Sør-Amerika-utforsker – Havcruise og fjellutsikt

Sør-Amerika-utforsker – Havcruise og fjellutsikt

Sør-Amerika-utforsker – Havcruise og fjellutsikt

Sør-Amerika-utforsker – Havcruise og fjellutsikt

Reiseinformasjon 14 dager MS Roald Amundsen
Avgang
8. oktober 2024
Pris fra
kr 72 400
Frokost, lunsj og middag inkludert

14-dagers ekspedisjon over det flotte Andesplatået og nedover Sør-Amerikas stillehavskyst fra Lima til Valparasoí

Høydepunkter i Altiplano

Se gravene datert før inkaene i Sillustani før du legger ut på reisen fra den spektakulære Titicacasjøen, som er den største innsjøen i høy høyde på jorden. Vi drar over Altiplano til den historiske inkabyen Cusco, og så går vi om bord på det luksuriøse Hiram Bingham-toget til de kjente ruinene i mystiske Machu Picchu.

Fra det moderne til det historiske

Det blir omvisning i Lima og du kan utforske det UNESCO-listede sentrumet nærmere. Besøk så de dyrelivsrike Ballestasøyene eller se de gåtefulle Nazcalinjene. I Chile kan du oppdage ørkenene i nærheten av Arica og Iquique, den klassiske arkitekturen til La Serena og den fargerike «stillehavetsjuvelen», Valparaíso.

Sør-Amerika-utforsker – Havcruise og fjellutsikt Sør-Amerika-utforsker – Havcruise og fjellutsikt
 • Dag 1
  Lima i Peru

  Limas UNESCO-skatter

  Start eventyret ditt i Lima, «Kongenes by»

  Lima byr på en salig blanding av kosmopolitisk spenning og historisk arv, så det er den perfekte byen for å starte eventyret ditt. Se fargerike veggmalerier, travle kafeer og museer for samtidskunst i det lyse, bohemske området, Barranco.

  Gamlebyen i Lima er på UNESCOs verdensarvliste. Det er en juvel innen arkitektur fra den spanske kolonitiden, med kirker og klostre til elegante herskapshus. Du får også se Limas arv fra inkariket i ruinene av de seremonielle pyramidene, Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca.

  Lima er kjent som mathovedstaden i Sør-Amerika, og du kan velge fra gourmetrestauranter til spennende gatemat. Vi anbefaler å prøve Perus nasjonalrett ceviche, som er fisk marinert med limejuice, løk og chili.

  Dag 1
  Lima i Peru

  Limas UNESCO-skatter

 • Dag 2
  Sillustani-gravene

  Besøk Sillustani-gravene

  Fly til Juliaca og besøk Sillustani-gravene

  Dagen din starter med et fly til Juliaca. Når du ankommer, tar vi deg med til Sillustani-gravene, som er et gravsted før inkatiden som er omgitt av Lake Umayo, hvor du får være med på en guidet tur.

  Gravene eller chullaene er tårnlignende strukturer bygget over bakken av det gamle Colla-folket, noen så høye som 12 meter og store nok til å huse hele familier. Nyt en pikniklunsj ved bredden av innsjøen på dette fredelige og gåtefulle stedet.

  Etter å ha utforsket dette arkeologiske vidunderet, drar vi til hotellet ditt i Puno ved bredden av Titicacasjøen, som blir hjemmet ditt de to neste nettene.

  Dag 2
  Sillustani-gravene

  Besøk Sillustani-gravene

 • Dag 3
  Titicacasjøen

  Uro-folket på Titicacasjøen

  Se de håndvevde øyene på Sør-Amerikas største innsjø

  Du kommer til å bli overrasket over hvor nydelig Titicacasjøen er. Vi besøker bygdesamfunnet i Llachón, som har spektakulær utsikt over innsjøen. Den inkluderte aktiviteten er en guidet kajakktur på det fredelige, dypblå vannet. Vi arrangerer også en guidet tur før du får være med en lokal familie på en typisk lunsj.

  Så drar vi på en båttur for å komme oss ut til Uro-folket på de flytende øyene, der vannet reflekterer solen på veien. Disse spesielle øyene er vevd av sivet som vokser i innsjøen.

  På slutten av dagen kan du slappe av og fra hotellet ditt i Puno kan du tenke tilbake på reisen din.

  Dag 3
  Titicacasjøen

  Uro-folket på Titicacasjøen

 • Dag 4
  Altiplanostien

  Kryssing av det flotte Andesplatået

  Gled deg til denne uforglemmelige reisen over det nordlige Andesplatået, eller Altiplano, som lokalbefolkningen kaller det.

  Altiplano er et av verdens største høyplatåer og ligger på over 3658 meter over havet. Det enorme platået strekker seg inn i Bolivia, Nord-Peru og Sør-Chile. I løpet av denne hele dagen med eventyr drar vi gjennom et fantastisk landskap, og du blir garantert imponert over de enorme Andesfjellene.

  Du får se de kjente Pucara-oksene på hustakene og kose deg med lunsj ved de eldgamle fjellformasjonene i Tinajani. Hold utkikk etter ville lamaer og alpakkaer i La Raya-passet, og beundre det arkeologiske komplekset Raqch’i fra 1400-tallet.

  Reisen din avsluttes med en komfortabel overnatting i Cusco.

  Dag 4
  Altiplanostien

 • Dag 5
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu

  Oppdag inkaenes tapte by

  Du starter dagen med transport til Ollantaytambo i den hellige dalen. Så går du om bord på det luksuriøse Hiram Bingham-toget til Machu Picchu, og kan innta en herlig brunsj mens det fantastiske Andeslandskapet ruller forbi.

  Man antar Machu Picchu ble bygget rundt 1450, og det ble forlatt under den spanske erobringen. Det var skjult av jungelen i århundrer, men ble gjenoppdaget i 1911. Inkaene etterlot seg ikke noe skriftlig materiale, så mystikk omgir denne praktfulle festningen. Gå på stiene rundt ruinene, beundre det presisjonsbygde Inca-murverket, og kanskje støter du på noen av de koselige lamaene.

  Etter dagens eventyr kan du ta turen til Cusco for en avslappende overnatting.

  Dag 5
  Machu Picchu

  Mystiske Machu Picchu

 • Dag 6
  Cusco i Peru

  Den kongelige byen Cusco

  Utforsk sentrum av Inkariket

  Vær med på en guidet tur til Cusco, den kongelige byen og den arkeologiske hovedstaden i Sør-Amerika.

  Se noen av de beste eksemplene på inkahistorie og arkitektur, som Santo Domingo-kirken, som ble bygget på inkatempelet Koricancha, og Sacsayhuamn-festningen, en seremoniell bygning fra 1400-tallet som har panoramautsikt over byen. Andre høydepunkter inkluderer et besøk til Museo Sulca Textiles-museet og et stopp ved hovedtorget for å beundre den fantastiske katedralen som dateres tilbake til spansk kolonitid.

  Det blir så transport til flyplassen og flyvning til Lima, der det blir en avslappende overnatting.

  Dag 6
  Cusco i Peru

  Den kongelige byen Cusco

 • Dag 7
  Lima i Peru

  Historiske og moderne Lima

  Oppdag Lima før du ser nærmer på skipet ditt

  Vi dekker Limas spesielle blanding av gammelt og moderne på dagens guidede panoramabusstur.

  I tillegg til den koloniale arkitekturen til det UNESCO-listede historiske sentrum, kan du besøke den hellige inkapyramiden Huaca Pucllana i Miraflores og noen av Limas vakreste parker, som El Parque del Amor, eller Kjærlighetsparken. Besøk også det fascinerende Museo Larco-museet som har den beste private samlingen av førkolumbiansk kunst i landet.

  Sent på ettermiddagen blir det transport til Callao, hvor ekspedisjonsskipet ditt venter på deg. Ta deg tid til å finne lugaren din, utforsk skipet og møt ekspedisjonsteamet ditt.

  Dag 7
  Lima i Peru

  Historiske og moderne Lima

 • Dag 8
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

  Oppdag ekstraordinært dyreliv og historiske mysterier

  Blant Perus mest interessante attraksjoner, finner du Nazcalinjene og Ballestasøyene, og begge er tilgjengelige fra Paracas.

  Byen er kjent som El Chaco, og har en rekke restauranter langs hovedkysten hvor du kan nyte tradisjonell jalea-stekt sjømat med salsa-criolla og yuca-rot. Like utenfor kysten ligger Ballestasøyene som er rike på dyreliv. Hold øye med humboldtpingviner, skilpadder, pelikaner, sjøløver, incaterner og knølhvaler mens du cruiser rundt øyene på dagens båttur.

  Ellers kan du utforske Paracas National Reserve, med sine overjordiske gule sanddyner og røde strender, eller fly over de mystiske Nazcalinjene som er risset inn i den peruanske kystørkenen – en opplevelse som står på ønskelisten til mange.

  • Inkludert Ballestasøyene
  Dag 8
  Paracas, Peru

  Ballestas og Nazca

 • Dag 9
  Til sjøs

  Klar himmel og kjølig klima

  Rikt marint liv fra Humboldtstrømmen

  Mens vi seiler til Chile, seiler vi gjennom Humboldtstrømmen. Kaldtvannsklimaet her skaper forhold som opprettholder en utrolig overflod av sjøliv, som store stimer av ansjos, makrell og sardiner. Ekspedisjonsteamet ditt kan fortelle deg mer om Humboldtstrømmens betydning for det marine økosystemet.

  Besøk Vitenskapssenteret for å finne ut mer. Ekspedisjonsteamet kan fortelle deg mer om hvilken betydning og innvirkning den har hatt på det marine økosystemet.

  Du får også god tid til å slappe av i det oppvarmede evighetsbassenget, ta en løpetur på den utendørs løpebanen, og nyte den fantastiske utsikten og den herlige brisen på dekk.

  Dag 9
  Til sjøs

  Klar himmel og kjølig klima

 • Dag 10
  Arica, Chile

  Solrike Arica

  Gled deg til gåturer i Arica, historie og lokal mat

  Arica har et konstant ørkenklima og er én av de tørreste byene i verden, noe som er uvanlig for et sted ved sjøen. Ikke rart at byen er populær blant solbadere og surfere.

  I de livlige gatene Calle 21 de Mayo og Bolognesi kan du prøve lokale godbiter og utforske El Agro-markedet. Ta en 15-minutters gåtur opp den utrolige El Morro-klippen for å få strålende utsikt, eller besøk San Marcos-katedralen, designet av Gustave Eiffel.

  Du kan se mumier og lære om Chinchorro-kulturen på det arkeologiske museet, strekke på beina på en tur langs Playa Corazones, eller utforske grottene i Anzota.

  • Inkludert Kystvandring Atacama
  Dag 10
  Arica, Chile

  Solrike Arica

 • Dag 11
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

  Lær historien til UNESCO-listede Humberstone

  Seilingen går videre til travle Iquique, en flat by med promenader og palmetrær.

  Besøk de forlatte salpetergruvebyene Santa Laura og UNESCO-listede Humberstone i Atacamaørkenen. Når vi kommer tilbake til Iquique kan du utforske den stilige byen ved havet til fots, eller bare sette deg på en stol i en kafé og nyte tilværelsen.

  Mens du er der kan du kjøpe en deilig kopp kaffe eller en tradisjonell mango sour og chumbeque, som er en populær regional søtsak. Eller besøk La Esmeralda, en korvett med fire master fra 1800-tallet som har historisk betydning.

  • Inkludert Humberstone og Santa Laura
  Dag 11
  Iquique, Chile

  Iquique og Atacama

 • Dag 12
  Til sjøs

  Slapp av til sjøs

  Skjem bort deg selv på denne siste dagen til sjøs

  Ekspedisjonscruiset nedover Sør-Amerikas stillehavskyst seiler nå mot La Serena i Chile.

  Ta deg tid til å nyte en av de siste dagene på sjøen med å skjemme deg bort på velværeområdet. Velg en massasje eller en hudskrubbing for å føle deg fullstendig revitalisert for den siste etappen av eventyret ditt.

  Selvfølgelig kommer ekspedisjonsteamet til å fortsette å holde innsiktsfulle foredrag i Vitenskapssenteret, og du kan fordype deg i bøkene i biblioteket om bord hvis du vil lære mer om et bestemt emne.

  Dag 12
  Til sjøs

  Slapp av til sjøs

 • Dag 13
  La Serena, Chile

  Fantastiske La Serena

  Utforsk «Kirkenes by» og Serenastranden

  Vi legger til kai ved havnen i Coquimbo, og tar turen til Chiles nest eldste by, La Serena.

  Her finner du vakre sandstrender som strekker seg langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Byen er full av klassisk arkitektur, og det er ca. 30 restaurerte steinkirker å kikke på. Du kan også besøke det arkeologiske museet for å se flotte gjenstander fra før kolonitiden.

  Ta en fin spasertur gjennom byens velstelte offentlige hager, som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón, eller kjøp håndverk på La Recova-markedet. I den diskrete gaten Patio Colonial nær Balmaceda finner du rolige kafeer og spisesteder. Før du går om bord på skipet, anbefaler vi at du setter av litt tid til å utforske Coquimbo.

  • Inkludert Coquimbo og bytur i La Serena
  Dag 13
  La Serena, Chile

  Fantastiske La Serena

 • Dag 14
  Valparaíso i Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle

  Valparaíso gir deg en fantastisk avsluttning på ekspedisjonen din

  Ekspedisjonscruiset på den søramerikanske stillehavskysten ender i Valparaíso. Denne UNESCO-listede byen, kjent som «Stillehavets juvel», er bygget i bratte åssider med utsikt over havet. Det er vel verdt å bruke tid på å utforske byen før du flyr hjem.

  Fylt med fascinerende inntrykk, er dette en fantastisk labyrint av svingete smug og barrierer, fargerike hus og mercados fullpakket med lokale råvarer. Du kan beundre alt sammen på en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción.

  Selv om cruiset ditt har kommet til slutten, kan du bli med på et valgfritt etterprogram.

  Dag 14
  Valparaíso i Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
8.

Hva er inkludert

Landprogram: Titicacasjøen og Machu Picchu / Peru (før cruiset)

 • To netter på hotell i Puno og to netter på hotell i Cusco, inkludert halvpensjon
 • To netter på hotell i Lima, inkludert frokost
 • Pikniklunsj på dag 2 og 4, og lunsj på dag 3 og 5–7
 • Fly på økonomiklasse fra Lima til Juliaca og Cusco til Lima
 • All transport, utflukter og togturer som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsavgifter i henhold til programmet

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Aktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Landprogrammet i Peru foregår i store høyder. Titicacasjøen høyde er ca. 381 meter og byen Cusco ligger på ca. 3399 meter. Det er derfor nødvendig med et visst nivå av fysisk form. Rekkefølgen på stedene vi besøker kan variere.

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon

Utforsk andre destinasjoner: