Island

– Det mystiske landet av is og ild
Velkommen til Island. Historien, dyrelivet og den robuste natur gjør Island til en minneverdig destinasjon. Thingvellir nasjonalpark.
 • Ekte arktisk ekspedisjon
  Med våre uovertrufne ekspertise i arktiske farvann, viser vi deg sjelen til Island på en ekspedisjon i nord.
 • Ulikt alt annet
  Dramaet, historien, dyrelivet og det spesielle landskapet gjør Island til et virkelig uforglemmelig reisemål. Her finnes det mange skjulte perler.
 • Unikt, vakkert terreng
  Vi tar deg tett på det vulkanske landskapet, fossefall, isbreer og sjarmerende småbyer på fotturer og daglige aktiviteter.
 • Bærekraftige opplevelser
  Ekspedisjonscruisene våre er skapt med bærekraft som prioritet, der vi beskytter dyrelivet og støtter lokalsamfunnene og fremtiden til planeten vår.
Velkommen til Island. Historien, dyrelivet og den robuste natur gjør Island til en minneverdig destinasjon. Thingvellir nasjonalpark.

Ekspedisjonscruise

Filtrer reiser:

Opplev Island

Sagaøya Island er landet av is og ild, med isbreer og vulkaner side om side. Naturen byr på spektakulært landskap, sprutende geysirer og imponerende fossefall. Kontrastene er store med lange mørke vintre og somre opplyst av midnattssol, samt store områder med uberørt natur på dørstokken til svært moderne bysamfunn. Island er ikke et reisemål - det er et eventyr.

Broen mellom kontinentene

Beliggende i Nord-atlanteren like syd for polarsirkelen, er øya en bro mellom kontinentene. Det tar rundt fem timer å fly fra New York til Reykjavik, og tre timer fra London. I likhet med Norge er Island velsignet med Golfstrømmen som gir et temperert klima, med forfriskende somre og overraskende milde temperaturer om vinteren.

Kosmopolitisk

Reykjavik, denne lille kosmopolitiske hovedstad er skapt av jordens indre krefter, omgitt av ren naturenergi og full av kontraster. Der ser man små hus med bølgeblikk ved siden av futuristiske glasshus, førsteklasses fasiliteter ligger så å si ved siden av vulkansk terreng, og internasjonal innflytelse, ispedd islandske tradisjoner, skaper en enestående kultur hvor gammelt og nytt møtes.

Det mystiske alveriket

Mer enn halvparten av Islands befolkning tror, eller kan forestille seg at alver (Huldufólk) eksisterer side om side med menneskene. Men selv de som ikke tror vil kvie seg for å forstyrre alvene. Hvis man ber dem slå istykker en sten som sies å være en alvebolig vil de nekte! Noen veier har blitt designet for å unngå konflikter med skapninger som er noen ganger sagt å besøke vår dimensjon. Hvis du kjøper et kart over Island i dag, er mange av disse stedene merket av på lik linje med veier, kirker og turistattraksjoner.