I vikingenes kjølvann over Nord-Atlanteren

Longyearbyen, Svalbard – Grønland - Reykjavik, Island

Utforsk Svalbard, Grønland og Island – et eventyr som overgår alt annet du kan oppleve på den nordlige halvkule. I verdens minst besøkte nasjonalpark kan vi seile i dagevis uten å se et annet skip. Sannsynligheten for å møte polarulv eller isbjørn er mye større enn sannsynligheten for å møte andre mennesker.

 • Opplev tre arktiske øyer på én eneste ekspedisjon
 • Utforsk Grønland – verdens største nasjonalpark
 • Kanskje du får oppleve det magiske nordlyset
 • Du får sjansen til å se isbjørn, moskusokse, polarhare, grønlandsfalk og polarulv

Oversikt

Utforsk tre arktiske øyer og verdens minst besøkte nasjonalpark

Opplev Norges arktiske juvel – Svalbard

Etter en overnatting på Svalbard, starter ekspedisjonen med en tur gjennom fantastiske nord-vest-Spitsbergen nasjonalpark. Området har alt fra enorme isbreer til fjellandskap og er fullt av spektakulære kontraster; frodige områder, morener, skarpe fjellrygger og isbreer som stuper rett i havet. Kongsfjorden og Magdalenefjorden imponerer med sine dramatiske landskap og interessante historier. På 78º 55' N besøker du Ny Ålesund, en av verdens nordligste helårsbosettinger, med en avansert arktisk forskningsstasjon.

Vi kan seile I dagevis uten å møte mennesker eller andre skip

Mens vi seiler langs kysten av Svalbard, begynner følelsen av total isolasjon å gripe fatt i deg. Straks vi kommer inn i fjordene nord-øst på Grønland, vil du oppleve at alt du er vant til av distanse, størrelse og landskapsformer er annerledes. Dette er verdens største fjorder. Omgivelsene med fjellandskap, isbreer og stupbratte fjellvegger strekker seg så langt øyet kan se. Der det er mulig, vil vi gå i land for å ta villmarken nærmere I øyesyn. Du kan også delta i aktiviteter og ekskursjoner som kajakk- og fotturer.

Vårt siste stopp er på Grønlands mest isolerte tettsted; Ittoqqortoormiit. Dette stedet er isolert fra omverdenen gjennom ni av årets tolv måneder. Vår lokale guide tar deg rundt til fots på severdigheter som kirken og det lokale museet.

"Sagalandet"

Vi utforsker den vestlige delen av Island, ofte kalt “Sagalandet”. Halvøya Snæfellsnes blir av mange referert til som Island i et nøtteskall. Med sine spredte byer, tettsteder, fuglefjell, sagnomsuste severdigheter og vakre stier, er dette virkelig en verden av unike opplevelser.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Flyreise på økonomiklasse mellom Longyearbyen og Oslo (vennligst merk at du også kan velge denne reisen uten fly fra Oslo)
 • En natt på hotell i Longyearbyen før reisen, inkl. frokost og lunsj
 • Transfer fra hotellet til skipet inkl. en utflukt i Longyearbyen. 

Ikke inkludert: 

 • Reiseforsikring
 • Flyreiser
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

5. august 2018

Avreisehavn Oslo/Longyearbyen
Dag 1
Day 10_Oslo_shutterstock_Morten Normann Almeland.jpg
Bilde: Morten Normann Almeland / Shutterstock Bilde

I vikingenes kjølvann over Nord-Atlanteren


Sted: Oslo/Longyearbyen

Oslo blir ofte omtalt som "Det blå, det grønne og byen i mellom". Skog, innsjøer, åssider og fjorden omkranser byen. I sentrum kan du oppleve unik arkitektur, en livlig kafé- og barkultur, topp restauranter, gode shoppingmuligheter og et stort og synlig innvandrermiljø, som bidrar til å gjøre byen fargerik. Vi forlater Oslo om kvelden med kurs nordover til det arktiske Svalbard.

Vennligst merk at du også kan bestille denne reisen uten fly fra Oslo dersom du vil reise direkte til Longyearbyen på egenhånd. Da velger du bare reisen uten fly i bestillingsprosessen.

Dag 2
Day 2Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock.jpg
Bilde: Natalia Davidovich / shutterstock Bilde

"Nordpolen neste"


Sted: Longyearbyen

Svalbard ligger midtveis mellom Norge og Nordpolen. Midt i dette ubefolkede området ligger den norske bosettingen, Longyearbyen. Etter en natt på et av hotellene våre, deltar du på en av utfluktene våre, slik at du får en smakebit av på dette fjerne området før vi går ombord på MS Spitsbergen.

Dag 3
Magdalenefjorden_Joe Decker.jpg
Bilde: Joe Decker Bilde

Fjorder og breer


Sted: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark

Den første nasjonalparken vi besøker dekker det nordvestlige hjørnet av Svalbard. Dette området preges av enorme innlandsbreer og et kontrastfylt landskap med både frodig beitemark og karrige morener. Vi fortsetter inn i Kongsfjorden og Magdalenefjorden, som byr på et fantastisk landskap og en interessant historie. På 78º 55’ N, besøker vi Ny-Ålesund, startpunktet for en rekke ekspedisjoner mot Nordpolen I tidligere tider. I dag huser stedet en avansert arktisk forskningsstasjon.

Dag 4
16.04.28-hurtigruten5.jpg

Speid etter dyrelivet fra dekk


Sted: Til sjøs

På øygruppen som utgjør Svalbard finnes det rundt 3 000 isbjørner – et langt større antall enn befolkningen og sannsynligvis verdens største konsentrasjon av isbjørn. Når det er sagt; isbjørner lever alene uten å tilhøre noen fast koloni eller habitat. De streifer rundt i områder der de forventer å finne mat. Siden det ikke er noen garanti for å se disse mektige dyrene, lønner det seg å bruke kikkerten flittig. Isbjørnen er et sjøpattedyr. Mest sannsynlig finner du dem nær, eller til og med i sjøen. Når vi befinner oss i nærheten av drivis, gjelder det å følge ekstra nøye med. Isbjørnen befinner seg ofte på isflak.

Dag 5-10
Scoresbysund_shutterstock_Steve allen 3.jpg
Bilde: Steve Allen / shutterstock Bilde

Verdens minst besøkte nasjonalpark


Sted: Nordøst-Grønlands nasjonalpark

Straks vi ankommer verdens største nasjonalpark, griper følelsen av total isolasjon fatt i oss. Bortsett fra noen forlatte fangstleire, en værstasjon og den tradisjonelle Sirius-patruljen, finnes det ikke spor av mennesker her. Innenfor nordvest-Grønlands nasjonalpark er det bare rundt 30 mennesker som overvintrer. Gjennom den svært korte sommersesongen, når det omkringliggende havet er isfritt, er det kun 500 ekspedisjonsgjester som besøker denne nasjonalparken. Straks vi kommer inn i fjordene nordøst på Grønland, opplever du at alt du er vant til av distanse, størrelse og landskapsformer er annerledes. Dette er verdens største fjorder. Omgivelsene med fjellandskap, isbreer og stupbratte fjellvegger strekker seg så langt øyet kan se. Foruten moskusokse, polarrev, hare og ulv, kan vi oppleve en rekke fuglearter. Og husk: Der det er is, kan det også være isbjørn! Vi besøker den øde forskningsstasjonen Danmarkshavn. Når vi seiler inn i fjorder som Kaiser Franz Josef-fjorden eller Alpefjorden, vil du få en uforglemmelig opplevelse. De fleste av stedene vi går i land har preg av å være rene villmarksekspedisjoner. Vi kan også støte på Sirius-patruljen (Den Danske Marine) som overvåker nasjonalparken med tradisjonelle metoder, som å benytte trekkhunder og slede. Før danskene tok herredømme over området, gjorde nordmenn krav på det. Et naturlig landgangspunkt er Myggbukta, der den legendariske Guvernøren av nordøst-Grønland hadde sin base. Våre erfarne guider og forelesere vil lede deg trygt gjennom fotturer og små båtekspedisjoner mens de gir deg nyttig og interessant informasjon om stedene vi besøker.

Dag 11
Ittoqqortoormiit-Scorbysund-Dominic Barrington.jpg
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Den mest isolerte bosettingen på Grønland


Sted: Ittoqqortoormiit

I Ittoqqortoormiit kan du besøke museet, kirken og en fotoutstilling, eller du kan utforske området på egenhånd. Felle-utsetterne som bor på stedet er de eneste som har jaktrett innenfor nordøst-Grønlands nasjonalpark. Du vil sannsynligvis se hvordan de tørker dyreskinn og oppbevarer hundesledene sine utenfor husene.

Dag 12
On-Deck-Greenland-Sybille Waldt.jpg
Bilde: Sybille Waldt Bilde

Speid etter dyreliv og delta på forelesinger


Sted: Til sjøs

Når vi nærmer oss Grønland, seiler vi langs østkysten av Island. Dette er en fin anledning til å få med seg forelesninger og forberede seg på å vende tilbake til “sivilisasjonen”.

Dag 13
shutterstock_alexey stip_Stykkisholmur.jpg
Bilde: Alexey Stiop / Shutterstock Bilde

Island i et nøtteskall


Sted: Stykkíshólmur

Når vi nærmer oss den østlige delen av Island, vil du forstå hvorfor dette området kalles “Sagalandet”. Ta deg tid til å utforske Stykkishólmur’s mangfoldighet med lava og steinformasjoner, isbreer, vulkansk aktivitet og varme og kalde kilder. Delta på en rekke spennendende ekskursjoner, som kajakkpadling, fotturer og hesteridning. Straks vi ankommer vestkysten, vil du skjønne hvorfor Island kalles ”Sagalandet”. Bli med og utforsk det varierte landskapet med lava og steinformasjoner, isbreer, vulkaner og varme og kalde kilder. Du kan delta på flere spennende utflukter som kajakkpadling, fotturer og rideturer, noe som både forsterker naturopplevelsen og samtidig gir deg en flott mulighet til å utforske området på forskjellige måter.

Dag 14
shutterstock_alexey stiop_Reykjavik.jpg
Bilde: Alexey Stiop / Shutterstock Bilde

Verdens nordligste hovedstad


Sted: Reykjavik

Islands hovedstad er en liten, men livlig og moderne storby. Rett utenfor Reykjavik ligger et vidstrakt landskap med isbreer, fossefall, geysirer, vulkaner og fjell. Dette er reisens mål, som vi ankommer om morgenen.

18. august 2018

Sted Reykjavik
Om bord Opplevelser

Video

Få et innblikk i de eventyrene du kan ta del i på en reise til Grønland

Forleng din reise

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 81003030