Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene (rute 2)

Vi gir deg en unik mulighet til å seile i kjølvannet av store oppdagelsesreisende. Du kan bli med på en uforglemmelig reise til Nordvestpassasjen. Opplev dramatiske Arktis på en sjelden reise om bord i det moderne og komfortable skipet vårt.

 • Bli en av de få som har seilt Nordvestpassasjen
 • Opplev Ilulissat Isfjord som er med på UNESCOs verdensarvliste
 • Fantastisk dyreliv, mulighet for å se isbjørn
 • Spektakulær natur i historiske og uberørte omgivelser
LANSERINGSTILBUD

Spar 10 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 10 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tar deg med på unike ekspedisjoner. Opplev noen av verdens mest fjerntliggende og uberørte farvann. Som med alle ekspedisjoner, er det naturen som bestemmer. Vær, is og forholdene til sjøs er rammebetingelser vi må forholde oss til. Sikkerhet og trygge opplevelser har til enhver tid topp prioritet. Alle reiseruter evalueres kontinuerlig slik at vi kan tilpasse oss forholdene, eller gi deg ekstra gode muligheter til å komme tett på natur og dyreliv. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 30. august 2020

Avreisehavn Edmonton
Oversikt

I kjølvannet av store polarhelter

På en Nordvestpassasje-ekspedisjon som denne, seiler vi i kjølvannet av store oppdagere og opplever skjønnheten i arktisk villmark. Vi reiser i ånden til  Roald Amundsen, den første som gjennomførte en ekspedisjon i Nordvestpassasjen.

Hvis forholdene tillater det, seiler vi fra Cambridge Bay og inn i den kanadiske skjærgården Nunvanut. Mens vi tar oss frem gjennom isete vann, opplever du spektakulær og uberørt natur fra dekk.

Historie, natur og ilandstigning

Vi tar sikte på å besøke flere steder med spor av tidligere ekspedisjoner, og noen av verdens nordligste lokalsamfunn. Undervies utforsker vi legendariske innløp og kanaler. Ekspedisjonsteamet vårt vil benytte enhver mulighet til å ta deg i land eller ut i småbåter. Etter hvert krysser vi Davis-stredet på vei til Grønland. Her kan du oppleve  Inuit-bygder og Ilulissat Isfjord, som er med på UNESCOs verdensarvsliste. Deretter krysser vi Labradorsjøen igjen, denne gang mot Canada for å besøke særegne landsbyer. Ekspedisjonen avsluttes i Halifax.

Ekte ekspedisjon

En seilas på verdens tak betyr seiling i skiftende isforhold.  Derfor går denne ekspedisjonen i Nordvestpassasjen der isen tillater det, på samme måte som oppdagelsesreiser før oss. Vi lover deg en trygg og spennende ekspedisjon, uansett hvor vi seiler eller hva vi skal se. 

Dag 1: Edmonton

Canada´s Festival City

Hotell

Før ekspedisjonen starter kan du oppleve den pulserende byen Edmonton. Bli med på et av våre førprogram.

Dag 2: Edmonton/Cambridge Bay, Victoria Island

A Good Fishing Place

Etter en god frokost tar vi deg til flyplassen for din avgang til Cambridge Bay. På Inuinnaqtun kalles byen “Iqaluktuuttiaq», som betyr «god fiskeplass». Enorme røyer er fisket i vannene her. Området har rikelig med sel, gjess, moskus og reinsdyr. Her starter eventyret ditt.

Dag 3-10: Nordvestpassasjen
Høydepunkt

Hjertet av Nordvestpassasjen

Vi tar sikte på å seile inn i hjertet av Nordvestpassasjen. Den første registerte ekspedisjonen her ble ledet av John Cabot i 1497. De mest berømte forsøkene var James Cooks mislykkede seilas i 1776 og den forferdelige Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første vellykkede ekspedisjonen ble utført av Roald Amundsen i årene 1903 til 1906.

Isforholdene varierer fra år til år. Det gjør hver ekspedisjon unik. Med værgudene på vår side, håper vi å vise deg noen av disse stedene:

Gjøa Haven hyller Roald Amundsen som overvintret her fra 1903 under Gjøa-ekspedisjonen. Han kalte stedet for «den fineste, lille havnen i verden». Amundsen lærte mye om overlevelse og ferdsel i polare områder av det lokale Netsilik Inuit-folket.

Fort Ross ble etablert i 1937. Her finnes to små hytter som vedlikeholdes av den kanadiske kystvakten. Lokale iniuter søker noen ganger ly i disse hyttene.

Beechey Island er nært knyttet til Nordvestpassasjens histore, først og fremst gjennom den fatale Franklin-ekspedisjonen. To skip seilte inn i passasjen i 1845, men ble aldri sett igjen. Det er kjent at Franklin-ekspedisjonen overvintret på Beechey Island fra 1845 til 1846.

Radstock Bay domineres av det svært synlige Caswell Tower. Kystlinjen er ideell for turer til et historisk inuit-område. Det går også en utfordrende rute til toppen for dem som vil oppleve fantastisk utsikt.

Dundas Harbour er en forlatt bosetting med en gammel leir etter The Royal Canadian Mounted Police, og flere arkeologiske funn fra Thule-perioden.

Pittoreske Pond Inlet, 'Mittimatalik' på Inuktitut, er et tradisjonelt inuit-samfunn på Baffinøya. Pond Inlet er omgitt av fjell, isbreer, fjorder, isgrotter, jordpyramider og drivende isfjell.

Under hele reisen vil vi seile i områder med rikt dyreliv. Du får en unik mulighet til å oppleve isbjørn.

Dag 11: Labradorsjøen

Kryssing av Davisstredet

Davidsstredet er oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis. Han forsøkte å finne en vei gjennom passasjen fra 1585 til1587. Davis var den første som ble oppmerksom på mulighetene for seljakt og hvalfangst her. Han påviste også at fiske etter torsk i Newfoundland strakk seg så langt nord.

Dag 12: Ilulissat

Isfjell på vandring

Heldag

Et fantastisk landskap har gitt stedet en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Ved fjordmunningen kan du ofte se store isfjell som har støtt på land. Disse kommer fra Jakobshavnbreen, en av de mest produktive isbreene på den nordlige halvkule.

Dag 13: Sisimiut

Moderne bosetting med historiske tradisjoner

Heldag

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarsirkelen. Byen er moderne, samtidig som de historiske tradisjonene holdes i hevd. Bli med på land og utforsk byen. Besøk det lille museet, ta en fottur i åsene eller kjøp lokalt kunsthåndverk.

Nuuk

Grønlands hovedstad

Heldag

Nuuk er hovdstaden og det politiske tyngdepunktet på Grønland. Byen ble grunnlagt i 1728 og er øyas eldste. Rett ved byen finner du et av verdens mest spektakulære fjordsystemer. I dag er Nuuk et sted hvor gamle og nye tradisjoner møtes, fra pittoreske gamle bygninger i "Kolonihaven" til moderne kontorbygninger.

Dag 15: Kvanefjord

Kvanefjord

Halvdag

Kvanefjord er en 48 km lang fjord på Grønlands vestkyst. Bruk dagen til å utforske dette fantastiske området.

Dag 16: Labradorsjøen

Labradorsjøen

Vi forlater Grønland og setter kurs for åpent hav. Igjen krysser vi den sørlige delen av Labradorsjøen,  denne gang mot  Newfoundland og Labrador i Canada.

Dag 17: Red Bay, Labrador

Red Bay, Labrador

Halvdag

Red Bay er en fiskerlandsby ved Labradors kyst. Dette lille samfunnet har en befolkning på under 200 personer. I 2013 kom hvalfangststasjonen Red Bay Basque med på UNESCOs verdensarvliste. Gå rundt i denne tidligere hvalfangerbyen og oppdag spennende histore.

Dag 18: Corner Brook
Corner-Brook©shutterstock_1819549_1200x600.jpg

Corner Brook

Heldag

Corner Brook med sine ca. 20.000 innbyggere ligger på vestkysten av Newfoundland. Området ble først kartlagt av kaptein James Cook i 1767. Utforsk det sjarmerende sentrumet, eller benytt deg av de mange turstiene.

Dag 19: Til sjøs

Hviledag

Nyt en velfortjent hviledag. Ekspedisjonsteamet vårt gir deg en oppsummering av den fantastiske reisen du har vært med på.

Dag 20: Halifax

Halifax

I 1749 etablerte Britene Halifax. Ta en spasertur opp til Citadel Hill og nyt utsikten over denne historiske provinshovedstaden. Halifax er i dag både hip og historisk, og vel verdt en ekstra dag eller to før du reiser hjem.

Ankomst 18. september 2020

Sted Halifax
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • En natt i Edmonton frokost
 • Fly fra Edmonton til Cambridge Bay i økonomiklasse
 • Transport fra hotellet til flyplass i Edmonton og fra flyplass til skip i Cambridge Bay

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Legeattest er påkrevet.
 • Du trenger Visa i USA (ESTA) og Canada (ETA). Les innreisekrav.
 • Reisen passer ikke for rullestolbrukere på grunn av bruk av tenderbåter for å gå i land.
Praktisk informasjon