Ekspedisjon til Antarktis, Patagonia og de chilenske fjordene

Ekspedisjon til Antarktis, Patagonia og de chilenske fjordene

Ekspedisjon til Antarktis, Patagonia og de chilenske fjordene

Ekspedisjon til Antarktis, Patagonia og de chilenske fjordene

Reiseinformasjon 26 dager MS Roald Amundsen
Avgang
9. mars 2024
Pris fra
kr 113 817
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utforsk isdekte Antarktis, Patagonias fantastiske nasjonalparker og de nydelige chilenske fjordene på et uforglemmelig ekspedisjonscruise.

Det isdekte kontinentet

Vi starter i romantiske Buenos Aires før vi reiser til Ushuaia, der du går om bord det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt. Vi seiler gjennom Drakestredet og ankommer den hvite villmarken i Antarktis, der vi tilbringer fem fantastiske dager.

Hvis du besøker Antarktis i mars, har du en ypperlig mulighet til å se dyrelivet. Pingvinungene vokser opp, og det næringsrike vannet lokker til seg hval. Ekspedisjonsteamet vil også holde fascinerende foredrag og vise vei på landinger og iscruise. Nøyaktig hvor vi drar og når kommer an på sjøisen og værforholdene, men vi tar deg alltid med til de beste stedene som er tilgjengelige den dagen.

Eventyr i Sør-Amerika

Vi går rett tilbake til oppdagelsesmodus, og forsøker en landing ved Kapp Horn. Bølgene fra Stillehavet og Atlanterhavet møtes her, og skaper utfordrende forhold. Dette gjør det bare enda mer spennende hvis vi klarer å gå i land. Vi fortsetter så til den lille byen Puerto Williams og forsøker å seile inn i Garibaldifjorden, et UNESCO biosfærereservat og stedet der isbreen med samme navn ligger.

Patagonias nasjonalparker

Etter ankomst i Puerto Natales kan du bli med på en valgfri utflukt til verdenskjente Torres del Paine nasjonalpark. Deretter står Pio XI for tur, den lengste isbreen på den sørlige halvkulen utenom Antarktis. De isolerte, men innbydende lokalsamfunnene Puerto Edén og Caleta Tortel er neste punkt på listen. Castro er en sjarmerende, landlig by nær Chiloé nasjonalpark, og Niebla og den gamle, spanske festningen er siste stopp før vi ankommer den livlige byen Valparaíso, som ligger på toppen av en ås.

Ekspedisjon til Antarktis, Patagonia og de chilenske fjordene Ekspedisjon til Antarktis, Patagonia og de chilenske fjordene
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango er bare begynnelsen

  9. mars 2024

  Velkommen til Buenos Aires, «Sør-Amerikas Paris»

  Få en pangstart på eventyret med en overnatting i Buenos Aires, også kjent som «Sør-Amerikas Paris». Buenos Aires er en forførende blanding av gammel europeisk prakt og latinamerikansk overdådighet, med mange museer for tradisjonell og moderne kunst, parkanlegg og et av verdens beste operahus.

  Tilbring kvelden på egen hånd, for eksempel med en autentisk biffmiddag på en av byens mange parillas, eller med sightseeing rundt noen av byens mest kjente landemerker på Plaza de Mayo. Du kan også bli med de lokale på en uformell tangotime, eller i det minste se et danseshow.

  Førprogram

  Vil du få enda mer ut av eventyret? I så fall kan du forlenge oppholdet med et valgfritt førprogram der vi utforsker ville Patagonia.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango er bare begynnelsen

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  10. mars 2024

  Start ekspedisjonen din i Ushuaia, verdens sørligste by

  Vi flyr tidlig om morgenen til et sted som har fått kallenavnet «Verdens ende»: den livlige havnebyen Ushuaia. Det er her, i den selverklærte sørligste byen i verden, at ekspedisjonen faktisk setter i gang. Din base til sjøs er verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen. Når du er om bord, vil du møte ekspedisjonsteamet og delta på et obligatorisk sikkerhetsmøte.

  Etter en velkomstmiddag kan du gjøre deg kjent med dette førsteklasses skipet, som er spesialdesignet for bærekraftige sjøreiser i arktiske farvann. På veien gjennom den vakre Beaglekanalen kan du holde utkikk etter den sjeldne endemiske Peale’s-delfinen og annet dyreliv.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

 • Dag 3-4
  Drakestredet

  Vi krysser over til et annet kontinent

  11. mars 2024 - 12. mars 2024

  Nyt to avslappende dager til sjøs mens vi krysser Drakestredet

  I løpet av de neste to dagene vil du krysse det sagnomsuste Drakestredet, inngangsporten til Antarktis. Gjør deg klar for hva du har i vente ved hjelp av foredrag fra ekspedisjonsteamet vårt på vitenskapssenteret. Du får vite mer om historien bak utforskingen av Antarktis, dyrelivet og hvordan du kan bli involvert i vitenskapsprosjekter.

  Dager til sjøs gir deg også en mulighet til å slappe av. Enten det er fra det behagelige boblebadet, evighetsbassenget eller den spektakulære panoramabadstuen, vil du ikke gå glipp av den fantastiske utsikten rundt deg. Når du er sulten, kan du få deg noe å spise i en av de tre stilige restaurantene våre.

  Dag 3-4
  Drakestredet

  Vi krysser over til et annet kontinent

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Der naturen råder

  13. mars 2024 - 17. mars 2024

  Vær vitne til naturens utemmede kraft og det fantastiske dyrelivet på det frosne kontinentet.

  Velkommen til Antarktis, et endeløst landskap av is, isfjell og isbreer. Et sted der naturen råder og mennesker kun er observatører. I løpet av de neste fem dagene vil du gå på spaserturer på land, seile forbi isfjell og isbreer og se etter kolonier med sjøfugl, sel, hval og pingvin.

  Ekspedisjonsteamet vårt holder seg til mottoet «ta ingenting annet enn bilder, legg igjen ingenting annet enn fotspor», og vil hjelpe deg med å overholde de strenge prosedyrene for sikkerhet og bærekraft. Nøyaktig hvor og når vi drar avhenger av forholdene, men vi tar deg alltid til de beste stedene som er tilgjengelige den dagen.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Der naturen råder

 • Dag 10-11
  Drakestredet

  Vi returnerer til åpent farvann

  18. mars 2024 - 19. mars 2024

  Gjør deg klar for det neste kapitlet i eventyret med to fengslende dager til sjøs

  Etter at kameraet ditt har gått varmt i fem dager i Antarktis, kan det hende du trenger litt tid til å tenke tilbake på denne livsbekreftende opplevelsen. De to dagene tilbake oppover Drakestredet vil gi deg tid til akkurat det, og mye mer. Hvis du vil, kan du bli enda mer involvert i vitenskapsprosjektet og analysere mikroskopiske prøver.

  Du kan også bli med på flere foredrag med temaer som klimaendringer eller plastforurensning, og vi vil reflektere rundt erfaringene våre på det isdekte kontinentet. Når du er klar til å lene deg tilbake og slappe av, kan du også gjøre det.

  Dag 10-11
  Drakestredet

  Vi returnerer til åpent farvann

 • Dag 12
  Ushuaia

  Utforsk Ushuaia

  20. mars 2024

  Se frem til nydelig utsikt og vakker natur ved «Verdens ende»

  I dag utforsker du Ushuaia. Dra til Galería Temática – Historia Fueguina hvis du vil vite mer om byens fascinerende historie. Du bør ikke gå glipp av dette museet, som er fullt av bilder og utstillinger om de første bosetterne i Ushuaia, hvordan stedet ble oppdaget av europeerne og Charles Darwins senere besøk.

  Du kan få et stempel i passet ditt i turistinformasjonen for å markere besøket ditt til verdens sørligste by. Smak på noe av den lokale maten, eller bare bruk dagen på å gå langs de mange turstiene rett utenfor byen. Den spektakulære fjellutsikten og de rolige innsjøene gjør at du ikke vil angre deg.

  Dag 12
  Ushuaia

  Utforsk Ushuaia

 • Dag 13
  Til sjøs

  Der to verdenshav møtes

  21. mars 2024

  Bli en av de få som har nådd sagnomsuste Kapp Horn

  Når vi forlater den vakre Beaglekanalen, starter vi reisen ned mot legendariske Kapp Horn. Det er i dette området rundt øya at det åpne Atlanterhavet og Stillehavet møtes og skaper kraftige bølger som blir enda sterkere av den virvlende vestavinden.

  Det er ikke mange som har rundet Kapp Horn. Siden området er kjent for sin urolige sjø, kan vi ikke garantere en landing, men hvis vi har lykken med oss og vi får stabilt nok vær til å sette fot på øya og gå opp til odden, vil du være blant de få i verden som kan skryte av å ha gjort nettopp det.

  Dag 13
  Til sjøs

  Der to verdenshav møtes

 • Dag 14
  Puerto Williams, Chile

  Småbystemning i vakre omgivelser

  22. mars 2024

  Puerto Williams, et vilt og øde naturparadis som er perfekt for gåturer

  Puerto Williams er en av tre utfordrere til tittelen «Verdens sørligste by», og har en rolig atmosfære som minner mer om en liten landsby enn en by. Et besøk på Martin Gusinde antropologiske museum anbefales for å lære om historien til folket og byen. Her vil du se yahgan-gjenstander, kart, bilder og en tradisjonell kano.

  Du kan også ta en spasertur og virkelig nyte den vakre naturen, enten på egen hånd eller som en del av en valgfri guidet utflukt. Hvis været er bra, kan det også bli muligheter for en tur med kajakk. Ha kikkerten klar for å se sjøfugl, deriblant den mektige albatrossen.

  Dag 14
  Puerto Williams, Chile

  Småbystemning i vakre omgivelser

 • Dag 15
  Garibaldibreen eller Piabreen, Chile

  Synet og lyden av en isbre

  23. mars 2024

  Se en av de mest imponerende isbreene i Chile

  Målet for denne dagen er å seile innover den vakre Garibaldifjorden i Alberto de Agostini nasjonalpark, helt opp til Garibaldibreen. Dette er en region med spesielt vakker natur, der Andesfjellene styrter ned i Stillehavet og store isbreer kalver is og noen ganger isfjell ned i de vakre chilenske fjordene.

  Hvis været og vannet er på vår side, vil vi komme oss frem til Garibaldibreen innerst i fjorden – en av de mest imponerende isbreene i hele Chile. Fjorden er også et UNESCO biosfærereservat og hjem til seler, sjøløver og sjøfugler, deriblant andeskondoren.

  Dag 15
  Garibaldibreen eller Piabreen, Chile

  Synet og lyden av en isbre

 • Dag 16
  Chilenske fjorder

  Vi seiler gjennom paradis

  24. mars 2024

  Øyer, isbreer og bratte fjell – nyt utsikten over de chilenske fjordene

  Denne ville og fjerntliggende regionen var en gang hjemstedet til urfolket som levde, seilte og jaktet med kano her i hundrevis av år. Gå ut på dekk for å beundre stillheten i denne labyrinten av skipsleier, omgitt av øyer, isbreer og ruvende fjell, mens du ser etter dyr som elefantsel, delfin og hval.

  Ikke alle foredragene fra ekspedisjonsteamet foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som følger skipet, kan de hjelpe deg med å se og identifisere dem på dekk. Det er også en fotograf om bord som kan hjelpe deg med å ta bilder på ekspedisjonen.

  Dag 16
  Chilenske fjorder

  Vi seiler gjennom paradis

 • Dag 17-18
  Puerto Natales, Chile

  Torres del Paine nasjonalpark

  25. mars 2024 - 26. mars 2024

  Oppdag sjarmen i Puerto Natales, inngangsporten til Torres del Paine nasjonalpark

  Puerto Natales er den nærmeste byen til den verdenskjente nasjonalparken Torres del Paine.

  Bli med på en valgfri utflukt til nasjonalparken, og opplev fantastisk vakkert landskap, fra brede åpne stepper til kupert fjellterreng med høye fjelltopper og et rikt dyreliv. Du vil holde utkikk etter lama, puma og rev, i tillegg til mer enn 100 fuglearter, deriblant andeskondoren.

  Kanskje du bestemmer deg for å tilbringe litt tid i selve Puerto Natales. I så fall har byen trendy spisesteder, bohemske barer, et flott gin-destilleri og et håndverkssenter som selger ulike håndverk og gaver.

  Dag 17-18
  Puerto Natales, Chile

  Torres del Paine nasjonalpark

 • Dag 19
  Isbreen Pio XI, Chile

  Kjempen som fremdeles vokser

  27. mars 2024

  Pio XI-breens enorme størrelse vil forbløffe deg.

  Den vidstrakte Pio XI-breen i Bernado O’Higgins nasjonalpark vokser med så mye som 45 meter om dagen, og er den lengste på den sørlige halvkulen utenom Antarktis. For å komme oss dit seiler vi østover gjennom den vakre Eyre-fjorden, som er omgitt av temperert skog. Delfiner er kjent for å svømme i farvannet her, sammen med sjøfugl som terner.

  Hvis vær- og bølgeforholdene er rette, vil vi sette ut ekspedisjonsbåtene våre for å utforske fjorden og isbreen uten å seile for tett på. Isveggen i Pio Xi kalver nå og da is ned i vannet. Det er et spektakulært show for både øyne og ører!

  Dag 19
  Isbreen Pio XI, Chile

  Kjempen som fremdeles vokser

 • Dag 20
  Puerto Edén, Chile

  Et lite stykke paradis

  28. mars 2024

  Fjerntliggende Puerto Edén, en vakker landsby med et unikt lokalsamfunn

  Puerto Edén er et paradis utenfor allfarvei som du kun kommer deg til fra havet, og et av Chiles bebodde steder det er vanskeligst å nå. Det er ingen veier til, fra eller engang inne i den isolerte landsbyen, kun gangbroer og gangstier som kobler hjemmene til de færre enn 200 innbyggerne.

  Landsbyen er hjem til Kawéskar-folkets siste kjente samfunn, og har blitt utnevnt til en levende menneskeskatt av UNESCO («Living Human Treasure»). Du kan både møte og slå av en prat med de lokale. Du vil beundre samspillet deres med lokale planter og marine dyr, og uten tvil respektere deres ønske om å bevare historien og skikkene sine.

  Dag 20
  Puerto Edén, Chile

  Et lite stykke paradis

 • Dag 21
  Tortel, Chile

  Aysén-sjarm og chilote-arkitektur

  29. mars 2024

  Utforsk Caleta Tortel, tømmerbyen som er bygd på trepåler

  På grunn av smeltevann fra isbreene i området, er fargen på vannet rundt Caleta Tortel en spennende blanding av turkist og melkeblått. Hvis været er med oss, vil du kunne komme tett på vannet på en utflukt med kajakk.

  Det er ingen gater i selve landsbyen, men i stedet er det et labyrintlignende gangsystem du kan vandre rundt på. Mange av husene er bygd på trepåler, noe som er typisk for arkitekturen i Chiloé. Du vil få den berømte varme velkomsten fra de lokale og kanskje til og med en forestilling med folkedansere. En omvisning i byen med en lokal guide er tilgjengelig som en valgfri aktivitet.

  Dag 21
  Tortel, Chile

  Aysén-sjarm og chilote-arkitektur

 • Dag 22
  Til sjøs

  Det blå farvannet rundt Patagonia

  30. mars 2024

  Nyt det blå farvannet i Patagonia mens vi går i fotsporene til berømte oppdagelsesreisende

  Ekspedisjonscruiset fortsetter nordover gjennom farvannet ved Patagonia. Da Magellan seilte her i 1520, kalte han de angivelig enorme lokalfolkene for «patagoner» etter en litterær karakter i en spansk roman. Navnet ble aldri endret. Heldigvis er de eneste kjempene i Patagonia hvalene du vil se etter mens vi seiler på sjøen.

  Det er flere interessante foredrag du kan bli med på, for eksempel om sjøfugler, geografi eller urkultur. Bli med på et kunstkurs der du kan male noe fra opplevelsene dine så langt, eller bli med i et av vitenskapsprosjektene i vitenskapssenteret.

  Dag 22
  Til sjøs

  Det blå farvannet rundt Patagonia

 • Dag 23
  Castro, Chile

  Chilensk sjarm

  31. mars 2024

  Fargerike hus på trepåler, håndverksmarkeder og historie – velkommen til Castro

  Castro, hovedstaden på øya Chiloé, ligger blant forblåste åser og frodig, grønn vegetasjon. De fleste besøkende finner veien rett ned til kaia i Gamboa-distriktet for å se «palafitos», de fargerike trehusene som står på trepåler langs Fiordo de Castro. Denne lille storbyen har imidlertid mye mer å tilby.

  Dra til hovedtorget i byen for å besøke den UNESCO-vernede kirken Iglesia San Francisco. Museet for moderne Chiloé-kunst er også verdt et besøk. Sulten? Smak på lokal mat på en av de mange flotte restaurantene. En valgfri utflukt til nærliggende Chiloé nasjonalpark er også tilgjengelig.

  Dag 23
  Castro, Chile

  Chilensk sjarm

 • Dag 24
  Niebla, Chile

  Festningen i tåken

  1. april 2024

  Niebla, en liten kystby med et nydelig bevart fort

  Niebla, som er spansk for «tåke», ligger på en billedskjønn halvøy med utsikt mot bukta Corral på den ene siden og munningen av elva Valdivia på den andre. Ta en spasertur på den brede stranden. Hvis markedet Feria Costumbrista er åpent, kan du smake på tradisjonelle empanadas, antichuchos, churros med mer.

  Du vil antakelig bruke mesteparten av tiden din her på å utforske ruinene av den gamle spanske festningen. Lær mer om regionens strategiske historie på museet, ta en spasertur rundt fyret, poser ved siden av raden av rustne kanoner, og nyt den vakre utsikten over elva og bukta.

  Dag 24
  Niebla, Chile

  Festningen i tåken

 • Dag 25
  Til sjøs

  Vi seiler nordover

  2. april 2024

  Mer avslappende tid til sjøs for å nyte alt som er på skipet

  Få mest mulig ut av tiden din på MS Roald Amundsen, uansett om du vil se etter fugler og sjødyr, sitte i boblebadet på dekk eller nyte favorittdrikken din i Explorer Lounge & Bar. Ekspedisjonsteamet vil oppsummere høydepunktene fra reisen, og holde deg engasjert. Fotografen vår om bord vil kanskje sette opp en bildefremvisning av bilder tatt underveis på ekspedisjonscruiset.

  Dag 25
  Til sjøs

  Vi seiler nordover

 • Dag 26
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

  3. april 2024

  Avslutt ekspedisjonscruiset i Valparaíso, Chiles kultursenter

  Det 26 dager lange ekspedisjonscruiset er over når vi ankommer havnen i Valparaíso – en by som er bygd på bratte åssider med utsikt over havet. Denne UNESCO-vernede byen er en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende torg.

  Når du tar farvel med MS Roald Amundsen, besetningen og ekspedisjonsteamet, vil du nok sole deg i glansen av å ha opplevd noe av de vakreste landskapet i verden. Kanskje planlegger du neste tur allerede … i så fall ser vi frem til å ønske deg velkommen om bord igjen snart!

  Etterprogram

  Denne fargerike og uvanlige byen fascinerer, og kanskje du ønsker en dag eller to ekstra og å være med på en valgfri omvisning i byen, etterfulgt av en overnatting i Santiago de Chile. Herfra kan du også bli med på etterprogrammet vårt til Påskeøya, som er kjent for de mystiske, gigantiske hodestatuene.

  Dag 26
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
9.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Flyvninger

 •      Flygning i økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 •      Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn før ekspedisjonscruiset
 •      Transport mellom Ushuaia lufthavn og skipet, inkludert en kort omvisning i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avaserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: