Tropiske farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropiske farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropiske farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropiske farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Reiseinformasjon 13 dager MS Roald Amundsen
Avgang
25. september 2024
Pris fra kr 48 900
kr 35 730
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjonscruise i Sentral-Amerika, fra Miami til Belize, Nicaragua, Colombia og Panama

Kulturen i Karibia

Vi ser tilbake på historien og lærer om mayaene i Altun ha. Senere skal vi besøke de uberørte strendene og korallrevene på Corn Island, og nyte kulturopplevelser blant lokalsamfunnene.

Tropisk flora og fauna.

Besøk UNESCO-listede marineparker og biosfærereservater, og hold utkikk etter dyreliv som skilpadder, delfiner, haier, aper og iguaner på ubebodde øyer.

Tropiske farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien Tropiske farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien
 • Dag 1
  Miami 

  En natt i Miami 

  25. september 2024

  Beundre alt av glitter og glamour i Miami på kveldstid

  En overnatting på Miami Beach er en perfekt start på ekspedisjonen din i Karibia. «Neonbyen» er en blomstrende metropol med påvirkning fra Latin-Amerika, Karibia, Asia og Europa, og er et av verdens mest populære feriemål.

  I tillegg til de hvite sandstrendene og det klare, turkise vannet, kan du nyte de latinske rytmene på glamorøse South Beach, eller oppsøke cubansk kultur i Lille Havanna.

  Vi anbefaler at du starter reisen din tidlig med et valgfritt førprogram, så du får mer tid til å oppleve all spenningen Miami har å tilby.

  Dag 1
  Miami 

  En natt i Miami 

 • Dag 2
  Miami 

  Ekspedisjonen starter  

  26. september 2024

  Utforsk Art Deco-høydepunktene i Miami

  Før du cruiser fra Florida til øyene i Karibia, kan du tilbringe morgenen med å utforske fargerike Miami Beach eller sentrum av Miami.

  Senere kan du glede deg over en inkludert utflukt for å utforske høydepunktene i Miami og Lille Havanna. Vi spiser lunsj på hotellet under utflukten, som avsluttes ved kaia.

  Så er det på tide å gå om bord i MS Roald Amundsen, der det første av mange nydelige måltider venter på deg. Her får du møte mannskapet og ekspedisjonsteamet som vil være guider og forelesere på ekspedisjonen din.

  Dag 2
  Miami 

  Ekspedisjonen starter  

 • Dag 3-4
  Til sjøs 

  Fred og ro til sjøs  

  27. september 2024 - 28. september 2024

  Se alt ekspedisjonskipet ditt kan tilby

  De to første dagene dine til sjøs gir en perfekt mulighet til å slappe av og gjøre deg kjent med alle bekvemmelighetene om bord i ekspedisjonsskipet ditt.

  Skjem deg bort i Velværesenteret vårt, delta på et kunstseminar eller bli med på en yogaøkt ute på dekk. Nyt et godt måltid i én av de tre restaurantene våre, og tilbring tid på dekk mens du holder utkikk etter dyreliv i havet.

  Ekspedisjonsteamet vil også bidra ved å forberede deg til de tropiske øyeventyrene dine, med forelesninger om oceanografi, maya-kultur, korallrev og mye mer. Du kan også få tips fra fotografen vår om bord, slik at du kan ta perfekte bilder underveis.

  Dag 3-4
  Til sjøs 

  Fred og ro til sjøs  

 • Dag 5
  Belize City  

  Maya-arv  

  29. september 2024

  Besøk de gamle tempelruinene i Belize

  Vi ankommer Belize City, et livlig knutepunkt av shoppingområder og parker ved havkanten, omringet av fargerik koloniarkitektur. Som en perfekt introduksjonen til byen, vil togturen Gamle Belize ta deg gjennom fem utstillinger som viser frem Belizes historie og naturlige skjønnhet.

  I dag skal vi besøke de godt bevarte Altun Ha-ruinene, en velstående handelsby fra 2000 år tilbake. Byen hadde to hovedtorg og 13 strukturer, inkludert eldgamle templer. Altun Ha er også rikt på dyreliv. Over 200 fuglearter har blitt sett her, i tillegg til tapir, beltedyr og hvithalet hjort.

  Dag 5
  Belize City  

  Maya-arv  

 • Dag 6
  Belizes barriererev

  Belizes naturlige underverker  

  30. september 2024

  Oppdag Karibias undersjøiske jungler

  Belizes berømte grenserev er landets pièce de resistance. Her venter et spennende mangfold av sjøliv, frodige koralløyer, og muligheten til å delta i vannsportaktiviteter.

  Dyrelivet trives både over og under overflaten i dette unike miljøet. Revet er hjem til hundrevis av fiskearter, eksotiske fugler og truede dyrearter, som amerikanske krokodiller, vestindiske sjøkuer og havskilpadder.

  Vi skal være på revet denne dagen, så du virkelig kan oppleve det utrolige mangfoldet i korall-økosystemer. Belizere regner revet sitt som deres aller viktigste naturressurs. I dag får du vite hvorfor.

  Dag 6
  Belizes barriererev

  Belizes naturlige underverker  

 • Dag 7
  Útila 

  Vakre Útila 

  1. oktober 2024

  Stig inn i dette sjeldent besøkte undersjøiske paradiset

  Útila regnes for å være et av de beste stedene i verden for dykking. Men du trenger ikke dykke ned under vannoverflaten for å verdsette den vakre naturen på øya. Útila er en oase av ro skjult i Det karibiske hav, like vakker på overflaten som den er under vann.

  De fleste innbyggerne i Útilas bor rundt den eneste byen på øya. Den ligger på den sydøstlige kysten, og er omringet av sumper og våtmarker hvor det bor mange fuglearter.

  Vi skal tilbringe dagen her for å se hva som gjør Útila unik, lære om øyas historie og utforske én av de beste snorklingsdestinasjonene i Karibia.

  Dag 7
  Útila 

  Vakre Útila 

 • Dag 8
  Trujillo 

  Historiske Truijillo 

  2. oktober 2024

  Utforsk Honduras’ eldste by

  Trujillo ble grunnlagt i 1525. Det er den eldste byen på Honduras, og én av de eldste kolonibosetningene i Karibia. Du vil se rester av koloniarkitektur fra 1500- og 1600-tallet, blant annet ruinene av Santa Barbara-festningen som regnes å være den eldste spanske festningen i kontinentale Amerika.

  Trujillo er porten til flere naturlige attraksjoner i området, som strendende Campamento og Santa Fe, våtmarkene Laguna de Guaimoreto, og nasjonalparken i Capiro og Calentura. Dette vernede området er et fristed for dyreliv, som araer, hvithalsaper, skilpadder og hundrevis av fuglearter.

  Dag 8
  Trujillo 

  Historiske Truijillo 

 • Dag 9
  Cayos Miskitos 

  Øde Cayos Miskitos 

  3. oktober 2024

  Se ett av de minst utforskede områdene av Nicaragua

  Drømmer du om et sted langt utenfor allfarvei? Da vil du elske Cayos Miskitos-øyene! Øyene ligger utenfor den nordøstlige kysten av Nicaragua, og er blant de vanskeligste å komme til i landet.

  Øygruppen er del av et reservat som beskytter mer enn 850 000 hektar med sjøgrass, korallrev, atoller, mangroveskoger, elveos og kystlaguner. Den er naturligvis en oase for dyreliv, blant annet mange sjeldne og truede arter.

  Planen vår denne dagen er å kaste anker utenfor sandbankene og bruke de små ekspedisjonsbåtene våre til å utforske øygruppen. Her får du også se de imponerende husene på stylter som de lokale fiskerne bruker.

  Dag 9
  Cayos Miskitos 

  Øde Cayos Miskitos 

 • Dag 10
  Isla de Providencia 

  Isla de Providencia 

  4. oktober 2024

  Oppdag vakre Seaflower biosfærereservat

  De virkelige skattene på denne øde, colombianske øya som tidligere var base for sjørøvere, er de idylliske strendene, det uberørte farvannet og det tropiske dyrelivet. Ta en gåtur til øyas høyeste punkt for fantastisk utsikt. Du får kanskje også møte iguaner og elektrisk-blå øgler.

  Det er for tiden oppbygningsarbeid på øya, etter at den ble truffet av orkanen Iona i 2020. Besøkene våre er svært viktige for å støtte lokal virksomhet og hjelpe lokalsamfunnet å gjenopprettes.

  Opplev de vakre korallrevene i UNESCOs Seaflower biosfærereservat, som også kalles «Havet av syv farger», og få muligheten til å snorkle blant klovnefisk, skilpadder og djevelrokker.

  Dag 10
  Isla de Providencia 

  Isla de Providencia 

 • Dag 11
  Big Corn Island 

  Big Corn Island  

  5. oktober 2024

  Oppdag de uberørte perlene på denne karibiske øya

  Big Corn Island, som ligger omtrent 80 kilometer utenfor kysten av Nicaragua, er én av Karibias best bevarte hemmeligheter. Hvis forholdene tillater det, får du besøke en øy utenfor allfarvei som veldig sjelden blir besøkt.

  Her vil du finne en rolig, behagelig atmosfære og vennlige øyboere. Selv om stranden kanskje er hovedattraksjonen, finner du også sjarmerende gatekunst, rolige restauranter, og vakker utsikt over bukta fra Mount Pleasant Hill som bare venter på besøkende.

  Korallrevene rundt Big og Little Corn er fantastisk vakre, og flotte å utforske med kajakk eller padlebrett.

  Dag 11
  Big Corn Island 

  Big Corn Island  

 • Dag 12
  Bocas del Toro 

  UNESCO marinepark 

  6. oktober 2024

  Opplev paradis på jord på Bocas del Toro

  Cruiset vårt fortsetter til det klare blå vannet og de skogdekkede øyene Bocas del Toro. Her skal vi utforske en vakker øygruppe bestående av ni hovedøyer og hundrevis av mindre øyer.

  Denne nasjonale marineparken er nå på UNESCOs verdensarvliste, og er ett av verdens mest biologisk mangfoldige steder. Mulige reisemål er Red Frog Beach, og den tropiske regnskogen på Solarteøya.

  Hvorfor ikke besøke en bærekraftig kakaofarm eller snorkle i Zapatilla Cay, det øde innspillingsstedet for det populære TV-showet Survivor.

  Dag 12
  Bocas del Toro 

  UNESCO marinepark 

 • Dag 13
  Colón 

  Ankomst til Colón 

  7. oktober 2024

  Fra Karibia til Panamakanalen

  Ekspedisjonscruiset ditt avsluttes i Colón, den travle, karibiske porten til Panamakanalen.

  Er du ikke helt klar til å avslutte eventyret ditt? Legg til tre ekstra netter med det valgfrie etterprogrammet vårt, og bo i en jungelhytte dypt inne i regnskogen ved siden av Chagreselven.

  Eller legg til en tur til Casco Viejo, kanskje det mest karismatiske nabolaget i Panama City. Du kan til og med bestille et nytt ekspedisjonscruise herfra, som tar deg gjennom slusene i Panamakanalen og til Stillehavet på motsatt side.

  Dag 13
  Colón 

  Ankomst til Colón 

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
25.

Hva er inkludert

Hotell

 • Overnatting i Miami før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Transport

 • Transport fra hotellet til skipet i Miami, inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset og lunsj

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Yoga- og meditasjonsøkter med instruktør
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: