Øyhopping i Nord-Atlanteren

Grønland - Island - Færøyene - Shetlandsøyene

Legg ut på en eksklusiv ekspedisjon til Grønland, Island, Færøyene, Shetlandsøyene og Norge. Nord-Atlanteren lokker oppdagere med løftet om glinsende isbreer, spektakulære fjorder og unike kulturelle opplevelser.

 • Lær mer om den unike mentaliteten til de lokale øyboerne
 • Nyt en av de mest mangfoldige ekspedisjonene noensinne
 • Bli med på spennende utflukter gjennom hele ekspedisjonen
 • Lytt til ekspedisjonsteamets fascinerende foredrag om populære emner

Oversikt

På denne ekspedisjonen besøker vi den største øya i Arktis, nemlig Grønland, og deretter sagaøya Island og de mindre Færøyene og Shetlandsøyene. Dette er et eventyr som ikke kan sammenlignes med noe annet i verden.

Utforsk Grønlands arktiske ødemark

Grønland er verdens største øy, og den tilfrosne kysten har vært vitne til opprinnelsen til noen av naturens mest forbløffende skaperverk. Her har kampen for å overleve skapt mennesker med en sunn respekt for omgivelsene, og vi får se det unike samspillet mellom menneske og natur mens vi seiler gjennom områder med en rikholdig kultur og historie og et spektakulært dyreliv i midnattssolens rike.

Sagnomsuste og ville øyer

Fra Grønland seiler vi østover til Island og den historiske hovedstaden Reykjavik. Deretter krysser vi Nordsjøen for å oppleve de ville og vakre Færøyene og Shetlandsøyene. Vi avslutter dette eventyret i byen som kalles inngangen til fjordriket, nemlig Bergen. Dette er uten tvil en av våre mest allsidige ekspedisjoner!

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • Flyreise mellom København og Kangerlussuaq på økonomiklasse
 • Transfer fra skip til flyplass i Kangerlussuaq
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

20 August 2017

Avreisehavn København til Kangerlussuaq, Grønland
Dag 1
1200x600_Copenhagen_©Heather_Poon_day1.png
Bilde: Heather Poon Bilde

Reisen begynner


Sted: København til Kangerlussuaq, Grønland

Flyet fra København lander i Kangerlussuaq, kvelden før seilaset. Før du går om bord på skipet på ettermiddagen, kan du tilbringe dagen i Kangerlussuaq.

På ettermiddagen vil det være en busstur til havnen, omtrent 12 kilometer fra Kangerlussuaq. Det er ingen brygge i byen som kan ta i mot MS Spitsbergen, så for å gå ombord på skipet må vi ta i bruk polarcirkel-båter. Vårt ekspedisjonsteam vil også bistå. Det anbefales å ta med vannavstøtende jakker, bukser og myggmiddel i håndbaggasjen for å bruke på båtturen til MS Spitsbergen. Vi anbefaler også godt fottøy denne dagen.

Etter innsjekking i lugaren og den obligatoriske sikkerhetsgjennomgangen, setter vi kurs mot Discobukta hvor det første eventyret venter.

Dag 2-4
1200x600_Qeqertarsuaq_©Mark_McDermott_day2.png
Bilde: Mark McDermott Bilde

Utforsk Nordvest-Grønland


Sted: Qeqertarsuaq, Ilulissat og Sisimut, Grønland

Qeqertarsuaq er den eneste byen på den gamle vulkanøya Disko. Området kan by på forbløffende arktiske opplevelser. Bli med på valgfrie utflukter som byvandring, kajakkpadling eller båttur blant isen. Liker du arkeologi og historie, bør du besøke det lokale museet. Eller du kan vandre rundt på egen hånd. 

Dag 5
1200x600_Nuuk_©Thomas_Haltner_day5.png
Bilde: Thomas Haltner Bilde

Grønlands eldste by


Sted: Nuuk

Grønlands hovedstad huser omtrent 16000 mennesker og er øyens politiske og sosiale sentrum. Nuuk er Grønlands eldste by og ble grunnlagt av den dansk-norske misjonærene Hans Egede i 1728. Navnet Nuuk betyr halvøy, en nøyaktig beskrivelse av byens plassering, på spissen av en stor halvøy ved munningen av et av de største og mest spektakulære fjordsystemene i verden.

I dag er byen et sted hvor gamle og nye tradisjoner møtes, fra pittoreske gamle bygninger i "Kolonihaven" til bygningen for Grønlands hjemmestyre. Som hovedstad huser Nuuk også et universitet, lærerskole, kirker og Grønlands nasjonalmuseum hvor du finner mumiene fra Qilakilsoq.

Dag 6-7
1200x600_Narsaq_©Hurtigruten_day6.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Utforsk det sydlige Grønland


Sted: Narsaq, Qassiarsuk, Hvalsey og Qaqortoq, Grønland

"Vikingen Eirik Raude bosatte seg her og ga sitt nye land navnet Grønland. Det sydlige Grønland lever opp til navnet sitt. Her finner du grønne enger med hvite sauer, frodig grønnsaksmark og livlige gårder. Dette står som et fargerik kontrast til is-landskapet til sjøs. Landsbyer og bosettinger ligger relativt nært i de sørlige fjordene, som åpner for mange muligheter for aktiviteter og til å gå i land.

Mens vi er på det sydlige Grønland vil vi forsøke å gå land flere steder, noen av eksemplene er beskrevet under. Når værforholdene tillater det vil vi tilby utflukter, kajakkpadling, fotturer og andre aktiviterer til sjøs og på land. Deltakelse på fotturene krever god kondisjon, og at man er vant til å gå i ulent terreng.

Sikkerhet er alltid førsteprioritet, og den endelige timeplanen vil bli bestemt av skipets kaptein i løpet av reisen. Nedenfor finner du en liste over noen mulige landingssteder. Den endelige reiseplanen vil introduseres på daglige orienteringsmøter.

Narsaq
Narsaq ligger ved Tunulliarfik-fjordens vakre kyst, og dette området på Sør-Grønland har vært bebodd i tusenvis av år. I dag bor rundt 1600 innbyggere i byen. Narsaq betyr «slette» og refererer til det store grønne slettelandskapet hvor byen ligger. Isbreene nord for byen sørger for at det er isfjell, og fjorden er rik på seler, laks, ørret og vågehval. Det er et flott område for valgfrie aktiviteter som kajakkpadling og fotturer, eller ganske enkelt bare vandre rundt og utforske byen.

Qassiarsuk
Qassiarsuk er et lite samfunn med et innbyggertall på 56 personer. Området er kjent for vikingen Eirik Raudes bosetting, Brattahlid. Han ble forvist fra Island og rømte til landet hand kalte Grønland. Eirik bosatte seg i Qassiarsuk fordi området i følge ham var det rikeste og beste stedet da han ankom Grønland i 982. En båttur og en vandring i bosettingen er blant de valgfrie utfluktene vi tilbyr i Qassiarsuk.

Hvalsey
I Hvalsey finner du noen av de best bevarte ruinene fra norrøn tid, ‘Austurbygd’ som ble forlatt i 1408 omtrent 500 år etter at den ble grunnlagt. Her finner du også levningene av kirken hvor det sist kjente vikingbryllupet fant sted. Landgangen i Hvalsey skjer ved bruk av våre Plarcirkel-båter. Men vi er på land kan du vandre rundt og utforske ruinene og de omkringliggende områdene for deg selv."

Dag 8
1200x600_nunap_isua_©Thomas_Mauch_day8.png
Bilde: Thomas Mauch Bilde

Den sydlige kyst


Sted: Nunap Isua, Grønland

Ved Grønlands sørkyst ligger noen av denne enorme øyas mest varierte områder, både kulturelt og landskapsmessig. Vi prøver å seile gjennom det smale og ofte isfylte 100 km lange farvannet Prins Christians Sund som krysser Grønlands sørligste punkt, der vi nyter de vakre omgivelsene. Om sundet er blokkert, seiler vi rundt Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 9
1200x600_Danmarkehavn_©Martin Johansen_day9.png
Bilde: Martin Johansen Bilde

På vei østover


Sted: Danmarksstredet

Mens vi krysser Danmarksstredet mot Island følger vi i kjølvannet av de store norrøne bosetterne som dro fra kysten av Island og Norge for over 900 år siden. Tilbring dagen med å slappe av, eller delta på flere av ekspedisjonsteamets foredrag som oppsummerer og gir flere opplysninger om din tid på Grønland. 

Dag 10
1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day10.png

Islands hovedstad


Sted: Reykjavik, Island

En gang var Reykjavik den aller første vikingbosetningen, og i dag er det Islands moderne hovedstad. Landet byr på fantastisk naturskjønne omgivelser med geysirer, fjell, isbreer og varme kilder. 

Dag 11
1200x600_Sea_©Ørjan_Bertelsen_day11.png
Bilde: Ørjan Bertelsen Bilde

På vei mot Færøyene


Sted: Nordishavet

Det åpne havet mellom Island og Færøyene venter oss. Historisk sett var dette lumske farvann og en skummel utfordring å seile gjennom - selv for vikingene. De var kjente for å dra på "vesterled", et seilas vestover fra Norge til arktiske øyer. Nå derimot, skal vi i motsatt retning når vi seiler østover mot Færøyene.

Nyt en avslappende dag på havet med foredrag om bord og utforsk fasilitetene på vårt splitter nye ekspedisjonsskip, MS Spitsbergen.

Dag 12
1200x600_Torshavn_©Leslie_A.Kelly_day12.png
Bilde: Leslie A. Kelly Bilde

Den vulkanske øya


Sted: Tòrshavn, Færøerne

Færøyene består av 18 øyer midt i Nord-Atlanteren halvveis mellom Shetlandsøyene og Island. Tórshavn er en av verdens minste hovedsteder med bare 15 000 innbyggere. Byen ble grunnlagt på 900-tallet og er kanskje Nord-Europas eldste hovedstad. Siden starten av 1900-tallet har Tórshavn opplevd rask vekst og er i dag Færøyenes økonomiske, kulturelle og administrative senter. Byen er en sjarmerende blanding av gammelt og nytt med små hus i alle regnbuens farger.

Dag 13
1200x600_Lerwick_©Barbara Schoog_day13.png
Bilde: Barbara Schoog Bilde

Utforsk Shetlandsøyene


Sted: Lerwick, Shetlandsøyene

Lerwick er Shetlandsøyenes viktigste havneby og den desidert nordligste byen i Skottland. Den ble grunnlagt på 1600-tallet som en fiskelandsby, og fiske er fremdeles hovednæringen i tillegg til fergeturisme og oljevirksomhet. I dag er Lerwick en travel og internasjonal havneby med tjenester og fasiliteter man vanligvis bare finner på mye større steder på det britiske fastlandet. I det gamle havneområdet myldrer det av yachter på besøk og fiskebåter i fullt arbeid. I omgivelsene finner vi noen av Shetlands vakreste landskap og et usedvanlig stort antall arkeologiske steder, blant annet Europas best bevarte rundhus og to fascinerende landsbyer fra jernalderen.

Dag 14
1200x600_Bergen_©Hurtigruten_day14.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Tilbake til sivilisasjonen


Sted: Bergen, Norge

Denne ekspedisjonen avsluttes i Bergen, og vi anbefaler at du ser mest mulig av denne vakre byen. Gå i de koselige gatene og besøk fisketorget og den verdensberømte Bryggen, som er et UNESCO-verdensarvsted. 

September 2, 2017

Sted Bergen, Norway
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Bli med på ekspedisjon med MS Spitsbergen, vårt nyeste ekspedisjonsskip - utstyrt og tilpasset for seilinger i polare farvann i arktiske regioner.

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve om bord MS Spitsbergen

Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Grønland har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Video

Få et innblikk i de eventyrene du kan ta del i på en reise til Grønland

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Bergen eller København. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.