Frontera.

Du kan også velge å besøke vingårdene i Jerez, som ligger frodig til ute på landet. Jerez er også kjent for sine elegante hesteryttere og den spanske flamencodansen.

Vi reiser fra Cádiz sent på ettermiddagen og seiler gjennom Gibraltarstredet – ut av Atlanterhavet og inn i Middelhavet. Nyt solnedgangen mens vi seiler mot neste havn.  

Dag 5
1200x600_Motril_Lord-Sky.jpg
Bilde: Lord Sky Bilde

Costa Tropical


Sted: Motril

På grunn av det milde klimaet, gjennomsnittstemperaturen i Motril er 20 grader og det er ofte solskinn, vokser det mye sukkerrør og tropiske frukter i dette området. Det behagelige været passer også perfekt for utendørsaktiviteter på strendene og fjellene i nærheten.

Fra Motril kan du bli med til Granada, en vennlig og livlig by stappfull av kultur. Her kan du besøke Alhambra, et palass og verdens mest spektakulære arabiske konstruksjon. Med andre ord, en fantastisk opplevelse! Gjennom middelalderen, i over 700 år, var Spania hovedsakelig et muslimsk samfunn, noe som har resultert i en rik kulturarv.

En annen utflukt du kan være med på, er turen til de nedre områdene av fjellkjeden Sierra Nevada, kjent som Las Alpujarras. Her ligger det en rekke små, vakre landsbyer og flotte turstier.

Senere reiser vi fra Motril til Malaga, hvor vi overnatter og tilbringer hele neste dag.

Dag 6
1200x600_Malaga_Nick-Kenrick.jpg
Bilde: Nick Kenrick Bilde

Mellom hav og fjell


Sted: Malaga

Malaga har beholdt sine historiske røtter og en autentisk andalusisk atmosfære. Byen byr på så mangt; deilige delikatesser, flotte museer, fascinerende monumenter og en gamleby med sjarmerende gater. For å få utsikt over hele byen kan du gå opp til Girafaro Castle. Byen har også flotte strender, noe som har gjort Malaga til en svært populær destinasjon.

Hvis du vil, kan du bli med på en utflukt til de kjente, vakre og hvite landsbyene i Serranía de Ronda. En annen utflukt tar deg med til Kongenes lille sti – på spansk kalt Caminito del Rey – som er en svært smal sti høyt oppe i fjellkjeden.

Du kan også velge å bli med til Córdoba for å se den enestående Mezquita, som er en av verdens eldste islamske bygninger, samt rusle rundt i det historiske området som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

Dag 7
1200x600_Gibraltar_©Shutterstock_day2.png

Et stykke Storbritannia


Sted: Gibraltar

Med én gang du kommer, vil du skjønne at Gibraltar er britisk territorium. Her patruljerer britisk politi, du kan spise fish and chips, besøke puber og mange skilt er skrevet på engelsk. Over byen ruver den store Gibraltarklippen.


Du kan ta fjellheisen eller gå opp til Gibraltars naturreservat for en fantastisk utsikt. Østover kan du se Costa del Sol og over stredet ligger Marokko.

 

På toppen støter du også på aper, enten du vil eller ikke. Hold avstand og pass på tingene dine, da apene har lært seg hvordan å åpne sekker og lommer på jakt etter mat.

 

På grunn av sin strategiske plassering har Gibraltar en lang militærhistorie, noe du kan se spor av over hele byen.

 

Nyt dagen i denne britiske utposten på egen hånd, eller bli med på en av utfluktene våre til Gibraltarklippen eller St. Michaels Cave – en spektakulær grotte full av interessante steinformasjoner.


Tidlig ettermiddag reiser vi videre mot Portimão og Algarvekysten. 

Dag 8
1200x600_Portimao_Shutterstock_day4-2.png

Rik på historie og vakre strender


Sted: Portimão

På 1400-tallet var det herfra portugisiske oppdagelsesreisende reiste fra da de skulle ut på eventyr for å oppdage nye steder og kulturer i rundt om i verden.

 

Portimão ligger på bredden av Rio Arade, og byen har i alle tider livnært seg på fiske. I dag er dette en moderne havneby med en befolkning på rundt 40 000.


Fordi Portimão ligger strategisk til, var området i sin tid kontinuerlig under angrep av pirater. I løpet av 1400-tallet ble det bygd to festninger som skulle beskytte begge sider av Portimão mot videre angrep.

 

Utforsk gatene for å lære mer om byens historie og kulturarv. Du kan også bli med på et elvecruise til den historiske byen Silves, eller en båttur til grottene. I Portimão finnes det også en rekke vakre strender, omgitt av klipper og små grotter beskyttet av steiner.


Du kan også gå turer i området, da det finnes en rekke flotte turstier her, eller du kan bli med på en utflukt til Europas sørvestligste punkt.  

Dag 9
1200x600_Lisbon-Portugal-trams_-Rrrainbow_Shutterstock.jpg
Bilde: Rrrainbow / Shutterstock Bilde

Ekspedisjonen avsluttes


Sted: Lisboa

Vi avslutter eventyret der vi begynte – i den vakre portugisiske hovedstaden, Lisboa.  

Ankomst 5. oktober 2018

Sted Lisboa
Om bord Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer till og fra flyplassen.