Galápagosøyene, gammel historie og høydepunkter i Sør-Amerika

Galápagosøyene, gammel historie og høydepunkter i Sør-Amerika

Galápagosøyene, gammel historie og høydepunkter i Sør-Amerika

Galápagosøyene, gammel historie og høydepunkter i Sør-Amerika

Reiseinformasjon 14 dager
Avganger
30. september 2023
4. oktober 2023
14. oktober 2023
Pris fra
kr 55 972
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utforsk de vakre og biologisk mangfoldige Galápagosøyene før du går om bord et ekspedisjonscruise langs Sør-Amerikas vakre vestkyst. Oppdag likhetene og forskjellene mellom moderne byer og gamle, historiske sivilisasjoner mens du opplever sjarmerende arkitektur, vakre strender, arkeologiske mysterier og UNESCO-steder overalt i Peru og Chile.

Kjempeskilpaddens øyrike

Eventyret starter i Quito, hovedstaden i Ecuador og hjem til et historisk UNESCO-sentrum som er det best bevarte i Amerika, og et besøk til museet ved ekvator. Deretter flyr du til Santa Cruz på Galápagosøyene, hvor du vil se enorme, innfødte skilpadder på Charles Darwin Research Station. De neste to dagene blir en spennende oppdagelsesferd til andre øyer i øygruppen med båt, hvor du får se mer av det varierte dyre- og plantelivet.

Livet langs Stillehavskysten

Ta flyet til Lima, hovedstaden i Peru, og ta en halvdags sightseeingtur i byen før du går om bord skipet til Valparaíso. Første stopp er Paracas, omgitt av sandklipper i karakteristiske brun- og rødfarger. Neste stopp er Arica, hvor du kan ta en kort fottur opp El Morro-åsen og se utsikten over strendene. I Iquique vil du besøke Atacama-ørkenen for å utforske den forlatte gruvebyen Humberstone, og i La Serena kan du beundre nykolonialistisk arkitektur og mange steinkirker.

Galápagosøyene, gammel historie og høydepunkter i Sør-Amerika Galápagosøyene, gammel historie og høydepunkter i Sør-Amerika
 • Dag 1
  Quito

  Topp historisk UNESCO-sentrum

  Ekspedisjonscruiset starter i Quito, hovedstaden i Ecuador og landets mest folkerike by. Byen ligger 2850 meter over havet på den østlige siden av Pichincha, en vulkan i Andesfjellene, og er verdens nest høyeste hovedstad. Byen er også hovedstaden som ligger nærmest ekvator, som selvfølgelig heter «Ecuador» på spansk. Quito ble opprinnelig grunnlagt av Quitu-stammen i det første millennium, og ble etterhvert integrert inn i Inkariket før byen ble grunnlagt på ny i 1534 av den spanske erobreren Sebastian de Benalcásar.

  Ta en spasertur rundt byens historiske sentrum for å se de vakkert restaurerte bygningene og kirkene fra kolonitiden som ligger som perler på en snor langs smale, brosteinsbelagte gater. Du vil forstå hvorfor Quitos historiske sentrum beskrives som den største, minst forandrede og best bevarte historiske bydelen på det amerikanske kontinent. Det er også derfor bydelen var et av de første stedene som fikk plass på UNESCOs verdensarvliste i 1978. Den første natten tilbringer du på et hotell i sentrum.

  Dag 1
  Quito

  Topp historisk UNESCO-sentrum

 • Dag 2
  Quito

  Utsikt fra midt i verden

  Når du har nytt frokosten din, vil vi ta deg med til det sjarmerende kvarteret i kolonistil og nyte en sightseeing-rundtur i området. Med start fra Plaza San Francisco, vil vi besøke kirkekoret og verandaene til Fransiskanerordenen. Vi vil deretter vandre gjennom de vakre gatene til jesuittkirken La Compañía med det fantastiske interiøret i bladgull.

  En reise til Equador ville ikke være komplett uten et bilde med én fot på den nordlige halvkule og den andre på den sydlige halvkule. Fortsett med buss til Ciudad Mitad del Mundo («byen midt i verden»), som ligger bare 13,5 km nord for Quito og står i ære for landmålingsekspedisjonen som etablerte breddegrad null på 1700-tallet. Avhengig av tiden tilgjengelig vil du kunne besøke områdene rundt den lille landsbyen. Du vil også ha mulighet til å besøke Intiñan Museum, som tilbyr et område for økologisk og vitenskapelig oppdagelse som transporterer besøkende tilbake til eldgamle tider og lar dem lære om verdenssynet, vanene og tradisjonene til oldtidskulturer.

  Lunsj serveres på El Crater-restauranten, med utsikt over Pululahua-vulkanen.

  Om ettermiddagen vil du returnere til hotellet ditt i Quito.

  Middag serveres på hotellet, og kvelden tilbringes på egenhånd.

  Dag 2
  Quito

  Utsikt fra midt i verden

 • Dag 3
  Quito/øya Baltra/øya Santa Cruz

  Ankomst på øya Santa Cruz

  Vi starter dagen med frokost på hotellet, før vi kjører til Quito flyplass for flyet til Galápagosøyene (via Guayaquil). Ved ankomst på Baltra flyplass, vil den lokale representanten vår transportere oss til Itabacakanalen, der en liten ferge tar oss over til øya Santa Cruz.

  Vi kjører gjennom et landlig jordbrukslandskap omgitt av vill natur og et mangfoldig plante- og dyreliv. Hvis du er heldig, får du øye på et par av de berømte finkene som inspirerte Darwins evolusjonsteori. Høylandet er et av de beste stedene på øya for å observere kjempeskilpaddene i deres naturlige habitat. De er enkle å få øye på når de vandrer rundt og spiser gress og blader, og stamper ut i de små gjørmepyttene som regnet har skapt. De yngre skilpaddene er gjerne mindre med mer skinnende skall, mens de større og eldre har værbitte og godt brukte skall som har fungert som rustning gjennom et langt liv – over 100 år i det fri. Nyt lunsj i høylandet.

  Etter at du har funnet deg til rette på hotellet i Puerto Ayora, går vi til nærliggende Charles Darwin Research Station. Her finner vi interessante utstillinger om historien og utviklingen til Galápagosøyene, og hvordan denne naturarven beskyttes. Du kan også se de stedegne kjempeskilpaddene her, og stasjonen er det eneste stedet på Galápagosøyene der de fleste forskjellige artene holder til på ett og samme sted.

  Ettermiddagen har du på egenhånd til å utforske den lille, vakre byen Puerto Ayora og de mange lokale kunst- og håndverksbutikkene. Se de fargerike murmaleriene på kirkene rundt i byen, eller ta en kort spasertur til Tortugabukta for å se etter marine iguaner, krabber og hvittippet revhai blant mangrovetrærne. Middag serveres i restauranten på hotellet.

  Dag 3
  Quito/øya Baltra/øya Santa Cruz

  Ankomst på øya Santa Cruz

 • Dag 4-5
  Øya Santa Cruz

  Øyhopping på Galápagosøyene

  Etter frokost starter vi utforskingen av øyene som har blitt synonyme med evolusjonsteorien og kalt naturens laboratorium for naturlig utvalg. Spekteret av forskjellige dyr på øyene er overveldende. Her finnes det mange stedegne arter og underarter, fra det vakre til det rare og alt midt imellom. Over to dager vil vi besøke to av seks mulige øyer, der vi drar til én øy hver dag med båt. Hvilke øyer du vil besøke kommer an på parkmyndighetene som regulerer og tildeler besøkende én måned i forveien.

  Vil det bli Bartolomé som er kjent for den dramatiske vulkanske pluggen Pinnacle Rock med en sjelden koloni av Galápagos-pingviner ved basen? Eller kanskje det blir North Seymour, der en stor bestand av den morsomme blåfotsulen, svalestjertmåken og den flotte fregattfuglen holder til? Santa Fe er kjent for å ha noen av de vakreste buktene i hele øygruppen, med strender fulle av sjøløver som nyter freden og roen. Eller kanskje det blir South Plaza, der en voksende koloni av iguaner streifer omkring blant opuntia-kaktustrærne.

  Uansett hvilke to øyer du får sette fot på og utforske, er det bare å glede seg! Du vil gå på fotturer på land og lære om øyas geologi, menneskets historie og det eksepsjonelt mangfoldige dyrelivet rundt deg. Etter to dager her vil du forstå hvorfor Darwin var så imponert over øyene, og hvorfor de inspirerte teorien hans som endret verden.

  Dag 4-5
  Øya Santa Cruz

  Øyhopping på Galápagosøyene

 • Dag 6
  Baltra-øya/Lima

  Fra isolerte øyer til en godt tilknyttet hovedstad

  Etter frokost på hotellet, drar vi mot Baltra lufthavn for å fly til Guayaquil. Derfra fortsetter vi til Lima, hvor en lokal guide transporterer deg til hotellet i byen. Middag serveres på hotellet, før du tilbringer natten her.

  Dag 6
  Baltra-øya/Lima

  Fra isolerte øyer til en godt tilknyttet hovedstad

 • Dag 7
  Callao

  Kongenes by

  Etter en god natts søvn i denne historiske byen, som opprinnelig var kjent som «La Ciudad de los Reyes», eller «kongenes by», kan du våkne til frokost på hotellet. Når du har sjekket ut, drar du på en halv dagstur til severdighetene i Lima, med blant annet et besøk til det UNESCO-vernede sentrum av byen. Noen av høydepunktene på turen er Plaza San Martin, Plaza Mayor, regjeringspalasset og Santo Domingo-klosteret, den best bevarte kolonibygningen i hele Lima.

  Besøket fortsetter med et stopp på Larco-museet, hvor landets beste private samling av før-colombiansk kunst vil gi deg en strålende oversikt over Perus fortid.

  Vi spiser lunsj på en typisk peruansk restaurant.

  Turen avsluttes ved kaia i Callao, der ekspedisjonsskipet venter deg.

  Når du har kommet deg om bord, vil du sjekke inn, gå gjennom et viktig sikkerhetskurs, slappe litt av i lugaren og se deg rundt på skipet. Senere møter du kapteinen, mannskapet og ekspedisjonsteamet på velkomstmiddagen, der vi tar en skål for det forestående eventyret. Dagen avsluttes med en briefing fra ekspedisjonslederen og hotellsjefen, og kanskje med noen flere drinker i Explorer Lounge and Bar sammen med andre gjester.

  Dag 7
  Callao

  Kongenes by

 • Dag 8
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk lokal geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres opprinnelse, enten den er utenomjordisk eller ei.

  Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

  Dag 8
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

 • Dag 9
  Til sjøs

  Billedvakkert

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som følger skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem. Det vil også være en fotograf om bord, som i tillegg til å ta bilder av reisen vår sammen, vil være tilgjengelig for å hjelpe deg med noen grunnleggende tips innen ekspedisjonsfotografi.

  Dag 9
  Til sjøs

  Billedvakkert

 • Dag 10
  Arica, Chile

  Byen med den evige våren

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota.

  Dag 10
  Arica, Chile

  Byen med den evige våren

 • Dag 11
  Iquique, Chile

  Chiles beste strandresort

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den forlatte salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  Dag 11
  Iquique, Chile

  Chiles beste strandresort

 • Dag 12
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  Nå nærmer vi oss slutten av cruiset, så det er kanskje lurt å tilbringe den siste hele dagen til sjøs ved å slappe av før ekspedisjonscruiset er over om noen dager. Du kan også tilbringe et par timer på treningsstudioet hvis du vil være i form når du kommer hjem. Uansett hva du gjør, har du fremdeles tid til å kose deg om bord i skipet. Ekspedisjonsteamet vil gå gjennom høydepunktene fra eventyret. Hvis du vil, kan du bli med på kunstverkstedet og lage kunst inspirert av stedene du har vært i løpet av eventyret.

  Dag 12
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 13
  La Serena, Chile

  Kirkenes by

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte offentlige hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  Dag 13
  La Serena, Chile

  Kirkenes by

 • Dag 14
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

  Sjøreisen kommer til veis ende når vi ankommer havnebyen Valparaíso. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Denne fargerike og uvanlige byen fascinerer, og kanskje du ønsker en dag eller to ekstra for å utforske den? Herfra kan du også bli med på etterprogrammet vårt til Påskeøya som er kjent for de mystiske, gigantiske hodestatuene.

  Dag 14
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
September:
30.
Oktober:
4.
14.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Landprogram for Galápagosøyene før ekspedisjonscruiset

 • To netter i Quito, inkludert frokost og middag på dag to
 • Tre netter på hotell på Santa Cruz/Galápagosøyene, inkludert helpensjon
 • Én natt i Lima, inkludert halvpensjon
 • Economy-fly Quito–Baltra, Baltra–Lima (via Guayaquil)
 • All transport, utflukter og måltider som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsgebyr til Galápagos nasjonalpark

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann), i restaurantene Aune og Fredheim (på MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen)
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter er væravhengige
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Den landbaserte turen til Galápagosøyene involverer lange reisestrekninger, gåing over ujevnt terreng og å komme seg i og ut av båter. Klimaet varierer fra kjølige høyder til varmt tropevær.

Skip

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Utforsk andre destinasjoner: