Rundseiling rundt Svalbard – den ultimate ekspedisjonen

Rundseiling rundt Svalbard – den ultimate ekspedisjonen

 • Attempt

Rundseiling rundt Svalbard – den ultimate ekspedisjonen

Rundseiling rundt Svalbard – den ultimate ekspedisjonen

 • Attempt
Reiseinformasjon 12 dager MS Fram, MS Spitsbergen
Avganger
9 avganger mellom aug 2022 og sep 2023
Pris fra
kr 63 870
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med når vi forsøker oss på en full rundseiling av Svalbard, og opplever majestetiske isbreer, fredfylte fjorder og arktisk dyreliv.

Siste stoppested før Nordpolen

Ekspedisjonen starter i Longyearbyen, byen på toppen av verden. Kryss ut listen over ting du kan gjøre i verdens nordligste by. Herfra drar vi ut på en episk rundseiling av Svalbard, og vi starter med Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark. Utforsk billedskjønne fjorder, bratte fjell og vakre øyer mens du holder utkikk etter dyreliv i landskapet.

Merk at de fleste stedene på Svalbard ikke har mobildekning. Så grip denne muligheten til en pause fra den digitale verden og nyt øyeblikket og freden og roen på denne unike øygruppen!

Vi holder utkikk etter isbjørn og fugler

Den østlige delen av Svalbard har den høyeste bestanden av isbjørn på øygruppen. I løpet av våre tre dager med utforsking av Spitsbergens østlige kystlinje vil vi holde utkikk etter disse ikoniske, men sky rovdyrene. Klippene i denne regionen tiltrekker seg enorme mengder fugl, blant annet tusenvis av polarlomvi, måke og krykkje.

Fantastisk natur

Gjør deg klar til å utforske det majestetiske landskapet og geologien i Hornsund. De kuperte fjellene og de fantastiske fjordene her utgjør noen av Svalbards vakreste landskaper. Etter at vi har utforsket dette området, seiler vi nordover mot Isfjorden før vi avslutter ekspedisjonen i Longyearbyen.

Rundseiling rundt Svalbard – den ultimate ekspedisjonen Rundseiling rundt Svalbard – den ultimate ekspedisjonen
Attempt

Våre seilinger gjennom Svalbard er ekspedisjoner der vi, i ekte ekspedisjonsånd, utfordrer elementene og sjøisen i Nordishavet, for en trygg rundseiling i disse fjerntliggende øygruppene, på en trygg måte. Flere alternative ruter, kombinert med fleksibilitet og vår omfattende kunnskap om området, er viktige faktorer for å kunne tilby deg den mest fantastiske opplevelsen. Og hvis vi virkelig klarer en rundseiling rundt Svalbard, så er det noe for minnebøkene.

 • Dag 1
  Oslo/Longyearbyen - Hotell

  Fra 59º N til 78º N

  Reisen starter med en flygning fra Oslo. Det høye antallet elbiler i Oslo skyldes bærekraftsengasjementet som ga hovedstaden vår tittelen Europas miljøhovedstad i 2019. Sett gjerne av litt tid til å utforske den grønne hovedstaden vår, og få med deg kunst, arkitektur og kulinariske nytelser.

  Takket være det effektive nettverket av buss, tog og trikk kan du lett komme deg rundt hele byen uten bil. Du kan til og med bruke Oslo Bysykkel, og se den flotte arkitekturen fra sykkelsetet.

  Oslo har nok av kulturopplevelser, og du kan tilbringe hele dagen på noen av de mange ypperlige museene og kunstgalleriene. Dykk inn i historien om de norske polferdene på Frammuseet, hvor du kan se mange utstillinger og til og med gå om bord et ekte polarskip. Se for deg hvordan det må ha vært å leve og jobbe her når du utforsker skipets dekk og lugarer.

  Når du trenger å hvile deg litt, finnes det mange steder hvor du kan nyte tradisjonelle og moderne, norske og nordiske retter. Velg blant koselige kafeer, kule kaffesteder, moderne restauranter, pølseboder og kanskje til og med et mikrobryggeri.

  Som en metropol omgitt av naturen, tilbyr Oslo en rekke aktiviteter. Hvis du har tid, kan du ta deg en tur ut i bymarka. Eller du kan slappe av i en av de mange parkene før flyturen til Longyearbyen på Svalbard.

  Dag 1
  Oslo/Longyearbyen - Hotell

  Fra 59º N til 78º N

 • Dag 2
  Longyearbyen

  En norsk høyborg i Arktis

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Etter en overnatting på hotellet har du muligheten til å utforske den fargerike utposten Longyearbyen før du går om bord på skipet om ettermiddagen. En utflukt er inkludert i sjøreisen, og du kan ellers velge fra et utvalg valgfrie aktiviteter før sjøreisen starter.

  Longyearbyen er en liten by på øya Spitsbergen, der det er flere snøscootere enn de 2000 innbyggerne. Under oppholdet ditt her kan du ta en rask spasertur opp til kirken. Kanskje du møter noen svalbardrein på veien, de vandrer nemlig ofte rundt i byen. Selv om de er ville, vil du se at de er nysgjerrige og til en viss grad tamme. Ta turen gjennom hovedgaten, og se de fargerike husene. Stikk innom butikkene og finn den perfekte suveniren eller gaven fra verdens nordligste by.

  Før du går inn i de fleste offentlige bygninger, må du ta av skoene! Dette er en gammel skikk som skulle forhindre at kullstøvet fra gruvene ble dratt med innendørs, og er en av måtene byens gruvedriftshistorie fortsatt påvirker kulturen på.

  Isbjørnen lever utenfor Longyearbyen, og selv om den er et sjeldent syn i selve byen, kan du se kunst inspirert av disse ikoniske, arktiske bjørnene. Se om du kan finne isbjørnstatuen eller det store isbjørn-murmaleriet i sentrum.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren og bli med på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen. Gjør deg kjent med hvor restaurantene, vitenskapssenteret, observasjonsdekk og Explorer-salongen og baren er – du kommer til å tilbringe mye tid her. Vi tar deretter farvel med Longyearbyen og starter vår egen oppdagelsesreise.

  Dag 2
  Longyearbyen

  En norsk høyborg i Arktis

 • Dag 3-5
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Utforsk fantastiske fjorder og en fascinerende historie

  Vi legger den lille bosettingen bak oss, og går inn i ekspedisjonsmodus. I disse vakre, fjerntliggende områdene er det ikke verken internett eller telefonstolper som gir mobildekning. Uten e-post og tekstmeldinger er dette derfor en sjelden mulighet til å koble deg av den moderne verden. Det er tid for å fokusere på det som virkelig betyr noe.

  Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark byr på den vakre arktiske naturen i all dens kuperte, uberørte prakt. Her finner vi bratte fjell, flotte isbreer og vakre mindre øyer. Det er også et av de sjeldne stedene i verden som kombinerer vakker natur og fascinerende historie. Her finner du nemlig den største konsentrasjonen av graver, spekkovner og andre kulturskatter fra Svalbards første oppdagelsesreisende.

  Vær- og sjøforholdene vil bestemme hvilke områder vi forsøker å besøke. Kongsfjorden er et av de vakreste fjordområdene på Svalbard, med en frodig tundra og panoramautsikt over kysten. Fjorden er innrammet av dramatiske fjellformasjoner, og kanskje du får se isbreer som kalver isfjell ned i vannet.

  Det kan hende vi også anløper Ny-Ålesund, en kulturrik tidligere gruveby som nå er et internasjonalt forskningssenter. Denne bosettingen byr på en vakker blanding av gamle og nye bygninger, og her er det forskningsstasjoner fra forskjellige land dedikert til å studere glasiologi, dyreliv og klimaendringer.

  Nordvesthjørnet på Spitsbergen er en magnet for fugletittere i sommermånedene. Du vil også holde utkikk etter dyreliv som hval, storkobbe, hvalross, svalbardrein og kongen av Arktis selv – den majestetiske isbjørnen. Med litt flaks vil du se en eller flere av disse toppredatorene når de beveger seg rundt isen langs kysten på jakt etter sel.

  Det vakre terrenget i denne regionen gjør det perfekt for villmarksaktiviteter. Vi forsøker å dra nytte av alle mulighetene som kommer vår vei. Det kan være vi bruker ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land for en fottur, eller kanskje vi deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet.

  Dag 3-5
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Utforsk fantastiske fjorder og en fascinerende historie

 • Dag 6-8
  Øst-Svalbard naturreservat

  Nyt dagene på ekspedisjonen i Arktis

  Den østlige delen av Svalbard har den høyeste bestanden av isbjørn på øygruppen. Vi håper at vi vil få se ‘Kongen av Arktis’ over de neste tre dagene.

  Nordishavet i denne delen av Svalbard er fullt av drivis, og det frosne sjølandskapet endrer seg hele tiden. Kapteinen og ekspedisjonsteamet er moderne oppdagelsesreisende, og de vil bruke avansert sonarteknologi og satellittbilder til å analysere tykkelsen og bevegelsene til sjøisen. De vil bestemme hvilken del av den arktiske villmarken vi vil utforske på landinger, fotturer og valgfrie kajakkturer.

  Hvis forholdene er på vår side, krysser vi 80° N, seiler gjennom Hinlopenstredet og fortsetter sørover mens vi holder utkikk etter hvalross og sjøfugler. I denne regionen holder tusenvis av polarlomvi, måke, krykkje til.

  Når vi seiler gjennom Freemansundet, vil du høre og se sjøfuglene som svever oppe i luften mot panoramaet foran oss. Freemansundet separerer Barentsøya mot nord fra Edgeøya.

  Vi vil forsøke å lande langs kysten av Edgeøya eller Barentsøya. Kanskje vi utforsker Kapp Lee, et spennende sted der du finner kulturarv fra alle epokene av menneskelig utforskning av Svalbard. Hvis vi er heldige får vi også se noen av de marine pattedyrene på Svalbard, når vi beveger oss mot Sørkappøya.

  Dag 6-8
  Øst-Svalbard naturreservat

  Nyt dagene på ekspedisjonen i Arktis

 • Dag 9-10
  Sør-Spitsbergen nasjonalpark og området rundt Bellsund

  Ekspedisjonen fortsetter

  Målet vårt i dag er å nå den sørligste tuppen av Spitsbergen. Utforsk det varierte landskapet og geologien i Hornsund, en del av Sør-Spitsbergen nasjonalpark. For mange er dette Svalbards vakreste fjord.

  De kuperte, bratte fjellene, den frodige, fargerike vegetasjonen og utformingen på fjorden gjør den til et av verdens vakreste steder. På vei innover denne 30 kilometer lange fjorden, kan det hende du får se at isbreene kalver is ned i vannet. På en klar dag ser vi kanskje også Hornsundtind, som ruver 1431 meter over havet. Etter at vi har utforsket dette området, seiler vi nordover mot Bellsund.

  Dette sundet er noe helt for seg selv. Her finner vi snødekte fjell, isbreer og fantastiske geologiske formasjoner formet av effekten av at tektoniske plater nærmer seg hverandre. Navnet henspiller på Klokkefjellet, et klokkeformet fjell ved munningen til fjorden, og er en norsk-engelsk tilpasning av det engelske ordet for klokke, bell, og det norske ordet sund.

  Store kolonier av alke, lomvi og havhest har funnet seg til rette på de store klippene i området. Kanskje du ser gjess i trekk, og svalbardrein som beiter på den frodige vegetasjonen som blir gjødslet av sjøfuglene i lufta – et perfekt bilde på hvordan alt henger sammen!

  Bellsund har en lang historie som jakt- og fangststed. Hvalfangst startet her på begynnelsen av 1600-tallet. En av historiene som ekspedisjonsteamet kanskje forteller i foredraget om pelsjegere og fangstmenn, er historien om Wanny Woldstad. Hun var en taxisjåfør fra Tromsø som ble den første kvinnelige arktiske pelsjegeren.

  Kulturelle levninger fra andre perioder av Svalbards historie kan ses over hele Bellsund. Ruinene fra gruvebosettingene er fortsatt synlige. Kanskje du ser dem når vi utforsker området.

  Dag 9-10
  Sør-Spitsbergen nasjonalpark og området rundt Bellsund

  Ekspedisjonen fortsetter

 • Dag 11
  Isfjorden

  Fjorder og villmark

  I dag seiler vi inn i den vakre Isfjorden, det mest prominente fjordsystemet på Svalbard. Fjorden fører inn til mange mindre fjorder, og former et frodig og vakkert system rikt på dyreliv og vegetasjon. Her vil vi utforske de enorme u-formede dalene som isbreene skar ut av fjellene for rundt ti tusen år siden.

  Mot nord i fjorden ligger det iøynefallende landemerket Alkehornet. Det er et imponerende eksempel på karbonatbergart, med en hornformet fjelltopp. Dyrelivet rundt har erobret det. Polarreven kan ses her, i tillegg til svalbardrein og tusenvis av lomvi og krykkje.

  Det er merkbart hvor tydelig sporene etter menneskelig tilstedeværelse er bevart i Isfjorden. Langs strendene og buktene kan du se kulturelle levninger etter Svalbards historie som hvalfangst- og jaktsted, som spekkovner og jaktstasjoner.

  Et mer moderne kulturikon ligger lenger sør i fjorden. Her ligger nemlig bygningene til Isfjord Radio, en tidligere radio- og værstasjon som ble etablert i 1933, og som nå huser et hotell som kanskje har den vakreste beliggenheten i verden.

  Landskapet i de indre delene av Isfjorden endrer seg hele tiden. Vi har uansett flere gode landingssteder i dette området, og vil bestemme hvor vi drar og hva vi gjør basert på været- og isforholdene når vi kommer frem.

  Dag 11
  Isfjorden

  Fjorder og villmark

 • Dag 12
  Longyearbyen/Oslo

  Slutten av ekspedisjonen

  Estimert ankomsttid er 06:00

  Det arktiske eventyret rundt Svalbard er over for denne gang. Nå er det tid for å fordøye og se tilbake på alle de spennende opplevelsene du har hatt, og kjenne på den fantastiske følelsen over bokstavelig talt å ha vært «øverst i verden».

  Etter å ha tatt farvel med skipet og besetningen, blir du transportert til flyplassen for flyreisen hjem.

  I Longyearbyen finner du mange steder som er verdens nordligste i sitt felt. Verdens nordligste kino, kirke, bibliotek, videregående skole og supermarked – de er alle her. Hva med en selfie av deg og alle disse verdens nordligste stedene?

  Hvis du har tid, bør du ta turen innom de lokale butikkene og kjøpe med deg en suvenir før du reiser hjem. Gaver i form av en varm og god Svalbard-genser eller en eske lokal, håndlaget konfekt vil garantert glede venner og familie hjemme. Svalbard er en avgiftsfri sone, og Longyearbyen har et godt utvalg av sports- og friluftsbutikker, så se om du finner det du trenger til neste ekspedisjonscruise. Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise videre, og vi ser frem til å se deg igjen!

  Etterprogram

  Gjester som seiler med MS Fram har muligheten til å utvide oppholdet i Longyearbyen med et av de unike etterprogrammene våre. Spør oss for mer info.

  Dag 12
  Longyearbyen/Oslo

  Slutten av ekspedisjonen

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
August:
25.
September:
4.

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
Juli:
2.
17.
27.
August:
6.
16.
26.
September:
5.

Hva er inkludert

Inkludert

Flygninger

 • Fly tur retur i økonomiklasse mellom Oslo og Longyearbyen

Hotell

 • Overnatting i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Transport

 • All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkludert for suitegjester (kun på MS Fram)
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard er det kun WiFi og mobildekning i Longyearbyen og Barentsburg.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

Skip

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: