Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)

Reiseinformasjon 9 dager MS Fridtjof Nansen, MS Fram
Avganger
8 avganger mellom mai 2023 og jun 2024
Pris fra
kr 37 344
Frokost, lunsj og middag inkludert

9 dagers sirkulært ekspedisjonscruise rundt Island fra Reykjavik

Gamle og nye island

I Reykjavik vil du få en smak av det moderne Island, med byens elegante restauranter, boutiques og gallerier, museer som gir detaljer om islandsk historie og kultur gjennom tidene. På bittesmå øyer og i fiskelandsbyer langs kysten vil du få høre fortellinger om alver og episke vikingsagaer.

Rå naturlig skjønnhet

Oppdag Islands skarpt avtegnede og vakre vulkanlandskap –med aktive vulkaner, geysirer, isbreer, fjell og fosser. Island tilbyr noe av de beste hvalsafariene i Europa på denne tiden av året, fra knølhvaler til belugaer. Og blant det arktike fuglelivet vil du holde utkikk etter kolonier av atlanterhavslundefugler.

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1) Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Islandsekspedisjonscruiset ditt starter i Reykjavík –en livlig by full av kultur og historie. Nyt en spasertur rundt i denne kompakte byen. Vandre ned Laugavegur –hovedhandlegaten –til den fantastiske kirken Hallgrímskirkja. Eller hvorfor ikke besøke et av de mange kunstgalleriene og museene.

  Med så mye å utforske vil du kanskje ønske å ankomme tidlig for å delta i et av forprogrammene våre og utforske Den gylne sirkel eller det islandske høylandet.

  Islandseventyret ditt til sjøs starter når du går om bord i skipet. Finn lugaren din, møt ekspedisjonsteamet ditt, utforsk skipet og nyt en avslappet velkomstmiddag når vi setter seil mot vårt første stopp, Stykkishólmur.

  Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøya

  Port til spektakulære Snæfellsnes

  Det er som om tiden har stått stille ved Stykkishólmur, den lille fiskebyen i Breiðafjörður-bukta, der fargerike hus skiller seg ut i kontrast til fjerne fjell.

  I nærheten vil du finne Snæfellsnes-halvøya nasjonalpark, med den fantastiske Snæfellsjökull-vulkanen med sin snøkalott på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» for sitt utvalg av vulkanlandskaper.

  I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs sorte sandstrender og basaltklippene Lóndrangar. Eller hvorfor ikke kjøre en snøskuter til toppen av isbreen Snæfellsjökull, eller ta en guidet kystvandring med en tur i en isbregrotte.

  • Inkludert Oppdagelsesvandring Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøya

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Vakre Patreksfjörður

  Fugletitting, fosser og fantastiske strender

  Patreksfjörður er uforglemmelig vakker. Her vil du lære alt om fisketradisjonene i Europas vestligste landsby. Du kan til og med nyte et dykk i byens utendørsbasseng, med fantastisk utsikt over fjorden!

  Du vil ha muligheten til å utforske det omkringliggende området på en fottur gjennom fjordene eller besøk stranden Rauðasandur og se seler. Du kan også bli med på en tur til fossende Dynjandi –seks fosser kombinert som sammen skaper den største og mest spektakulære kaskaden i Vestfjordene.

  Fugletittere bør ikke gå glipp av et besøk til Látrabjarg, der lundefugler, havsuler, lomvier og alker klynger seg til Europas største fuglefjell.

  • Inkludert Patreksfjörður – Oppdagelse av landsbyen som ligger lengst vest i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  Vakre Patreksfjörður

 • Dag 4
  Nordvest-Island

  Nordvestregionen

  Utforsk Nordvest-Island i ekspedisjonsånd.

  En av de beste tingene med ekspedisjonscruising er følelsen av frihet. Vi planlegger å tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forholdene kan variere, er det ingen spesifikk forhåndsplan. Men ikke vær bekymret, kapteinen din og ekspedisjonsteamet vil finne de beste mulighetene for eventyr.

  Vi vil kanskje ta deg i land i vår lille ekspedisjonsbåt for en fottur eller opprydning på stranden. Eller vi kan sette ut kajakkene våre. Hvis vi ser en gruppe hval mens vi seiler, kan vi stoppe opp for å nyte synet. Vær klar for alt!

  Ikke glem at du også kan delta på forelesninger om bord, besøke vitenskapssenteret, få tips fra en profesjonell fotograf eller kose deg i et boblebad!

  Dag 4
  Nordvest-Island

  Nordvestregionen

 • Dag 5
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

  Se dramatiske månelandskap og fosser

  Se ut over snødekkede topper mens vi cruiser langs Eyjafjörður, Islands lengste fjord. Det er et av de beste stedene i Europa for å se knølhval, kvitnos og havneniser. Hold også utkikk etter spekkhoggere, blå- og finnhvaler her.

  Islands «nordlige hovedstad», Akureyri, ligger i bunnen av fjorden. Her kan du nyte oasen i en botanisk hage, og besøke førsteklasses spisesteder og museer.

  Litt lenger unna kan du besøke den pittoreske Goðafoss, der turkis vann stormer mot sorte steiner. Du kan også holde utkikk etter ærfugl og harlekinender på innsjøen Mývatn, i et av Islands mer aktive vulkanske områder.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 5
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 6
  Grimsey

  Grimseys lundefugler

  Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefugler

  Denne fjerne og vindblåste øya, hjem til bare 60 personer, er velkjent for sine kolonier av atlanterhavslundefugler. Grímsey er gjennomsyret av folklore, inkludert historier om øyas første bosetter, Grímur.

  Grímsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øya –den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil ha muligheten til å gå over denne linjen, hoppe over til Arktis og tilbake!

  Ta en fottur til landemerket Orbis et Globus, en enorm sfæreskulptur i betong som blir flyttet hvert år for å passe med den nordlige polarsirkelens bevegelse nordover. Innen 2050 vil faktisk Grímsey ligge utenfor Arktis!

  • Inkludert Vi krysser den nordlige polarsirkel og feirer med en seremoni
  Dag 6
  Grimsey

  Grimseys lundefugler

 • Dag 7
  Bakkagerdi

  Fottur i Bakkagerði

  Lokal folklore og enestående naturlig skjønnhet

  Islandscruiset ditt fortsetter til Bakkagerði, en bitteliten bosetting utenfor allfarvei. I følge folkloren er Bakkagerði bebodd av en stor befolkning av lokale landånder eller alver, kjent som huldufólk, som betyr «skjult folk». Vandre rundt i byen for å utforske dette magiske stedet.

  Et populært område for fotturer, her kan du vandre gjennom frodige, grønne daler og vakkert landskap blant fargerike ryolittsteiner. Kystklippene er hjem til havhest, krykkje, ærfugl og lundefugl. Vi vil kanskje også besøke kolonien av atlanterhavslundefugl på Hafnarhólmi –en ekte juvel for naturelskere og dyrelivsfotografer.

  • Inkludert En smakebit av hverdagen i Bakkagerði
  Dag 7
  Bakkagerdi

  Fottur i Bakkagerði

 • Dag 8
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Oppdag byen som trosset en vulkan.

  Heimaey er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar, som ligger utenfor Islands sydlige kyst. Den har en fascinerende historie og bærer fortsatt arrene fra det kraftige vulkanutbruddet i 1973, som nesten ødela øya.

  Besøk Eldheimar, et museum som inneholder et utgravd hjem frosset i tiden, og lær mer om utbruddet og ettervirkningene av det. Eller hva med å ta en fottur for å lete etter lundefugler på Stórhöfði, der rundt åtte millioner har reir hver sommer. Ikke gå glipp av å klatre opp fjellet Eldfell –ved vulkanens topp vil du ha fantastisk utsikt over byen nedenfor.

  • Inkludert Heimaey spasertur – Lava og historie
  Dag 8
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 9
  Reykjavik – ilandstigning

  Reykjavik og videre

  Estimert ankomsttid er 06:00

  Nyt Reykjavik i ditt eget tempo

  Islandsekspedisjonscruiset ditt avsluttes tilbake i fascinerende Reykjavík. Dette er en flott mulighet til å se stedene du gikk glipp av da du først ankom.

  Å slappe av med venner i en heittur pottir, et geotermisk basseng, er en del av den islandske kulturen. Før du drar, hvorfor ikke besøke Islands mest berømte sted for å gjøre nettopp det –Den blå lagune –et av verdens naturlige underverker –og opplev blandingen av silika, alger og mineraler i det geotermiske vannet.

  Du kan også delta på etterprogrammet vårt og utforske Islands vakre sydlige kyst, med fosser, sorte sandstrender, geotermiske kilder og majestetiske fjell.

  Dag 9
  Reykjavik – ilandstigning

  Reykjavik og videre

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
13.
21.
29.
Juni:
6.
Juli:
25.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
16.
24.
Juni:
1.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter på ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Fotograferingstips og -teknikker for å fange opp landskap og dyreliv fra vår profesjonelle fotograf om bord
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer for hånden for å hjelpe deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle visum- og innreisekrav
 • Tips er ikke forventet

Skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: