Underverkene på Madeira og Kanariøyene – karneval i Santa Cruz de Tenerife

Underverkene på Madeira og Kanariøyene – karneval i Santa Cruz de Tenerife

Underverkene på Madeira og Kanariøyene – karneval i Santa Cruz de Tenerife

Underverkene på Madeira og Kanariøyene – karneval i Santa Cruz de Tenerife

Reiseinformasjon 11 dager MS Spitsbergen
Avgang
8. februar 2024
Pris fra
kr 32 544
Frokost, lunsj og middag inkludert

Oppdag de naturlige underverkene på Madeira og Kanariøyene, deriblant det festlige synet og lyden av verdens nest største karneval.

Øya av ild Ekspedisjonen starter på Gran Canaria, den tredje største av Kanariøyene. Rusle gjennom de trange brosteinsgatene og smugene i hovedstaden, Las Palmas, før du går om bord på cruiset. Første stopp er Lanzarote, øya av ild. La deg forbløffe av de u-formede ravinene og vertikale klippene, og utforsk den solfylte hovedstaden Arrecife.

El Carnaval Opplev rytmen, fargene, pryden og luksusen på Santa Cruz de Tenerife-karnevalet, som kun er slått av den berømte sambafesten i Rio. Få med deg et av de mest populære innslagene, Gran Coso Apoteosis, eller bli med på utflukter til Teide nasjonalpark og det kolossale midtpunktet El Teide. Etterpå kan du oppleve Madeira, «Atlanterhavets hage». Nyt et utvalg av eksotisk frukt og verdenskjent vin fra Madeira før du seiler til den uberørte, gylne sanden i Porto Santo.

Et paradis for turgåere Det er mange fine turstier i La Palma, og noen av dem starter i hovedstaden Santa Cruz. Se hvordan byen lever opp til kallenavnet sitt, La Isla Bonita, eller «den vakre øya». Deretter setter vi kursen mot avsidesliggende El Hierro, et biosfærereservat på UNESCOs verdensarvliste. Når cruiset nærmer seg slutten, kan du nyte en liten bit av det tradisjonelle kanariske hverdagslivet i La Gomera før du avslutter ekspedisjonen på Gran Canaria.

Underverkene på Madeira og Kanariøyene – karneval i Santa Cruz de Tenerife Underverkene på Madeira og Kanariøyene – karneval i Santa Cruz de Tenerife
 • Dag 1
  Amsterdam / Gran Canaria

  Miniatyrkontinentet

  Gran Canaria har hatt sin del av nysgjerrige utforskere av ulike slag. Både pirater, sjørøvere og eventyrere – deriblant Christopher Columbus – har vært innom den tredje største øya i den kanariske øygruppen. I løpet av de siste tiårene, har flere ulike geologer kommet til øya for å studere det vulkanske terrenget. Nå er det din tur til å oppdage dette «miniatyrkontinentet» og se det dramatiske fjellandskapet.

  Las Palmas er hovedstaden på øyen, og en skattkiste for historieelskere. Dra innom Vegueta, den gamle bydelen hvor det virker som om tiden har stått stille. Rusle gjennom de trange gatene og smugene av brostein, og beundre de gamle kirkene og lysfargede kolonihusene. Besøk Santa Ana-katedralen og katedralens klokketårn for å se panoramautsikten over gamlebyen, havnen og enda lenger ut.

  De fleste som besøker Gran Canaria, kommer for å se de geologiske underverkene noen timer utenfor hovedstaden. Det mest særegne naturinnslaget på øya er det vulkanske bassenget Caldera de Tejeda, som ligger midt i fjellandskapet. Dette er et ypperlig område hvis du vil utforske og lære om den fascinerende geologiske historien på øyene, og her finner du også den hellige steinformasjonen Roque Bentayga.

  Når du har kommet deg om bord i MS Spitsbergen, kan du slappe litt av i lugaren før den obligatoriske sikkerhetsgjennomgangen. Finn ut hvor vitenskapssenteret, Explorer Lounge and Bar, restauranten og observasjonsdekket ligger, siden dette er steder du ofte kommer til å være. Etter velkomstmiddagen kan du lene deg tilbake i en lenestol i Explorer Lounge med et glass vin – ekspedisjonen er nå i gang!

  Hvis du vil forlenge reisen, anbefaler vi at du bestiller det valgfrie førprogrammet vårt i Las Palmas, slik at du kan utforske mer av denne vakre øya. Programmet inkluderer en overnatting i Las Palmas og en utflukt til de største severdighetene i byen og det imponerende Bandama-krateret.

  Dag 1
  Amsterdam / Gran Canaria

  Miniatyrkontinentet

 • Dag 2
  Til sjøs

  Kurs mot Madeira

  Nyt en rolig dag til sjøs og sol deg mens vi seiler mot Madeira. Glem alt du hadde av stress før du kom, og gjør deg klar til å dra på oppdagelsesferd. Hvis du ikke har gjort det allerede, er dette et perfekt tidspunkt for å ta en titt på skipets fasiliteter. Kos deg i boblebadene, ta en økt på treningsstudioet eller bruk badstuen med panoramautsikt – denne dagen kan du gjøre akkurat hva du vil.

  Du bør ikke gå glipp av de fascinerende foredragene fra medlemmene i ekspedisjonsteamet, som deler kunnskapen sin om regionen med deg og forbereder deg på det kommende eventyret. Dagens foredrag fokuserer på Madeiras historie og dyreliv, deriblant fugler og hvaler. Lær om invaderende plantearter som truer øya, og hvordan lokalsamfunnet jobber for å fjerne dem fra naturparken.

  Mens reisen skrider frem kan du bli bedre kjent med besetningen og dine medreisende. Slå av en prat i baren og se hva du har til felles med reisekameratene dine, eller slapp av i en komfortabel stol ved vinduet og se på havet utenfor – det er opp til deg!

  Dag 2
  Til sjøs

  Kurs mot Madeira

 • Dag 3
  Funchal i Portugal

  Atlanterhavets hage

  Madeira stiger majestetisk opp av Atlanterhavet, og er dekket av en frodiggrønn laurbærskog. Tykke lag av bregner, mose og lav dekker over de vulkanske steinene og gamle trærne, og skaper en tett jungel. Funchal, hovedstaden på øya, ligger i et naturlig amfiteater på den solfylte sørkysten. Stedet kunne ikke ha vært mer idyllisk.

  Funchal er en sjarmerende, men urban by som har bevart mye av sin gammeldagse sjarm. Her kan du rusle nedover de trange gatene som slynger seg gjennom den historiske gamlebyen, og beundre de malte trehusene, butikkene, kafeene, galleriene og museene. Ikke glem å smake på den berømte sterkvinen fra Madeira i en av de mange barene og restaurantene.

  Du bør også besøke Funchal katedral. Denne katedralen fra 1485 har et vakkert tretak, og er et klassisk eksempel på arkitekturstilen «estilo manuelino». En kort spasertur fra katedralen ligger det historiske bondemarkedet, hvor du kan se og høre handelsmenn som selger ferskvarer. Smak gjerne på noen lokale delikatesser, for eksempel den eksotiske ananas-bananen, som kun vokser på Madeira.

  Du bør også ta en tur med taubanen til den vakre landsbyen Monte for å se den flotte utsikten over Funchal og bukten. Når du er der, kan du besøke Nossa Senhora do Monte-kirken fra 1700-tallet og den paradisiske tropehagen ved Monte-palasset. Mens du rusler rundt i den anlagte hagen, vil du se den store samlingen av eksotiske planter og kunstutstillinger fra overalt i verden.

  For å gjøre turen enda mer minneverdig, kan du skli hele veien ned til Funchal i morsomme carros de cesto, eller «kurvvogner». Dette er flettede kurver med seter som er plassert på treski, så hold deg fast mens du sklir nesten halvannen kilometer, fra Monte til Funchal!

  Hvis du vil oppdage isolerte bukter, hengende jordbruksenger og dramatisk topografi, kan du bli med på en valgfri utflukt som tar deg lenger inn i landet.

  • Inkludert Byvandring og vinsmaking i Funchal
  Dag 3
  Funchal i Portugal

  Atlanterhavets hage

 • Dag 4
  Porto Santo i Portugal

  Magisk, gylden sand

  Porto Santo er så liten at naboøya Madeira hadde fått plass til seks av den. Likevel er det den beskjedne størrelsen som gjør øya så tiltrekkende. Madeira får ofte all oppmerksomheten, men Porto Santo kan by på vakkert landskap, bølgende åser og milevis med tomme sandstrender for de som vet om stedet.

  Still deg ute på dekk og se etter delfiner og sjøfugler når vi nærmer oss øya. I vintermånedene kan du se gulnebblire, havsule og storjo. Hvis du er heldig, kan du også se splitterne, hvitbrystlo, havlire og spisshalepetrell.

  Vi legger til kai for dagen ved Vila Baleira, den lille, tettbygde hovedstaden i Porto Santo. Herfra er det en lett spasertur til det palmekledde torget Largo de Pelourinho, hvor de fleste av øyas kulturelle severdigheter ligger. Start med den lille, sjarmerende kirken Nossa Senhora da Piedade, som ble bygd på 1400-tallet. Du bør også få med deg Casa de Colombo, som er best kjent som huset der Christopher Columbus bodde og fikk en sønn med en lokal adelskvinne.

  Gjør som de lokale og slapp av på kafé mens du drikker vinho do Porto Santo, øyas karakteristiske, rødbrune vin. De fleste av de som kommer på besøk, kommer på grunn av den nesten åtte km lange gylne sandstranden langs kysten. Her kan du ta livet med ro og kose deg i det turkise vannet. Hvis du føler deg litt mer aktiv, kan du gå tur langs en av stiene.

  Gå hele veien ned til Ponta da Calheta på en valgfri utflukt for å se den vakre utsikten over den forrevne øya Ilhéu da Cal. En alternativ tursti tar deg nordover til fjelltoppene Pico do Castelo og Pico Branco, og herfra har du panoramautsikt over landskapet. For noe litt annerledes, kan du krysse øya for å drikke det angivelige mirakuløse kildevannet i Fonte da Areia, som sies å garantere evig ungdom.

  • Inkludert Porto Santo - Strand/kystrydding
  Dag 4
  Porto Santo i Portugal

  Magisk, gylden sand

 • Dag 5
  Til sjøs

  Tilbake til Kanariøyene

  Etter flere dagers utforsking på land, er du nok klar for nok en avslappet dag om bord i skipet. Len deg tilbake i panoramasalongen med noe godt å drikke, og nyt utsikten. Se etter hvaler og delfiner i vannet, og se oppover også for å se sjøfugler. Nå kan du tenke over alt du har opplevd hittil, redigere bildene dine, oppdatere reisebloggen og la bena hvile litt.

  Når vi returnerer til Kanariøyene, vil du være uthvilt og klar for det neste på programmet. Denne øygruppen ved vestkysten av Afrika har sin egen historie. I starten var øya bebodd av folk med berber-opprinnelse, men det sies at fønikere, grekere, kartagere og romere var innom øyene før spanjolene slo seg til ro her. Kanariøyene er fulle av store, aktive vulkaner, deriblant mektige Teide, og er klare til å bli utforsket.

  For å være bedre utrustet og bygge opp spenningen for den neste delen av eventyret, kan du ta turen til biblioteket og lese om stedene du skal besøke, eller bli med på foredrag med ekspedisjonsteamet i Explorer Lounge. Noen av temaene i foredragene kan være vulkanene på Kanariøyene, vinproduksjon, dyreliv eller botanikk.

  Dag 5
  Til sjøs

  Tilbake til Kanariøyene

 • Dag 6
  Santa Cruz de Tenerife i Spania

  Tid for karneval!

  Velkommen til Santa Cruz de Tenerife, en felles hovedstad for Kanariøyene. Santa Cruz er et stort kulturreisemål i Spania, med en livlig havn, gammeldags sjarm og en kul og moderne stil. Prikken over i-en i denne spennende blandingen er et karneval som er oppført på UNESCOs verdensarvliste og det nest største i verden. Karnevalet i Rio kanskje er større, men de fleste er nok enige i at Santa Cruz-karnevalet er mer tilgjengelig, og har en tryggere og mer vennlig atmosfære.

  Ikke tro at du kommer sent til festen. I dag får du se et av de mest populære innslagene fra karnevalet, Gran Coso Apoteosis, eller Den store karnevalsparaden. Gjør deg klar til en minneverdig fargeopplevelse, med utsmykkede flåter og dekorerte biler. Se på mens karnevalsdronningene og vinnerne av den offisielle karnevalskonkurransen går i tog langs hovedgatene i Santa Cruz, før du ser det spektakulære fyrverkeriet.

  Tenerife har mer å by på enn bare karneval. Den indre delen av øya domineres av Teide nasjonalpark og vulkantoppen El Teide – det høyeste punktet på spansk territorium. Bli med på en av de valgfrie utfluktene våre til denne fantastiske nasjonalparken. El Teide ligger 3714 meter over havet, og er et imponerende bakteppe for eventyr. Utforsk et unikt landskap med kratre, vulkanske kjegler, eldgamle steiner og strømmer av forstenet lava.

  Det er selvsagt enestående muligheter for fotturer i nasjonalparker. Du kan få med deg de vakreste utkikkspunktene i øygruppen på ulike stier som varierer i lengde. Husk å ta med deg gode tursko eller støvler, og selvfølgelig kamera.

  • Inkludert Oppdag La Laguna, som står på UNESCOs verdensarvliste, og Santa Cruz' karneval-museeum
  Dag 6
  Santa Cruz de Tenerife i Spania

  Tid for karneval!

 • Dag 7
  Santa Cruz de la Palma i Spania

  Isla Bonita

  La Palma lever opp til kallenavnet sitt, La Isla Bonita, eller «den vakre øya». La Palma har uberørte furu- og laurbærskoger, banantrær og palmelunder, og er desidert den grønneste av Kanariøyene. De ulendte juvene, høye fjellene og bratte klippene gjør øya komplett.

  I gamle dager var Santa Cruz de la Palma en handelspost på veien til Den nye verden. I dag er hovedstaden på øya ansett for å være en av de vakreste byene i øygruppen.

  Start utforskingen på Calle Real, den livlige hovedgaten i Santa Cruz. Det er vanskelig å ikke legge merke til det monumentale torget Plaza de España, som ligger omgitt av renessansebygninger som det ikoniske rådhuset i Santa Cruz. For mange er dette det beste eksempelet man har på kanarisk arkitektur.

  På mange av gatene vil du se tradisjonelle balkonger av tre, overdådig pyntet med planter og blomster. For å se de beste eksemplene på dette, kan du dra til Avenida Maritima, bare fem minutter fra Plaza de España.

  Ingen besøk til Santa Cruz er komplett uten en spasertur gjennom bydelene La Canela og Sant Telmo, der fortidens koloniale prakt henger igjen i luften. Hvis du liker litt spesielle bygninger, kan du dra til eksentriske La Palma Island Museum, som ligger i et gammelt kloster. Museet har utstillinger om alt fra naturhistorie og lokalt håndverk til astronomi og kunst.

  Det er mange fine turstier i La Palma, og noen av dem starter i Santa Cruz. De mest imponerende områdene å gå i, ligger litt lenger unna. Det sentrale høylandet, vulkanene i sør og spektakulære Caldera de Taburiente nasjonalpark har fantastiske turstier som er kåret til de beste i øygruppen. Bli med oss på en valgfri utflukt og gå langs noen av de beste turstiene på Kanariøyene!

  • Inkludert La Palma – La Isla Bonita
  Dag 7
  Santa Cruz de la Palma i Spania

  Isla Bonita

 • Dag 8
  Puerto La Estaca i Spania

  Utkanten av Kanariøyene

  El Hierro er bare én million år gammel, og er den yngste, minste og vestligste av Kanariøyene. Du vil kjenne hvor øde det er med en gang du går i land på øya. Herfra går det en rett linje over havet til Amerika.

  El Hierro er typisk for Kanariøyene, en vulkansk øy med spesielle, mørke steiner formet av utbrudd, kraftig vind og jordskred. Siden geologien til en havvulkan i den tidlige fasen av skjolddanning er så unik, er det ikke rart at UNESCO har utnevnt øya til et biosfærereservat.

  Det er ingen naturlige havner i El Hierro, så de fleste av landsbyene ligger på innlandet. Valverde er den eneste hovedstaden på Kanariøyene som ikke grenser til havet, og ligger bare litt over 6,5 km fra La Estaca, dagens havn. Valverde ble grunnlagt i 1610 – mye senere enn de andre hovedstedene på Kanariøyene – og er en avslappet landsby. Det er ingen trafikklys eller eksklusive butikker her, bare den tilbakelente atmosfæren i den mest tradisjonelle hovedstaden i øygruppen.

  El Hierro er absolutt best å utforske til fots. På en valgfri utflukt kan du besøke de naturlige høydepunktene på øya, som ligger praktisk til langs et nettverk av oppmerkede stier for alle treningsnivåer. Her vil du oppdage glitrende, naturlige bassenger, lavaformede steiner, furuskoger, fredelige blomsterenger og trær som har blitt vridd av de kraftige elementene. Når vi tar farvel med El Hierro, vil du nok sette enda mer pris på denne vakre øya enn før.

  • Inkludert Opplev El Hierro
  Dag 8
  Puerto La Estaca i Spania

  Utkanten av Kanariøyene

 • Dag 9
  La Gomera

  Et paradis utenfor allfarvei

  Den nest minste av Kanariøyene er også den mest viltvoksende. Hvis du vil ha et innblikk i den ekte tradisjonelle levemåten på Kanariøyene, er La Gomera det perfekte stedet for å oppleve dette.

  San Sebastián er den sjarmerende hovedstaden på øya, og ble grunnlagt i 1487. Columbus stoppet innom her før han dro til Amerika, og det gjorde også britiske og portugisiske pirater som ville plyndre skattene i Den nye verden.

  San Sebastián er liten nok til at du kan utforske den til fots. Ta en spasertur ned hovedgaten i gamlebyen, Calle Real, for å se det beste av det byen har å tilby. Kirken Iglesia de la Virgen de la Asuncion er vel verdt et besøk. Kirken er bygget i tradisjonell barokkstil, og det sies at Columbus og mennene hans kom hit for å be før de seilte.

  Herfra er det en kort spasertur til Torre del Conde, en vakker, hvitkalket steinfestning fra 1400-tallet i et flott grøntområde. Ta en tur innom det spennende arkeologiske museet i La Gomera, hvor du kan lære om de første som bosatte seg på øya og mye mer.

  De bratte ravinene og trange dalene i La Gomera har ført til at de som bor her har utviklet en unik måte å kommunisere på over lange avstander: en høy plystrelyd som kalles el silbo. Lytt til en demonstrasjon av denne tradisjonelle kommunikasjonsmetoden på en valgfri utflukt, det er alltid et høydepunkt.

  På toppen av den nesten helt runde vulkanøya ligger den forbløffende nasjonalparken Garajonay, nå et sted på UNESCOs verdensarvliste. Bli med på en valgfri utflukt der vi går på fornøyelige fotturer gjennom laurbærskoger og idylliske, palmekledde daler, til høye fjell og topper med panoramautsikt.

  En spektakulær, sirkelformet vei slynger seg rundt hele øya, med stier som passer for alle treningsnivåer. Vi skal ikke oppfordre deg til å gå alle de 140 kilometerne, men en spasertur til den svarte sandstranden Playa la Guancha er vel verdt turen, blant annet på grunn av panoramautsikten.

  • Inkludert Tradisjonelle La Gomera
  Dag 9
  La Gomera

  Et paradis utenfor allfarvei

 • Dag 10
  Arrecife i Spania

  Øya av ild

  Vårt neste stopp ligger bare 125 km fra kysten av Afrika. Lanzarote er den østligste av Kanariøyene, og det spartanske, ørkenlignende landskapet står i skarp kontrast til de frodiggrønne naboøyene i vest. Terrenget er skapt av eroderte vulkanske formasjoner, dype, U-formede raviner og vertikale klipper som skuer ut over en bred slette med eolisk sand. Lanzarote er en geologs drøm!

  Lenge før Arrecife ble det offisielle administrasjonssenteret på øya, var byen en populær fiskehavn. I dag er det en solfylt by med masse sjarm. Gå over broen for å besøke San Gabriel, et av de to slottene som skuer ut mot havnen. Lær litt om øyas historie på det lille museet og nyt utsikten fra slottet.

  Gamlebyen i Arrecife ligger en kort spasertur unna, og går rundt Charco de San Ginés-lagunen. De elegante, hvitkalkede fiskerhusene, de lysfargede båtene på vannet og de livlige barene og restaurantene skaper en trivelig maritim stemning. I dette sjarmerende området kan du rusle rundt og se på de viktigste historiske bygningene. Besøk San Ginés-kirken fra 1600-tallet, som ligger rett rundt hjørnet fra den første toetasjesbygningen i Arrecife, Casa de los Arroyo fra 1700-tallet.

  Når du er ferdig med sightseeingen, kan du slå deg ned på en uterestaurant, bestille tapas og noe å drikke, og bare nyte livet på et av de mest solfylte stedene i verden.

  Det beste med Lanzarote er den gode kvaliteten på de nydelige strendene. Ta en tur innom El Reducto, hovedstranden i byen. Den hvite sandstranden er beskyttet av naturlig rev, og ser ut som et stort basseng. Det er det perfekte stedet for å sole seg, med klart og rolig vann.

  Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til de naturlige underverkene på Lanzarote. Det spektakulære vulkanlandskapet i Timanfaya nasjonalpark, de berømte Jameos del Agua-lagunene og de lange lavatubene ligger alle i enkel avstand. Ikke la deg lure av mangelen på fjell – en fottur på de vulkanske stiene i Lanzarote er en unik opplevelse du ikke bør gå glipp av!

  • Inkludert Fottur på Lanzarote
  Dag 10
  Arrecife i Spania

  Øya av ild

 • Dag 11
  Gran Canaria / Fly til Oslo

  Farvel til ekspedisjonen

  Estimert ankomsttid er 06:00

  Ekspedisjonen din slutter der det hele startet, på Gran Canaria. Nå har du sjansen til å bli bedre kjent med øya og oppdage alt som «miniatyrkontinentet» har å by på.

  Når det gjelder mangfold, har Gran Canaria alt – sanddyner, subtropiske daler, dype raviner, oaser omringet av palmer, furuskoger, spektakulære klipper og ulendte fjellrygger. For ikke å glemme solskinn, strender og sjø. Gran Canaria har nesten 100 km med strand! Og du trenger ikke å dra langt, siden strandområdet starter i selve Las Palmas.

  De fleste av naturinnslagene på øya er nå oppført som et biosfærereservat av UNESCO, og er tilpasset turgåere. Gran Canaria har nesten 1000 km med oppmerkede stier. Mange av dem er svært gamle, og ble lagt for å knytte isolerte landsbyer sammen under de første tiårene av den spanske erobringen. Hvis du drar litt bort fra kysten og ut i nettverket av stier, vil du antakeligvis ha landskapet for deg selv.

  Gran Canaria er også en av de beste øyene på Kanariøyene for å lære om Guanches, de opprinnelige innbyggerne på øygruppen. Museo Canario i Las Palmas bør være den første anløpshavnen, men du finner fascinerende arkeologiske steder spredt rundt hele øya.

  Hvorfor ikke forlenge oppholdet for å se mer av øya? På det valgfrie etterprogrammet vårt har du sjansen til å finne ut hvorfor øya blir kalt «miniatyrkontinentet». Programmet inkluderer en overnatting på et hotell i Las Palmas og en utflukt til severdigheter i hovedstaden og det frodige Bandama-krateret.

  Uansett hva du har planlagt videre, ser vi frem til å ønske deg velkommen tilbake på ditt neste eventyr!

  Dag 11
  Gran Canaria / Fly til Oslo

  Farvel til ekspedisjonen

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Februar:
8.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Flyvninger 

 • Tur-retur med fly i økonomiklasse fra Oslo til Las Palmas og tilbake, inkludert alle skatter og avgifter

Transport

 • Transport fra flyplassen til skipet og fra skipet til flyplassen i Las Palmas 

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Utforsk andre destinasjoner: