Utforsk de vakre atlanterhavsøyene

Lisboa - Azorene - Kanariøyene - Lisboa

På denne reisen utforsker vi Azorene og de vakre Kanariøyene. Fra historiske Lisboa seiler vi til frodige vulkanske øyer med UNESCO-listede områder. Opplev vakre Madeira og de isolerte, gylne strendene i Porto Santo, før vi reiser videre til fargerike Tenerife og fantastiske La Gomera. Dette eventyret byr på en flott kombinasjon av byer, landsbyer og vakker natur – fantastiske opplevelser som blir ytterligere forsterket av det vennlige og kunnskapsrike ekspedisjonsteamet om bord.

 • Utforsk de grønne, vulkanske øyene i Azorene
 • Opplev sjarmerende Funchal, Porto Santo og La Gomera
 • Opplev sofistikerte Lisboa og Tenerifes kunstneriske arv
 • Få innblikk i den rike historien til stedene vi besøker

Oversikt

Atlanterhavsøyene byr på det meste, fra rik historie og fantastisk arkitektur til skjulte naturperler og fascinerende kulturer. Opplev høydepunktene i Azorene og besøk to av de kjente Kanariøyene på denne rundturen som starter og slutter i historiske Lisboa.

En historisk hovedstad

Utforsk de bratte gatene og sjarmerende nabolagene i Portugals hovedstad, hvor MS Midnatsol står klar til å ta deg i mot.

Fargerike Azorene

Kallenavn som de grønne, lilla og sorte øyene, gir deg en anelse om hvilke unike destinasjoner som venter deg i Azorene.

São Miguel byr på innsjøer, åser, fjell og grønne sletter. Øyas hovedstad er den sjarmerende universitetsbyen Ponto Delgada.

Landskapet på Ilha do Faial er fullt av liv som har sprunget ut fra det siste vulkanutbruddet (1950-tallet). Den ”blå” øya er kjent for sine fargerike hortensiaer og den vulkanske kalderaen.

Vakre og historiske Angra ble grunnlagt på 1400-tallet, da det var et ideelt stoppested for handelsmenn fra "Den nye verdenen".

Madeira, også kjent som "Atlanterhavets perle", er en flytende hage i havet, som huser sjeldne, frodige planter og dyreliv. Funchal er en moderne by med koselige kafeer, spennende butikker, brosteingater og fantastisk natur.

Det sies at den vulkanske sanden på Porto Santo har helbredende krefter, noe som trekker besøkende fra hele verden til denne avsidesliggende øya. Vi tar deg med til øyas gylne sandstrender så du får se de med dine egne øyne.

Kanariøyenes kontraster

De to Kanariøyene vi stopper på, Tenerife og La Gomera, ligger ikke langt fra hverandre, men kan allikevel virke som to helt forskjellige verdener. På Tenerife finner vi elegant modernistisk arkitektur, Teide Nasjonalpark og vakre strender. La Gomera trekker ikke til seg like mange turister, men har fantastiske tåkekledde skoger. Så fantastiske at de er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

 

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

6. april 2018

Avreisehavn Location (port or city name) Lisboa
Dag 1
day01_lisbon_belem_tower_lisbon_shutterstock_295186196.jpg

Legendariske Lisboa


Sted: Location (port or city name) Lisboa

Lisboa er en spennende by med flere hundre år gammel historie, og er bygget på de syv åsene langs elvebredden av Tejo. Besøk verdenskjente severdigheter som Belémtårnet før du går om bord MS Midnatsol.

Dag 2-3
day02-3_atsea__adp1907.jpg

Vakkert og vulkansk


Sted: Til havs

Vi seiler vestover mot den vulkanske øygruppen Azorene. De ni øyene utgjør den vestlige europeiske grensen, og har alle hver sin unike karakter. Forelesningene om bord vil forberede deg på de flotte stedene vi skal besøke. Ta deg tid til å bli kjent med de andre gjestene om bord eller bare nyt den avslappende atmosfæren på havet.

Dag 4
day04_saomiguel_azores_azores_shutterstock_514185586.jpg

Den grønne øya


Sted: São Miguel

São Miguel, også kjent som ”den grønne øya”, er den største av Azorenes ni øyer. Her finner du innsjøer, åser, fjell og selvfølgelig, grønne sletter. Øyas hovedstad er den sjarmerende universitetsbyen Ponta Delgada. Bli med på en utflukt til Sete Cidades Massif for å se et vulkankrater og kaldera med en innsjø, og bli med på en omvisning rundt om i det utenomjordiske landskapet. Den vakre innsjøen Lagoa das Sete Cidades er et av høydepunktene i dette vernede landskapet, og anses som et av Portugals syv underverker.

Dag 5

UNESCO-listet landskap


Sted: Ilha do Pico

Ilha do Pico er kjent som ”den svarte øya” på grunn av den vulkanske jorden, som gir næring til de fantastiske vingårdene og frukthagene. Dette er et enestående naturlandskap med rikt fugleliv og flotte turområder. I sentrum av øya ligger Vila da Madalena, et område som blant annet huser en imponerende kirke fra 1600-tallet. Herfra kan du velge å bli med på en utflukt til en UNESCO-listet vingård hvor du får se hvordan de lokale har tilpasset seg det røffe, vakre landskapet.

Dag 6
day06_angradoheroismo_azores_angra_do_heroismo_shutterstock_172214399.jpg

Den lilla øya


Sted: Angra do Heroismo

Besøk øygruppens vakre og historiske hovedstad. Angra ble grunnlagt på 1400-tallet, da dette var et foretrukkent stoppested for handelsmenn fra ”Den nye verdenen”. Her kan du se den historiske festningen São João Baptista fra 1500-tallet. Når vi drar til utkanten av byen og enda lenger utover, åpner det seg et vilt og vakkert landskap. I vest kan du se fjellet Serra de Santa Barbara.

Dag 7
day07_atsea_at_sea.jpg

Bergtatt av Madeira


Sted: Til havs

Nyt en ny idyllisk dag på havet. Trekk inn den friske sjøluften, slapp av med en drink eller en god bok, og se etter spennende dyreliv fra dekk.

Dag 8
day08_portosanto_porto_santo_madeira_shutterstock_515682247.jpg
Bilde: Karol Kozlowski Bilde

Magisk sand


Sted: Porto Santo

Dette stedet har blitt kalt ”en lang strand med en liten bit av land”. Det sies at den vulkanske sanden på Porto Santo har helbredende krefter, som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Vi tar deg med til de gylne sandstrendene. Porto Santo egner seg også godt for utflukter, turer og byr på interessant historie. Det kan jo tenkes at du har hørt om oppdageren Christopher Columbus… Han bosatte seg faktisk på øyas hovedstad, Vila Baleira!

Dag 9
day09_funchal_funchal_shutterstock_377009491.jpg

Den flytende hagen


Sted: Funchal, Madeira

Madeira, også kjent som ”Atlanterhavets perle”, er en flytende hage i Atlanterhavet og huser sjeldne, frodige planter og dyreliv. Laurissilva-skogen, med røtter tilbake i tertiærtiden, består av eviggrønne arter som dominerte Europa for 20 millioner år siden. I dag finnes de bare her og noen få andre isolerte steder. Funchal er en moderne by med koselige kafeer, spennende butikker, brosteingater og fantastisk vakker natur.

Dag 10
day10_fram-baltics-(day-8)-11.jpg

Ro ned og reflekter


Sted: Til havs

Dagen er din. Slapp av på dekk eller innendørs, lær mer i forelesningene våre og del de fine opplevelsene du har hatt hittil på reisen mens vi seiler mot Kanariøyene.

Dag 11
day11_tenerife_tenerife_ethnographic_park_piramies_shutterstock_387664459.jpg

El Teide og historie


Sted: Tenerife

Santa Cruz de Tenerife er en travel by med elegant og moderne arkitektur. Innlandet på Tenerife domineres av Teide Nasjonalpark, samt fjellet og vulkanen Teide – Spanias høyeste fjell. Bli med på en valgfri utflukt til denne spektakulære vulkanen, eller til byen Cristóbal de la Laguna med vakker 1400-talls arkitektur og et livlig kunstnerisk miljø.

Dag 12
day12_lagomera_san-sebastian-de-la-gomera-shutterstock_514269718.jpg

En oase i havet


Sted: La Gomera

La Gomera er en oase i Atlanterhavet, men mye mindre besøkt enn de andre øyene. De bratte ravinene og trange dalene i dette landskapet gjorde at øyboerne her utviklet en helt unik måte å kommunisere på: høy plystring kalt el silbo. Øyas hovedattraksjon er den utrolige nasjonalparken Garajonay – et magisk naturområde med tåkelagte skoger. Området står på UNESCOs verdensarvliste, så vi anbefaler virkelig at du tar turen hit.

Dag 13-14
day13-14_2016-09-28_2622_midnatsol_photo_by_andrea_klaussner.jpg

En avslappende reise nordover


Sted: Til havs

Vi seiler nordover mot det portugisiske fastlandet. I forelesningene våre viser vi flere spennende presentasjoner som setter reisen i perspektiv. Bruk den siste tiden om bord til å slappe av og reflektere rundt de fine opplevelsene vi har hatt de siste ukene.

Dag 15
day15_P1190894.jpg

Vi cruiser opp Tejo-elven


Sted: Lisboa

De som står opp tidlig denne dagen vil bli belønnet med en fantastisk utsikt over Lisboa når vi cruiser opp Tejo-elven. Eventyret avsluttes i den vakre hovedstaden.

20. april 2018

Sted Lisboa
Om bord Opplevelser

Utflukter på reisen

Utforsk alt Europa har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Fly og hotell

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030