Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)

Reiseinformasjon 10 dager MS Fram
Avgang
29. mai 2024
Pris fra
kr 47 897
Frokost, lunsj og middag inkludert

10-dagers ekspedisjonscruise som inkluderer Island, Jan Mayen og Spitsbergen

«Landet av is og ild»

Ekspedisjonscruiset ditt rundt de arktiske øyene starter i Reykjavík, hovedstaden på Island. Først vil du seile til vakre Patreksfjörður, kjent for sitt idylliske landskap. Senere utforsker vi Akureyri og de omkringliggende omgivelsene, før vi leter etter atlanterhavslundefugler og krysser den nordlige polarsirkel på øya Grímsey.

Arktiske høydepunkter

Cruiset ditt fortsetter til den isolerte øya Jan Mayen, hjem til en aktiv vulkan, marint dyreliv og tusenvis av fugler. Herfra fortsetter vi nordover i Arktis til Svalbard. Opplev fantastiske fjorder og ruvende fjell i Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, før cruiset ditt avsluttes i Longyearbyen.

Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående) Island, Jan Mayen, Spitsbergen – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (østgående)
  • Dag 1
    Reykjavik

    Kosmopolitiske Reykjavik

    Oppdag Islands moderne hovedstad

    Det arktiske ekspedisjonscruiset ditt starter i Reykjavík, en by full av kunst, kultur og historie. Det er mye å se her før vi setter seil. Du kan besøke Islands mest berømte geotermiske spa – Den blå lagune – og oppleve blandingen av silika, alger og mineraler i det varme vannet.

    I sentrum kan du vandre langs hovedhandlegaten Laugavegur, og så videre til den fantastiske Hallgrimskirkja. Eller hvorfor ikke utforske byens gallerier og museer.

    MS Fram venter på deg i Reykjavik havn. Hent den gratis ekspedisjonsjakken din, finn deg til rette i lugaren og gjør deg klar for eventyr.

    Hvis du ønsker å oppdage mer av Island, kan du forlenge oppholdet ditt ved å bestille førprogrammet vårt.

    Dag 1
    Reykjavik

    Kosmopolitiske Reykjavik

  • Dag 2
    Stykkishólmur

    Snæfellsnes-halvøya

    Porten til spektakulære Snæfellsnes

    Det er som om tiden har stått stille ved Stykkishólmur, den lille fiskebyen i Breiðafjörður-bukta, der fargerike hus står i kontrast til fjellene langt borte.

    Ikke langt unna finner du Snæfellsnes-halvøya nasjonalpark, med den fantastiske Snæfellsjökull-vulkanen med snøkalotten på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» på grunn av sine mange vulkanlandskaper.

    I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs sorte sandstrender og basaltklippene Lóndrangar. Eller hvorfor ikke kjøre snøskuter til toppen av isbreen Snæfellsjökull, eller ta en guidet kystvandring med en tur i en isbregrotte.

    • Inkludert Oppdagelsesvandring Stykkishólmur
    Dag 2
    Stykkishólmur

    Snæfellsnes-halvøya

  • Dag 3
    Patreksfjördur

    Vakre Patreksfjörður

    En fantastisk strand, fosser og enestående forhold for fugletitting

    Patreksfjörður er uforglemmelig vakker. Her vil du lære alt om fisketradisjonene i Europas vestligste landsby.

    Utforsk det omkringliggende området på en gåtur ved fjordene, eller se selene på stranden Rauðasandur. Du kan også bli med på en tur til Dynjandi-fossefallene – seks fosser som sammen utgjør det største og mest spektakulære fossefallet i Vestfjordene.

    Fugletittere bør ikke gå glipp av et besøk til Látrabjarg, der lundefugler, havsuler, lomvier og alker klynger seg til Europas største fuglefjell.

    • Inkludert Patreksfjörður – Oppdagelse av landsbyen som ligger lengst vest i Europa
    Dag 3
    Patreksfjördur

    Vakre Patreksfjörður

  • Dag 4
    Akureyri

    Eyjafjörður til Akureyri

    Varme kilder, fossefall og vulkanske månelandskap

    Ekspedisjonscruiset vårt fortsetter til Islands «nordlige hovedstad», Akureyri, omgitt av vakre vulkanske landskap. Det er også ett av de beste stedene i Europa for å se hvaler, kvitnos og havneniser.

    Ta en tur rundt i byen og besøk den fredelige oasen i den botaniske hagen. Du kan lære mer om byen og livet i Arktis på Akureyri og Norðurslóð museene.

    Du kan også besøke det imponerende Goðafoss-fossefallet; Mývatn-naturbad eller Eyjafjörður – Islands lengste fjord. Eller hvorfor ikke ta en ridetur eller utforske i terrenget i en 4x4.

    • Inkludert Byvandring Akureyri
    Dag 4
    Akureyri

    Eyjafjörður til Akureyri

  • Dag 5
    Grímsey

    Lundefuglene på Grimsey

    Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefuglene

    Grímsey er gjennomsyret av folklore, som historier om øyas første bosetter, Grímur. Denne avsidesliggende og vindblåste øya med bare 60 innbyggere, er berømt for to ting: Koloniene av atlanterhavslundefugler og at den nordlige polarsirkelen går gjennom den.

    Vi går i land på Grímsey med de små ekspedisjonsbåtene våre. Der kan du bli med på en spesiell seremoni for å krysse den nordlige polarsirkel. Hvorfor ikke gå en tur til Orbis et Globus-skulpturen? Det er en enorm betongsfære som flyttes hvert år for å passe med den nordlige polarsirkel, som flytter seg nordover.

    • Inkludert Vi krysser den nordlige polarsirkel og feirer med en seremoni
    Dag 5
    Grímsey

    Lundefuglene på Grimsey

  • Dag 6
    Til sjøs

    En avslappende dag til sjøs

    Nyt en avslappende dag mens vi seiler til Jan Mayen

    En dag med seiling gjennom det arktiske farvannet lar deg slappe av og samle krefter for de kommende dagene. Nyt komforten og panoramautsikten, og prat med de andre gjestene i Explorer Lounge og Bar. Eller hvorfor ikke synke ned i et boblebad på dekk mens du ser etter sjøfugler.

    Ikke gå glipp av de fascinerende forelesningene om tema som lokalhistorie, geologi eller arktisk dyreliv, holdt av medlemmer i ekspedisjonsteamet. Besøk Vitenskapssenteret for mer dyptgående innsikt om Jan Mayen og Spitsbergen, og kanskje delta i et vitenskapsprogram som bidrar til pågående vitenskapelig forskning.

    Dag 6
    Til sjøs

    En avslappende dag til sjøs

  • Dag 7
    Jan Mayen

    Vulkanske Jan Mayen

    Besøk en aktiv vulkan som er et fristed for fugleliv

    Jan Mayen har ingen permanente innbyggere, og det er sjelden noen som besøker øya. Faktisk er vi noen av de få som forsøker å gå i land her. Hvis forholdende tillater det, vil du sette foten på ett av jordens mest avsidesliggende steder.

    Jan Mayens surrealistiske landskap med mose og lav domineres av den vulkanske konusen Beerenberg. Det er verdens nordligste aktive vulkan, og hadde sist utbrudd i 1985.

    Det er ingen landpattedyr her, men øya er regnet som et viktig fugleområde, med store bestander av nordlige havhester, polarlomvier og alkekonger. Hold også utkikk etter marineliv i havet omkring, som hvaler og seler.

    Dag 7
    Jan Mayen

    Vulkanske Jan Mayen

  • Dag 8
    Til sjøs

    Seiling mot Svalbard

    Slapp av og gjør deg klar for mer eventyr

    Bli med ekspedisjonsteamet i Vitenskapssenteret for å lære mer om det spektakulære arktiske dyrelivet og landskapene du har sett så langt, og finn ut hva du kan forvente å oppleve når dere kommer til Svalbard.

    En dag til sjøs er også den ideelle muligheten til å sortere gjennom bildene på kameraet ditt, og plukke opp noen tips fra fotografen vår om bord mens vi seiler mot Spitsbergen.

    Dag 8
    Til sjøs

    Seiling mot Svalbard

  • Dag 9
    Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

    Tid for ekspedisjon

    Få opplevelsen av den uberørte arktiske villmarken

    Utforsk den naturlige skjønnheten og tundraen i Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark. I denne villmarken med bratte fjell, isbreer og vakre øyer langs kysten skal vi se etter de arktiske dyrearter som hvaler, seler, hvalross og reinsdyr.

    Dette er et sted der naturlig skjønnhet og fascinerende historie møtes, og du vil kunne se kulturelle relikvier fra Svalbards første utforskere.

    Gjør deg klar for eventyr; vi benytter alle muligheter til å sette ut kajakkene våre eller bruke de små ekspedisjonsbåtene våre og gå i land for turer eller å delta i strandryddinger.

    Dag 9
    Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

    Tid for ekspedisjon

  • Dag 10
    Longyearbyen

    Tilbake til Longyearbyen

    Avslutt eventyret ditt med et høydepunkt

    Ekspedisjonscruiset ditt rundt de arktiske øyene ender i Longyearbyen. Du vil reise hjem igjen med mer kunnskap om arktiske dyr, historie, polaris og klimaendring enn da du ankom – og du vil ha minner fra en utrolig opplevelse.

    Før flyvningen din tilbake til Oslo har du tid til å oppdage mer av Longyearbyen og kjøpe suvenirer. Mange gjester velger å ta med seg en vakker, varm Svalbard-genser.

    Dag 10
    Longyearbyen

    Tilbake til Longyearbyen

Avganger

2024

  • januar
  • februar
  • mars
  • april
  • mai
  • juni
  • juli
  • august
  • september
  • oktober
  • november
  • desember
Mai:
29.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Flyvninger

  • Fly på økonomiklasse fra Longyearbyen til Oslo etter ekspedisjonscruiset

Transport

  • Transport fra skipet til flyplassen i Longyearbyen etter ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

  • Ett opphold i valgt lugarkategori
  • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
  • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
  • Kaffe og te uten kostnad
  • WiFi om bord uten kostnad†
  • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
  • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
  • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard er det ingen WiFi- og mobildekning med unntak av i Longyearbyen.

Aktiviteter om bord

  • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
  • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket, og avansert biologisk og geologisk utstyr
  • Vitenskapsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
  • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
  • Bruk av skipets boblebad, badstue og treningsrom
  • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

  • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
  • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
  • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
  • Ekspedisjonsfotografer tilgjengelig for hjelp

Merknader

Ikke inkludert

  • Internasjonale flygninger
  • Reiseforsikring
  • Bagasjehåndtering
  • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
  • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: