Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Reiseinformasjon 11 dager MS Roald Amundsen
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss på en uforglemmelig tropisk sjøreise, utført i vår unike ekspedisjonsstil, fra Miami til de vakre øyene i Karibien og Mellom-Amerika.

Storslåtte Miami og det majestetiske Mayariket

Reisen din starter med to dager i neonbyen Miami, der du tilbringer én natt på et hotell på Miami Beach. Her kan du bruke tiden din på å utforske Miami sentrum og Little Havana. Du får også bli med på en guidet omvisning til fots gjennom Art Deco District i South Beach.

Når alle har gått om bord i skipet, setter vi kurs mot Belize, som er hjem til flere historiske steder fra det gamle Mayariket. Rett utenfor Belize City finner du Altun Ha, en av de best bevarte mayaruinene, og her kan du få et ekte innblikk i den gamle sivilisasjonen.

Et hav av plante- og dyreliv

Hvite sandstrender, skogdekte øyer og et rikt, variert sjøliv venter deg. Vi lander på den ubebodde øya Half-Moon Caye i Lighthouse Reef, der det undersjøiske naturmonumentet, synkehullet Blue Hole, befinner seg. UNESCOs Seaflower biosfærereservat ligger i farvannet rundt Isla Providencia og er inspirasjonen bak kallenavnet «den sjufargede sjøen». I de frodige skogene på Bocas del Toro-øyene kan du få øye på eksotiske dyrearter, deriblant røde frosker og trefingrede dovendyr.

Smått er vakkert

Siden dette er et ekspedisjonscruise, kan vi ta deg til interessante småøyer som større skip ikke har mulighet til å besøke. Én av disse småøyene er Isla San Andrés i Colombia, en vakker, men bitteliten juvel i Karibia. Her kan du beundre de fargerike trehusene, slappe av på de hvite sandstrendene og nyte den tilbakelente atmosfæren mens du utforsker stedet sammen med oss eller på egen hånd.

Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien
 • Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinske rytmer

  Solrike Miami Beach er det perfekte utgangspunktet for en etterlengtet ekspedisjon, og du vil tilbringe én natt på et sentralt hotell i Miami Beach. «Neonbyen» har fått et velfortjent rykte som en av verdens mest populære feriedestinasjoner, og det er lett å se hvorfor. Sol året rundt, hvite sandstrender og krystallklart, blågrønt vann er bare noen av grunnene til at mange finner veien til Miami.

  Ja, her finner du glitter og glam slik du har sett på film, men Miami har mye mer å tilby enn cocktailer og røde løpere. Byen er en pulserende metropol med store doser latinamerikansk, karibisk, asiatisk og europeisk innflytelse. Ute etter trendy klubber og barer? Dra til South Beach – dag eller natt. En smak av eksotisk kubansk kultur? Ta turen til Little Havana.

  Vår åpenbare anbefaling er at du starter reisen noen dager i forveien med et valgfritt førprogram. Det vil gi deg mer tid og mulighet til å utforske alt det spennende som Miami og nærområdet har å tilby.

  Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinske rytmer

 • Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Ekspedisjonen starter

  Etter en overnatting i Miami har du muligheten til å utforske fargerike Miami Beach eller Downtown Miami om morgenen på egenhånd. Returner til hotellet for lunsj og en inkludert utflukt – en guidet spasertur gjennom Art Deco-distriktet South Beach.

  Distriktet byr på over 800 historiske bygninger i en rekke stilarter, inkludert Mediterranean Revival og MiMo (Miami Modern). Dette er den største konsentrasjonen av Art Deco-arkitektur i USA, så gled deg til hele avenyer med pastellfargede bygninger, eksotiske blomstermotiv, krom-dekor og geometriske kunstverk. Turen avsluttes om ettermiddagen ved kaia der du går om bord i MS Roald Amundsen.

  Etter innsjekking på skipet, vil du bli med på en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon før avreise. Litt senere er det klart for det første av mange deilige måltider, etterfulgt av kapteinens velkomsttale. Kapteinen vil deretter introdusere skipsoffiserene og ekspedisjonsteamet, som vil være foredragsholdere og guider på reisen, både på og utenfor skipet.

  Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Ekspedisjonen starter

 • Dag 3-4
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

  Vi tilbringer to dager til sjøs der vi forbereder deg på de tropiske øyopplevelsene som venter deg. Men før vi kommer så langt, kan du gjøre deg kjent med det komfortable ekspedisjonsskipet.

  Nyt en deilig økt i velværesenteret vårt. Bli med på et kunstkurs. En yogatime vil gi deg ny energi. Spis med stil i en av de tre restaurantene våre, eller tilbring tid på dekk mens du holder utkikk etter sjøfugl og annet marint dyreliv.

  Du kan også bruke disse dagene til sjøs til å bli kjent med ekspedisjonsteamet. De vil holde dyptgående foredrag om en rekke temaer som er relevante for sjøreisen din. Foredragene kan blant annet handle om havforskning, mayakultur, korallrev, sjøskapninger i Karibia, øy-biogeografi, arkeologi og stjernekikking.

  Du kan også få tips fra fotografen vår om bord så du kan ta perfekte bilder underveis.

  Dag 3-4
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

 • Dag 5
  Belize City, Belize

  Maya-arv

  Velkommen til Belize City – den største byen i Belize, og et karakteristisk samlingssted for arkitektur fra kolonitiden, livlige handleområder og parker ved sjøen. Blant det urbane landskapet vil du finne fargerik arkitektur fra kolonitiden som fungerer som en påminnelse om byens fortid som landets gamle hovedstad. Hvis du ønsker en god introduksjon til Belize, bør du ta turen til det levende museet Old Belize. Togturen i Old Belize vil ta deg gjennom fem forskjellige utstillinger som viser Belizes historie og vakre natur. Du kan også bruke tiden i kunstbutikkene, eller besøke Museum of Belize for å lære om mayahistorie.

  Hovedmålet vårt for denne dagen ligger rundt 50 kilometer nord for byen: de godt bevarte Altun Ha-ruinene. De ble først utgravd i 1968, og her finner vi to hoved-plazaer og tretten strukturer. Hvis været tillater det, kan du klatre opp de gamle templene og se for deg hvordan området var for over 2000 år siden, da Altun var en rik handelsby. I tillegg til de gamle plazaene, ligger Altun i et område med et rikt dyreliv. Over 200 fuglearter har blitt sett her, i tillegg til flaggermus, vaskebjørn, tapir, beltedyr og hvithalet hjort.

  • Inkludert Arkeologisk besøk på Altun Ha
  Dag 5
  Belize City, Belize

  Maya-arv

 • Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Vakre fugler i Half Moon Caye

  Belizes berømte barriererev er landets mest imponerende, og anses for å være et av de beste marine stedene i hele Karibien. Her venter et spennende mangfold av sjøliv, frodige korallrev, og muligheten til å delta i vannsportaktiviteter.

  Vi legger til anker for dagen ved den ubebodde øya Half Moon Caye i Lighthouse Reef, den mest fjerntliggende atollen. Øya er best kjent for å være tilfluktssted for den sjeldne fuglen rødfotsule, og dette er fuglens eneste hekkested i regionen.

  Følg lokale guider langs sandstiene til fugletårnet. Herfra får du god utsikt til hekkende suler og praktfulle fregattfugler. Store iguaner liker å sole seg på stiene, så det kan hende du får øye på et par underveis.

  Half Moon Caye er også landets første vernede marinområde, og et sted på UNESCOs verdensarvliste. Det krystallklare vannet er tilholdssted for amerikavarsler, karett og grønne skilpadder. Valgfrie snorkle-utflukter er tilgjengelig ved naturmonumentet Blue Hole – et massivt undersjøisk synkehull i korallrevet, med et kaleidoskopisk mangfold av fisk.

  • Inkludert Landing på Half Moon Caye
  Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Vakre fugler i Half Moon Caye

 • Dag 7
  Til sjøs

  Foredrag og tropiske temperaturer

  Etter to dager med utflukter, kan du glede deg til muligheten for å lade batteriene på det komfortable, førsteklasses skipet. Start dagen med en yogaøkt, eller bli med ekspedisjonsteamet på foredrag om alt fra dyreliv til geologi og urfolket vi vil møte på veien.

  Dette er også den perfekte tiden for å bli kjent med alt som foregår i vitenskapssenteret. Vår tilgang til noen av de mest fjerntliggende delene av verden gjør det mulig for oss å bidra med verdifull data til vitenskapssamfunnet.

  Mens vi seiler vil sjefforskeren i ekspedisjonsteamet for eksempel ta secchiskive-prøver av vannet. Disse prøvene inneholder plankton, som er basen for næringskjeden i havet. Deres distribusjon, tallrikhet og sesong er sårbare for klimaendringer, og å studere plankton hjelper vitenskapssamfunnet med å følge med på generelle mønstre på planeten vår. Dette er en av de mange tingene som gjør et ekspedisjonscruise annerledes enn et tradisjonelt cruise.

  Du kan tilbringe tid på dekk i frisk luft mens du holder utkikk etter dyreliv. Etter en deilig middag kan du slappe av i explorer-salongen eller ta turen ut for å titte på stjernene på den mørke himmelen.

  Dag 7
  Til sjøs

  Foredrag og tropiske temperaturer

 • Dag 8
  Isla de Providencia

  ‘The Sea of Seven Colours’

  Denne fjerntliggende colombianske øya i Karibien ble en gang brukt som base av piraten Henry Morgan i det 17. århundre, for å plyndre keiserlige gallioner fylt med gulldubloner. Myten sier at mye av skatten hans fremdeles finnes på øya. Mange vil imidlertid si at den virkelige skatten er de vakre sandstrendene, de sjarmerende lokale innbyggerne og det krystallklare vannet.

  Dessverre ble øya rammet av orkanen Iona i 2020. Gjenoppbyggingen er i gang, og besøket vårt er viktig for å hjelpe lokale virksomheter og lokalsamfunnet som helhet med å komme seg.

  Det er ingen offentlige busser, så mange bruker golfbil for å utforske strendene og landsbyene på øya. Det er et begrenset antall tilgjengelig, og det er like fornøyelig å utforske øya til fots.

  En fottur til øyas høyeste punkt er ikke for pyser, men du vil bli belønnet med fantastisk utsikt over øya og havet. Fregattfugl, iguan og blå øgle er en del av det lokale dyrelivet du kan se underveis.

  Havet rundt øya er grunt og omgitt av vakre koraller. De forskjellige korallrevene er midtpunktet for UNESCOs Seaflower biosfærereservat – en oseanisk øygruppe av sjeldne systemer i Det karibiske hav. Her vil du ha muligheten til å se den berømte klovnefisken, skilpadde og djevelrokke mens du snorkler.

  • Inkludert Tradisjonell folklore-presentasjon om bord
  Dag 8
  Isla de Providencia

  ‘The Sea of Seven Colours’

 • Dag 9
  Isla San Andrés i Colombia

  Colombias øyparadis

  Denne regionen kalles «den sjufargede sjøen», og man trenger nok en ekstra dag for å få med seg alt det vakre i dette UNESCO-biosfærereservatet. Dagens valg er San Andrés, hovedøya i den colombianske øygruppa som består av San Andrés, Providencia og Santa Catalina.

  Den lille øya ligger nesten 700 km fra fastlandet på Colombia. Selv om den ikke er større enn 26 km², er øya faktisk den største i den colombianske delen av Karibia. Utrolig nok finner du flere typer landskap i det lille landområdet, deriblant strandøyer, korallrev, mangrover og til og med en liten «fjellkjede» på rundt 84 meter ved Cerro La Loma.

  San Andrés er kjent for fargerike trehus, vakker tropenatur, sjø, hvite sandstrender og krystallklart vann så vel som innbyggernes varme gjestfrihet og unike øykultur. Øyene har et utrolig mangfold i forhold til størrelsen, og innbyggerne her kommer fra alle verdens kontinenter. De tok med seg gamle tradisjoner fra 1600- og 1700-tallet som fremdeles er i bruk den dag i dag.

  Utforsk øya sammen med oss og få mest mulig ut av dagen ved å besøke de største severdighetene. Dette kan inkludere en tur til de vakre strendene øya er kjent for, eller å se det fantastiske undersjøiske mangfoldet med maske og snorkel. Du kan også utforske øya i ditt eget tempo, ta en lokal taxi og komme deg rundt på egen hånd.

  Dag 9
  Isla San Andrés i Colombia

  Colombias øyparadis

 • Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  Marin nasjonalpark

  Bocas del Toro er en vakker øygruppe som består av ni hovedøyer og hundrevis av mindre øyer. Krystallklart vann? Ja! Øyer med tett skog? Ja! Ubebodde små øyer? Ja.

  Dette er den typen sted folk ser for seg når de drømmer om paradis. Denne marine nasjonalparken står nå på UNESCOs verdensarvliste, og er et av verdens mest biologisk mangfoldige steder. Her finnes en eksotisk miks av dyreliv spredt på de mange øyene.

  Du vil ta en lokal vanntaxi til en av de nærliggende øyene og gå ut på en guidet fottur. Ett sted vi kanskje vil besøke er Red Frog Beach der du kan prøve å få øye på de spesielle froskene.

  Eller kanskje du drar til Solarte Island som har mange turstier. Den tropiske regnskogen her er hjem til flittige bladskjærermaur, og summer av lyden fra det rike fuglelivet. Hvis vi er heldige, kan det hende vi får se røde frosker og trefingret dovendyr.

  Det er også valgfrie utflukter for å besøke en bærekraftig kakaogård eller å snorkle i Zapatilla Cay, der TV-serien Survivor (den amerikanske versjonen av den tilsvarende norske reality-serien Robinsonekspedisjonen) ble innspilt.

  • Inkludert Opplev Bocas del Toro
  Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  Marin nasjonalpark

 • Dag 11
  Colón

  Inngangen til Panamakanalen

  Din fantastiske tropiske sjøreise avsluttes ved den karibiske inngangen til Panamakanalen. Denne pulserende havnebyen er et populært stoppested for cruise til Karibien, og har en mangfoldig befolkning til tross for størrelsen.

  Hvis du ikke er helt klar til å avslutte eventyret, kan du legge til tre ekstranetter med etterprogrammet vårt, og overnatte på en eksotisk jungelhytte i regnskogen ved elva Chagres. Under oppholdet vil du besøke et regnskogsenter og en gård som jobber med gjenoppbygging av skog, utforske jungelen på en elvesafari om kvelden, og nyte utsikten over området fra en kabelbane.

  Vi har også et annet etterprogram til Casco Viejo, som udiskuterbart er det mest karismatiske nabolaget i Panama City. Ta en spasertur på rustikke brosteinsbelagte gater og plazaer, beundre arkitekturen av kirker, herregårder og katedralen Catedral Basílica Santa María la Antigua de Panamá fra kolonitiden, og prøv noen av de lokale spesialitetene som kaffe og kakao.

  Du kan også bestille et annet ekspedisjonscruise herfra, som tar deg gjennom de geniale menneskeskapte slusekamrene i Panamakanalen og ut til Stillehavet på motsatt side. Du kan deretter utforske mange severdigheter og kystbyer i Sør-Amerika.

  Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise, og ser frem til å se deg på neste eventyr!

  Dag 11
  Colón

  Inngangen til Panamakanalen

Avganger

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Miami før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Transport

 • Transport fra hotellet til skipet i Miami inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset dekning. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Yoga- og meditasjonsøkter med instruktør
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet vårt

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon

Utforsk andre destinasjoner: