Fra Liverpool til Island – Halv rundseiling av landet av is og ild

Fra Liverpool til Island – Halv rundseiling av landet av is og ild

Fra Liverpool til Island – Halv rundseiling av landet av is og ild

Fra Liverpool til Island – Halv rundseiling av landet av is og ild

Reiseinformasjon 9 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
24. mai 2022
Pris fra
kr 36 329
Frokost, lunsj og middag inkludert
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk Islands naturlige underverker på en spennende halv rundseiling av landet av is og ild, via de vakre Ytre Hebridene.

Vikinghistorie

Reisen starter i den historiske havnebyen Liverpool – en storby med flere museer og kunstgallerier enn noe annet sted i Storbritannia utenfor London. Det hybriddrevne skipet vårt seiler så til den tidligere vikingbosettingen Stornoway, som nå er den største byen på De ytre Hebridene. Utforsk det nylig renoverte slottet og mystiske Carloway Broch – det best bevarte fortet i Skottland, som er mer enn 2000 år gammelt.

Den sjarmerende lundefuglen

Den fargerike østkystbyen Seyðisfjörður er det første stoppestedet vårt på Island. Byen ligger mot et bakteppe av fjell og fossefall. Den kjente gaten Rainbow Road med fargerike bygninger stikker seg ut i landskapet og skaper en helt unik identitet. På bittelille Grimsey kan du glede deg til fantastisk fugletitting innenfor den nordlige polarsirkel. Her holder millioner av fugler til, blant annet den vakre lundefuglen.

Hovedstaden for varme kilder

Reisen videre til Akureyri, Islands nest største by, er like tilfredsstillende som destinasjonen selv. Vi seiler gjennom den vakre fjorden Eyjafjörður og får utsikt mot snødekte fjelltopper i et fantastisk landskap, med muligheten til å se hval. Etter å ha utforsket denne livlige «nordlige hovedstaden», senker vi tempoet i den rolige fiskerlandsbyen Patreksfjördur. Til slutt ender ekspedisjonen med stil i Islands kosmopolitiske hovedstad Reykjavik, der du er bare timer unna geysir, isbreer, varme kilder og fossefall.

Fra Liverpool til Island – Halv rundseiling av landet av is og ild Fra Liverpool til Island – Halv rundseiling av landet av is og ild
 • Dag 1
  Liverpool, Storbritannia

  Ombordstigning

  24. mai 2022
  Estimert tid for avreise er 18:00

  Ekspedisjonen starter i Liverpool, en kjent og kjær by som fortsatt har spennende overraskelser for folk som ikke har vært her før. Det er en pussig blanding av gammelt og nytt – historisk og maritimt – med en sterk dragning mot havet.

  Liverpool var også hjembyen til The Beatles, og du kan ikke besøke Liverpool uten å bli med på en runde for å besøke alle stedene som er knyttet til bandet. Penny Lane, Strawberry Fields, guttenes barndomshjem, og selvfølgelig den ikoniske Cavern Club er noen av stedene du bør få med deg.

  Denne livlige byen ved elva Mersey var en viktig handels- og migrasjonshavn fra 1700-tallet til tidlig på 1900-tallet, og den viktorianske og edvardianske arkitekturen gir fortsatt en følelse av imperialistisk storhet.

  Utforsk byen og ta en spasertur langs elvebredden der de ikoniske merkantile bygningene ligger, kjent som «Three Graces» – Royal Liver Building, Cunard Building og Port of Liver Building. Ikke glem å holde utkikk etter de berømte Liver Birds – byens egne mytologiske skapninger.

  I havna venter MS Fridtjof Nansen. Etter at du har hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken og sjekket inn, kan du slappe av i lugaren og gjøre deg kjent med skipet. Rett før avreise avholdes en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon. Så blir det en hyggelig velkomstmiddag hvor kapteinen utbringer en skål for reisen og alle gjestene. Senere møter du ekspedisjonsteamet og medlemmer av mannskapet som vil ta deg gjennom en viktig helse- og sikkerhetsbriefing.

  Dag 1
  Liverpool, Storbritannia

  Ombordstigning

 • Dag 2
  Til sjøs

  Med kurs mot De ytre Hebridene

  25. mai 2022

  Nyt dagen til sjøs mens vi seiler mot det første stoppestedet vårt, De ytre Hebridene. Dagene til sjøs kan være så fylt av aktiviteter eller så avslappende som du selv ønsker!

  Hvorfor ikke benytte sjansen til å bli bedre kjent med besetningen og de andre utforskerne som er med på reisen? Slå av en prat i baren og finn ut hva dere har til felles.

  Gjør deg kjent med fasilitetene på skipet. Vitenskapssenteret er et bra sted å starte. Her finner du vitenskapelig utstyr og et omfattende bibliotek som vil gi deg en dypere forståelse for stedene du skal besøke på reisen.

  Ikke gå glipp av de fascinerende foredragene med ekspedisjonsteamet, som deler av kunnskapen sin om regionen vi seiler i og forbereder deg på som ligger foran oss. Temaene på foredragene vil variere fra lokal historie og historiefortelling til biologi og geologi.

  Dag 2
  Til sjøs

  Med kurs mot De ytre Hebridene

 • Dag 3
  Stornoway, Lewis & Harris, Skottland

  Hovedstaden til Isle of Lewis i de Ytre Hebridene

  26. mai 2022

  Stornoway er kjent som inngangsporten til Hebridene – en vakker øygruppe med hundrevis av øyer utenfor nordvestkysten av Skottland. Denne regionen regnes å være Skottlands kronjuvel, med et vakkert fjellandskap, flotte sandstrender og en karakteristisk kystlinje.

  Stornoway var opprinnelig en vikingbosetting. Nå er det hovedbyen på øygruppen og hovedstaden på Isle of Lewis & Harris, som er den største og nordligste av De ytre Hebridene. Det er fullt av sjel og varme i den livlige havnen i byen. Her finner du en vakker havnepromenade med museer, kunstgallerier, sjarmerende butikker og til og med et par fastboende seler.

  Over havnen ligger vakre Lews Castle som vi inviterer deg til å utforske med oss. Området rundt slottet er enormt, faktisk mer enn to kvadratkilometer stort. Her finner du et nettverk av stier du kan utforske, mens du kikker på historiske bygninger og nyter den fantastiske utsikten til havnen. Etter at Lews Castle nylig ble restaurert, er det noe du må få med deg når du besøker øya.

  Et stykke lenger unna ligger fabrikken og husene der den slitesterke Harris Tweed veves. Du kan også se små folkemuseer, verdenskjente Callanish Standing Stones, og mystiske Carloway Broch – den best bevarte festningen i Skottland som er mer enn 2000 år gammel.

  I nyere tid har Hebridene blitt kjent som et sjømatsparadis, og Stornoway er ikke noe unntak. Her kan du smake sjøkreps, krabbe, kamskjell, blåskjell og østers rett fra fiskebåtene. En annen klassisk matrett som Stornoway er kjent for, er black pudding (blodpølse). Hva med et glass av en av de mange typene whisky til å skylle det ned med? I tillegg er det kortreiste varer.

  Dag 3
  Stornoway, Lewis & Harris, Skottland

  Hovedstaden til Isle of Lewis i de Ytre Hebridene

 • Dag 4
  Til sjøs

  Mot Island

  27. mai 2022

  Dagene til sjøs gir deg mulighet til å slappe av. Len deg tilbake og nyt panoramautsikten og noe godt å drikke i Explorersalongen. Hold utkikk etter hval, delfiner og sjøfugler. Om du ønsker å slappe enda mer av, kan du synke ned i et av boblebadene ute på dekk eller nyte en deilig behandling i spa- og velværeområdet.

  Hvis du liker å holde deg i aktivitet, finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs – begge deler med flott utsikt. Om du liker å svømme, kan du glede seg til det oppvarmede infinity-bassenget.

  Bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret og lær mer om Islands kultur, og troen på det skulte folket – også kjent som de islandske alvene. Kanskje du også får muligheten til å forbedre strikkeferdighetene dine på et av kursene våre.

  Dag 4
  Til sjøs

  Mot Island

 • Dag 5
  Seyðisfjörður, Island

  Nordisk arv

  28. mai 2022

  Noen steder vet akkurat hvordan de skal gjøre inntrykk. Dagens reisemål ligger i enden av en 17 kilometer lang fjord, omgitt av vakre fjell og fossefall. Seyðisfjörður har rundt 700 innbyggere og er en moderne landsby med masse karakter.

  Byen er kjent for de karakteristiske, fargerike trehusene som ble bygget av norske bosettere tidlig på 1900-tallet. Med et bakteppe av fjell og fossefall, stikker de fargerike husene seg spesielt ut i landskapet og gir byen en helt unik identitet.

  Gaten er gitt det passende navnet Rainbow Road, noe som setter en ekstra spiss på det hele. Det er ikke mange gater i verden der husene er malt i regnbuens farger, som ender opp ved en veldig iøynefallende blå kirke. Dette er en bra bakgrunn for en selfie!

  Seyðisfjörður er avsidesliggende og fredfylt, og perfekt for aktiviteter ute i naturen, for eksempel fugletitting, fotturer og ved tilgjengelighet, kajakkpadling. En kort tur opp fra byen tar deg til en uvanlig lydskulptur – Tvisongur – en gruppe betongkupler med en helt fantastisk akustikk. Åsene over byen er perfekte for lengre fotturer. Waterfall Lane er en 6–10 km lang tursti som byr på flere vakre fossefall, som navnet antyder

  Skálanes ligger ved fjorden og er et privat naturreservat omgitt av dramatiske klipper. Hold utkikk etter dyr som reinsdyr, polarrev og mink. Fugleentusiaster kan glede seg til å se flere fuglearter som kommer hit hver sommer, blant annet svarthalespove og heilo. Hvis du er heldig får du også øye på jaktfalken, den største falken i Europa.

  Dag 5
  Seyðisfjörður, Island

  Nordisk arv

 • Dag 6
  Grimsey, Island

  Gå over den nordlige polarsirkel

  29. mai 2022

  Når folk ser for seg en forblåst, fjerntliggende islandsk øy, er det gjerne nettopp Grimsey de ser for seg. Vi vil bruke lettbåtene våre til å nå denne lille, grønne og gressdekte øya. Det er kun rundt 60 innbyggere på øya, fordelt på bosettingene i den sørlige og vestlige delen av øya, hovedsakelig rundt den lille havnen.

  Grimsey er fredfull, vakker og fylt av folklore og myter. Hardførheten til de lokale fiskerne tillegges Grimsey’s første beboer, Grímur. Myten sier at han drepte kjempene og trollene som bodde på øya, og tok en av døtrene deres til brud.

  Grimseys bratte klipper er tilholdssted for store kolonier av sjøfugler – de overgår menneskene med 17 000 til 1 – og om sommeren firer fryktløse øyboere seg nedover bergveggen for å plukke egg, som anses for å være en lokal delikatesse. Muligheten for å se den ikoniske lundefuglen på Grimsey er en stor attraksjon for fugleelskere.

  Grimsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øya – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil få muligheten til å krysse polarsirkelen til fots fra nord til sør.

  Du kan utforske øya til fots, og gå opp til ‘Orbis et Globus’, en ni tonns betongkule som markerer kanten av den nordlige polarsirkel. Spaserturen opp til monumentet gir deg flott utsikt over det forblåste landskapet og en mulighet til å observere fugler. Den tre meter store globusen flyttes litt hvert år av de lokale innbyggerne, siden den nordlige polarsirkel flytter seg sakte nordover rundt 14 meter i året.

  Innen 2050 vil Grimsey ligge utenfor polarsirkelen – så det er enda en grunn til å besøke øya nå. Om ettermiddagen seiler vi mot Husavik, og vi vil ankomme om kvelden og overnatte her.

  Dag 6
  Grimsey, Island

  Gå over den nordlige polarsirkel

 • Dag 7
  Akureyri, Island

  Det nordlige sentrum

  30. mai 2022

  Akureyri ligger innerst i Eyjafjörður, den lengste fjorden på Island. Når vi seiler her, vil du ha fantastisk utsikt over snødekte fjell og den frodige kystlinjen. Vannet her er fullt av liv, og derfor er det også et av de beste stedene i landet du kan se hval. Knølhval, kvitnos og havnenise er oftest sett, men du kan også være så heldig å få se spekkhugger, blåhval og finnhval.

  Akureyri blir kalt ‘Islands nordlige hovedstad’, og er en livlig universitetsby. Dette er den største byen utenfor den bebodde delen av den sørvestlige regionen, med et folketall på nesten 20 000, og byr blant annet på fantastiske spiserier og museer. Besøk Akureyri Museum for å få et innblikk i hvordan islenderne pleide å leve i denne regionen. Nordurslod Museum, et museum for naturhistorie, kombinerer også utstillinger om det lokale miljøet og historien til bosetterne.

  Du vil bli overrasket over å se mengden og utvalget av blomster og bladverk i byens botaniske hage. Hagen er som en fredfylt oase av frodig grønn vegetasjon på et sted du ikke ville vente å finne den. Når du først er ute og oppdager byen, bør du også ta deg tid til å beundre den flotte arkitekturen på Akureyri kirke, som ble designet av den kjente arkitekten Gudjon Samuelsson.

  Bli med på en valgfri utflukt utenfor byen, hvor du får oppleve naturlige høydepunkter som regnes for å være et must når du er på Island. Ved fossefallet Goðafoss, også kalt ‘gudenes fossefall’, vil du se det krystallklare, turkise vannet bruse nedover det svarte fjellet.

  Innsjøen Mývatn ligger i et svært aktivt vulkansk område. Her finner du unik og vakker geologi med glitrende vann og utenomjordiske farger. Det er også et flott sted for fuglene, spesielt ærfugl og harlekinand. Om du har sett TV-serien Game of Thrones kjenner du det kanskje igjen.

  Dag 7
  Akureyri, Island

  Det nordlige sentrum

 • Dag 8
  Patreksfjörður, Island

  Patreksfjördur

  31. mai 2022

  Da Orlygur Harppsson så dagens reisemål første gang på 800-tallet, ga han den like godt navnet Patreksfjördur, ‘fjorden til St. Patrick’, etter sin åndelige veileder. Grunnen til at stedet er like populært den dag i dag, er åpenbar – denne bosettingen på vestkysten av Island er simpelthen fantastisk vakker.

  Opplev freden og stillheten i en rolig fiskerlandsby. Byen var en fiskerhavn allerede på 1500-tallet og har blitt formet av sin rike maritime historie. Patreksfjördur fungerte som base for engelske, franske og tyske fiskere, handelsmenn og sjømenn i gamledager.

  Mens du utforsker den livlige havnen, vil du lære om byens lokale fisketradisjon og de forskjellige fiskene som finnes i farvannet her. Du kan også besøke byens nye høydepunkt, et utendørsbasseng med vakker utsikt over fjorden.

  Denne regionen byr på svært vakker natur, som best kan oppleves på en fottur når været tillater det. I nærheten ligger Latrabjarg, Europas største fuglefjell og det vestligste punktet av kontinentet. Her holder millioner av fugler til, blant annet lundefugl, havsule, lomvi og alke. Fugletitting i dette området er en spektakulær opplevelse. På de bratte klippene er fuglene trygge for polarrev, og du får glimrende muligheter til å ta bilder.

  Drømmestranda Raudsandur ligger også i nærheten. I motsetning til andre strender på Island som er svarte og av vulkansk sand, er fargene på Raudsandur rosafarget med gylne toner.

  Dynjandi-fossefallene trekker også mange folk til området, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Seks forskjellige fossefall utgjør det største fossefallet i Vestfirðir-regionen, med en kumulativ høyde på 100 meter. I et land som er kjent for fossefall, er dette et av de mest imponerende.

  Dag 8
  Patreksfjörður, Island

  Patreksfjördur

 • Dag 9
  Reykjavik, Island

  Avslutningen på opplevelsen

  1. juni 2022
  Estimert ankomsttid er 06:00

  Vi tar farvel med MS Fridtjof Nansen når vi ankommer stedet vi startet: den spennende byen Reykjavik. Du har nå muligheten til å se alle stedene du ikke rakk å se når du ankom. Det er det perfekte stedet å avslutte den spennende ekspedisjonen. Reykjaviks gallerier, restauranter og spa er internasjonalt anerkjent.

  Hvis du ønsker å lade batteriene, kan du gjøre det på Islands mest kjente heitur pottur, Den blå lagune. Beliggenheten i et vidstrakt 800 år gammelt lavafelt og vannblandingen som består av silika, alger og mineraler, har sikret stedet en plass på National Geographics liste over verdens 25 underverker. Det er lite som topper følelsen av å synke ned i dette avslappende vulkanske vannet, med noe godt å drikke i hånda og omgitt av et helt unikt landskap. Det er den perfekte måten å runde av eventyret på Island på.

  Vi anbefaler at du bestiller et av etterprogrammene våre for å utforske byen og mer av Island. Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise, og ser frem til å se deg på neste eventyr!

  Dag 9
  Reykjavik, Island

  Avslutningen på opplevelsen

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
24.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset dekning. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologiske og geologiske prøver.
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale samarbeidspartnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
A large boat in a body of water with a mountain in the background

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

Suite MD on MS Roald Amundsen
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Her har du noen forslag: