Mellom-Amerika - fra Ecuador til Baja California

Bli med på et eventyr i Mellom-Amerika. Seil fra Ecuador til fjerntliggende byer og øyer. Opplev frodig regnskog, rikt dyreliv og arkitektoniske skatter langs Stillehavskysten av Colombia, Panama, Costa Rica og Nicaragua. Ekspedisjonen ender i fargerike Mexico.

 • Det beste av Latin-Amerika - seks land på én ekspedisjon
 • Opplev fantastisk landskap, behagelig klima og fargerike kulturer
 • Biologisk mangfold, kom tett mangrovskoger, aper, kolibrier og mye mer
 • Besøk storslåtte nasjonalparker
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tar deg med på unike ekspedisjoner. Opplev noen av verdens mest fjerntliggende og uberørte farvann. Som med alle ekspedisjoner, er det naturen som bestemmer. Vær, is og forholdene til sjøs er rammebetingelser vi må forholde oss til. Sikkerhet og trygge opplevelser har til enhver tid topp prioritet. Alle reiseruter evalueres kontinuerlig slik at vi kan tilpasse oss forholdene, eller gi deg ekstra gode muligheter til å komme tett på natur og dyreliv. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 16. april 2020

Avreisehavn Guayaquil, Ecuador
Oversikt

Seks tropiske skatter

Oppdag  Latin-Amerikas skjønnhet på en ekspedisjon langs Stillehavskysten. Nyt det tropiske klimaet. Se historisk kulturer, vakkert landskap og et rikt dyreliv i seks unike land.

Vi krysser ekvator

Ekspedisjonen starter i Ecuador. Vi krysser ekvator på vei nordover til Colombias stillehavskyst. Her besøker vi Gorgona Island, Dette er en tropisk øy og nasjonalpark med frodig, grønn regnskog og fascinerende vulkanske fjellformasjoner. Landsbyen Bahia Solano ligger isolert til og byr på et rikt dyreliv og muligheter for ulike aktiviteter.

Tropsik regnskog og badetemperaturer

I Panama besøker vi nasjonalparken Darien National Park. Her finner du Embra-samfunnet og spennende flora og dyreliv. Cebaco Island er en øy med flotte turmuligheter gjennom tropiske regnskog. Neste stopp er Quepos og Golfito i Costa Rica. Nyt et langsomt tempo. Slapp av på stranden eller svøm i varmt vann.             

Nicaragua og Mexico

Nicaraguas San Juan del Sur er perfekt for en dag på stranden. Ekspedisjonen fortsetter nordover til Mexico og Acapulco. Spaser gjennom det historiske sentrumet og opplev den botaniske hagen. Til slutt seiler vi nordover til La Paz, hovedstaden i Baja California i Mexico. Her ender evenyret ditt.

Dag 1: Guayaquil, Ecuador
Malecon_Guayaquil©shutterstock_656253205_1200x600.jpg

Velkommen til Ecuador!

Hotell

Guayaquil var ofte beleiret av pirater. Byen ble grunnlagt i 1538 og fikk raskt det største skipsverftet i Sør-Amerika. Spaser i det historiske sentrumet. Besøk Mercado Artesanal eller gå langs elven ved Malecon 2000. Vi overnatter på hotell.

Dag 2: Guayaquil, Ecuador
Church_Guayaquil©shutterstock_605902859_1200x600.jpg

Ekspedisjonen starter

Etter en god frokost drar vi på en bytur og lærer mer om byen og dens interessante historie. MS Roald Amundsen venter på kaia for ombordstigning.

Dag 4: På sjøen

Nyt livet om bord

Nyt din første dag på sjøen! Vi krysser ekvator med en helt spesiell seremoni. Ekspedisjonsteamet holder foredrag og informerer om de spennende planenene for dagene fremover.

Dag 4: Gorgona Island, Colombia
Gorgona_gorgonilla©AVIATUR-CC-BY-SA-3_0_1200x600.jpg
Bilde: Aviatur Bilde

Gorgona Island National Park

Heldag

Vi tilbringer dagen i nasjonalparken Gorgona Island, ca. 35 km fra den colombianske stillehavskysten. Et område på 620 kvadratkilometer med tropisk skog og rikt dyreliv

Dag 5: Bahía Solano, Colombia
42400671480_6c110e0161_o©Iván-Erre-Jota-CC-BY-SA-2_0_1200x600.jpg
Bilde: Ivan Erre Jota Bilde

Tropisk paradis

Heldag

Bahía Solano er en fargerik landsby. Den ligger isolert til i fantastiske omgivelser. Nærliggende strender og en jungel med tropisk flora og fauna venter på deg.

Dag 6: Punta Alegre, Panama

Aper, papegøyer og mangrovskoger

Heldag

Første stopp i Panama er Punta Alegre. Dette er en liten by med inngang til nasjonalparken Darien, med på UNESCO s verdensarvliste. Den tropiske regnskogen byr på et rikt dyreliv og en rekke ulike planter. Parken er hjemstedet til tre urfolkestammer, Embara, Kuna og Wounaan.

Dag 7: Cebaco Island, Panama
Palms©shutterstock_119183542.jpg

Strandliv

Heldag

Øya Cebaco i Montijo-bukten er Panamas tredje største øy. De fleste innbyggerne bor i El Jobo. Øya har vakre strender og en fantastisk kystlinje med muligheter for en rekke aktiviteter.

Dag 8: Golfito, Costa Rica

Det enkle liv i Costa Rica

Heldag

Nyt en dag med eventyr og utforskning. Golfito byr på fantastisk utsikt og gylne strender for surfing og svømming. I nasjonalparken Piedras Blancas går du gjennom regnskog og kan oppleve fossefall, aper, flaggermus og eksotiske fugler.    

Dag 9: Quepos, Costa Rica

Manuel Antonio National Park

Heldag

Quepos er inngangsporten til nasjonalparken Manuel Antonio. Parken er kjent for dovendyr, ekorn, vakre apekatter med hvite fjes og hundrevis av fuglearter. Parken har i tillegg mangrovskoger, laguner, hvite sandstrender, korallrev og regnskog med flotte turstier.

Dag 10: San Juan del Sur, Nicaragua

En smak av Nicaragua

Heldag

Velkommen til Nicaragua og kystbyen San Juan del Sur. Byen er kjent for sin halvmåneformete sandstrand,  grønne åser, sjømatrestauranter og et avslappet surfeliv. Nyt en avslappet dag på stranden, utforsk byen eller bli med på utflukt.

Dag 11-12: På sjøen
20181116_Sea-Day_6706©AndreaKlaussner_1200x600.jpg
Bilde: Andrea Klaussner Bilde

Mangfold om bord

Få med deg ekspedisjonsteamets interessante forelesninger. Lær grunnleggende ekspedisjonsfotografering. Tilbring tid på dekk. Nyt den friske sjøluften og speid etter dyreliv.

Dag 13: Acapulco, Mexico

Stillehavets perle

Halvdag

Bli kjent med det berømte feriestedet Acapulco. Opplev et fantastisk landskap med brede bukter, sandstrender og grønne åser. Besøk den botaniske hagen, det imponerende  fortet fra det 17. århundre, og selvfølgelig en av de mange strendene.

Dag 14-15: På sjøen
SeaDay_5774©AndreaKlaussner_1200x600.jpg
Bilde: Andrea Klaussner Bilde

Nyt fasilitetene om bord

Vi nyter to fredelige dager til sjøs og oppsummerer ekspedisjonen. Ferden går nordover til Baja California. Benytt de mange fasilitetene om bord og speid etter dyreliv fra dekk.

Dag 16: La Paz, Baja California, Mexico

Viva Mexico!

Vi kommer  til Pichilingue på morgenen. Dette er havnen i La Paz på halvøya Baja California. Spaser i havneområdet Malecón og i det historiske sentrumet rundt Plaza Constitución. Viva Mexico!

Ankomst 1. mai 2020

Sted La Paz, Baja California, Mexico
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Reise med Hurtigruten I valgfri lugar
 • En overnatting på hotell i Guayaquil før reisen starter inkl. frokost
 • Transport fra hotellet til sipet, inkl. en city tour

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider inkluderer drikke (skipets øl, vin, brus og vann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • Morgen- og ettermiddagssnacks tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant måltider inkludert 
 • A la carte restaurant (kun for reisende med suite) 
 • Treningsstudio, boblebad og sauna med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlngsrom, basseng, utendørs trenigsområde og løpebane.
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i områder med begrenset dekning. Streaming støttes ikke.
 • Tips forventes ikke   

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et variert utvalg av aktiviteter er inkludert I alle reisene slik at du får mest ut av destinasjonene du besøker, inkl. ilandstigning med eksedisjonsteamet  
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et internasjonalt og håndplukket team av høyt utdannet eksperter med bakgrunn fra ulike akademiske felt med dyp kunnskap om områdene vi seiler til
 • Gratis vind- og vannavstøtende jakke
 • Lån av støvler, staver og ustyr til inkluderte og valgfrie aktiviteter
 • Dybdeforelesninger innen vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi og kultur som hjelper deg å forstå destinasjonene du opplever
 • Vitenskapsprogram som lar deg bidra til forskning og lære om severdighetene
 • Fotokurs hvor du lærer kamerainnstillinger og tips og triks. Loggbok med foto og filmopptak fra ekspedisjon
 • Uformell omgang med ekspedisjonsteamet og gjester, inkl. en velkomstsamling og daglige treff for å oppsummere reisen og forberede dagen fremover
 • Muighet for å spise sammen med ekspedisjonsteamet og offiserer
 • Bibliotek med relevant litteratur
 • Presentasjon av havner for å gi deg kunnskap
 • En avsluttningssamling

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyvninger
 • Valgfrie utflukter med de lokale partnerne våre
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

MERK:

Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer