Grønland

– Gigantiske isformasjoner, fjell og fjorder
En øy midt i en kropp av vann
 • Ekte arktisk ekspedisjon
  Med vår ekspertise i arktiske farvann, viser vi deg det beste av utrolige Grønland under midnattssolen.
 • Isolert skjønnhet
  Opplev noen av de vakreste landskapene verden har å by på – fantastiske isfjell, fjorder og et rikt dyreliv.
 • Unike kulturopplevelser
  Bli kjent med rike kulturtradisjoner, møt de fascinerende inuittene, og besøk deres fargerike bosetninger.
 • Bærekraftige opplevelser
  Ekspedisjonscruisene våre er skapt med bærekraft som prioritet, der vi beskytter dyrelivet og støtter lokalsamfunnene og fremtiden til planeten vår.
En øy midt i en kropp av vann
A group of people posing for the camera
A close up of an animal
A group of people riding on the back of a boat in the water
A man and a woman standing next to a body of water
A group of people swimming in the water
A small boat in a body of water
A group of people playing football on a beach
A person standing on a rocky hill

Cruise til Grønland

Uforsk flere destinasjoner

Finn din reise blant våre destinasjoner over hele verden.

Go

Reis med ekspertene

– Ditt ekspedisjonsteam på Grønland

Ekspertene våre er her for å passe på både utforskerne og den uberørte naturen. De har rollen som vårt uvurderlige vertskap gjennom hele ekspedisjonscruiset.

Leder og underviser

I løpet av vår oppdagelse av Grønland, vil ekspedisjonsteamet lede oss på korte fotturer og guidet utforsking av landskapet. Vi skal se etter flora og fauna, besøke kulturelle steder og lokale samfunn, samt å dra på småbåtcruise.

“Noen av mine beste opplevelser på ekspedisjonscruise, er å bli sprutet på av knølhval, og å se isbjørn like ved, men likevel på trygg avstand.”

– Steffen, ekspedisjonsleder

Opplev Grønland

Grønland er kontrastenes land, og noe helt utenom det vanlige. Kolossale isfjell og innlandsisen, en isbre som er tre kilometer tykk og som nesten dekker hele øya. Men is og kulde er ikke alt; opplev grønne fjell, dype fjorder, vakre blomsterenger og et rikt dyreliv. Hval, sel, reinsdyr, moskus og isbjørn trives godt på Grønland. Vi får også se det unike samspillet mellom mennesket og naturen. Verdens største øy heter egentlig Kalaallit Nunaat, eller «menneskenes land», gir en god beskrivelse av hva en reise til Grønland handler om.

Kultur og natur

Den ekstreme naturen på Grønland har alltid preget inuittenes levesett. Livet som selfangere og jegere i små, isolerte samfunn gjenspeiles i språket, musikken, mytene, klærne, maten og hjemmene deres. Inuittenes historie, kulturarv og hvordan de lever i dag fortelles best av dem selv. På Grønland vil du oppleve dette tette samspillet, unike kulturopplevelser sammen med storslått natur.

Isfjorden

Grønland er verdens største øy med et areal på mer enn 2,1 millioner km2 og nesten 80 % av dette selvstyrte området er dekket av innlandsis og mange isbreer. Her finner du den mest produktive isbreen på den nordlige halvkule. Breen beveger seg gjennomsnittlig 19 meter i døgnet, og kalver 70 millioner tonn daglig ut i Kangia (Jakobshavn Isfjord). Produksjonen tilsvarer 35 km3 isfjell årlig, noe som tilsvarer femti ganger Danmarks vannforbruk. En tidel av all isproduksjon på Grønland stammer herfra. Brefronten trekker seg tilbake og ligger i dag omkring 20 kilometer lenger inn i fjorden enn den gjorde for 100 år siden.

Byen Ilulissat, ved Isfjorden, er på UNESCOs verdensarvliste.

Tett på 

Med Hurtigruten kan du velge blant en rekke ekspedisjonsseilinger til Grønland med MS Fram. Vi samarbeider med lokale aktører for å gi deg et enda tettere møte med natur, dyreliv, kultur og Grønlands historie. Dette inkluderer både møter om bord med lokale inuitter og besøk til de grønlandske samfunnene og bosettingene som vi besøker underveis. Alt dette for å sikre deg en best mulig og en autentisk opplevelse.