Ekspedisjon til Karibia - nordgående

Utforsk Karibia med Hurtigruten: Besøk fascinerende ruiner og oppdag de mystiske mayaenes historie. Bli med på fotturer og snorkling i krystallklart vann ved små øyer, atoller og skjær. Legg ut på fotturer i jungelen eller på kajakkpadling langs uberørte kystlinjer og i naturskjønne elver. Uansett hva du velger vil du være omgitt av et eventyrlig dyreliv.

 • Besøk syv forskjellige land og to UNESCO kulturarv-steder på én ekspedisjon
 • Se Maya-ruiner og lær mer om mayaenes historie
 • Opplev tropiske paradisøyer og snorkling på uberørte korallrev
 • Besøk spennende byer som Puerto Limon, Belize, Key West og Miami
Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene råder. Sikkerheten er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut fra forholdene. Derfor er hver ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

3. april 2019

Avreisehavn Puerto Limon, Costa Rica
Oversikt

Hvis du er av den oppfatning at et vanlig cruise i Karibia er kjedelig og ikke aktivt nok, da er våre ekspedisjoner tingen for deg! Se syv forskjellige land og to UNESCO kulturarvsteder, besøk de mystiske mayaruinene, bli med inn i jungelen eller snorkle i krystallklart vann. Oppdag paradisøyer, Puerto Limon, Belize, Key West og Miami – alt på én og samme ekspedisjon.

Velkommen til Karibia!

Vi starter i Puerto Limon i Costa Rica. Du burde utforske dette spennende reisemålet før du tar fatt på ekspedisjonen med MS Fram. Etter en dag på sjøen, befinner du deg i Kuna Yala. Her kan du møte Kuna-folket, som er urbefolkningen i Panama og Colombia. Deretter utforsker vi San Lorenzo, som står på UNESCOs verdensarvliste, og vi ser nærmere på Panamakanalen, som er utvidet med ekstra sluser. I Bocas del Toro og Bastemintos nasjonalpark kan du padle kajakk blant mangrover og korallrev, samt bli med på fottur gjennom regnskogen på jakt etter dyreliv. På Isla de Provedencia og Corn Island kan du snorkle blant tropiske fisker. Vi inviterer til fest med grillet hummer på stranden, hvor du kan oppleve kreolske tradisjoner og levesett.

Korallrev og mayamysterier

Utforsk Cayos Cochinos, en del av verdens nest største korallrev. Her kan du snorkle, padle kajakk eller bli med på fottur i praktfull natur. Neste stopp er Belize, hvor vi går inn i jungelen for å oppleve mayaruinene i Lamanai. Deretter kan de som vil være med på snorkling se frem til et eventyr: Vi kommer til et fyr som ligger på et rev. Her finner du ikke mindre enn 20 steder som er verdensberømte for sine snorklingmuligheter. Like ved Playa del Carmen ligger den gamle mayabyen Tulum, som er omkranset av en forsvarsmur. Byen ligger praktfullt til på en klippe med utsikt over det karibiske hav.

Solnedganger og magi i USA

Vi reiser lenger nord, og legger til havn ved Key West. Her nyter vi den tropiske byen og de verdenskjente solnedgangene, før ekspedisjonen ender i Miami.

Dag 1
Costa-Rica_Manzanillo_shutterstock_294077225.jpg
Bilde: Simon Dannhauer Bilde

Et reisemål for eventyrere

Puerto Limon, Costa Rica

Puerto Limon ble grunnlagt i 1502, da Christopher Columbus gikk i land. I dag er det en travel by på den karibiske kysten. Hvis du ønsker å utforske byen før ekspedisjonen, er det mye å se og gjøre. Et betydelig landemerke er Parque Vargas, en park som grenser til havet. Parken er anlagt med palmer, tropiske planter og blomster og har flott utsikt over naturskjønne fjellformasjoner. Havnebyen har også et museum du bør besøke; Museo Etnohistoric de Limon, hvor du kan se kulturelle og historiske utstillinger knyttet til området. Er du interessert i suvenirer eller lokalt håndverk, anbefaler vi et besøk på det lokale markedet før du går om bord på MS Fram. Og på markedet er det lov til å prute.

Dag 2
Day2_Til-sjos-Panama-Honduras_1200x600.JPG

Behagelige tropiske temperaturer og ny innsikt

Til sjøs

De behagelige tropiske temperaturene inviterer til å trekke ut på dekk. Nyt solen eller opplev det rike fuglelivet. Ekspedisjonsteamet starter sin serie med innledende foredrag om dyreliv, biologi, livet i havet og økosystemene i korallrev, også kalt regnskogen i havet.

Dag 3
Day3_Musikk-Dans-Aguja-San-Blas-Panama_1200x600.JPG

Kunafolkets hjemsted

Guna Yala

Provinsen Kuna Yala (formelt kalt San Blas-øyene) er en gruppe på 278 praktfulle øyer som strekker seg langs den nordlige kysten av Panama, helt til Colombia. Dette er også hjemstedet til kunafolket. Innbyggerne styrer øyene som en autonom provins med minimal innblanding fra staten, og folket representerer en av de best bevarte innfødte kulturene i Amerika. Kunafolket er kjent for å skape lyst fargerike broderier, molas, som kvinnene bruker som for- og bakstykke på blusene de bærer. Mens vi er her, kan du padle kajakk i krystallklart vann, eller oppleve mangfoldet av koraller mens du snorkler.

Dag 4
Panama_Fort-San-Lorenzo_shutterstock_87328052.jpg
Bilde: Paulo Afonso Bilde

UNESCO-sted, fugletitting, Panamakanalen ... og dovendyr

Fort San Lorenzo og ‘nye’ Panamakanalen

Fort San Lorenzo er en av de eldste spanske festningene i Amerika, og står på UNESCOs verdensarvliste. Fortet er bygget på 1500-tallet for holde utkikk med munningen av Chagres, Panamas største og viktigste elv. Opplev elven i en liten båt eller kajakk, slik at du kommer tett på det rike fugle- og dyrelivet. Deretter kan du besøke det imponerende observasjonssenteret for å iaktta utvidelsen av Panamakanalen. Det nye senteret tilbyr panoramautsikt over den nye utvidelsen. Du kan også se den kunstige innsjøen, Lago Gatún, og alle slusene. På besøkssenteret kan du se videoer og utstillinger, besøke en kafé og en gavebutikk . I nærheten er det også en sti som går inn i regnskogen, og her kan du se dovendyr og aper.

Dag 5
Day5-Hjem-Bocas-del-Toro-Panama_1200x600.JPG

UNESCO-sted og biosfærereservat

Bocas del Toro

Bocas del Toro, som betyr "oksens munn", og er et uberørt område og hjem til Panamas første nasjonale maritime park; Bastimentos og Parque Internacional La Amistad, som er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste og som samtidig har blitt et biosfærereservat, en internasjonal vedtatt betegnelse for visse typer verneområder der det foregår bærekraftig næringsdrift. Området består av ni øyer og hundrevis av små holmer. Her bør du besøke byen Bocas som kjennetegnes av sin fargerike karibiske stemning og atmosfære, før du tar turen til Bastemintos nasjonalpark. Her anbefaler vi aktiviteter som snorkling og kajakkpadling blant mangrover og korallrev, eller fottur gjennom regnskogen på jakt etter dyreliv.

Dag 6
Day6_Kajakkpadling-Big-Corn-Island-Nicaragua_1200x600.JPG

Hummer og jungel

Corn Islands

70 km fra kysten av Nicaragua ligger Corn Islands. Disse vakre øyene har mer til felles med de karibiske øyene enn fastlandet Nicaragua. Det kreolske folket på Great Corn Island bor i fargerike trehus, og deres hovedinntekt kommer fra hummerfiske. Vi anbefaler at du smaker på delikatessen fra en strandgrill. Little Corn er, som navnet tilsier, en liten øy. Her er det ingen biler, men en jungel du bør utforske til fots. Dykk under vann og opplev det som regnes som det kanskje beste undersjøiske livet i regionen.

Dag 7
Day7_Bat-Isla-de-Providencia-Colombia_1200x600.JPG

Et stykke uberørt paradis

Isla de Providencia

Providencia er uberørt tropisk øy. Siden den er utilgjengelig for de fleste turister (det er ingen direkte kommunikasjon til den colombianske fastlandet), er tradisjoner og skikker fortsatt intakt, og du vil høre de innfødte snakke engelsk-kreolsk. Nyt storslått natur, flotte sandstrender, en vennlig lokalbefolkning og utrolig klart vann som er ypperlig for bading og snorkling. Overalt finner du små hytter, hoteller og cabañas, samt en håndfull restauranter. Du kan besøke en lokal skole og bli med på omvisning rundt på øya, der du kan nyte synet av de mange skjulte buktene. Fugleelskere vil få mulighet til å utforske innlandet, turgåere kan gå til det høyeste punktet, padlere kan utforske kysten og snorklere kan nyte det fascinerende undersjøisk livet.

Dag 8
Day 8_Delfiner-Til-sjos-HGR_1200x600.JPG

Foredrag og avslapning

Til sjøs

Korallrev er et av verdens mest mangfoldige økosystemer og huser titusenvis av marine arter. Om lag en tredel av alle artene lever deler av livet på korallrev. I tillegg til sin utrolig verdi som leveområde, beskytter korallrevene kysten mot stormer og gir mat og arbeidsplasser til mennesker over hele verden. Mens vi seiler nordover, kan du høre mer om hva korallrevene betyr for livet i havet, i tillegg til andre spennende emner.

Dag 9
day9_Strand-Cayos-Cochinos-Honduras_1200x600.JPG

En del av verdens nest største korallrev

Cayos Cochinos

Cayos Cochinos er en øygruppe i Bay Islands, og ligger utenfor den fjellrike, nordlige kysten av Honduras. Dette er et av de mest uberørte områdene i Hondurasbukten. National Geographic skriver: "Vannet rundt denne samlingen av koraller er en marinbiologs drøm. Beskyttet av regjeringen, og forbudt for kommersielle dykkere og fiskere. Her finnes fortsatt skapninger som ennå ikke har fått navn". Utforsk øyene med gummibåter før du går i land og blir med på fotturer i naturen, eller besøker en liten landsby. Du kan også padle kajakk langs uberørte strender, eller snorkle blant de steinete skjærene.

Dag 10
day10_Lamanai-Belize_1200x600.JPG

Slappe av på stranden eller utforske jungelen

Belize City

Når vi ankommer i Belize City, er valgmulighetene mange. I Ambergris Caye er det opplevelser for alle. Dette er den største øya i Belize, med vakre strender, asurblått vann, mayafjell og Pine Ridge. Nyt en dag i dette tropiske paradisets avslappende atmosfære. Her kan du oppdage spektakulære grotter, spennende fosser, tropisk regnskog, og hundrevis av kalksteinsgrotter. Området er perfekt for lange fotturer, sykkelturer eller snorkling. Du kan også reise til Orange Walk og Lamanai i elvebåt. Her kan du se krokodiller, flaggermus, edderkopper, aper og hundrevis av ulike fuglearter, inkludert mange arter av hegre. Orange Walk Town er kjent som ’the street-food paradise’, og har en fin beliggenhet ved New River, som bukter seg dovent langs østsiden av byen. Orange Walk Town kan du utforske til fots. Markedet, som ligger mellom Corozal-veien og hovedgaten, åpner tidlig om morgenen. Her er det mange små butikker og restauranter å besøke. Lamanai er et av de største og beste utgravde mayastedene i det nordlige Belize. Ruinene er kjent både for sin imponerende arkitektur og for sine fantastiske omgivelser i tett regnskog. Besøk Mask Temple, High Temple, Ball Court og Jaguartempelet. Klatre opp High Temple via den opprinnelige trappen som er bygget av mayafolket. Vi kan garantere en fantastisk panoramautsikt over New River Lagoon og den omkringliggende jungelen.

Dag 11
Belize_Red-footed-booby_shutterstock_378379867.jpg
Bilde: Ethan Daniels Bilde

Et undervannsparadis

Lighthouse Reef, Belize

Vi seiler nordover og kommer til Lighthouse Reef, en atoll som ligger ca. 80 km fra Belize City. Dette er den mest fjerntliggende atollen i Belize, og den er fortsatt vill og uberørt. Her finnes mer enn 20 verdensberømte snorklesteder, inkludert Blue Hole, Half Moon Wall og the Aquarium. Korallrevene befinner seg i en lagune som beskytter ikke mindre enn 200 fiskearter, og atollen består av flere forskjellige typer rev. Vi tilbyr også landbaserte turer til Half Moon Cave Natural Monument, et fuglereservat og den eneste hekkeplassen i regionen for red-footed boobies. 

Dag 12
day4_cozumel_adobestock.jpeg

Fascinerende natur, strender og turkist vann

Cozumel, Mexico

Besøk San Miguel de Cozumel, og tilbring dagen eller kvelden i denne vakre byen. Her kan du slappe av på restauranter, kafeer eller strender som Palancar og Paradise Beach. Eller, du kan nyte naturen som blant annet består av mangrovetrær og cenotes (store hull fylt med blått vann), og kanskje svømme med piggrokker på Stingray Beach.

Dag 13
day 13_Fugl-At-sea_1200x600.JPG

Seiling i Karibia

Til sjøs

Det karibiske hav er mer enn paradisøyer og korallrev, her er det også mye spennende historie. Etter at Christopher Columbus nærmest snublet over Karibia i 1493, hevdet Spania sin rett på området, og spanske skip søkte raskt etter dyrebare skatter. Med den spanske oppdagelsen av Stillehavet i 1513 ble Karibia viktig for både ekspedisjoner og konvoier, og området tiltrakk seg både pirater og krigsskip fra ulike land. Selv om Spania kontrollerte det meste av Karibia, etablerte Storbritannia, Frankrike, Nederland og Danmark kolonier på øyene. På 1800-tallet begynte amerikanske skip å seile inn i samme farvann, spesielt etter 1848, da mange gullsøkere krysset Det karibiske hav for å nå California via Panama. Panamakanalen ble ferdigstilt i 1914 og var en ingeniørfaglig historisk prestasjon. Skip som skulle til Stillehavet sparte både tid og tusenvis med mil når man slapp å seile rundt Kapp Horn.

Dag 14
Day14_Havn-Key-West-Florida-USA_1200x600.JPG

The Keys

Key West

Det er sjelden du kan oppleve så mye forskjellig i løpet av én dag som du kan i den tropiske byen Key West. Besøk det sørligste punktet i det kontinentale USA, ta en dukkert i Atlanterhavet og Mexicogolfen, snorkle på korallrev og vrak og besøk Ernest Hemingway House Museum. Lunsjen tar du på Sloppy Joe Bar, serveringsstedet som Hemingway avla mange besøk når han trengte en god drink på 1930-tallet. Ta også en tur ned Duval Street, lytt til et lokalt band, kjøp noen suvenirer og få med deg en av verdens vakreste solnedganger.

Dag 15
Miami_shutterstock_109905860.jpg
Bilde: Richard Cavalleri Bilde

Den magiske byen

Miami

Miami er kjent for mye: praktfulle strender, Little Havana og art deco-bygninger. Etter at du har gått i land, bør du ta deg tid til å utforske denne spennende byen. Miamis sagnomsuste uteliv har mer eller mindre vært en sammenhengende fest siden 1960-tallet, noe som gjør byen til en lekeplass for stjernene. Enda mer spennende er kanskje påvirkningen fra Latin-Amerika, Karibia, Asia og Europa, og virkningen det har hatt og har på både kultur, mat og musikk. Gå langs Ocean Drive og opplev art deco-husene, se graffitien i Wynwood eller nyt en key lime pie, før du flyr hjem.

17. april 2019

Sted Miami
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder foredrag og som blir med i land på utflukter/aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

MERK:

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Om bord Opplevelser

Utflukter på reisen

Utforsk alt Karibia og Mellom-Amerika har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Kontakt oss

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 81003030