Fra ørken til jungel - kontrastene langs kysten av Andes

Valparaiso i Chile til Puntarenas i Costa Rica

Denne ekspedisjonen byr på fantastisk natur, rik historie og spennende eventyr. Vi gir deg historiske høydepunkter og storslått natur fra Valparaíso i Chile langs kysten av Sør-Amerika til Puntarenas i Costa Rica. Seil med vårt nyeste ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, og få den perfekte kombinasjonen av strandliv, kultur, historie og rolige dager på havet.

  • Lær om de gamle sivilisasjonene og utforsk fascinerende arkeologiske landemerker
  • Besøk fem land på én ekspedisjon og se noe av verdens vakreste natur
  • Se fire UNESCO-steder på Sør-Amerikas vestkyst
  • Nyt kombinasjonen av natur og kultur, tropiske strender og byer

Oversikt

Bli med langs vestkysten av Sør-Amerika, og utforsk fascinerende arkeologiske steder og mysterier om tapte kulturer. Vi seiler fra Chile til Costa Rica via Peru, Ecuador og Panama. Reisen starter i Valparaíso, Chile, før vi seiler nordover og besøker La Serena, en av Chiles eldste byer – hvor du også får muligheten til å se himmelen gjennom et kraftig teleskop. Når vi ankommer Arcia, Chile, kan du vente deg en dag full av historie, arkeologi og eventyr, inkludert den vakre nasjonalparken Luaca. Her får du se storslått natur med snødekte vulkaner, glitrende innsjøer og varme kilder.

Mystiske linjer, kolonial arkitektur og festning av brent leire

Videre tar vi deg med til de mystiske Nazaclinjene som ble risset inn i bakken for mer enn tusen år siden. Linjene er en av arkeologiens største gåter på grunn av antallet og størrelsen. Trujillo er et interessant sted, med flere herskapshus som har blitt bevart i gamlebyen. Fra Trujillo kan du bli med på en utflukt til chimuriket, hvor du får se en festning av brent leire fra førkolumbiansk tid.

Coiba og Costa Rica

I Manta kan du rusle rundt og blant annet se hvordan de lager de ekte panamahattene. Som avslutning på reisen, besøker vi øya Coiba i Panama og går tur gjennom regnskogen i Costa Rica hvor du får se eksotiske fugler, aper og fossefall.

Kombinasjonen av ekstrem natur, fascinerende byer, sør-amerikansk kultur og spennende forelesninger, gjør denne ekspedisjonen helt unik.

Prisen inkluderer:

• Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
• Vind- og vanntett jakke
• Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
• Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
• Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:


• Internasjonale flyreiser
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Bagasjeservice

Vennligst merk:

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

26.Mars 2019

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
1200x600_shutterstock_69331897.jpg

Den poetiske byen


Sted: Valparaíso, Chile

Denne ekspedisjonen starter i vakre Valparaíso. Byen beskrives som både fargerik, poetisk og et herlig virvar av arkitektur og kulturer. Før du går om bord på MS Roald Amundsen anbefaler vi et besøk til Valparaísos historiske museum, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 2
1200x600_La_Serena_Chile_shutterstock_346576271.jpg

Pisco, solnedganger og teleskop


Sted: Coquimbo og La Serena

La Serena er en havneby og hovedstaden i Coquimbo-regionen. Dette er en av eldste byene i Chile, med mange vakre hager og kirker. Diaguikulturen oppstod i denne provinsen, men området ble erobret av inkaene. Lær mer om diaguitakulturen på det arkeologiske museet, og besøk det populære markedet La Recova, der du får kjøpt håndverk og typiske produkter fra regionen. La Serena har også en lang kystlinje, perfekt for å nyte solnedgangen. Besøk den landlige og vakre Elquidalen og prøv deg på en Pisco, Chiles nasjonaldrikk, som blir laget her. Takket være sin usedvanlig klare himmel inneholder Nord-Chile den største konsentrasjonen av astronomiske observatorier i verden. I regionen rundt La Serena kan du se flere teleskoper, plassert her i hvite, futuristiske kupler av internasjonale institusjoner. Bli med på en utflukt til det første turistobservatoriet, med guiding og muligheten for å studere himmelen gjennom et teleskop.

Dag 3-4
At-sea_Horizon_shutterstock_278833904.jpg

Vi seiler nordover langs den chilenske kysten


Sted: Til sjøs

Når vi seiler nordover kan du bli med på de interessante forelesningene til ekspedisjonsteamet. Våre teammedlemmer er erfarne, moderne oppdagere, hver og en med relevant ekspertise. De vil underholde deg ved å dele kunnskap og interessante historier, og du kan også delta i samtaler og workshops. Kanskje får du muligheten til å få et glimt bak kulissene og delta i vårt Guest Expedition Staff Program. I tillegg har vi en ekspedisjonsfotograf om bord, som kan vise deg det grunnleggende innenfor ekspedisjonsfotografi. MS Roald Amundsen er virkelig et fantastisk ekspedisjonsskip. Utnytt fasilitetene om bord eller finn deg det beste utkikkspunktet for å ta innover deg den endeløse blå horisonten vi seiler mot.

Dag 5
Arica_Chile_shutterstock_228810166.jpg

Eventyr og arkeologi


Sted: Arica

Arica er velsignet med et varmt og solrikt klima hele året, og vi tilbringer en hel dag her. Historie, arkeologi og eventyr venter deg ved kysten. Utforsk byen, gå opp til klippetoppen ”El Moro” for en panoramautsikt, se strendene, eller besøk det arkeologiske stedet Azapa Valley med noen av verdens eldste mumier. Du kan også bli med ekspedisjonsteamet til nasjonalparken Lauca. Det storslåtte landskapet i denne unike nasjonalparken har både snødekte vulkaner, glitrende innsjøer og isolerte varme kilder. Det ligger også små vakre landsbyer på høylandet, og området har et rikt dyreliv. Mange av stedene i denne regionen er tilknyttet den chilenske inkastien.

Dag 6
At_sea_reading_book_shutterstock_292448078.jpg

På tide å skjemme seg bort


Sted: Til sjøs

Nyt en ny dag på havet. Utnytt fasilitetene og skjem deg bort med en avslappende dag om bord. Du har masse tid til å bli kjent med dine medpassasjerer, og vi inviterer deg ut på dekk for å virkelig nyte opplevelsen av å være på havet. Det blir også en samling med ekspedisjonsteamet for å oppsummere reisen så langt, samt gå gjennom planen for de neste dagene.

Dag 7
1200x600_Humbolt_Penguins_shutterstock_223714084.jpg

Nazaclinjene


Sted: Pisco, Peru

Vi ankommer Puerto General San Martin tidlig om morgenen. Dette er inngangsporten til den rolige koloniale byen Pisco og dens fruktbare område med de berømte og mystiske Nazaclinjene. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. De er en av arkeologiens største gåter, både fordi det er så mange av dem og på grunn av størrelsen. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, stiliserte planter, fantasiskapninger og geometriske figurer. Bli med på utflukten hit for å se hvor imponerende og gåtefulle disse linjene faktisk her. Andre utflukter du kan bli med på er en flytur over landskapet, en båttur til Ballestas Islands for å se de utrydningstruede Humboldtpingvinene, sjøløver og store flokker sjøfugler, et besøk til et vakkert naturreservat, eller å utforske det arkeologiske stedet Tambo Colorado.

Dag 8
Church_Lima_Peru_shutterstock_168392744.jpg

Kalt ”Kongenes land”


Sted: Lima

Callao ligger like utenfor Lima og er den viktigste havnebyen for handel både til og fra Peru. Forbered deg på en dag full av storbymoro. Den vakre, koloniale arkitekturen i sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Byen huser også herskapshus, museer, kirker og kong Felipes festning. Besøk den berømte katedralen og erkebiskopens palass på torget. ”Kongenes land” er full av historie som går tilbake til de gamle sivilisasjonene. Bli med på en av våre mange utflukter for å se byens arkeologiske høydepunkter, og smak nydelig og variert peruviansk mat.

Dag 9
Bottlenose_Dolphin_shutterstock_144774718.jpg

En fantastisk dag for å se dyreliv


Sted: Til sjøs

Nyt tid på dekk når vi navigerer oss videre nordover langs kysten av Peru. Trekk inn den friske sjøluften og speid etter dyreliv. Ekspedisjonsteamet vårt holder interessante presentasjoner. Vi seiler med den næringsrike Humboldt Current, som renner nordover langs vestkysten av Sør-Amerika – fra sørspissen av Chile til Nord-Peru.

Dag 10
Trujillo_-Perushutterstock_445221370.jpg

Der tilbederne av månen blomstret


Sted: Trujillo

Hvis du liker kolonial arkitektur, er Trujillo byen for deg. Byen ligger på kanten av et høylandsområde ved Andesfjellene, i vakre, grønne omgivelser. Som de fleste andre peruvianske byer, er torget Plaza de Amras omkranset av katedralen og rådhuset. Flere koloniale herskapshus har blitt bevart i gamlebyen og er åpne for besøkende. Fronten på de fleste husene har særegne smijerngjerder og er malt i pastellfarger. Du kan bli med på utfluktene våre for å besøke de utrolige pre-inka arkeologiske funnstedene i området. I nærheten av Trujillo ligger også sentrum for den gamle Chimúkulturen (700-1400 e. Kr). Disse stammene grunnla hovedstaden sin ved bredden av elven Moche River og kalte den Chan Chan (”sol-sol”). Stedet ble en del av UNESCOs verdensarvliste i 1986. Andre Chimú-steder ligger i den omliggende ørkenen, blant disse er imponerende Moche Huacas del Sol y de la Luna (Månen og solens tempel), som dateres 1500 år tilbake i tid.

Dag 11
swimming-pool-shutterstock_428921581.jpg

Utsikt fra bassenget


Sted: Til sjøs

MS Roald Amundsen er utstyrt med et basseng og to boblebad. Hvorfor ikke nyte utsikten fra et av disse? Eller fra en komfortabel plass i Explorer-baren, hvis du foretrekker tørre omgivelser? Forelesningene om bord fortsetter, så her har du mange forskjellige muligheter.

Dag 12
shutterstock_276160430.jpg

Besøk panamahattens hjem


Sted: Manta, Ecuador

Manta er en travel og blomstrende havneby med høyblokker og noen få strender. Fiskelandsbyer og uvanlig tørre, tropiske skoger i nærheten gjør Manta til et attraktivt reisemål og startpunktet for spennende dagsturer. Vi anbefaler en tur til Montecristi, der de lager ekte panamahatter. Disse tradisjonelle stråhattene håndveves, og det kan ta flere måneder å lage de fineste variantene. Ifølge en populær myte kan en ”superfino” panamahatt holde på vann, og tres gjennom en giftering når den rulles sammen.

Dag 13
On-board-ipad-sorting-pics_shutterstock_372864868.jpg

Vi krysser ekvator


Sted: Til sjøs

Nå har du mest sannsynlig funnet ut hvordan din ultimate dag på havet skal tilbringes. Kanskje har du lest ferdig en av bøkene du har tatt med deg på reisen, eller kanskje har du sett gjennom bildene du har tatt så langt. Når vi krysser ekvator kan du se frem til en ”Ekvatordåp” om bord

Dag 14
shutterstock_477407080.jpg

En storslått og unik øy


Sted: Isla de la Coiba, Panama

Coiba nasjonalpark er en av Panamas naturskatter, og en av landets største øyer. Den står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sitt rike korallrev og store biologiske mangfold. Her finner du bortgjemte hvite strender og fantastiske områder for snorkling, dyreliv og turer. Det er også verdt å merke seg at du kan se de forlatte restene av den tidligere straffekolonien som en gang ble etablert her.

Dag 15
Costa-Rica_toucan_shutterstock_243060160.jpg

Eventyrdag!


Sted: Golfito, Costa Rica

Nyt en dag med store opplevelser og mulighet for å utforske. Golfito ligger i en liten kløft omringet av tette, skogkledde åser med fantastisk utsikt. Bli med i land og besøk denne rolige byen hvor du kan slappe av ved vannkanten på fantastiske strender – som for øvrig også byr på utrolige bade- og surfemuligheter. Nasjonalparken Piedras Blancas i nærheten har flotte turruter gjennom regnskog hvor du kan se fossefall, aper, flaggermus og eksotiske fugler.

Dag 16
shutterstock_504269311.jpg

Ekspedisjonen avsluttes


Sted: Puntarenas, Costa Rica

Når vi ankommer Puntarenas er det på tide å avslutte eventyret. Kanskje har du tid til å nyte de spektakulære solnedgangene, sjømaten, den sjarmerende arkitekturen og havnepromenaden før du flyr hjem.

10. April 2019

Sted Puntarenas, Costa Rica
Om bord Opplevelser

Utflukter på reisen

Opplev alt Sør-Amerika har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030