Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)

Reiseinformasjon 9 dager MS Fridtjof Nansen, MS Fram
Avganger
8 avganger mellom jun 2022 og jul 2023
Pris fra
kr 37 344
Frokost, lunsj og middag inkludert

Legg ut på en episk ekspedisjon til de majestetiske vulkanene, fossefallene og varme kildene på Island, landet av is og ild.

Et fantastisk landskap

Vi starter ekspedisjonscruiset i Reykjavik, hovedstaden på Island, som byr på kunst, kultur og historie. Vi setter kursen nordover, og starter rundseilingen langs den fantastiske kysten av Island. Stykkishólmur er inngangsporten til den vakre halvøya og nasjonalparken Snæfellsnes. Regionen har fått tilnavnet ‘Lille Island’, for her får du litt av alt det beste Island har å by på: stupbratte klipper, stille fjorder og vulkanske fjelltopper. Etter Snæfellsnes tar vi et dypdykk i Islands maritime historie i den rolige fiskerlandsbyen Patreksfjördur.

Vi krysser den nordlige polarsirkel

Sammenlignet med de tynt befolkede stoppestedene på ekspedisjonen vår, vil Akureyri skille seg ut. Det er Islands nest største by, og her kan du glede deg til førsteklasses restauranter og museer. Vi seiler videre til Grimsey, som antakelig er mest kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øya – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil få muligheten til å krysse polarsirkelen til fots fra nord til sør.

Alvenes rike

Nyt den vakre naturen i Bakkagerdi – alvenes rike. Med praktfulle rhyolittopper på den ene siden og den majestetiske fjellkjeden Dyrfjöll på den andre, kan det ikke bli stort vakrere. Til slutt er det klart for å utforske Heimaey, Islands Pompeii. Lær om Islands fascinerende historie før vi avslutter reisen der vi begynte, i Reykjavik.

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1) Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 1)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Ankomst på Island

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Ekspedisjonen starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både en sjarmerende og kosmopolitisk by. Denne lille byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, og du kan oppleve kunst, kultur og historie.

  Ta en spasertur i Laugavegur, hovedhandlegaten, med forskjellige typer butikker. Eller gå mot det arkitektoniske mesterverket Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen. Her er det museer for enhver smak, fra det omfattende nasjonalmuseet til det interessante Icelandic Punk Museum.

  Overfloden av geotermiske energikilder på Island har ført til en sterk tradisjon med offentlig bading i svømmebassenger og badestamper, kjent som «heittur pottur» på islandsk. De er det pubene er for britene – en perfekt måte å møte venner på, og slappe av etter en lang dag. Ta med badetøy hvis du vil ta et bad i et av byens 18 svømmebasseng. Mange av dem har også badstue og heittur pottur.

  Listen over muligheter slutter imidlertid ikke her. Navnet Reykjavik betyr «røykvik». Byen ble først navngitt av vikingene, som så røyken stige opp fra den geotermiske aktiviteten i området. Herfra er du bare timer unna Islands kjente laguner, geysir, varme kilder og fossefall.

  Ditt ekspedisjonsskip venter på deg i havnen i Reykjavik. Etter at du har hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken og sjekket inn, vil du ha tid til å finne deg til rette i lugaren. Det er en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon rett før avreise, og etterpå kan du ta deg en tur rundt på skipet og gjøre deg kjent. Velkomstmiddagen om kvelden avsluttes med at kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig ekspedisjon. Etter å ha møtt ekspedisjonsteamet, vil du være klar til å starte det store islandske eventyret.

  Dag 1
  Reykjavik

  Ankomst på Island

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Velkommen til Sagaland

  Det første stoppestedet vårt er Stykkisholmur, en liten fiskerlandsby som gir utsikt til utallige holmer i den billedskjønne bukta Breiðafjörður. Med et folketall på rundt tusen mennesker, null trafikk og en tilbakelent, rolig atmosfære, får du følelsen av å være et sted der tiden har stått stille.

  Stykkisholmurs mest definerende kjennetegn er antakelig de godt bevarte husene i det gamle sentrumsområdet. De fargerike husene står i vakker kontrast til fjellkjedene i bakgrunnen. Husene har fått nye bruksområder, og det tidligere biblioteket er nå en kunstinstallasjon, det gamle rekreasjonssenteret er nå et vulkanmuseum, og den gamle fiskefabrikken er nå en restaurant som serverer en deilig fiskesuppe.

  Et annet høydepunkt er Norwegian House, oppkalt etter det norskimporterte treverket som ble brukt til å bygge huset i 1832. Det regionale museet til Snæfellsnes har base her, med skiftende utstillinger og håndverk til salgs. For flott utsikt over byen, kan du ta en fottur opp til toppen av klippene med det lille oransje fyrtårnet.

  De fleste kommer imidlertid hit for å oppleve den fantastiske nasjonalparken Snæfellsnes. Den har fått tilnavnet ‘Lille Island’ siden alt landet har å by på også finnes her, som fjorder, fjell, fossefall, vulkaner, lavafelter og mer.

  En valgfri utflukt til Snæfellsnes tar deg til noen av de mest ikoniske severdighetene, som den svarte sandstranden Djúpalónssandur, der du kan prøve deg på ‘vektløfting’ av steinene som vikingene plasserte her. Den tyngste steinen veier 154 kilo!

  Vi stopper også ved basaltklippene ved Lóndrangar, der store steinformasjoner danner et perfekt fotomotiv. En interessant faktaopplysning: den massive Snæfellsjökull-vulkanen som ruver over landskapet, er settingen til den klassiske science fiction-romanen Reisen til Jordens indre av Jules Verne.

  • Inkludert Oppdagelsesvandring Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Velkommen til Sagaland

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Patreksfjördur

  Da Orlygur Harppsson så dagens destinasjon første gang på 800-tallet, ga han den like godt navnet Patreksfjördur, ‘fjorden til St. Patrick’, etter sin åndelige veileder. Grunnen til at stedet i dag er populært er akkurat like ukomplisert – denne bosettingen på vestkysten av Island er simpelthen fantastisk vakker.

  Opplev freden og stillheten i en rolig fiskerlandsby. Byen har blitt formet av en rik maritim historie, siden den var en fiskerhavn allerede på 1500-tallet. Patreksfjördur fungerte som base for engelske, franske og tyske fiskere, handelsmenn og sjømenn i gamledager.

  Når du utforsker den livlige havnen vil du lære om byens lokale fisketradisjon og de forskjellige fiskene som finnes i farvannet her. Du kan også velge å ta en dukkert i utendørsbassenget, et nytt tilskudd til byen med vakker utsikt over fjorden.

  Denne regionen byr på svært vakker natur, og når været tillater det er det et fantastisk sted for en fottur. I nærheten ligger Latrabjarg, Europas største fuglefjell og vestligste punkt. Her holder millioner av fugler til, blant annet lundefugl, havsule, lomvi og alke. Fugletitting i dette området er en spektakulær opplevelse. På de bratte klippene er fuglene trygge for polarrev, og du får utmerkede fotomuligheter.

  Drømmestranda Raudsandur ligger også i nærheten. I motsetning til andre strender på Island som er svarte og av vulkansk sand, er fargene på Raudsandur rosafarget med gylne toner.

  Dynjandi-fossefallene er også et stort trekkplaster i dette området, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Seks forskjellige fossefall kombinert utgjør det største fossefallet i Vestfirðir-regionen, med en kumulativ høyde på 100 meter. I et land som er kjent for fossefall er dette et av de mest imponerende.

  • Inkludert En spasertur gjennom landsbyen som ligger lengst vest i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  Patreksfjördur

 • Dag 4
  Nordvest-Island

  Nordvest-Island

  En av de beste tingene med å reise på ekspedisjonscruise er følelsen av at alt kan skje når som helst. Det er elementene og forholdene som bestemmer, og ingenting er hugget i stein. Det er derfor vi har satt av én dag under ekspedisjonen til å dra nytte av akkurat dette – en dag for utforsking, uten en forhåndsbestemt plan for dagen.

  Vi planlegger å befinne oss i den nordvestlige regionen av Island, men resten er opp til kapteinen og ekspedisjonsteamet. De setter opp den endelige planen for dagen, avhengig av forholdene og mulighetene som dukker opp.

  Det kan være vi bruker småbåtene våre til å gå i land for en fottur, eller kanskje vi deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet. Hvis en familiegruppe av hval bryter opp til overflaten mens vi seiler, kan det hende vi stopper opp for å nyte synet. Et ekspedisjonscruise handler om å tilpasse oss til det naturen gir oss.

  Dag 4
  Nordvest-Island

  Nordvest-Island

 • Dag 5
  Akureyri

  Hovedstaden i nord

  Akureyri ligger nær basen av Eyjafjörður, den lengste fjorden på Island. Når vi seiler i denne fjorden, vil du ha en fantastisk utsikt over snødekte fjell og en frodig kystlinje. Fjordvannet er fullt av liv, og derfor er det også et av de beste stedene i landet for å se hval. Regelmessige gjester er knølhval, kvitnos og havnenise, men du kan også være så heldig å få se spekkhugger, blåhval og finnhval.

  Akureyri kalles ‘Islands nordlige hovedstad’, og er en livlig universitetsby. Med et folketall på nesten 20 000 er dette den største byen utenfor den bebodde sørvestlige regionen, og den har mye å by på, som fantastiske spiserier og museer. Besøk Akureyri Museum, som gir deg et innblikk i hvordan islenderne pleide å leve i denne regionen. Nordurslod Museum, et museum for naturhistorie, kombinerer også utstillinger om det lokale miljøet og historien til bosetterne.

  I den botaniske hagen vil du bli overrasket over å se mengden og utvalget av blomster og bladverk. Hagen er som en fredfylt oase av frodig grønt i en usannsynlig setting. Mens du utforsker byen bør du se den flotte arkitekturen på Akureyri kirke, som ble designet av den kjente arkitekten Gudjon Samuelsson.

  På en valgfri utflukt utenfor byen, kan du oppleve naturskatter som ofte anses for å være et must når du er på Island. Ved fossefallet Goðafoss, også kalt ‘gudenes fossefall’, vil du se det krystallklare, turkise vannet kaste seg nedover det svarte fjellet.

  Innsjøen Mývatn ligger i et svært aktivt vulkansk område, og har en unik og vakker geologi, med blant annet glitrende vann og utenomjordiske farger. Det er også et godt sted for fuglene, spesielt ærfugl og harlekinand. De som har sett på TV-serien Game of Thrones kjenner det kanskje igjen.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 5
  Akureyri

  Hovedstaden i nord

 • Dag 6
  Grimsey

  Gå over den nordlige polarsirkel

  Når folk ser for seg en forblåst, fjerntliggende islandsk øy, er det gjerne nettopp Grimsey de ser for seg. Vi vil bruke lettbåtene våre til å nå denne lille, grønne og gressdekte øya. Det er kun rundt 60 innbyggere på øya, fordelt på bosettingene i den sørlige og vestlige delen av øya, hovedsakelig rundt den lille havnen.

  Grimsey er fredfull, vakker og fylt av folklore og myter. Hardførheten til de lokale fiskerne tillegges Grimseys første beboer, Grímur. Myten sier at han drepte kjempene og trollene som bodde på øya, og tok en av døtrene deres til brud.

  Grimseys bratte klipper er tilholdssted for store kolonier av sjøfugler – de overgår menneskene med 17 000 til 1 – og om sommeren firer fryktløse øyboere seg nedover bergveggen for å plukke egg, som anses for å være en lokal delikatesse. Muligheten for å se den ikoniske lundefuglen på Grimsey er en stor attraksjon for fugleelskere.

  Grimsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øya – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil få muligheten til å krysse polarsirkelen til fots fra nord til sør.

  Du kan utforske øya til fots, og gå opp til ‘Orbis et Globus’, en ni tonns betongkule som markerer kanten av den nordlige polarsirkel. Spaserturen opp til monumentet gir deg flott utsikt over det forblåste landskapet og en mulighet til å observere fugler. Den tre meter store globusen flyttes litt hvert år av de lokale innbyggerne, siden den nordlige polarsirkel flytter seg sakte nordover rundt 14 meter i året.

  Innen 2050 vil Grimsey ligge utenfor polarsirkelen – så det er enda en grunn til å besøke øya nå. 

  • Inkludert Vi krysser den nordlige polarsirkel og feirer med en seremoni
  Dag 6
  Grimsey

  Gå over den nordlige polarsirkel

 • Dag 7
  Bakkagerdi

  Alvenes rike

  Med praktfulle rhyolittopper på den ene siden og den majestetiske fjellkjeden Dyrfjöll på den andre, kunne ikke kystlandsbyen Bakkagerdi ha en vakrere beliggenhet. Ifølge regional folklore bor det et høyt antall alver i denne bitte lille landsbyen på kysten av Borgarfjörður Eystri. Landsbyen fått navnet sitt fra fjellet Alfaborg som var hjemmet til selve dronningalven.

  Det bor rundt 100 mennesker i Bakkagerdi, og med en beliggenhet utenfor turiststrøkene finner du fred, ro og nydelig utsikt. En kort spasertur tar deg til landsbyen. Du kan smake ferskfanget fisk i en av kaféene, og den smakfulle fiskesuppen er en lokal favoritt.

  Den vakre naturen i området er imidlertid hovedtrekkplasteret, og alt ligger til rette for en fantastisk fottur. Det finnes flere flotte turstier der rhyolittstein i rosa, blå og gule fargetoner står i kontrast til frodige grønne daler. Uansett hvilken retning du går, vil du bli belønnet med uberørt villmark og synet og lyden av dyrelivet som finnes her – fuglene.

  Kystklippene i Bakkagerdi er tilholdssted for et bredt utvalg fugler, som havhest og krykkje. Det er også et godt sted for å se ærfuglhold, som har foregått på Island i hundrevis av år. Sluttproduktet er det svært eksklusive ederdunet, verdens høyest skattede dun.

  Stjernen i showet er imidlertid lundefuglen. Hvis forholdene tillater det vil vi forsøke å besøke Hafnarhólmi, en fiskerhavn der en stor koloni av lundefugl holder til. Dette er uansett et av de beste stedene på Island for fugletitting. En sjøpromenade og flere plattformer tar deg nær lundefuglen på en trygg måte. For natur- og fugleentusiasten er denne regionen en juvel.

  • Inkludert En smakebit av hverdagen i Bakkagerði
  Dag 7
  Bakkagerdi

  Alvenes rike

 • Dag 8
  Heimaey

  Islands Pompeii

  Neste stopp er Heimaey, den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar utenfor sørkysten av Island. Alt her har på en eller annen måte blitt berørt av det vulkanske utbruddet som skjedde uventet om morgenen i januar 1973. Den smale havnen, tefra-rullebanen på flyplassen og den størknede lavaen i sentrum har alle opphav fra vulkankjeglen som ruver over øya.

  Heimaey betyr «Hjemøya», og du vil sannelig føle deg velkommen. De nærmere 4000 innbyggerne er vennlige, og det grønne landskapet er vakkert. Du vil lære om byens historie på Eldheimar museum. Heimaey har en fascinerende mørk fortid, med rømte slaver, mord, hevn og pirater. Og så kommer vulkanen som nesten ødela øya i tillegg.

  Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary er et av byens høydepunkter. Her bor det to hvithval, og det er også et akvarium med lokale arter samt et redningssenter for lundefugl.

  Akkurat som de andre Vestmannaeyjar-øyene, er Heimaey habitat for utallige fugler. Rundt åtte millioner lundefugl hekker her hver sommer. En fottur til Stórhöfði sør på Island gir deg utmerkede muligheter til å se dem hekke. Det sies å være det mest vindfulle stedet i Europa, så du vil sette pris på å ha et sted der du kan observere disse vakre fuglene i deres naturlige habitat i fred og ro.

  Et besøk til Heimaey er ikke komplett uten å sjekke ut øyas mest prominente kjennemerke: Eldfell («Ildfjell»). Ved slutten av utbruddet hadde fjellet en høyde på 220 meter. Det er verdt anstrengelsen å gå opp til toppen. Du vil få en utrolig utsikt over byen nedenfor, og kjenne på følelsen over å beseire vulkanen som nærmest utslettet hele øya.

  • Inkludert Heimaey spasertur – Lava og historie
  Dag 8
  Heimaey

  Islands Pompeii

 • Dag 9
  Reykjavik – ilandstigning

  Avslutningen på opplevelsen

  Estimert ankomsttid er 06:00

  Vi tar farvel med staben når vi ankommer stedet vi startet: den spennende byen Reykjavik. Du har nå muligheten til å se alle stedene du ikke rakk å se når du ankom. Det er det perfekte stedet å avslutte den spennende ekspedisjonen. Reykjaviks gallerier, restauranter og spa er internasjonalt anerkjent.

  Hvis du ønsker å lade batteriene, kan du gjøre det på Islands mest kjente heitur pottur, Den blå lagune. Beliggenheten i et vidstrakt 800 år gammelt lavafelt og vannblandingen som består av silika, alger og mineraler, har sikret stedet en plass på National Geographics liste over verdens 25 underverker. Det er lite som topper følelsen av å synke ned i dette avslappende vulkanske vannet, med noe godt å drikke i hånda og omgitt av et helt unikt landskap. Det er den perfekte måten å runde av eventyret på Island på.

  Vi anbefaler at du bestiller et av etterprogrammene våre for å utforske byen og mer av Island. Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise, og ser frem til å se deg på neste eventyr!

  Dag 9
  Reykjavik – ilandstigning

  Avslutningen på opplevelsen

Avganger

2022

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
1.
9.
17.

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
13.
21.
29.
Juni:
6.
Juli:
25.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Vår populære Bestill Trygt-garanti er tilbake, slik at du kan planlegge neste reise ut i verden med oss uten å bekymre deg.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 16. februar til 30. juni 2022, for ekspedisjonscruise med avgang til og med 31. desember 2022.
  Les mer og bestill
 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2023 og 2024.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • ÀÀ la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra til vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er på Island
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer som hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle visum- og innreisekrav
 • Tips er ikke forventet

Skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: