Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia

Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia

Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia

Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia

Reiseinformasjon 10 dager MS Fram
Avgang
16. april 2023
Pris fra
kr 30 624
Frokost, lunsj og middag inkludert

Besøk tropiske regnskoger, fantastiske strender og urfolksamfunn på et ekspedisjonscruise fra Panama og Colombia til øyene i det sørlige Karibia.

Vi setter seil til Barbados via Panama og Colombia

Vi starter i Colón, og seiler østover langs kysten av Det karibiske hav via noen av de vakre perlene i Panama og Colombia. Opplev San Blas-øyene, en labyrint av bitte små øyer med sandstrender, palmetrær og spektakulære korallrev. Vi utforsker Santa Marta ved foten av Sierra Nevada – en av de eldste byene i Sør-Amerika. Guajirahalvøya i Colombia tilbyr noe helt annet, nemlig et stykke ørkenlandskap omgitt av en tropisk, paradisisk kyst.

Øyhopping i Karibia

Vi vil lande på fem forskjellige øyer – Bonaire, Barbados, Dominica, St. Lucia og Grenada. Du vil oppleve alt det som Karibia er kjent for – spektakulære strender, jungeldekte vulkaner, særegne kulturer og europeiske kolonibyer.

Vi tilbyr ikke tradisjonelle cruise der underholdningen om bord er dagens høydepunkt. Ekspedisjonen din kommer med en rekke aktiviteter som gjør at du lærer mer om den unike kulturen og det fantastiske biologiske mangfoldet i Karibia. Du kan bli med på informative foredrag med ekspedisjonsteamet, ta del i vitenskapsprogrammer og naturvandringer, i tillegg til å bli med på valgfrie utflukter som beriker reisen.

Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia
 • Dag 1
  Colón, Panama

  Inngangsporten til Panamakanalen

  16. april 2023

  Det tropiske ekspedisjonscruiset starter i den livlige byen Colón. Colón ligger ved den karibiske inngangen til Panamakanalen, og er et populært stoppested for cruise til Karibia. Her finner du attraksjoner som varme kilder, lokalt kunsthåndverk og gode restauranter med lokale delikatesser.

  Hvis du har noen timer til overs, kan du stikke innom de fargerike butikkene og kjøpe noen suvenirer til venner og familie før sjøreisen starter. Dette er en av de største tollfrie sonene i verden, og siden byen har et blomstrende kunst- og håndverksmiljø, er det er mange muligheter for å gjøre gode kjøp her.

  På Fort San Lorenzo finner du mange turstier og pikniksteder – perfekt for en dagstur. Den gamle spanske festningen ligger ved munningen til elva Chagres, og herfra får du fantastisk utsikt over havet og gode forhold for fugletitting i en vakker setting.

  Hvis du ønsker å utforske mer av Panama kan du bli med på et av førprogrammene våre. Bo tre netter i en fredfylt jungelhytte ved elva Chagres. I løpet av oppholdet vil du besøke et regnskogsenter og en gård som jobber med gjenoppbygging av skog. Du vil også utforske jungelen på en båtsafari om kvelden, og nyte utsikten over området fra en gondol.

  Alternativt kan du ta en overnatting i Panama City, og besøke Casco Viejo (gamlebyen) som står på UNESCOs verdensarvliste. Ta en spasertur på gamle brosteinsbelagte gater og plazaer, og beundre koloniarkitekturen på kirker, herregårder og Catedral Basílica Santa María la Antigua de Panamá. Stikk innom en kafé og prøv de lokale spesialitetene kaffe og kakao, før du reiser videre til Colón.

  Når du har kommet deg om bord på MS Fram, kan du hente den inkluderte ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen. Etter middag, der kapteinen vil utbringe en skål og ønske velkommen om bord, starter eventyret.

  Dag 1
  Colón, Panama

  Inngangsporten til Panamakanalen

 • Dag 2
  San Blas-øyene, Panama

  Vi utforsker Kuna Yala-øyene

  17. april 2023

  San Blas-øyene ligger godt gjemt ved den karibiske kysten av Panama, og her finnes et av verdens best bevarte mangrove- og koralløkosystemer. Øygruppen består av hundrevis av øyer, holmer og rev, og rundt 50 av dem er bebodd av urfolket guna. De har fått politisk og økonomisk uavhengighet, og lever i stor grad slik som forfedrene deres, i små treboliger. Forholdet deres til naturen har bidratt til at regionen har bevart det vakre landskapet og det biologiske mangfoldet.

  Selv om landsbyene deres ligger kun rundt 96 kilometer fra det pulserende finansdistriktet i Panama City og neonlysene i Colón, lever gunafolket i sitt eget tempo. De har bevart kulturen og tradisjonene fra forfedrene gjennom tidene, og tar kun imot økovennlig turisme og ikke cruiseskip i massemarkedssegmentet.

  Planen vår denne dagen er å lande på en av øyene i denne øygruppen. Vær forberedt på freden og roen i et ekte paradis – her er det ingen hoteller, ingen folkemasser og ingen lydforurensning. Møt gunafolket, og lær om det matriarkalske samfunnet deres. I flere generasjoner har gunakvinnene vært hovedmatdistributører, huseiere og beslutningstakere. Det er alltid et høydepunkt å se dem lage tradisjonsrike, fargerike skjerf og tekstiler.

  For naturentusiasten og soltilbederen tilbyr San Blas-øyene det beste av begge verdener. Nyt synet og lyden av frodige palmelunder hvor fuglesangen gir gjenklang. Ta en svømmetur eller snorkle i det krystallklare vannet som skvulper rolig inn over sandstrendene, eller kjøp med deg noe lokalt drikke, finn deg en hengekøye i skyggen og nyt utsikten over dette stedet som ofte kalles «Karibias perle».

  • Inkludert Besøk kunaene
  Dag 2
  San Blas-øyene, Panama

  Vi utforsker Kuna Yala-øyene

 • Dag 3
  Santa Marta, Colombia

  Kolonihistorie og tropiske jungler

  18. april 2023

  Gjør deg klar for å utforske en av Sør-Amerikas eldste byer. Santa Marta ble grunnlagt i 1525, og var det ideelle utgangspunktet for Spanias erobring av Colombia. Byen er omgitt av vakre strender, åser og fjell, og er utvilsomt en av de mest attraktive byene i landet. Når vi utforsker denne tidligere spanske utposten, vil vi finne mye historie, skjønnhet og sjarm.

  Ta en spasertur rundt Parque Bolivar hvor du kan se en imponerende statue av befrieren Simón Bolívar, helten bak Latin-Amerikas uavhengighet. Du finner også Catedral Basílica de Santa Marta fra 1700-tallet, og mange godt bevarte kolonihus og republikanske hus. Hold utkikk etter herregården Quinta de San Pedro Alejandrino fra 1600-tallet, der Bolívar tilbrakte sine siste dager. Jardín Botánico ligger ved siden av – en vakker botanisk hage med mange fargerike planter fra regionen.

  For en omfattende oversikt over historien til Santa Marta og omegn, bør du besøke det flotte museet Museo del Oro Tairona. Museet ligger i et gammelt tollhus i kolonistil, og viser fantastiske gullgjenstander og en imponerende samling med gjenstander fra Tairona.

  Sørøst for Santa Marta ligger fjellkjeden Sierra Nevada, den høyeste kystfjellkjeden i verden. Den reiser seg 5775 meter over Det karibiske hav, og inneholder flere klimasoner, fra tropisk til glasial.

  Inngangsporten til den vakre naturen rundt Santa Marta er Tayrona nasjonalpark, det opprinnelige hjemlandet til urfolket tairona. Parken byr på milevis med gylden sand på én side, og tropisk regnskog på den andre, med den imponerende fjellkjeden Sierra Nevada i bakgrunnen. Enten du søker sinnsro og hvile eller opplevelser av den mer nervepirrende typen, vil du ha mange valg her langs kystlinjen av Colombia.

  Dag 3
  Santa Marta, Colombia

  Kolonihistorie og tropiske jungler

 • Dag 4
  Guajirahalvøya, Colombia

  Vi utforsker Guajirahalvøya

  19. april 2023

  På Guajirahalvøya er det Punta Gallinas som har æren over å være det nordligste stedet i Sør-Amerika. I geografiske termer er dette Colombias Kapp Horn. Dette er imidlertid den eneste likheten mellom de to. Guajirahalvøya er et stykke ørkenlandskap omgitt av den tropiske karibiske kysten.

  Det nesten uhyggelig spartanske landskapet på Guajirahalvøya er hjemlandet til wayúu-folket. De utgjør nær 150 000, og representerer halvparten av regionens befolkning. De har opprettholdt forfedrenes gamle skikker og verdier, og er stolte over kulturen og uavhengigheten sin – de overga seg aldri til de spanske erobrerne.

  Kysten langs Guajirahalvøya er mer utfordrende å utforske enn resten av Karibias kystlinjer, da den ligger ut mot det åpne Karibiske hav og er utsatt for sterk vind. Det er kun noen få skjermede bukter som er dype nok til at selv små skip kan ankre opp på en trygg måte. Dette betyr at lokale forhold vil bestemme og påvirke hvilke aktiviteter vi gjør.

  Vi vil prøve å runde den nordlige tuppen av Sør-Amerika, og seile forbi fyret på Punta Gallinas. Hvis været tillater det, vil vi forsøke å ankre opp ved Cabo de la Vela, Colombias vindsurfhovedstad. Dette stedet er kjent for å ha et spektakulært landskap, og her finner vi en spennende blanding av steinete klipper, sletter med kaktus og en rolig, paradisisk strand. I nærheten ligger det kjente landemerket Pilón de Azucar, som tilbyr flott utsikt over havet og ørkenen.

  Dag 4
  Guajirahalvøya, Colombia

  Vi utforsker Guajirahalvøya

 • Dag 5
  Kralendijk, Bonaire

  En smakebit av det nederlandske Karibia.

  20. april 2023

  I dag anløper vi Kralendijk, den fargerike hovedstaden i Bonaire – en nederlandsk øy nord for Den karibiske kysten av Venezuela. Bonaire og naboøyene Aruba og Curaçao har en lang historie knyttet til både nederlandske, spanske og portugisiske nybyggere. Resultatet er en spennende kulturmiks med elementer fra Den gamle og Den nye verden.

  Kralendijk er en akkurat passe stor og sjarmerende landsby, som ligger midt på øyas bumerang-formede kyst. Landsbyen er perfekt å utforske til fots – det historiske sentrum har kun én hovedgate, som ligger parallelt med havet. Du trenger med andre ord ikke å bekymre deg for at du vil gå deg vill. Ta en titt på håndverksmarkedene på hver gate, eller finn veien til matmarkedet nær kaia.

  Du kan også ta en spasertur til Fort Oranje, som er den eldste strukturen i Bonaire. Fortet ble bygget av nederlenderne i 1639, og har hatt forskjellige funksjoner i årenes løp, i tillegg til å være et militært festningsverk. I nærheten ligger Bestuurskantoor, som slår de aller fleste offentlige kontorer når det kommer til utseende. Den historiske bygningen er malt i en iøynefallende gulfarge, og er et flott eksempel på nederlandsk-karibisk arkitektur.

  Mindre enn fem minutters gange fra Fort Oranje ligger Terramar Museum, som viser øyas beste arkeologiske samling som dekker mer enn 7000 år av Bonaires og Karibias historie. Museet er velorganisert og informativt, og et must hvis du er interessert i karibisk kultur og historie.

  Hvis du ønsker å utforske mer av Bonaire, kan du bli med på en av de valgfrie utfluktene våre. Kom tett på den vakre naturen og noen historiske landemerker under en naturvandring. Du kan også holde utkikk etter fugler, blant annet flamingo, på de mange Ramsar-områdene på øya.

  Dag 5
  Kralendijk, Bonaire

  En smakebit av det nederlandske Karibia.

 • Dag 6
  Til sjøs

  Med kurs for De små Antiller

  21. april 2023

  Etter fem dager fulle av opplevelser, er det deilig å lade batteriene på det komfortable ekspedisjonsskipet vårt. Start dagen med en yogaøkt, eller bli med ekspedisjonsteamet på foredrag om alt fra dyreliv og geologi til urfolk og historien om Karibia.

  Dagene til sjøs er også perfekte for å bli bedre kjent med alt som foregår i vitenskapssenteret. Tilgangen vår til noen av verdens mest fjerntliggende områder gjør at vi kan bidra med viktige data til forskningsmiljøet. Vi inviterer deg til å bli med på disse vitenskapsprogrammene.

  Mens vi seiler vil ekspedisjonsteamet for eksempel ta secchiskive-prøver av vannet. Disse prøvene inneholder plankton, som er basen for næringskjeden i havet. Spredning, mengde og årstidsvariasjoner er utsatt for klimaendringer. Bidragene våre hjelper forskningsmiljøet med å holde seg à jour med disse endringene og deres samlede påvirkning på havet. Det er dette engasjementet som skiller ekspedisjonene våre fra tradisjonelle cruise.

  Du kan tilbringe tid ute på dekk i frisk luft mens du holder utkikk etter dyreliv. Etter en deilig middag kan du slappe av i den elegante Explorer-salongen, eller gå ut på dekk for å nyte en stjernehimmel fri for lysforurensing.

  Dag 6
  Til sjøs

  Med kurs for De små Antiller

 • Dag 7
  Portsmouth, Dominica

  Utforsk «Naturøya»

  22. april 2023

  De små Antiller starter med Jomfruøyene, og fortsetter gjennom østlige Karibia og hele veien ned til Trinidad og Tobago. Dagens anløpshavn er Dominica, som ligger mellom de franske øyene Guadeloupe og Martinique. Hvis du er ute etter et berglendt paradis ved havet, er Dominica stedet. Det er flere fjell, vulkaner og jungler her enn noe annet sted i De små Antiller.

  Dominica er grønn og fruktbar – hele to tredjedeler av øya er vill og dekket av frodige fjellregnskoger. Det var vulkansk aktivitet som førte til det dramatiske, kuperte landskapet med en rekke vulkanske underverker. Boiling Lake, som er verdens nest største termisk aktive innsjø, ligger her. Det samme gjør Morne Diablotins, det nest høyeste fjellet i De små Antiller, og Morne Trois Pitons nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste.

  Portsmouth, dagens stoppested, har en ideell beliggenhet for å utforske den spesielle naturen på Dominica. Nær landingsstedet vårt ligger neset La Pointe og de historiske levningene etter Fort Shirley fra 1700-tallet. Begge stedene er en del av Cabrits nasjonalpark. Den tropiske skogen, våtmarkene og sandstrendene i Cabrits nasjonalpark er perfekte for fugletitting og naturvandringer.

  Se mer av Dominicas spesielle natur under en valgfri utflukt. Du vil lære mer om tradisjonene og skikkene til lokalbefolkningen. Urfolket kalina bor fortsatt her, hovedsakelig på den østlige delen av øya. Dominica har fått kallenavnet «Naturøya», og før du drar tilbake til skipet vil du forstå hvorfor.

  • Inkludert Historiske Cabrits og Fort Shirley
  Dag 7
  Portsmouth, Dominica

  Utforsk «Naturøya»

 • Dag 8
  Rodney Bay, Saint Lucia

  Iguanøya

  23. april 2023

  Før Christofer Columbus ga øya navn etter Sankta Lucia hadde de opprinnelige innbyggerne gitt øya et mer beskrivende navn – Iguanøya. Det vakre, vulkanske landskapet på St. Lucia er drømmedestinasjonen til mange eventyrlystne. Her finner du frodig regnskog, ruvende vulkaner og mange endemiske planter og dyr, inkludert – som du kanskje ville forvente – iguaner.

  Vi tar sikte mot å ankre opp utenfor den nordlige tuppen av St. Lucia, ved Rodney Bay. Bukten er oppkalt etter admiral George Brydges Rodney, som vant Slaget ved Saintene for England i 1782. Levningene etter Rodneys festningsverk kan ses i Pigeon Island National Landmark som ligger innen gangavstand fra landingsstedet vårt.

  Til tross for navnet er Pigeon Island en halvøy. Det er den perfekte settingen for en naturvandring, hvor du vil få panoramautsikt over havet, og muligheten til å lære om øyas kolonifortid. Når du er ferdig med å utforske, kan du bade eller sole deg på en av de to strendene.

  Hvis du velger å utforske landsbyen Rodney Bay, vil du se en av de største marinaene i Karibia, og en av regionens mest populære destinasjoner for seilsport. Marinaen er bygget rundt en menneskeskapt lagune, og er vakkert anlagt. Det er mange restauranter, barer, butikker og gallerier her, så det er nok å ta seg til. Hvis du heller ønsker å slappe av på den vakre stranda, er det imidlertid ingen som vil sette spørsmålstegn ved det!

  For å se mer av St. Lucia kan du bli med på en av de valgfrie utfluktene våre rundt øya. Den er bare 43 kilometer lang, og du kan se de fleste høydepunktene på én dag. En stor del av de regnskogdekte fjellene på den sørlige halvdelen av øya er tilgjengelige for naturvandringer og fugletitting.

  Dag 8
  Rodney Bay, Saint Lucia

  Iguanøya

 • Dag 9
  St George’s, Grenada

  Utforsking av Krydderøya

  24. april 2023

  Det er mange steder i verden som er oppkalt etter Granada, den spanske byen som er kjent for maurerslottet Alhambra. Den frodige vulkanske øya vi skal besøke i dag har imidlertid ingen likheter med den spanske navnebroren. Grenada, som har fått kallenavnet Krydderøya, er grønn og berglendt, og delvis dekket av muskatplantasjer. Med myke, hvite sandstrender er dette det idylliske karibiske paradiset du alltid har drømt om å besøke.

  Vi anløper St. George’s, Grenadas pulserende og gjestmilde hovedstad. Byen er kjent for den vakre hesteskohavnen og de pastellfargede georgianske husene med røde tak. Carenage er St. George’s livlige strandpromenade som går rundt Grenadas indre havneområde. Ved siden av Carenage ligger Wharf Road, med butikker, restauranter og flott utsikt mot innseilingen til havnen.

  De fleste arkitektoniske høydepunktene i St George’s ligger i gangavstand fra Wharf Road. Se etter York House, den georgianske parlamentsbygningen som orkanen Ivan ødela i 2004. Den romersk-katolske katedralen fra 1800-tallet, den presbyterianske kirken St. Andrew og den anglikanske kirken St George’s er en trio av historiske kirkebygninger som er verdt å se.

  Ta en spasertur rundt det livlige matmarkedet på markedsplassen – her selges alt fra frukt til eksotisk krydder. Fortsett til nasjonalmuseet, som ligger i en tidligere militærkaserne. Her er det en utstilling om Grenadas lange historie, fra kalinafolket til orkanen i 2004. Stikk innom Fort George, som ble bygget av franskmennene i 1706 for å beskytte inngangen til Carenage. Det er det perfekte utsiktspunktet for å se det vakre indre havneområdet.

  For å se mer av Grenada kan du bli med på en av de valgfrie utfluktene våre. Du kan lære om historien til plantasjene, og hvordan tradisjonelt jordbruk foregår. I det sentrale høylandet er det et rikt dyreliv. Området er dekket av tett regnskog, og er det perfekte stedet for naturvandringer og fugletitting.

  Dag 9
  St George’s, Grenada

  Utforsking av Krydderøya

 • Dag 10
  Bridgetown, Barbados

  Ilandstigning i Barbados

  25. april 2023

  Ekspedisjonen kommer til veis ende i Barbados, den østligste øya i Karibia. Barbados har vært uavhengig siden 1966, og er et ungt, engelskspråklig land med en fargerik historie. Øya ble først bebodd av arawakene, deretter kalinafolket, så ble den invadert av spanjolene, navngitt av portugiserne, og til slutt kolonisert av britiske emigranter og vest-afrikanske slaver.

  Skipet vil legge til kai i Bridgetown, øyas hovedstad som blant de lokale kalles ‘Town’. Bridgetowns historiske sentrum er kompakt nok til å utforske til fots, og tilbyr en spennende blanding av gammelt og nytt. Her finner du enestående eksempler på britisk koloniarkitektur fra 1600–1800-tallet, og bygninger på UNESCOs verdensarvliste vel verdt en nærmere titt.

  Hvis du har tid før flyreisen hjem, bør du utforske gamlebyen i Bridgetown. Ta en spasertur i det indre havneområdet på Careenage, og se parlamentsbygningene som står på UNESCOs verdensarvliste og er blant de eldste i den engelskspråklige verden. Dra til Garrison Historic Area, der mer enn 70 originale bygninger og fort fra 1700-tallet står. Hvis du har lyst til å gå dypere i øyas historie, bør du besøke Barbados Museum.

  Barbados har imidlertid mer enn bare Bridgetown å tilby. Her finner du sjarmerende fiskerhavner, gamle plantasjehus, historiske destillerier, fantastiske strender og dype grotter fylt med dramatiske formasjoner. Det er mye mer å se enn hva du rekker på én dag, så vi anbefaler at du utvider oppholdet med etterprogrammet vårt.

  Enten du velger å reise rett hjem eller bli værende noen dager, ser vi frem til å ønske deg velkommen om bord igjen snart.

  Dag 10
  Bridgetown, Barbados

  Ilandstigning i Barbados

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
16.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset dekning. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder grundige foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Yoga- og meditasjonsøkter med instruktør
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: