Ekspedisjon langs kysten av Andes til Panamakanalen - Sørgående

Puerto Limon, Costa Rica - Valparaiso, Chile

Bli med langs vestkysten av Sør-Amerika, og utforsk fascinerende arkeologiske steder og mysterier om tapte kulturer. Seil gjennom Panamakanalen, se de mystiske Nazcalinjene, det gamle chimuriket, pyramider og templer. For ikke å glemme vakre nasjonalparker og eksotisk dyreliv. Ekspedisjonen ender i Valparaiso.

 • Seil gjennom Panamakanalen
 • Opplev et av de eldste og mest fascinerende områdene i Sør-Amerika
 • Utforsk det tapte inkariket
 • Besøk en rekke varierte byer, nasjonalparker og øyer

Oversikt

Inkariket var det største imperiet i førkolumbianske Amerika.  Vi seiler langs den urgamle kysten fra Costa Rica til Chile – via Colombia, Peru og Ecuador. 

Vi kaster loss i vakre Costa Rica og seiler sørover mot Bocas del Toro og Bastemintos nasjonalpark. Her kan du dykke og padle kajakk blant mangrover og korallrev, eller gå turer gjennom regnskog for å se eksotisk dyreliv. Vi vil også utforske en nasjonalpark i Ecuador, og besøke et lite kystsamfunn i Panama, kjent for sine fantastiske fiskeområder. 

En av verdens største arkeologiske gåter

Videre får du muligheten til å oppleve de berømte Nazcalinjene på en valgfri utflukt. Disse linjene har vært et kjent mysterie i over 80 år. De ligger i en peruviansk region, ca 300 km sørøst for Lima – i nærheten av den moderne byen Nasca. Totalt består Nazcalinjene av 800 rette linjer, 300 geometriske figurer og 70 dyre- og plantemotiver. Noen av de rette linjene strekker seg opp mot 50 km, mens dyre- og plantemotivene er mellom 15 og 350 meter lange (tilsvarende høyden til Empire State Building). 

Tapte byer og en enorm festning

I Callao og Lima kan du oppleve lokal kunst og tradisjoner. Museet Larco er bygd på en førkolumbiansk pyramide fra 600-tallet. Huaca Huallamarca er en eldgammel helligdom. Vi besøker også det gamle chimuriket hvor du får se en gammel festning brent av leire. Videre seiler vi sørover mot Humboldt Penguin National Reserve hvor du får se pingviner, skilpadder, delfiner, hvaler og fugler. Ekspedisjonen avsluttes i Valparaíso, Chile. Kombinasjonen av ekstrem natur, byer, sør-amerikansk kultur og lærerike forelesninger gjør denne ekspedisjonen til et eventyr av de sjeldne.

Inkludert i prisen: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te 

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. 

Om bord Forleng din reise

Getting you there

Please contact us if you wish to add on return flights and airport transfers to Puerto Limon and Valparaiso