Det karibiske hav – vakre øyer, bukter og korallrev (MS Roald Amundsen)

Bli med på en ekspedisjon fra spennende New York til tropiske paradis i Mellom-Amerika og Karibia. Besøk historiske byer, nyt sandstrender med krystallklart vann og speid etter dyreliv. Opplev syv land og tropiske høydepunkter hele veien fra The Big Apple til regnskogene i Costa Rica.

 • Seil fra New York og opplev høydepunktene på den karibiske kysten
 • Syv land på én ekspedisjon
 • Besøk tropiske paradisøyer og strender
 • Opplev varierte kulturer og et rikt dyreliv
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tar deg med på unike ekspedisjoner. Opplev noen av verdens mest fjerntliggende og uberørte farvann. Som med alle ekspedisjoner, er det naturen som bestemmer. Vær, is og forholdene til sjøs er rammebetingelser vi må forholde oss til. Sikkerhet og trygge opplevelser har til enhver tid topp prioritet. Alle reiseruter evalueres kontinuerlig slik at vi kan tilpasse oss forholdene, eller gi deg ekstra gode muligheter til å komme tett på natur og dyreliv. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 20. september 2020

Avreisehavn New York, USA
Oversikt

Syv land på én ekspedisjon

Bli med på et cruise i karibia som tar deg til syv land i Nord-og Mellom-Amerika: USA, Mexico, Belize, Guatemala, Honduras, Colombia, Nicaragua og Costa Rica.

Fra New York City, byen som aldri sover, setter vi kursen mot Charleston. Byen anses for å være en av Amerikas største historiske skatter. Etterpå stopper vi i magiske Key West, kjent for sine mange korallrev og sjarmerende hus i pastellfarger.

Eksotiske opplevelser

Vi seiler videre sør til noen av de fjerntliggende øyene i Karibia, Isla de Providencia, Corn Island og San Andrés. Nyt strandliv og snorkling blant tropiske fisk. Opplev kreolske tradisjoner og leve-i-nuet livsstilen i Karibia.

Avslapping og dyreliv

Ekspedisjonen byr på avslappende dager til sjøs. Nyt skipets fasiliteter og aktiviteter. Få med deg interessante foredrag . Ekspedisjonsteamet deler sin kunnskap og pirrer nysgjerrigheten din. Av og til kan skipet  bli eskortert av sjøfugl. Andre ganger kan lekne delfiner dukke opp.

Ekspedisjon avsluttes i fargerike Puerto Limon i Costa Rica.

Dag 1: New York

The Big Apple

Ekspedisjonen starter i vakre høstfarger i fantastiske New York City. Nyt alt som Manhattan har å by på før du går om bord i MS Roald Amundsen. Se Manhattan og Frihetsgudinnen fra dekk.

Dag 2-3: På sjøen

Foredrag og egentid

Vi tilbringer dagen til sjøs. Få med deg ekspedisjonsteamets innledende foredrag om historie, biologi og liv i havet. Benytt deg av fasilitetene om bord,  eller kos deg på dekk. Speid etter dyreliv og sjøfugler som følger oss.

Dag 4: Charleston

Historisk skatt

Heldag

Charleston anses for å være en  av Amerikas største historiske skatter. Utforsk byen til fots og opplev brosteinsgater, hestevogner og et elegant fransk kvarter. Spaser den fantastiske Battery-promenaden og få med deg havneområdet Waterfront Park. Gå rundt på egen hånd eller bli med på en av de valgfrie utfluktene.

Dag 5: På sjøen
Sea-Day©AndreaKlaussner_1200x600.jpg
Bilde: Andrea Klaussner Bilde

Avslappende læring

Nyt livet på dekk på vei sydover. Kjenn at luften blir varmere og varmere. Erfarne forelesere deler sin omfattende kunnskap. Ekspedisjonsteamet hjelper deg å speide etter sjøfugl og dyreliv i i havet.

Dag 6: Key West

Hemmingway og og karibiske villaer

Halvdag

Key West er den sørligste øya i Florida Keys. Kun 140 km fra Cuba. Opplev 1800-tallets arkitektur i gamlebyen. Besøk Ernest Hemmingways hjem og museum. Avkjøl deg med en drink på den berømte Sloppy Joe's Bar.

Dag 7: På sjøen
20181118_Sea-Day_5795©AndreaKlaussner_1200x600.jpg
Bilde: Andrea Klaussner Bilde

Nyt livet om bord

Ekspedisjonsteamet fortsetter sine foredrag. De deler sin omfattende kunnskap og informerer deg om de spennende planene for dagene fremover.

Dag 8: Cozumel

Ruiner, strender og turkist hav

Heldag

Tilbring dagen i San Miguel de Cozumel. Dette er en livlig øy med restauranter, kafeer og nærliggende strender. Opplev øya på egen hånd eller bli med på en av dagens utflukter.

Dag 9: Isla de Útila

Rev, forskning og reptile

Halvdag

Útila er den minste av Honduras Bay Islands og kjent for sine korallrev og dykkesteder. Vi kommer til land i Utila Town, øyas eneste bosetning. Nyt ettermiddagen i en avslappet atmosfære. Besøk Iguana Research & Breeding Station og se lokale arter eller slapp av på vakre strender.

Dag 10: På sjøen

Mangfold om bord

Ha en hyggelig dag om bord mens vi fortsetter sjøveien videre sør. Ekspedisjonsteamet oppsummerer reisen så langt og forbereder deg på de neste tre dagene med tropiske øyopplevelser. Tilbring tid på dekk . Speid etter fugler og annet dyreliv som følger oss.

Dag 11: Isla de Providencia

Tropisk paradis

Heldag

Providencia er en uberørt tropisk øy. Her lever gamle tradisjoner. Du vil høre at det fortsatt snakkes engelsk-kreolsk. Opplev vakker natur, nydelige sandstrender og en vennlige lokalbefolkning. Få med deg den fantastiske solnedgangen når vi seiler ut sent på kvelden.

Dag 12: San Andrés Island

Nok en dag i paradis

Heldag

En ny eventyrlig dag venter på deg. Opplev naturattraksjoner på øya San Andres.  Gå rundt på egen hånd eller bli med på en av dagens valgfrie utflukter.

Dag 13: Corn Island

Hummer og jungel

Heldag

På Great Corn Island bor de kreolske innbyggerne  i fargerike trehus. Mesteparten av inntekten får de fra hummerfiske. Nyt hvite sandstrender og snorkling i krystallklart vann, eller ta en tur opp til Mount Pleasant Hill for panoramautsikt over øya.

Dag 14: Bocas del Toro

Øyliv

Heldag

Ekspedisjonen fortsetter til Bocas del Toro, en øygruppe med tusenvis av øyer. Bocas har et utall sandstrender og kalles «Karibias Galápagos» fordi det er et av de mest biologisk mangfoldige stedene på jorden.

Dag 15: Puerto Limon

Arkitektur og markeder

Puerto Limón har fasinerende arkitektur og pulserende markeder. På det største markedet får du kjøpt alt fra utskårne trevarer til tradisjonelle suvenirer.

Vi transporterer deg til San José for overnatting. På veien dit kan du bli på en spennende utflukt til Tortuguero-kanalen.

Dag 16: San José

Reisens slutt

Eventyret ender i San José. Bestill etterprogrammet vårt hvis du ønsker å forlenge besøket ditt i Costa Rica - bli med til den vakre nasjonalparken Manuel Antoni.

Ankomst 5. oktober 2020

Sted San José, Costa Rica
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Reise med Hurtigruten I valgfri lugar
 • Transport fra skipet i Puerto Limon til hotellet i San José inkl. lunsj og en utflukt
 • En overnatting på hotell i San José etter reisen inkl. frokost

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider inkluderer drikke (skipets øl, vin, brus og vann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • Morgen- og ettermiddagssnacks tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant måltider inkludert 
 • A la carte restaurant (kun for reisende med suite) 
 • Treningsstudio, boblebad og sauna med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlngsrom, basseng, utendørs trenigsområde og løpebane.
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i områder med begrenset dekning. Streaming støttes ikke.
 • Tips forventes ikke   

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et variert utvalg av aktiviteter er inkludert I alle reisene slik at du får mest ut av destinasjonene du besøker, inkl. turer med små båter og ilandstigning med eksedisjonsteamet  
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et internasjonalt og håndplukket team av høyt utdannet eksperter med bakgrunn fra ulike akademiske felt med dyp kunnskap om områdene vi seiler til
 • Gratis vind- og vannavstøtende jakke
 • Lån av støvler, staver og ustyr til inkluderte og valgfrie aktiviteter
 • Dybdeforelesninger innen vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi og kultur som hjelper deg å forstå destinasjonene du opplever
 • Vitenskapsprogram som lar deg bidra til forskning og lære om severdighetene
 • Fotokurs hvor du lærer kamerainnstillinger og tips og triks. Loggbok med foto og filmopptak fra ekspedisjon
 • Uformell omgang med ekspedisjonsteamet og gjester, inkl. en velkomstsamling og daglige treff for å oppsummere reisen og forberede dagen fremover
 • Muighet for å spise sammen med ekspedisjonsteamet og offiserer
 • Bibliotek med relevant litteratur
 • Presentasjon av havner for å gi deg kunnskap
 • En avsluttningssamling

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyvninger
 • Valgfrie utflukter med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie gruppeturer som kajakkpadling (hvis forholdene tillater det) med ekspedisjonsteamet
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

MERK:

 • Visa-informasjon for USA (ESTA) – se innreisekrav.
 • På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.
Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer