Høydepunkter ved Stillehavet – Mexico og Mellom-Amerika

Høydepunkter ved Stillehavet – Mexico og Mellom-Amerika

Høydepunkter ved Stillehavet – Mexico og Mellom-Amerika

Høydepunkter ved Stillehavet – Mexico og Mellom-Amerika

Reiseinformasjon 17 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
29. september 2023
Pris fra
kr 46 974
Frokost, lunsj og middag inkludert

Opplev kystperler i Mexico og Mellom-Amerika, før du utforsker en regnskog og en naturpark med dyrereservat ved den majestetiske vulkanen Arenal.

Strandliv og nasjonalparker

Ekspedisjonscruiset starter i San Diego, det perfekte stedet for å bli bedre kjent med levemåten i California. Vi seiler sørover langs Baja California-halvøya til Cabo San Lucas og Puerto Vallarta, begge utmerkede inngangsporter til kysten av Mexico. Opplev vakre bukter, uberørte strender og et rikt marint liv i Huatulco nasjonalpark, før vi setter kursen mot Puerto Chiapas.

Kaffe og koloniarkitektur

Smak tradisjonell mat og lokal kaffe fra El Salvador i Acajutla, før vi utforsker den vakre koloniarkitekturen i Nicaraguas tidligere hovedstad, León, via Puerto Corinto. Se de svarte sandstrendene og husene fra Viktoriatiden i San Juan del Sur, før cruiset avsluttes i Puntarenas.

La Paz og vulkanen Arenal

Vi starter eventyret i Costa Rica i La Fortuna, der den storslåtte vulkanen Arenal ligger. Vi tilbringer de neste to dagene med å utforske regionen, og bade i naturlige varme kilder. Padle Peñas Blancas-elva, som går gjennom den frodige regnskogen. Du får også oppleve spektakulær utsikt under en spennende spasertur på høytliggende hengebroer blant tretoppene.

Nyt vakre La Paz Waterfall Gardens. Naturparken og dyrereservatet her tilbyr vakker natur, en orkidehage, en sommerfuglhage og et spekter av eksotiske dyr. Avslutt oppholdet i Costa Rica med en overnatting i pulserende San José.

 

Høydepunkter ved Stillehavet – Mexico og Mellom-Amerika Høydepunkter ved Stillehavet – Mexico og Mellom-Amerika
 • Dag 1
  San Diego, USA

  «Amerikas fineste by»

  29. september 2023

  Velkommen til San Diego, «Amerikas fineste by». En berusende blanding av mangfoldig, sofistikert storbyliv, en laidback surferatmosfære, sol året rundt – San Diego har alt.

  Nyt sola og strandlivet på en av de mange strendene. Eller du kan ta bybanen og utforske sentrum, fra det historiske Gaslamp Quarter til sjøsiden av San Diego-bukta.

  Kulturentusiasten anbefales en tur til Balboa Park, «Smithsonian of the West», med 17 museer, kunstgallerier og andre arenaer for utøvende kunst. Det er en spennende matkultur her, da byen er en smeltedigel for forskjellige kjøkken, lokal vin og flere typer håndverksøl enn noe annet sted i USA.

  Cruiset kommer til veis ende med en overnatting på et sentralt hotell. Du kan slappe av og bruke hotellets fasiliteter, før du finner veien til byens kjente restauranter, barer og natteliv. San Diego har fått tilnavnet ‘Fødestedet til California’, og som en feiring av nye begynnelser er byen det perfekte stedet for den første dagen og natten av ekspedisjonen vår.

  Dag 1
  San Diego, USA

  «Amerikas fineste by»

 • Dag 2
  San Diego, USA

  California dreaming

  30. september 2023

  Etter frokost kan du nyte noen av San Diegos viktigste attraksjoner på en guidet bytur. Du vil besøke Gaslamp District, det pulserende hjertet av San Diego, der viktorianske hus og moderne skyskrapere står side om side. Besøk Old Town, det eldste nabolaget i San Diego, og stedet for mat, folklore og underholdning. Ta turen gjennom de frodige hagene, og sjekk ut noen av de mange shoppingmulighetene.

  Den karakteristiske formen på den prisvinnende broen San Diego-Coronado Bridge er lett gjenkjennbar. Du vil få fantastisk utsikt over San Diegos skyline når du kjører over dette ikoniske landemerket – ha kameraet klart. Det hybriddrevne skipet vårt, MS Fridtjof Nansen, venter på deg ved cruiseterminalen etter byturen.

  Etter at du har gått om bord og sjekket inn, kan du hente den inkluderte ekspedisjonsjakken din. Deretter har du tid til å pakke ut på lugaren. En obligatorisk sikkerhetsbriefing vil bli avholdt, og ellers kan du gjøre deg kjent med skipet og finne deg til rette. Etter at vi setter seil vil kapteinen holde en velkomsttale, og du kan nyte det første av mange deilige måltider mens du blir kjent med ekspedisjonsteamet.

  Dag 2
  San Diego, USA

  California dreaming

 • Dag 3-4
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  1. oktober 2023 - 2. oktober 2023

  Vi vinker farvel til USA, og seiler sørover langs kysten av Baja California til Cabo San Lucas. Nå er det tid for å bli bedre kjent med dine medoppdagelsesreisende. Du kan treffe dem i Explorer-baren over noe godt å drikke, eller i Fredheim bistro over en matbit. Mannskapet og ekspedisjonsteamet vil også være tilgjengelige og alltid klare for en hyggelig prat.

  En del av det å være på en ekspedisjon er kunsten å nyte øyeblikket – ta deg tid til å komme i kontakt med naturen og verden rundt deg. Så finn deg en plass i Explorer-salongen med panoramautsikt eller ute på dekk, og nyt utsikten og lydene som omgir deg. Hold et øye på bølgene for å se om knølhval, som ofte ses i området, bryter overflaten, eller lytt til lyden av sjøbrisen som avbrytes av skrikene til de forskjellige sjøfuglene.

  Foredragsprogrammet om bord tilbyr et bredt spekter av interessante temaer du kan lære mer om. Vi støtter også flere vitenskapsprogrammer du kan delta i. Hvis været tillater det, kan du bli med på yoga- og meditasjonsprogrammet vårt, eller slappe av i velværesenteret.

  Dag 3-4
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 4-5
  Cabo San Lucas, Mexico

  Land’s End i Baja California

  2. oktober 2023 - 3. oktober 2023

  Med beliggenhet på den sørlige tuppen av Baja California, der Cortezhavet møter Stillehavet, ligger Cabos-halvøya som tilbyr en miks av ørken- og kystlandskap. Med fantastiske strender og azurblått hav, har Cabo San Lucas lenge vært favorittresorten til Hollywood-stjerner og rike turister. Byen har rykte på seg for å være en partyby, der det er liv på sjøen dagen lang, og mange barer å velge mellom på land.

  Land’s End, der Cortezhavet møter Stillehavet, er Cabos mest gjenkjennelige landemerke – de spektakulære taggete granittformasjonene som ligner buegang, haug og nåler og former det populære fotomotivet El Arco. Farvannet her er fullt av liv. I tillegg til fisk, kan det hende du får se sjøløve, rokke og til og med hval.

  Bli med på en valgfri utflukt til El Arco, og besøk også Bajas mest kjente strand, den vakre Playa del Amor (Kjærlighetsstranda), som ligger i en skjermet bukt med krystallklart vann og perfekt hvit sand. Eller dra til den kynisk navngitte stranda Playa del Divorcio (Skilsmissestranda) på den andre siden av Land’s End.

  Du kan også dra til Museo de Historia Natural i sentrum av Cabo San Lucas, og lære om regionens geologi, botanikk og antropologi, samt de lokale bevaringstiltakene for delfin, hval og havskilpadde.

  Prøv også noen lokale Baja California-spesialiteter, som almejas chocolatas (sjokolade-muslinger) og frityrstekt, ferskfanget fisk og skalldyr pakket inn i deilige, ferske tortillas.

  Dag 4-5
  Cabo San Lucas, Mexico

  Land’s End i Baja California

 • Dag 6
  Puerto Vallarta, Mexico

  Meksikansk resortby

  4. oktober 2023

  Puerto Vallarta ligger ved Bahía de Banderas, og er en av Mexicos viktigste kystdestinasjoner. Byen er livlig og full av personlighet, og strendene og havet byr på mange muligheter innen natur og vannsport.

  I sentrum pulserer El Malecón, strandpromenaden, av aktivitet. Stopp opp for å se gatekunstnere mens du titter på tilbudet i de mange bodene som selger suvenirer og forfriskninger som jalisco tejuino (en regional drikk laget av fermentert mais) og agua fresca.

  Se opp mot himmelen og opplev Papantla-flygernes dans, der de svinger seg opp-ned som en menneskelig maistang. Nyt musikken og dansen til vennlige lokale innbyggere på plazaene, kanskje du får lyst til å bli med?

  I Puerto Vallarta kan du kjøpe mye meksikansk kunsthåndverk, som fargerike vesker, sølvsmykker, treleker og lærvarer, men vær forberedt på litt vennlig pruting.

  Sjekk ut Isla Cuale, et stort utendørs marked nær landemerket i sentrum, kirken La Iglesia de Nuestra Senora de Guadalupe, eller besøk markedet Mercado Municipal Rio Cuale, som har 160 boder og en stor mathall der du kan prøve tamales, taco, mole og andre tradisjonelle meksikanske retter.

  Dag 6
  Puerto Vallarta, Mexico

  Meksikansk resortby

 • Dag 7-8
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

  5. oktober 2023 - 6. oktober 2023

  Det er tid for noen revitaliserende dager til sjøs uten et fast program. Du kan slappe av og beundre landskapet fra observasjonsdekkene eller salongen, ta en oppfriskende svømmetur eller lindre slitne muskler i spaet.

  Hvis du føler deg kreativ, kan du bli med på et kunstkurs der du skaper dine egne kunstverk inspirert av reisen så langt. Du kan også lære det grunnleggende innen ekspedisjonsfotografi fra fotografen vår om bord, som sørger for at de digitale minnene dine vil bli like levende som de du har i hodet.

  Foredragsprogrammet som holdes av ekspedisjonsteamet, fortsetter i skipets vitenskapssenter. Kom innom for å få en bedre forståelse for geologi og biologi.

  Du kan holde deg aktiv ved å bli med på yoga- og velværeprogrammet vårt. Ta en spasertur på dekk tidlig om morgenen og nyt den friske sjøluften, og bli med på avspenningsøkter med tøying for å styrke leddene.

  Bli med på et velværekurs der du lærer hvordan du kan oppnå fysisk og mental balanse ved å løse opp blokkeringer i den indre energien din, eller la massasjeterapeutene våre mykgjøre vonde og stramme muskler.

  Dag 7-8
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

 • Dag 9
  Huatulco, Mexico (ved kai, hel dag)

  Bays nasjonalpark

  7. oktober 2023

  Vi tilbringer dagen i Huatulco, hjem til ni vakre bukter, 36 uberørte strender, skjermede viker og en rekke økohytter og strandresorter.

  Nasjonalparken går over tre av ni bukter og flere økosystemer, blant annet løvfellende skog, mangroveskog, savanne, våtmarker og korallrev. Parken er hjem til over 700 plantearter, 130 pattedyr, 300 fuglearter og mer enn 80 typer reptiler og amfibier. Dette gjør den til en drøm for naturentusiaster, fugletittere og fotografer.

  Valgfrie utflukter for å utforske og oppleve Huatulco kan være en romantisk tur til buktene Chahué, Tangolunda, Organo og Maguey med katamaran. Eller kanskje en busstur til bukta Conejos, elva Copalita og kunst- og håndverksmuseet i byen La Cruceita.

  En annen mulig valgfri utflukt er et dypdykk i meksikansk kultur på et besøk til tre små lokalsamfunn. Besøk et lokalt kjøkken i Piedra de Moros, og se hvordan autentiske tortillas og tamales lages. Besøk en fikenkaktusplantasje i Pueblo Viejo, og utforsk tradisjonelle spiselige og medisinske planter i Las Pozas.

  Dag 9
  Huatulco, Mexico (ved kai, hel dag)

  Bays nasjonalpark

 • Dag 10
  Puerto Chiapas, Mexico

  En by grunnlagt på kaffe og kakao

  8. oktober 2023

  Vi ankommer Puerto Chiapas i Mexico. Dette er hovedhavnen knyttet til det livlige kommersielle senteret Tapachula rundt 30 minutters kjøretur inn i landet. Den fruktbare jorda i Soconusco-provinsen er kjent for å produsere kaffe, bananer, kakao og sukkerrør.

  På grunn av regionens rykte for å tilby førsteklasses kaffe- og kakaoplantasjer, kom tyske, kinesiske og franske immigrantarbeidere hit, og deres innflytelse er fortsatt synlig, spesielt i byen. Det kinesiske kjøkken har blitt blandet med regional maya-, mestizo- og lokal kultur, og det kan hende du kommer over noen fusion-retter som har funnet veien fra Tapachulas lille Chinatown til Puerto Chiapas’ restauranter.

  Du kan få muligheten til å bli med på noen fascinerende valgfrie utflukter fra Puerto Chiapas, for eksempel en omvisning i selve Tapachula, som er kulturelt mangfoldig. De gamle Izapa-ruinene antas å være fra rundt 1500 f.Kr, og kan være der den hellige mayakalenderen oppstod. En guidet omvisning kan ta for seg steinutskjæringene her som skildrer det sagnomsuste Livets tre.

  En annen potensiell valgfri utflukt er en tur til Chocolate City, som gir et innblikk i hvordan lokaldyrkede kakaobønner omgjøres til sjokoladen vi alle kjenner, elsker og nyter!

  For en mulighet til å se dyreliv som pelikan, hegre, kolibri, stork og skilpadde, kan en valgfri utflukt med båt til de nærliggende mangroveelvene og lagunene, i følge med en profesjonell kaptein og guide, være et alternativ.

  Dag 10
  Puerto Chiapas, Mexico

  En by grunnlagt på kaffe og kakao

 • Dag 11
  Acajutla, El Salvador

  En dag i El Salvador

  9. oktober 2023

  Vi legger til kai i Acajutla, El Salvadors hovedhavneby for eksport av kaffe, sukker og Perubalsam. Dette var opprinnelig en maya-landsby, og du kan se noe av dens historie i ruinene nær havnen. I tillegg til ruinene, kan du glede deg til den gode atmosfæren her, du kan jakte på skatter i butikkene og ta en spasertur på de mørke sandstrendene.

  Havnerestaurantene vil servere god sjømat og introdusere deg for tradisjonelle El Salvador-retter. Bestill en pupusa, nasjonalretten i El Salvador – en maistortilla fylt med enten ost, svinekjøtt eller bønner, toppet med surkålssalat og tomatsaus. Og husk å prøve den lokale kaffen! Regionen er berømt for den.

  Du kan også velge mellom flere valgfrie utflukter her. Besøk byene Sonsonate eller Nahuizalco og Ataco i innlandet fra Acajulta. En annen mulig utflukt tar deg til Cerro Verde nasjonalpark – 5000 mål med vakker natur, og også området der vulkanene Izalco og Ilamatepec befinner seg. Denne utflukten kan også inkludere et besøk til UNESCO-vernede Joya de Cerén, en prekolumbisk maya-landsby fra år 600 e.Kr., bevart i vulkansk aske, og også kjent som det arkeologiske ‘Amerikas Pompeii’.

  Dag 11
  Acajutla, El Salvador

  En dag i El Salvador

 • Dag 12
  Puerto Corinto, Nicaragua

  León: Kunstnerisk og sofistikert by

  10. oktober 2023

  León, den tidligere hovedstaden i Nicaragua, ligger en times busstur fra Puerto Corinto. Dette er en kosmopolitisk og pulserende studentby, som anses for å være landets intellektuelle og liberale sentrum. Gå gjennom gatene og ta inn atmosfæren fra livet i de lokale kaffehusene og barene.

  León byr på noen av de mest elegante eksemplene på arkitektur fra kolonitiden i Nicaragua, spesielt de mange kirkene og plazaene. For eksempel Basílica de la Asunción, som er den største katedralen i Mellom-Amerika, eller kunstmuseet som huser en av de beste kunstsamlingene i Latin-Amerika.

  Leóns gater forteller om byens revolusjonshistorie gjennom politisk gatekunst på murer og bygninger. Fargerike Sandinista-murmalerier avbilder scener med protester, borgerkrig og portretter av revolusjonshelter som Carlos Fonseca.

  For en full introduksjon til nasjonens historie, er et besøk til Museo Histórico de la Revolución et must. Tidligere revolusjonære fungerer som guider, og gir autentisk førstehåndsinformasjon om hvordan det var å leve gjennom de forskjellige tidsaldrene. Museo de Leyendes y Tradiciones og Galería de Héroes y Mártires gir også et interessant innblikk.

  Dag 12
  Puerto Corinto, Nicaragua

  León: Kunstnerisk og sofistikert by

 • Dag 13
  San Juan del Sur, Nicaragua

  Strender langs det sørlige Stillehavet

  11. oktober 2023

  I dag vil vi besøke strandbyen San Juan del Sur ved det sørlige Stillehavet. Havnen ligger i en vakker hesteskobukt som har blitt stadig mer populær som Nicaraguas viktigste surfedestinasjon. Denne en gang søvnige fiskerlandsbyen er kjent for mørke sandstrender, grønne åser, fargerike hus i viktoriansk stil, restauranter med fersk sjømat og en livlig surferlivsstil.

  Len deg tilbake og slapp av på stranden mens du nyter solen og titter på folkelivet. En kort spasertur fra byen tar deg til en spektakulær 1500 år gammel helleristning av et jaktmotiv på en stor stein. Bli med på en timelang fottur opp til Cristo de la Misericordia, en 25 meter høy Jesus-statue, der du blir belønnet med vakker utsikt over byen og stranden.

  Den inkluderte utflukten denne dagen er en busstur til byen Granada. Byen ligger ved Nicaraguasjøen med utsikt mot vulkanen Mombacho, og her finnes noe av landets flotteste arkitektur fra kolonitiden på 1500-tallet. Du vil besøke hovedtorget ved Parque Central, og beundre den utsmykkede katedralen og klosteret San Francisco. Turen avsluttes med et besøk på en lokal skole der vi leverer donerte skolesaker.

  Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til vulkanen Masaya. Bussen tar deg nær krateret til den aktive vulkanen. Her stiger damp jevnlig opp fra åpningen i jordskorpen. Vi stopper også i Catarina for panoramautsikt over Apoyo-lagunen og Nicaraguasjøen, samt et håndverksmarked.

  Dag 13
  San Juan del Sur, Nicaragua

  Strender langs det sørlige Stillehavet

 • Dag 14
  Puntarenas og La Fortuna, Costa Rica

  Eventyr i Costa Rica

  12. oktober 2023

  Cruiset kommer til veis ende i Puntarenas, en by som ligger på en landstripe på Stillehavskysten av Costa Rica. En gang var Puntarenas den største og mest fremgangsrike cargohavnebyen i Costa Rica. Nå fungerer byen mer som et knutepunkt for folk på vei til de hvite sandstrendene på Nicoyahalvøya eller de mange fossefallene på Isla Tortuga. For innbyggerne i San José er Puntarenas en populær destinasjon for en helgetur.

  Etter ilandstigning på kaia i Puntarenas vil du møte en lokal guide, og dra til La Fortuna der den majestetiske vulkanen Arenal ligger. Innsjekking på hotellet, som ligger i et frodig tropisk reservat. Med en størrelse på over tre kvadratkilometer, er dette Costa Ricas største nettverk av naturlige varme kilder.

  Etter en deilig lunsj vil du tilbringe resten av dagen på egenhånd frem til middag. Bruk fasilitetene på hotellet, eller nyt de varme kildene og lindre ømme muskler. Når du ligger i det mineralrike termiske vannet vil du være omgitt av et fantastisk, tropisk landskap.

  Dag 14
  Puntarenas og La Fortuna, Costa Rica

  Eventyr i Costa Rica

 • Dag 15
  Området ved Arenal, Costa Rica

  Synet og lyden av regnskogen

  13. oktober 2023

  I dag står en uforglemmelig opplevelse på planen. Etter frokost på hotellet reiser vi til området ved vulkanen Arenal, og utforsker en vidstrakt regnskog som domineres av den 1670 meter høye vulkanen. Dette var en gang en av de mest aktive vulkanene på Costa Rica, men den grønn-grå vulkanen har vært sovende siden 2010.

  Vi finner veien til Peñas Blancas-elva, der vi vil gå om bord i flåter for en guidet tur gjennom regnskogen. Nyt følelsen av oppdagelse når vi padler elva og lytter til de fascinerende lydene fra dyrelivet på alle kanter. Ha kameraet klart – du vet aldri når ape, dovendyr, iguan, krokodille og de mange tropiske fuglene som holder til langs elva vil vise seg.

  Vi stopper for lunsj på en lokal restaurant i landsbyen La Fortuna. Det er en vakker park her, med en flott hage og perfekt utsikt mot vulkanen Arenal. Etter lunsj drar vi tilbake til skogen. Denne gangen skal vi utforske skogen fra toppen av trærne.

  Puentes Colgantes i Arenal er en serie hengebroer på tretoppnivå, som former en 2,5 kilometer lang sti gjennom reservatet. Stien består av 15 broer som er fra 5 til 100 meter lange. En av dem er på 45 meters høyde, og gir deg 360° utsikt over den tropiske regnskogen. Hvis været er klart, vil vi få en helt fantastisk utsikt mot vulkanen Arenal.

  Når kvelden kommer etter denne minneverdige dagen, kan du dykke ned i de naturlige, vulkanske varme kildene på resorten og spaet.

  Dag 15
  Området ved Arenal, Costa Rica

  Synet og lyden av regnskogen

 • Dag 16
  La Fortuna / San José

  Utforsk La Paz Waterfall Gardens

  14. oktober 2023

  Etter frokost på hotellet møter du den lokale guiden, som vil bli med på transporten til San José. På vei dit stopper vi i La Paz Waterfall Gardens, som ligger i en privat park. Vi anbefaler at du tar med en jakke, siden parken ligger på 1280–1580 meters høyde, og det kan bli kjølig hvis det skyer over.

  La Paz Waterfall Gardens er både en naturpark og et dyrereservat med frodige, tropiske jungler, skummende elver, spektakulære fossefall og mange vakre, trygge stier. Du kan besøke den flotte orkidehagen, sommerfuglhagen eller kolibrihagen med 26 dokumenterte arter. Kanskje du rekker håndforingen av kolibri – en virkelig vidunderlig opplevelse.

  Parken har også et lite serpentarium med slanger fra området, og en avdeling for ville dyr som jaguar, puma, ozelot, jaguarundi og margaykatt. Etter å ha utforsket denne fantastiske parken er det tid for lunsj på en nærliggende restaurant, før vi kjører til hotellet i Costa Ricas hovedstad, som også kalles «Chepe».

  I senere år har sentrum av San José gått gjennom en slags renessanse. Bygningene fra 1800-tallet rundt Barrio Escalante er nå et attraktivt nabolag og arnested for kreative oppstartbedrifter, designbutikker, et livlig kunstmiljø, mikrobryggerier og en kulinarisk revolusjon. Utforsk Edificio Steinvorth, Mercado Escalante og Calle 33, der du finner et kaleidoskop av butikker, restauranter, gallerier og matboder for enhver smak.

  Så fort solen går ned i San José starter det pulserende musikk- og underholdningstilbudet. Få en smakebit av Costa Ricas natteliv før du finner veien tilbake til hotellet.

  Dag 16
  La Fortuna / San José

  Utforsk La Paz Waterfall Gardens

 • Dag 17
  San José, Costa Rica

  Sjarmerende ‘Chepe’  

  15. oktober 2023

  I dag avsluttes den episke reisen din. Nyt frokost og hotellets fasiliteter på egenhånd. Du kan også ta et bad i et av de varme, mineralrike elvebassengene før du nyter nok en smakfull lunsj.

  Hvis du har tid før du skal hjem, skal du vite at San José huser mange av Costa Ricas beste museer. Lær mer om landets prekolombianske og moderne kultur med et besøk på Museo de Jade, Museo de Arte Contemporaneo y Diseño (MADC), Museo de Oro og TEOR/ética Gallery.

  Barrio Amón er et kjent distrikt nord-vest for Plaza España, som er fullt av historie og arkitektur. Se de gamle viktorianske herregårdene til Costa Ricas kaffebaroner. Noen av dem har blitt omgjort til hoteller, kaféer, barer og kontorer.

  Legg turen innom Mercado Central, et innendørs marked fullt av butikker, suvenirer, rimelige forfriskninger og tradisjonell mat. Selv om mye av handelsvarene er importert, har stedet en gammeldags, autentisk atmosfære.

  Hvis du ønsker mer tid til å utforske San José og omegn, kan du bli et par dager ekstra. Uansett hva du har planlagt videre, ser vi frem til å ønske deg velkommen tilbake på neste ekspedisjon.

  Dag 17
  San José, Costa Rica

  Sjarmerende ‘Chepe’  

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
29.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i San Diego før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 • Transport fra hotellet til skipet i San Diego, inkludert en halvdagsutflukt i byen før ekspedisjonscruiset starter

Ekspedisjon til vulkanen Arenal/Costa Rica etter cruiset

 • To netter på hotell i området ved vulkanen Arenal og én natt i San José, inkludert frokost
 • Treretters lunsj eller buffet på dag én til tre, og buffetmiddag på dag én og to
 • All transport og aktiviteter som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsbilletter som oppført i programmet.

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset dekning. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Yoga- og meditasjonsøkter med instruktør
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Utforsk andre destinasjoner: