Inkariket og dyreliv langs Sør-Amerikas vestkyst

Valparaiso, Chile til Lima, Peru

Seil langs vestkysten av Sør-Amerika og opplev fascinerende arkeologiske severdigheter og mystiske, tapte kulturer. Vi besøker Sacsayhuamán-festningen, Ollantaytambo, fantastiske Machu Picchu og en uberørt nasjonalpark, før vi avslutter eventyret i Lima.

  • Utforsk fascinerende gamle steder i Sør-Amerika
  • Utforsk det mystiske inkariket og andre tapte kulturer
  • Besøk en rekke spennende byer og en frodig
  • Se Nazcalinjene fra luften og besøk utrolige Machu Picchu

Oversikt

Reisen fra Valparaiso til Lima og Machu Picchu

Utforsk de mest fascinerende ruinene av det gamle inkariket – det største imperiet i førkolumbiske Amerika. Langs kysten av dette gamle riket besøker vi verdenskjente natur- og kulturskatter.

Reisen starter i Valparaíso i Chile, og tar deg med nordover mot den vakre nasjonalparken Lauca. Se fantastiske landskap bestående av vulkaner, glitrende innsjøer og isolerte varme kilder.

Videre får du mulighet til å utforske de mystiske Nazcalinjene, en av arkeologiens største gåter på grunn av antallet og størrelsene.

Når vi ankommer Lima, fortsetter vi eventyret på land. Se fantastiske ruiner fra inkariket, med høydepunkter som Sacsayhuamán-festningen, ruinbyen Ollantaytambo og fantastiske Machu Picchu.

Prisen inkluderer:

• Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
• 1 overnatting i Lima og 2 overnattinger på Hotel Tambo del Inka etter sjøreisen, frokost inkludert
• 3-retters lunsj og middag på dag 1,2 og lunsjpakke dag 3
• Flyreise på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
• All transport som står beskrevet, engelsktalende guide inkludert
• Inngangsavgifter
• Vind- og vanntett jakke
• Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
• Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
• Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:

• Internasjonale flyreiser
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Bagasjeservice
• Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 10. mars 2018

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
day01_valparaiso-chile_1200x600_valparaiso.jpg

”Stillehavets juvel”


Sted: Valparaíso, Chile

Denne ekspedisjonen starter i den vakre, fargerike og poetiske byen Valparaíso. Før du går om bord MS Fram, anbefaler vi at du besøker det UNESCO-listede historiske kvartalet i byen.

Dag 2
La Serena, Chile_©Elisa Locci - Shutterstock_Day 2.png
Bilde: Elisa Locci / Shutterstock Bilde

Hovedstaden i Coquimbo


Sted: La Serena

La Serena ligger ved havet og er hovedstaden i Coquimbo-regionen. Dette er også en av de eldste byene i området, kjent for sin vakre arkitektur. Byen preges av fargerike hager og flotte kirker som ringer inn døgnets tider. Opprinnelig tilhørte byen Diaguita-kulturen, men ble etter hvert en del av inkariket, før de spanske erobrerne til slutt overtok. Lær mer om byens rike historie i det arkeologiske museet og besøk det populære markedet ”La Recova”.

Dag 3
day07_at_sea_solnedgang_skib.jpg

Dyreliv og fotografi


Sted: Til sjøs

En dag på havet gir deg mulighet til å bli med i ekspedisjonsteamets interessante forelesninger om bord. Du kan også lære deg de grunnleggende teknikkene for ekspedisjonsfotografi, og tilbringe tid ute på dekk hvor du kan nyte den friske sjøluften og speide etter dyreliv.

Dag 4
At sea_©Sven Schermer - Shutterstock_Day 3-4+6+10+12.png
Bilde: Sven Schermer / Shutterstock Bilde

På tur med ekspedisjonsteamet


Sted: Til sjøs

Ekspedisjonsteamet vårt fortsetter å dele kunnskapen og erfaringene sine når de oppsummerer reisen så langt, i tillegg til å presentere spennende planer for dagene som kommer.

Dag 5
Arica, Chile_ ©Inga Locmele - Shutterstock_Day 5.png
Bilde: Inga Locmele / Shutterstock Bilde

Fantastisk natur


Sted: Arica

I Arica skinner solen året rundt. Tilbring dagen på stranden, eller bli med ekspedisjonsteamet vårt til nasjonalparken Lauca. Det utrolige reservatet huser fantastisk natur! Her kan du se vulkaner, glitrende innsjøer, isolerte varme kilder, landsbyer og variert dyreliv. Flere av stedene i denne regionen er en del av den berømte chilenske Inkastien.

Dag 6
day03-05_atsea_r7d1067.jpg

Ett med havet


Sted: Til sjøs

Bli med ut på dekk for å få mest mulig ut av dagen på havet. I tillegg byr vi på flere spennende forelesninger. Du har selvfølgelig også masse tid til å snakke med andre gjester om bord, eller bare slappe av i skipets rolige, hyggelige omgivelser.

Dag 7
Nazca_lines_Peru_shutterstock_211638601.jpg

De mystiske Nazcalinjene


Sted: Puerto General San Martin

Puerto General San Martin er selve inngangsporten til de berømte og mystiske Nazcalinjene og geoglyfene. Linjene ble skåret ut i perioden mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr, og anses som en av arkeologiens største gåter grunnet antallet og størrelsene. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, planter, fantasifigurer og geometriske figurer. Bli med på utflukten der vi utforsker dette utrolige fenomenet.

Dag 8
Callao, Peru_©Christian Vinces - Shutterstock_Day 8.png
Bilde: Christian Vinces / Shutterstock Bilde

Gå i land og utforsk en spektakulær festning


Sted: Callao

Sjøreisen avsluttes i Callao, et viktig handelsområde like utenfor Lima. Herfra legger vi ute på nye eventyr – denne gangen på land. Etter vi har gått i land, flyr vi deg til Cusco. Vi spiser lunsj før vi utforsker den utrolige festningen Sacsayhuamán, som er den del av det gamle inkariket. Festningens navn betyr ”fornøyd falk”, og fikk det navnet fordi det ble sagt at falken voktet imperiets hovedstad. Det tok mer en 70 år å bygge festningen, med arbeidskraft fra 20 000 menn.

Festningen ble, som mange andre byggverk på denne tiden, bygd helt uten mørtel (materiale som fester murstein sammen). Allikevel sitter steinene så godt festet sammen at selv ikke et gresstrå kan trenge seg gjennom. Håndverket er et fantastisk eksempel på inkaenes sofistikerte konstruksjonsteknikker og arkitektoniske ferdigheter. Om ettermiddagen drar vi til Hotel Tambo del Inka i Sacred Valley for middag og overnatting.

Dag 9
day08_ollantaytamboandmachupicchu_1200x600_inca_machu_picchu_peru_shutterstock_86247328.jpg

Høydepunkter fra inkariket


Sted: Ollantaytambo og Machu Picchu

Etter frokost venter en ny dag, full av nye opplevelser. Først besøker vi Ollantaytambo. Denne ruinbyen har samme navn som den massive klippen som ruver over byen. Festningen i byen var dalens viktigste forsvar, og det var her inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Den store konstruksjonen er lagd av rosefarget granitt og var en gang et blomstrende kompleks av bad, templer og militærbygg. Etter besøket i Ollantaytambo, fortsetter vi til jernbanestasjonen i nærheten. Her hopper vi på et tog til Machu Picchu hvor det blir servert brunch mens vi nyter den utrolige utsikten underveis.

Endelig ankommer vi den skjulte byen Machu Picchu, med utsikt over elven Urubamba. Dette vil alltid være en mystisk by, da det ikke finnes noen skriftlige kilder fra det tapte riket. Utforsk byens ruiner og se for deg livet som en gang eksisterte her. I utgravninger har arkeologer funnet skjeletter, gjenstander og ullklær, men overraskende nok, ikke noe gull. Etter du har utforsket disse fantastiske ruinene, blir det servert te på Machu Picchu Sanctuary Lodge før vi drar tilbake til Hotel Tambo del Inka hvor vi tilbringer en ny kveld etterfulgt av en overnatting.

Dag 10
day09-10_lima-cusco_peru_cusco_sacsayhuaman_shutterstock_274972637.jpg

Inkaimperiets sentrum


Sted: Cusco/Lima

Nyt en god frokost før vi tar deg med til Cusco, en gang selve hjertet av inkariket. Besøk den flotte katedralen i barokkstil, som ble bygget på grunnmuren av et inkapalass på 1400-tallet. Mange av steinene som ble brukt til å bygge katedralen ble plyndret fra Sacsayhuaman-festningen i nærheten.

Videre fortsetter vi til Koricancha hvor vi beundrer det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo, som ble bygget på grunnmuren til Solens Tempel – et av inkaimperiets viktigste templer. Den buede murveggen på vestsiden av kirken anses å være et av de viktigste eksisterende eksemplene på inkaenes steinkunst. Etter enda en dag med eventyr, flyr vi deg tilbake til Lima.

Lima bugner av kultur og historie, med flotte museer og fantastiske spanske kirker. I de velstående forstadsområdene Barranco og Miraflores finner du flotte herskapshus. Nyt ettermiddagen i byen og sjekk ut noen av de fantastiske restaurantene og det livlige nattlivet før du tilbringer natten på et hotell.

Dag 11
day04_lima-cusco_1200x600_lima_peru_santo-domingo_monastery_shutterstock_134781179.jpg

Eventyret avsluttes


Sted: Lima

Spis en god frokost på hotellet før du flyr hjem.

Ankomst 20. mars 2018

Sted Lima, Peru
Om bord Fly og hotell

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030