Fra Halifax til Boston – historie, sjømat og naturreservater

Fra Halifax til Boston – historie, sjømat og naturreservater

Fra Halifax til Boston – historie, sjømat og naturreservater

Fra Halifax til Boston – historie, sjømat og naturreservater

Reiseinformasjon 9 dager MS Roald Amundsen
Avganger
16. september 2022
11. september 2023
Pris fra
kr 27 066
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på en reise der vi utforsker den østlige kystlinjen av Nord-Amerika, fra Halifax til Boston. På veien vil du besøke alt fra steder som står på UNESCOs verdensarvliste, nasjonalparker og naturreservater til idylliske lokalsamfunn i New England.

Halifax og den canadiske kystlinjen

Vi starter ekspedisjonen med å utforske Halifax, den kosmopolitiske hovedstaden i Nova Scotia. Vi tar også Lighthouse Route til den vakre landsbyen Peggy’s Cove. Deretter går ferden videre til sandbankene på Sable Island og nasjonalparkreservatet som er kjent for ville hester og sel. Så besøker vi Lunenburg, den tidligere bosettingen fra kolonitiden, før vi seiler til Eastport, Maine. Her kan du ta en spasertur i den historiske gamlebyen, og hvis været er bra kan du bli med en lokal hummerbåt til ‘Old Sow’, en naturlig malstrøm som antas å være den største på den vestlige halvkule.

Sjømat, kunst og nasjonalparker

Når vi kommer til Rockland vil du oppleve småbysjarmen i New England, og kanskje du vil smake saftig fersk hummer? Vi fortsetter utforskingen av Down East og blir kjent med kulturen i Ben Harbor, som også er startstedet for å utforske det vakre landskapet og det mangfoldige fuglelivet i Acadia nasjonalpark. I Provincetown kan du ta en spasertur på de National Seashore-vernede sanddynene ved Cape Cod, og se lokal kunst. Cruiset kommer til veis ende i den dynamiske, historiske og karakteristiske byen Boston.

Fra Halifax til Boston – historie, sjømat og naturreservater Fra Halifax til Boston – historie, sjømat og naturreservater
 • Dag 1
  Halifax, Canada

  Reisen starter

  Den spennende reisen starter med en natt på hotell i Halifax, den kosmopolitiske hovedstaden i den kanadiske provinsen Nova Scotia. Byen ligger midt på Nova Scotias østkyst, og er en viktig havneby med utsikt over en av verdens største naturlige havner. Halifax er et godt utgangspunkt for en spennende oppdagelsesreise, med gamle, røde mursteinsbygninger, landemerket Citadel Hill National Historic Site, et historisk bryggeri fra 1820 og en flott fire kilometer lang strandpromenade.

  Ta en spasertur i Halifax Common, Canadas eldste park som åpnet i 1763. Besøk et av de mange museene, som for eksempel Maritime Museum of the Atlantic, som byr på en stor utstilling fra Titanic. Hvis du liker kunst, vil den omfattende samlingen på Art Gallery of Nova Scotia gjøre inntrykk.

  I de senere årene har byens uteliv og restaurantmiljø vokst og utviklet seg, og vi anbefaler at du kommer et par dager i forveien av sjøreisen for å virkelig bli kjent med byen. Det er nettopp derfor vi har laget et førprogram!

  Dag 1
  Halifax, Canada

  Reisen starter

 • Dag 2
  Halifax, Canada

  Den pulserende hovedstaden i Nova Scotia

  Estimert tid for avreise er 18:00

  Etter en overnatting har du muligheten til å tilbringe morgenen med å utforske Halifax i eget tempo. Kanskje du har lyst til å besøke det relativt store Halifax Shopping Centre og kjøpe noen siste ting før sjøreisen?

  Senere blir du med på en inkludert utflukt som utforsker noen av høydepunktene rundt havnen. Vi kjører langs den svingete kystveien kjent som Lighthouse Route til den bitte lille fiskerlandsbyen Peggy’s Cove, som byr på vakker, uberørt natur. Vi ser det som sies å være verdens mest fotograferte fyr, før vi kjører tilbake og går om bord i det hybriddrevne skipet vårt, MS Roald Amundsen.

  Etter innsjekking henter du den inkluderte ekspedisjonsjakken din og blir vist til lugaren. En obligatorisk sikkerhetsbriefing vil bli avholdt, og ellers kan du gjøre deg kjent med skipet og finne deg til rette. Etter vi setter seil vil kapteinen gi en velkomsthilsen til alle gjestene våre, og du kan nyte det første av mange deilige måltider mens du blir kjent med det vennlige ekspedisjonsteamet.

  Dag 2
  Halifax, Canada

  Den pulserende hovedstaden i Nova Scotia

 • Dag 3
  Sable Island, Canada - Ankret - Heldag

  Ville hester, sel og sandbanker

  Det første stoppestedet vårt etter Halifax er den lange halvmåneformede Sable Island, rundt 300 km mot øst. Navnet kommer fra det franske ordet for sand, og det finnes ingen naturlige trær på denne uvanlige sandbankeøya. Folk kommer hit for å se de ville hestene som stammer fra hester som ble sluppet fri her sent på 1700-tallet. Det antas at det er mer enn 550 hester her, og den kanadiske regjeringen ga dem full beskyttelse fra menneskelig innblanding i 1960. I 2011 ble øya erklært nasjonalparkreservat.

  På grunn av hyppig tung tåke og sterke strømninger tror man at så mange som 350 skip har vært offer for de lange sandbankene rundt øya. Selv for vårt moderne navigeringsutstyr, er farvannet nær øya en utfordring, spesielt i dårlig vær. Men ikke bekymre deg – hvis været ikke samarbeider, vil skipet prøve å manøvrere nær nok til at du kan se hestene fra dekk på skipet. Kanskje du til og med får se dem trave og galoppere på strendene. Hvis vi kan gå i land, vil vi kunne se Sable Island-hestene på nært hold, og holde utkikk etter steinkobbe og gråsel langs kystlinjen.

  • Inkludert Landing på Sable Island
  Dag 3
  Sable Island, Canada - Ankret - Heldag

  Ville hester, sel og sandbanker

 • Dag 4
  Lunenburg, Nova Scotia

  Et fargerikt høydepunkt fra kolonitiden

  Det første du ser av UNESCO-stedet Lunenburg vil være de fargerike bygningene langs vannkanten. Med sine fargerike hus og firkantete hager, har byen knapt endret seg siden kolonitiden på 1700-tallet, da det var en britisk bosetning.

  Du kan glede deg til å ta en spasertur rundt Old Town og ta inn over deg den maritime atmosfæren. Det virker nesten som om tiden har stått stille i denne gamle havnebyen, og allikevel er det ikke noe gammeldags over bespisningsalternativene, kunstgalleriene eller kunsthåndverkbutikkene.

  Det er gode sykkelstier i nærheten for de som ønsker å utforske på to hjul, og sykkelutleie er tilgjengelig fra lokale butikker. Hvis du har sett TV-programmet The Curse of Oak Island, bør du vite at Oak Island faktisk bare ligger rundt 23 km unna. Øya er populær blant skattejegere, og hvis du besøker den får du sjansen til å lære mer om skipsvrakene og skattene som omtales i TV-programmet.

  Dag 4
  Lunenburg, Nova Scotia

  Et fargerikt høydepunkt fra kolonitiden

 • Dag 5
  Eastport, Maine

  Den østligste byen i USA

  Idet vi seiler fra kanadisk farvann og inn i USA, er neste stopp på ekspedisjonscruiset vårt Eastport City på Moose Island. Arkeologer tror at urfolket Passamaquoddy levde her i minst 10 000 år før de første europeerne dukket opp i 1604. Eastport har den dypeste naturlige havnen på østkysten av USA, men tiltrakk seg aldri så mange nybyggere som den rivaliserende handelshavnen New York City. Vi kan bare se for oss hva denne fredfylte bosettingen i New England ville blitt hvis historien hadde utspilt seg på en annen måte!

  Ta en spasertur i den historiske bydelen, og sjekk ut butikkene, restaurantene og kaféene. Frivillige lokale innbyggere står ved forskjellige interessepunkter, og svarer gjerne på spørsmål om byen og dens historie.

  Når vi først er i Passamaquoddy Bay kan det hende du ønsker å få med deg et besøk til ‘Old Sow’ (–gammel purke’) – en malstrøm som antas å være den største på den vestlige halvkule. Den har fått navnet sitt etter den hvinende lyden den angivelig gir fra seg når den spinner. Noen hummerbåter tilbyr å ta besøkende med ut for å sjekke hummerteinene og komme nær Old Sow … bare ikke for nær. Hold utkikk etter sel, ørn og hval, som er vanlig å se her.

  • Inkludert Bypakke Eastport
  Dag 5
  Eastport, Maine

  Den østligste byen i USA

 • Dag 6
  Rockland & Castine, Maine - Ankret - Halvdag

  Småbysjarm, kunst i verdensklasse og … hummer!

  Med unntak av den internasjonale hummerfesten hvert år som varer i fem dager til ende, er Rockland vanligvis et stille sted med bohemske kaféer, hyggelige spiserier, elegante kunstgallerier og ja … hummerfiske. Hvis du noen gang har blitt servert en hummer fra Maine, er det gode sjanser for at den har vært innom Rockland først.

  Kunstentusiaster kan glede seg til å sjekke ut Center for Maine Contemporary Art og Farnsworth Art Museum, som byr på verker av Andrew Wyeth og andre kunstnere fra New England. Hvis du heller ønsker å tilbringe tiden på land ute i naturen, kan du besøke Camden Hills State Park, rundt 14 km unna, der du finner turstier rundt Mount Battie.

  Når natten faller på, skjer det noe magisk. Vi kaster ut ankeret i Castine Harbor, der det unike akvatiske økosystemet skaper et perfekt miljø for lysutstråling fra planteplankton. Avhengig av tilgjengelighet, har vi et antall kajakker så gjestene kan komme tett på dette naturfenomenet, og flyte mellom en stjerneklar himmel og skimrende vann. Kajakk eller ei – det er uansett et fantastisk syn, og vi vil gjøre vårt beste for å sørge for at alle kan få se det. Vi vil til og med samle inn vannprøver av det glødende vannet og vise det frem i vitenskapssenteret om bord.

  • Inkludert Rockland Breakwater fyr og naturvandring
  Dag 6
  Rockland & Castine, Maine - Ankret - Halvdag

  Småbysjarm, kunst i verdensklasse og … hummer!

 • Dag 7
  Bar Harbor, Maine

  Inngangsporten til Acadia nasjonalpark

  Bar Harbor ligger i Frenchman’s Bay på Mount Desert Island, og er inngangsporten til Acadia nasjonalpark, med utsikt til Cadillac Mountain og Cranberry Islands.

  Sjømatrestaurantene her sies å være blant de beste i hele New England, og lokalfanget hummer, blåskjell og kamskjell er vanlig å finne på menyen, ofte sammen med lokalt håndverksøl. Det er ellers mange fine parker nær havet – perfekte for en spasertur, kaféer og barer der du kan slå deg ned og slappe av, og mange butikker og kunstgallerier du kan besøke.

  Bar Harbour byr på ekte Down East-karakter, men det er byens adgang til den vakre naturen i Acadia nasjonalpark som gjør den virkelig spesiell. Størsteparten av parkens rundt 188 000 mål ligger på Mount Desert Island, og består av bølgende, skrånende fjell og frodig, grønn skog. Det er et rikt dyreliv her, og du kan holde utkikk etter hvithalet hjort, elg, svartbjørn og 300 fuglearter, blant annet hvithodehavørn og vandrefalk.

  Vi setter opp en hopp på-hopp av busstjeneste som tar deg til de forskjellige stedene i parken. Hører du lyden av torden uten at det er en sky på himmelen? Det er Thunder Hole på kysten, en kort spasertur fra Sand Beach. Et sted å se det meste av parkens planteliv på ett og samme sted? Da bør du dra til Wild Gardens. For å virkelig utforske Acadia nasjonalpark kan du bli med på valgfrie utflukter som en fottur på lokale turstier eller kajakkpadling.

  • Inkludert Acadia nasjonalpark
  Dag 7
  Bar Harbor, Maine

  Inngangsporten til Acadia nasjonalpark

 • Dag 8
  Provincetown, Massachusetts

  En kunstners paradis i Cape Cod

  I dag ankommer vi Provincetown, Massachusetts – på tuppen av Cape Cod. Byen går også under navnet ‘P-town’, og innbyggertallet her øker dramatisk i sommermånedene, da mange kommer hit for sandstrendene, restaurantene, kunstgalleriene og den pulserende atmosfæren.

  Provincetown er faktisk et slags kunstnerisk knutepunkt, og kunstnere som Jackson Pollock og Hans Hofman har kommet hit siden 1940-tallet. De tiltrekkes av lyset og plassen, og også den tolerante kulturen og den kunstneriske atmosfæren. Som du kanskje ville forvente, er stedet fylt med kunstgallerier som viser den originale kunsten til mange kunstnere.

  De Cape Cod National Seashore-vernede sanddynene ligger innen gangavstand fra byen, og du kan utforske dem til fots eller via en valgfri utflukt med sandloppe. For muligheten til å se hval anbefaler vi Stellwagen Bank National Marine Sanctuary utenfor kysten. Stedet tiltrekker seg 17 hvalarter, blant annet knølhval og den sjeldne retthvalen fra Nord-Atlanteren.

  • Inkludert Tur med Provincetown Trolley
  Dag 8
  Provincetown, Massachusetts

  En kunstners paradis i Cape Cod

 • Dag 9
  Boston, Massachusetts

  En skål for minnene

  Estimert ankomsttid er 07:00

  Når vi seiler inn i Boston har ekspedisjonscruiset kommet til veis ende. Alle finner noe å elske med Boston, hjembyen til Harvard og det legendariske baseballaget Red Sox. Byen har en europeisk stil, og spilte en revolusjonerende rolle i USAs historie. Med de brosteinsbelagte gatene, Tea Party-attraksjonene og den fascinerende Freedom Trail, er det et perfekt sted for å runde av oppdagelsesreisen vår.

  Akkurat som de lokale innbyggerne, har maten i Boston mye karakter. Du kan smake noen av de kulinariske spesialitetene som sjømat-chowder, frityrstekte muslinger eller en Yankee pot roast. Et besøk på legendariske Cheers Bar er et must under et opphold i Boston.

  Boston er en stor by full av historie og kultur, og vi anbefaler at du trekker det ut litt. Hvis du vil kan du bestille et av etterprogrammene våre for å utforske både byen og nærområdet.

  Dag 9
  Boston, Massachusetts

  En skål for minnene

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
16.

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
11.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Vår populære Bestill Trygt-garanti er tilbake, slik at du kan planlegge neste reise ut i verden med oss uten å bekymre deg.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 16. februar til 30. juni 2022, for ekspedisjonscruise med avgang til og med 31. desember 2022.
  Les mer og bestill
 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2023 og 2024.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Halifax før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Transport

 • Transport fra hotellet til skipet i Halifax inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: