Fra Canada til Grønland – over Baffinbukta

St. Johns, Canada - Kangerlussuaq, Grønland

Bli med på en 15-dagers ekspedisjon der du kan utforske de uberørte områdene på begge sider av Baffinbukta. Vi starter på Newfoundland og Labrador i Canada og besøker stedet der du kan se unike arkeologiske funn og få innsikt i den interessante vikinghistorien. Deretter fortsetter vi mot det flotte landskapet på Baffinøya, inuittenes spektakulære hjemland og en arktisk destinasjon for de eventyrlystne. Vi krysser Baffinbukta til Grønland, der du kan ta på et isfjell med bare nevene og se den imponerende naturen i Ilulissatfjorden.

 • Opplev både Canada og Grønland, områder som ble kartlagt for første gang på Fram 2-ekspedisjonen ledet av Otto Sverdrup fra 1898 til 1902
 • Se arkeologiske funn og besøk L'Anse aux Meadows, et UNESCO-verdensarvsted og eneste norrøne bosetning i Nord-Amerika
 • Hold deg i aktivitet med vårt store utvalg av spennende utflukter, og ta del i spennende presentasjoner fra ekspedisjonsteamet om bord
 • Utforsk de storslåtte landskapene ved Baffinøya, hjem til inuitter og utendørsaktiviteter

Oversikt

Denne ekspedisjonen starter på Newfoundland og Labrador i Canada. Her skal vi besøke steder der du kan se unike arkeologiske funn, og du får innsikt i den interessante vikinghistorien.

Imponerende arktisk landskap og varme mennesker

På veien nordover får du se endeløs, vill tundra, barskog, vakre fjell, majestetiske elver og utallige innsjøer. I denne uberørte regionen finner vi stor variasjon i planter, fisk og annet dyreliv, og alle artene har tilpasset seg et liv i nord. Baffinøya er inuittenes spektakulære hjemland og en tilgjengelig arktisk destinasjon for de eventyrlystne. Dette området, som nå kalles Nunavut, har vært bebodd av urfolk i mer enn 4000 år.

Over Baffinbukta til Grønland

Når vi kommer til Grønland, kan du ta på et isfjell med bare nevene og se den imponerende naturen i Ilulissatfjorden. Med daglige landinger og utflukter som kajakkpadling, fotturer og andre aktiviteter får du oppleve det ekte Grønland og virkelig møte menneskene som bor der.

Siste sjanse!

Spar 20 % på ekspedisjonsseilas

Dra på en uforglemmelig reise til de mest eksotiske destinasjonene i verden. Når har vi tilbud på flere av våre ekspedisjoner til Antarktis, Grønland, Canada og Svalbard i 2017.

Les mer om tilbudet her.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Transfer fra skip til flyplass i Kangerlussauq inkludert utflukt og middag
 • Flyreise mellom Kangerlussaq og København på økonomiklasse
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

24. juli 2017

Avreisehavn St. John's, Newfoundland, Canada
Dag 1
1200x600_St_John's_©Shutterstock_day1.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Nord-Amerikas eldste by


Sted: St. John's, Newfoundland, Canada

Eventyret ditt starter i St. John's, Nord-Amerikas eldste og østligste by. Den føles fremdeles som en gammel fiskerlandsby. Med de smale gatene og skjulte smugene er det en by full av egenart og opplevelser. 

Dag 2
1200x600_Coast of Labrador_©Ethan Daniels_Shutterstock_Day 8.png

Hvaler overalt


Sted: Langs Newfoundland-kysten, Canada

Dette området er kjent for sin komplekse geologi, og det er omgitt av små kystsamfunn og skoger, ferskvannsfjorder, sumper, lavland og oppsiktsvekkende klipper og kystlinjer. Til og med dyrelivet er fantastisk. Det sies at med 10 000 knølhval som er innom området hvert år, er det vanskelig å ta et bilde fra dekk uten at en hval vil være linselus.  

Dag 3
1200x600_Anse_aux_Meadows_©Shutterstock_day3.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Vikingenes arv


Sted: L'anse Aux Meadows, Canada

I L'Anse aux Meadows finner du det første kjente beviset på europeere i Amerika. For mer enn 1000 år siden bygde norrøne nybyggere en liten leir her. I 1960 begynte to norske arkeologer utgravingen og oppdaget de fascinerende levningene av denne vikingleiren. I 1979 ble L'Anse aux Meadows et UNESCO-verdensarvsted. I den rekonstruerte leiren finner du originale gjenstander fra dette verdenskjente arkeologiske funnet.

Dag 4
1200x600_Labrador_Coast_©Shutterstock_day4.png
Bilde: Shutterstock Bilde

En dag for friluftsentusiastene


Sted: Langs Labrador-kysten

Vi seiler langs kysten av Labrador i tre dager og utforsker dette området. Her kommer friluftsentusiaster til å like turstiene og den endeløse ødemarken, mens andre vil sette pris på å lære mer om historien, kulturene og tradisjonene på de mange ­historiske stedene vi skal besøke. 

Dag 5
1200x600_Labrador_Coast_©Shutterstock_day5.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Kaptein Kidds skatter


Sted: Langs Labrador-kysten

Et av stedene vi besøker, er Red Bay. Red Bay ble et av Amerikas beste arkeologiske undervannsfunn da det ble funnet gallioner og sjalupper som hadde blitt brukt til hvalfangst. Nå er det et UNESCO-verdensarvsted. 

Dag 6
1200x600_Labrador_Coast_©Shutterstock_day6.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Hvalenes sted


Sted: Langs Labrador-kysten

Et annet sted vi kan dra innom, er Rigolet, en koselig by med 300 innbyggere som er verdens sørligste inuittsamfunn. Det er ingen veier inn til byen, men man kan komme hit med båt hele året, og om vinteren også med snøscooter. Vi tilbyr flere utflukter her: Utforsk det vakre farvannet i speedbåt, prøv deg på fiske, hesteridning eller dra på hvalsafari. Du kan besøke Hopedale. Stedet var opprinnelig en inuittbosetning med navnet Agvituk, som betyr «hvalenes sted». Vi reiser også til Hebron, en tidligere moravisk misjonsstasjon som var den nordligste bosetningen i Labrador.

Dag 7
1200x600_Baffin_Bay_©Shutterstock_day7.png
Bilde: Shutterstock Bilde

En arktisk lekegrind


Sted: Baffinøya, Canada

Baffinøya er et vilt og vakkert landskap, inuittenes spektakulære hjemland og en tilgjengelig arktisk destinasjon for de eventyrlystne. Det enorme området som nå kalles Nunavut, har vært bebodd av urfolk i mer enn 4000 år. 

Dag 8
1200x600_Baffin_Bay_©Shutterstock_day8.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Stedet med de svarte steinene


Sted: Baffinøya, Canada

De fleste av dagens historikere identifiserer Baffinøya som det Helleland (stedet med svarte steiner) som er beskrevet i de gamle norrøne sagaene. Man tror at regionens innbyggere i både Dorset og Thule hadde jevnlig kontakt med norrøne sjøfolk for mer enn tusen år siden. 

Dag 9
1200x600_Baffin_Bay_©Shutterstock_day9.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Arkeologiske funn


Sted: Baffinøya, Canada

På Baffinøya har det blitt gjort arkeologiske funn etter vikingene som omfatter norrøne arkitektoniske materialer, garn spunnet av harepels, karvestokker og en utskåret tremaske med hvite, europeiske trekk. 

Dag 10
1200x600_Sea_©Ørjan_Bertelsen_day10.png
Bilde: Ørjan Bertelsen Bilde

Lad batteriene til sjøs


Sted: Baffinbukta

Mens vi seiler mot Grønland, kan du høre på foredrag, nyte utsikten fra observasjonssalongen eller bare slappe av med en god bok. 

Dag 11
1200x600_Qeqertarsuaq_©Mark_McDermott_day2.png
Bilde: Mark McDermott Bilde

Den vulkanske øya


Sted: Nordøst-Grønland

Qeqertarsuaq er den eneste byen på den gamle vulkanøya Disko. Området kan by på forbløffende arktiske opplevelser. Bli med på valgfrie utflukter som byvandring, kajakkpadling eller båttur blant isen. Liker du arkeologi og historie, bør du besøke det lokale museet i Qasigiannguit. 

Dag 12
1200x600_Equip_Sermia_©Mark_McDermott_day12.png
Bilde: Mark McDermott Bilde

Isfjell i Ilulissat


Sted: Nordøst-Grønland

Isbreen Eqip Sermia kalver isfjell ut i havet, og i dag får du en unik mulighet til å oppleve en isbre og observere naturkreftene. Ilulissat i Ilulissatfjorden ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Se enorme isfjell ved fjordens munning og delta på en rekke valgfrie utflukter, som fotturer, byvandringer med historisk tema og en båttur på isfjorden.

Dag 13
1200x600_Itilleq_©Thomas_Haltner_day13.png
Bilde: Thomas Haltner Bilde

Byen på Polarsirkelen


Sted: Nordøst-Grønland

Når vi kommer til Kangerlussuaq, er ekspedisjonen over. Etter ilandstigning kan du bli med på en utflukt til Grønlandsisen. Den uendelige Grønlandsisen er et ubeskrivelig isøde som strekker seg 2500 kilometer nordover. Flyet til København går sent om kvelden.

Dag 14
1200x600_Kangerlussuaq_©Hurtigruten_day14.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Isødet


Sted: Kangerlussuaq, Grønland

Når vi ankommer Kangerlussuaq er din ekspedisjon over. Benytt muligheten til å delta på en siste utflukt på Grønnlandsisen, som strekker seg over store deler av øya. Senere på kvelden går flyet tilbake til København. 

Dag 15
1200x600_Copenhagen_©Heather_Poon_day15.png
Bilde: Heather Poon Bilde

God morgen, København!


Sted: København, Danmark

Du ankommer den danske hovedstaden tidlig om morgenen. Og kanskje du har tid til å utforske «dejlige» København før du vender nesa hjemover. 

7. August 2017

Sted Nordøst-Grønland
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Bli med på ekspedisjon med MS Spitsbergen, vårt nyeste ekspedisjonsskip - utstyrt og tilpasset for seilinger i polare farvann i arktiske regioner.

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan oppleve om bord - og reis med selvtillit på MS Spitsbergen

Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Nord-Amerika har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til København og St. John's. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.