Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene (rute 1)

Vi gir deg en unik mulighet til å seile i kjølvannet av store oppdagelsesreisende. Du kan bli med på en uforglemmelig reise til Nordvestpassasjen. Opplev dramatiske Arktis på en reise av de sjeldne om bord i det moderne og komfortable skipet vårt.

 • Opplev spektakulær natur i historiske og uberørte omgivelser
 • Fantastisk dyreliv, mulighet for å se isbjørn og hvalross
 • Lær om historien og naturen
 • Seil over Ilulissat Isfjord som er med på UNESCOs verdensarvliste
LANSERINGSTILBUD

Spar 10 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 10 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tar deg med på unike ekspedisjoner. Opplev noen av verdens mest fjerntliggende og uberørte farvann. Som med alle ekspedisjoner, er det naturen som bestemmer. Vær, is og forholdene til sjøs er rammebetingelser vi må forholde oss til. Sikkerhet og trygge opplevelser har til enhver tid topp prioritet. Alle reiseruter evalueres kontinuerlig slik at vi kan tilpasse oss forholdene, eller gi deg ekstra gode muligheter til å komme tett på natur og dyreliv. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 14. august 2020

Avreisehavn Reykjavik
Oversikt

I kjølevannet av store polarhelter

Under en Nordvestpassasje-ekspedisjon seiler vi i kjølvannet til store eventyrere som Roald Amundsen. Han var den første som gjennomførte en ekspedisjon i Nordvestpassasjen. Bli med og gjenopplev eventyret.

Reisen starter i Reykjavik, før vi setter seil mot Grønland. Med forbehold om gunstige forhold, tar vi sikte på å besøke Inuit-bosetninger og IIulissat Isfjord, som er med på UNESCOs verdensarvliste. Deretter krysser vi Davis-stredet på vei inn i den kanadiske arktiske skjærgården Nunavut.

I hjertet av passasjen

Opplev selve hjertet og  historien til Nordvestpassasjen. Igjen med forbehold om gunstige forhold, vil vi forsøke å ta deg med gjennom de iskalde farvannene i arktisk Canada, eller Nunavut som det heter på Inuit.

På hele reisen har du utsikt til uberørt villmark fra dekk. Vi håper å besøke flere steder med spor av tidligere ekspedisjoner, og noen av verdens nordligste samfunn. Underveis vil vi også forsøke å utforske legendariske innløp og kanaler, og ta deg på land og ut i småbåter

Ekte ekspedisjon

En seilas på verdens tak betyr seiling i skiftende isforhold. Ekspedisjonen går der isen tillater det, på samme måte som oppdagelsesreiser før oss. Vi lover deg en trygg og spennende ekspedisjon, uansett hvor vi seiler eller hva vi skal se. 

Dag 1: Reykjavik
Den Blå Lagunen utfor Reykjavik, Island
Den Blå Lagunen utfor Reykjavik, Island Bilde

Verdens nordligste hovedstad

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Reykjavik betyr "Smoky Bay" og det var nordmenn som slo seg ned her som ga byen navnet, etter inspirasjon fra de varme kildene i området. Rundt byen finner du fantastisk natur med geysirer, fjell, isbreer og utebad. Alt sammen vel verdt et besøk før du går om bord i MS Fram.

Dag 2-3: Til sjøs

Danmarkstredet

Vikingene som migrerte fra Island til Sør-Grønland for rundt 1000 år siden, krysset Danmarkstredet. Mens vi krysser det samme stredet gir vi deg  informasjon og forbereder deg på det kommende eventyret. Hør hva ekspedisjonsteamet vårt har å si, besøk vitenskapssenteret, slapp av med en bok, ta en tur i badstuen og boblebadet, eller bli kjent med andre oppdagelsesreisende om bord.

Dag 4: Prins Christians sund

Fjell, isbreer og isfjell

Prins Christians sund skiller Grønland fra Sammisoq og øygruppen Cape Farewell. Vi vil seile gjennom denne smale kanalen og komme tett på naturen, så sant foholdene tillater det. Sundet er rundt 100 km langt og på noen steder bare 500 meter bredt. Er kanalen blokkert med is, seiler vi rundt Nunap Isua (Cape Farewell).

Dag 5: Kvanefjord

Kvanefjord

Halvdag

Kvanefjord er en 48 km lang fjord på Grønlands vestkyst. Vi vil tilbringe dagen med å utforske denne fantastiske fjorden.

Dag 6: Nuuk

Grønlands hovedstad

Nuuk ble grunnlagt i 1728 og er den eldste byen på Grønland. Nuuk betyr halvøy og byen har fått dette navnet fordi den ligger nær et av verdens mest spektakulære fjordsystemer. I dag er Nuuk et sted hvor gamle og nye tradisjoner møtes, fra pittoreske gamle bygninger i "Kolonihaven" til moderne kontorbygninger.

Dag 7: Sisimiut

Moderne bosetting med historiske tradisjoner

Heldag

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarsirkelen. Byen er moderne, samtidig som de historiske tradisjonene holdes i hevd. Bli med på land og utforsk byen. Besøk det lille museet, ta en fottur i åsene eller kjøp lokalt kunsthåndverk.

Dag 8: Ilulissat

Isfjell på vandring

Heldag

Ilulissat iligger i det fantastiske landskapet ved IIulissat Isfjord, som er med på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor byen munner fjorden ut. Her kan du ofte se store isfjell som har støtt på land. Disse kommer fra en av de mest produktive isbreene på den nordlige halvkule, Jakobshavnbreen. Isfjellene tar seg ned den 20 km lange fjorden før de kommer inn i Diskobukta.

Dag 9: Labradorsjøen

Kryssing av Davisstredet

Davidsstredet er oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis. Han ledet tre ekspedisjoner i området mellom 1585 og 1587. Davis var den første som ble oppmerksom på mulighetene for seljakt og hvalfangst her. Han påviste også at fiske etter torsk i Newfoundland strakk seg så langt nord.

Dag 10: Sam Ford Fjord

Østkysten av Baffinøya

Sam Ford Fjord ligger på østkysten av Baffinøya. Fjorden er kjent for sine isbreer og granittklipper. Disse stiger bratt fra kysten til høyder opptil 1500 meter over havet.

Dag 11-17: Nordvestpassasjen
Høydepunkt

Hjertet av Nordvestpassasjen

Vi tar sikte på å seile inn i hjertet av Nordvestpassasjen. Den første registerte ekspedisjonen her ble ledet av John Cabot i 1497. De mest berømte forsøkene var James Cooks mislykkede seilas i 1776 og den forferdelige Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første vellykkede ekspedisjonen ble utført av Roald Amundsen i årene 1903 til 1906.

Isforholdene varierer fra år til år. Vi tar sikte på å vise deg noen av disse stedene:

Pond Inlet, 'Mittimatalik' på Inuktitut, er et tradisjonelt Inuit-samfunn omgitt av fjell, isbreer, fjorder, isgrotter, jordpyramider og drivende isfjell.

Dundas Harbour er en forlatt bosetting på sørkysten av Devonøya. Her er det en gammel leir etter The Royal Canadian Mounted Police, og flere arkeologiske ruiner og funn. Bli med i land og se det hele på nært hold. 

Radstock Bay domineres av det svært synlige Caswell Tower. På toppen er det en fantastisk utsikt. Kystlinjen er ideell for turer til et historisk inuit-område.

Beechey Island er kjent for den fatale Franklin-ekspedisjonen. To skip seilte inn i passasjen i 1845, men ble aldri sett igjen. Det er kjent at Franklin-ekspedisjonen overvintret på Beechey Island fra 1845 til 1846.

Fort Ross er et handelssted som ble etablert i 1937. Her finnes to små hytter som vedlikeholdes av den kanadiske kystvakten.

Gjøa Haven hyller Roald Amundsen som overvintret her fra 1903. Han hadde kontakt med det lokale Netsilik Inuit-folket og lærte mye om overlevelse og ferdsel i polare områder.

Under hele reisen vil vi seile gjennom fantastiske sund, omgitt av spektakulær natur. Forhåpentligvis er det nok is, slik av dukan være på utkikk etter dyreliv hele tiden.

Dag 18: Cambridge Bay, Victoriaøya

En god fiskeplass

På Inuinnaqtun kalles byen “Iqaluktuuttiaq», som betyr «god fiskeplass». Enorme røyer er fisket i nærheten. Området har rikelig med sel, gjess, moskus og reinsdyr. Her ender eventyret ditt, og du blir fraktet til flyplassen for reisen hjem.

Dag 19: Edmonton

Utforsk Edmonton

Før du flyr hjem kan du oppleve byen Edmonton. Hvis du ønsker det, kan du forlenge oppholdet ditt og bli med på et av våre etterprogram.

Ankomst 1. september 2020

Sted Edmonton
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • En natt i Edmonton frokost
 • Fly fra Cambridge Bay til Edmonton i økonomiklasse
 • Transport fra skipet til flyplassen i Cambridge Bay og fra flyplass til hotel i Edmonton

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Medisinsk egenerklæring må fylles ut. Les innreisekrav.
 • Reisen passer ikke for rullestolbrukere på grunn av bruk av tenderbåter for å gå i land.
Praktisk informasjon