Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)

Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)

Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)

Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)

Reiseinformasjon 15 dager MS Spitsbergen
Avganger
22. september 2022
23. september 2023
Pris fra
kr 75 449
Frokost, lunsj og middag inkludert

Oppdag historien og naturen på fem ville og vakre øyer, i fire land i og rundt Arktis.

Vi utforsker Spitsbergen og Jan Mayen

Ekspedisjonen starter i Longyearbyen, byen på toppen av verden. I løpet av to dager med utforsking av Spitsbergen vil du holde utkikk etter kongen av Arktis – den majestetiske isbjørnen. Etter dette forsøker vi å lande på Jan Mayen, Norges mest isolerte øy der verdens nordligste, aktive vulkan Beerenberg dominerer landskapet.

Landet av is og ild

Første stopp på Island er den livlige «nordlige hovedstaden» Akureyri. Så seiler vi østover og utforsker Husavik, som også kalles Islands hval-hovedstad. Hvis vi er heldige, kan det hende vi får øye på en eller flere hvaler før vi reiser til Bakkagerdi. Dette er en liten landsby på kysten av Borgarfjörður Eystri som sies å være bebodd av alver. Vi kan ikke garantere at du vil se mange alver, men du vil i det minste oppleve uberørt villmark med førsteklasses muligheter for fugletitting.

Øyhopping på ekspedisjonsvis

Opplev den fredfylte og avslappende atmosfæren i Elduvik på Færøyene. Ikke langt unna ligger Torshavn, en by der det moderne og det gamle ligger side om side. Prøv noen av de mange fiskerettene i Lerwick på Shetlandsøyene, fra laks og skalldyr til lyr, lange og sanktpetersfisk. Reisen avsluttes i Bergen, der du kan utforske fiskemarkedet og fargerike Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående) Spitsbergen, Island, Færøyene – Øyhopping i og rundt Arktis (sørgående)
 • Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Fra 59º N til 78º N

  Reisen starter med en flygning fra Oslo. Det høye antallet elbiler i Oslo skyldes bærekraftengasjementet som ga hovedstaden vår tittelen Europas miljøhovedstad i 2019. Sett gjerne av litt tid til å utforske den grønne hovedstaden vår, og få med deg kunst, arkitektur og kulinariske nytelser.

  Takket være det effektive nettverket av buss, tog og trikk kan du lett komme deg rundt hele byen uten bil. Du kan til og med bruke Oslo Bysykkel, og se den flotte arkitekturen fra sykkelsetet.

  Oslo har nok av kulturopplevelser, og du kan tilbringe hele dagen på noen av de mange ypperlige museene og kunstgalleriene i byen. Dykk inn i historien om de norske polferdene på Frammuseet, hvor du kan se mange utstillinger og til og med gå om bord på et ekte polarskip. Se for deg hvordan det må ha vært å leve og jobbe her når du utforsker skipets dekk og lugarer.

  Når du trenger å hvile deg litt, finnes det mange steder hvor du kan nyte tradisjonelle og moderne, norske og nordiske retter. Velg blant koselige kafeer, kule kaffesteder, moderne restauranter, pølseboder og kanskje til og med et mikrobryggeri.

  Som en metropol omgitt av naturen, tilbyr Oslo en rekke aktiviteter. Hvis du har tid, kan du ta deg en tur ut i bymarka. Eller du kan slappe av i en av de mange parkene før flygningen til Longyearbyen på Svalbard.

  Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Fra 59º N til 78º N

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Livlig liten arktisk by

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Etter en overnatting på hotellet har du muligheten til å utforske den fargerike utposten Longyearbyen før du går om bord på skipet om ettermiddagen. En utflukt er inkludert i sjøreisen, og du kan ellers velge fra et utvalg valgfrie aktiviteter før sjøreisen starter.

  Longyearbyen er en liten by på øya Spitsbergen, der det er flere snøscootere enn de 2000 innbyggerne. En kort spasertur tar deg opp til kirken. Kanskje du møter noen svalbardrein på veien, de vandrer nemlig ofte rundt i byen. Selv om de er ville, vil du se at de er nysgjerrige og til en viss grad tamme. Ta turen gjennom hovedgaten, og se de fargerike husene. Stikk innom butikkene og finn den perfekte suveniren eller gaven fra verdens nordligste by.

  Før du går inn i de fleste offentlige bygninger, må du ta av skoene! Dette er en gammel skikk som skulle forhindre at kullstøvet fra gruvene ble dratt med innendørs, og er en av måtene byens gruvedriftshistorie fortsatt påvirker kulturen på.

  Isbjørnen lever utenfor Longyearbyen, og selv om den er et sjeldent syn i selve byen, kan du se kunst inspirert av disse ikoniske, arktiske bjørnene. Se om du kan finne isbjørnstatuen eller det store isbjørn-murmaleriet i sentrum.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren og bli med på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen. Gjør deg kjent med hvor restaurantene, vitenskapssenteret, observasjonsdekk og Explorer-salongen og baren er – du kommer til å tilbringe mye tid her. Vi tar deretter farvel med Longyearbyen og starter vår egen oppdagelsesreise.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Livlig liten arktisk by

 • Dag 3-4
  Svalbard

  Utforsk Svalbard

  Vi legger den lille bosettingen bak oss, og går inn i ekspedisjonsmodus. I disse vakre, fjerntliggende områdene er det ikke verken internett eller telefonstolper som gir mobildekning.

  Uten e-post og tekstmeldinger er dette derfor en sjelden mulighet til å koble deg av den moderne verden. Det er tid for å fokusere på det som virkelig betyr noe.

  Svalbard byr på kupert, uberørt arktisk natur på sitt aller beste. Her finner vi bratte fjell, flotte isbreer og vakre mindre øyer. Over de neste to dagene vil vi forsøke oss på flere landinger på forskjellige deler av øygruppen.

  Noen av de mest dramatiske fjordene i verden ligger på Spitsbergen. Når vi seiler langs denne vakre øya under midnattssolen, kan du se de enorme u-formede dalene som er farget av det frodige plantelivet i Arktis. Du vil se dramatiske fjell som speiler seg perfekt i vannoverflaten. Når vi stille seiler her kan det hende du hører at isbreen knaker og knirker som et forvarsel på at den er i ferd med å kalve store ismasser ned i havet.

  Det vakre terrenget i denne regionen gjør det perfekt for utendørsaktiviteter. Vi forsøker å dra nytte av alle mulighetene som kommer vår vei. Det kan være vi bruker ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land for en fottur, eller kanskje vi deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet.

  Svalbard er også et av de sjeldne stedene i verden som kombinerer vakker natur og fascinerende historie. Du vil høre historier fra ekspedisjonsteamet om polfarerne som enten har erobret Svalbard eller gått under på grunn av de tøffe forholdene.

  Sommeren er også tiden da isbjørnen hovedsakelig oppholder seg på drivis langs lysten på jakt etter sel. Med litt flaks håper vi å se noen av disse toppredatorene mens vi er på Svalbard. Vi er sikre på at du som mange oppdagelsesreisende før deg, vil skape minner for livet på Svalbard.

  Dag 3-4
  Svalbard

  Utforsk Svalbard

 • Dag 5
  Til sjøs

  Avslapning til sjøs

  Nyt en avslappende dag til sjøs med foredrag om bord mens vi setter kursen mot Jan Mayen. Dagene til sjøs kan være akkurat så fylt av aktiviteter eller så avslappende som du ønsker!

  Gå dypere inn i stedene du har besøkt i vitenskapssenteret. Her har vi førsteklasses vitenskapelig utstyr og et omfattende bibliotek for å gi deg en dypere kunnskap om topografien, historien og dyrelivet til øyene vi er på vei til. Dessuten bør du ikke gå glipp av de fascinerende foredragene til ekspedisjonsteamet. De vil oppsummere ekspedisjon så langt, dele av sin kunnskap om regionen, og forberede deg på det som ligger foran deg. Kanskje du også får vite mer om forskerne og meteorologene som er stasjonert på Jan Mayen.

  Dag 5
  Til sjøs

  Avslapning til sjøs

 • Dag 6
  Jan Mayen

  Den isolerte arktiske øya med en aktiv vulkan

  Midt i Norskehavet ligger Jan Mayen svøpt i tåke. Det er en delvis snødekt, berglendt øy, dekorert med frodig mose og lav som nærmest gløder mot den svarte steinen. Denne vulkanske øya er omtrent så isolert som den kan få blitt. Her får du uberørt villmark med en surrealistisk atmosfære og ingen permanente innbyggere, noe som gjør den til en uforglemmelig del av det arktiske eventyret ditt.

  Jan Mayen har to hovedområder. Nord-Jan, som er dominert av Beerenberg, den nordligste aktive vulkanen i verden, som for det meste er dekket av is og hadde sitt siste utbrudd i 1985. Og Sør-Jan, som er flatere og har mindre is. Her ligger det en værstasjon som huser rundt 30 personer om sommeren, som alle jobber for Meteorologisk institutt eller Forsvaret.

  Selv om det ikke er noen stedegne pattedyr på Jan Mayen, er øya langt fra tom. Store mengder sjøfugl flokker til de bratte klippene og åsene på Jan Mayen for å hekke, og øya er utnevnt som Important Bird Area (viktig fugleområde). Øya er tilholdssted for fuglebestander som havhest, polarlomvi og alkekonge.

  Det er imidlertid ikke bare en toppdestinasjon for fugletittere, farvannet rundt Jan Mayen er også fylt av liv. Hvis været er rolig kan det hende vi får se én av flere hvalarter i nærheten, eller kanskje sel som fråtser i fisk. Det er ekstremt få som besøker Jan Mayen, og Hurtigruten er et av de få rederiene som forsøker å lande på denne arktiske øya. Hvis vi lykkes, vil du sette fot på en av jordas mest isolerte øyer, og se landskaper som få har sett. I følge med slik majestetisk, uberørt natur kommer også den spesielle følelsen av total ro.

  Dag 6
  Jan Mayen

  Den isolerte arktiske øya med en aktiv vulkan

 • Dag 7
  Til sjøs

  Mot Island

  Nyt en avslappende dag til sjøs med foredrag om bord mens vi setter kursen mot Akureyri. Finn deg en plass i baren, og slå av en prat med de nye skipskameratene dine over noe godt å drikke. Dere har garantert mer til felles enn dere tror!

  For en virkelig avslappende opplevelse, kan du lene deg tilbake i boblebadet ute på dekk. Glem ikke å holde øynene åpne for marint liv og sjøfugl.

  Bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret for å lære om hva du vil oppleve på Nord-Island under den neste etappen av ekspedisjonen vår. Du kan lære om Islands fantastiske landskap, kultur og overbevisning om det skjulte folket, også kjent som de islandske alvene. Kanskje du også får muligheten til å forbedre strikkeferdighetene dine på et av kursene våre.

  Dag 7
  Til sjøs

  Mot Island

 • Dag 8
  Akureyri

  Den nordlige «hovedstaden» på Island

  Akureyri ligger nær basen av Eyjafjörður, den lengste fjorden på Island. Når vi seiler i denne fjorden, vil du ha en fantastisk utsikt over snødekte fjell og en frodig kystlinje. Farvannet her er fullt av liv, og derfor er det også et av de beste stedene i landet for å se hval og delfin. Regelmessige gjester er knølhval, kvitnos og havnenise, men du kan også være så heldig å få se spekkhugger, blåhval og finnhval.

  Akureyri kalles ‘Islands nordlige hovedstad’, og er en livlig universitetsby. Med et folketall på nesten 20 000 er dette den største byen utenfor den bebodde sørvestlige regionen, og byen har mye å by på, som fantastiske spisesteder og museer. Besøk Akureyri Museum, som gir deg et innblikk i hvordan islenderne pleide å leve i denne regionen. Nordurslod Museum, et museum for naturhistorie, kombinerer utstillinger om det lokale miljøet og historien til bosetterne.

  I den botaniske hagen vil du bli overrasket over å se mengden og utvalget av blomster og bladverk. Hagen er som en fredfylt oase av frodig grønt i en usannsynlig setting. Mens du utforsker byen bør du se den flotte arkitekturen på Akureyri kirke, som ble designet av den kjente arkitekten Gudjon Samuelsson.

  På en valgfri utflukt utenfor byen, kan du oppleve naturskatter som ofte anses for å være et must når du er på Island. Ved fossefallet Goðafoss, også kalt ‘gudenes fossefall’, vil du se det krystallklare, turkise vannet kaste seg nedover det svarte fjellet.

  Innsjøen Mývatn ligger i et svært aktivt vulkansk område, og har en unik og vakker geologi, med blant annet glitrende vann og utenomjordiske farger. Det er også et godt sted for fuglene, spesielt ærfugl og harlekinand. De som har sett på TV-serien Game of Thrones kjenner det kanskje igjen.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Den nordlige «hovedstaden» på Island

 • Dag 9
  Húsavík

  Stedet for å se hval

  Velkommen til Husavik! Denne lille byen på nordkysten av Island har blitt kjent internasjonalt for å være et av verdens beste steder for å se hval.

  Fra Husavik har du utsikt ut mot Skjálfandi bukt som ofte får besøk av hvalarter som knølhval, vågehval, kvitnos, havnenise og den sagnomsuste blåhvalen. Hvis du er heldig, kan det hende du får øye på et eller flere av disse vakre sjøpattedyrene.

  Det er kanskje ikke overraskende at en by som er såpass sentrert rundt hvalen, også har et hvalmuseum. Hvis du vil lære mer om disse varsomme kjempene fra havet, bør du besøke Husaviks svært informative hvalmuseum.

  Hvis du også er interessert i romfart, er Exploration Museum fascinerende. Astronautene fra Apollo-ferdene var under opplæring i Husavik i 1965 og 1967. Islands basaltstein ligner månestein, og ga god geologisk opplæring. Museets hovedutstilling er sentrert rundt dette banebrytende arbeidet.

  Rundt to kilometer sør for Husavik ligger Kaldbakur, et badested som tilbyr en helt unik opplevelse hvis du er ute etter noe som er litt annerledes. Det er ikke bare en heitur pottur oppvarmet av geotermisk energi, du vil også svømme med gullfisk.

  • Inkludert Besøk hvalhovedstaden på Island
  Dag 9
  Húsavík

  Stedet for å se hval

 • Dag 10
  Bakkagerði

  Alvenes rike

  Med praktfulle rhyolittopper på den ene siden og den majestetiske fjellkjeden Dyrfjöll på den andre, kunne ikke kystlandsbyen Bakkagerdi ha en vakrere beliggenhet. Ifølge regional folklore bor det et høyt antall alver i denne bitte lille landsbyen på kysten av Borgarfjörður Eystri. Landsbyen fått navnet sitt fra fjellet Alfaborg som var hjemmet til selve dronningalven.

  Det bor rundt 100 mennesker i Bakkagerdi, og med en beliggenhet utenfor turiststrøkene finner du fred, ro og nydelig utsikt. En kort spasertur tar deg til landsbyen. Du kan smake ferskfanget fisk i en av kaféene, og den smakfulle fiskesuppen er en lokal favoritt.

  Den vakre naturen i området er imidlertid hovedtrekkplasteret, og alt ligger til rette for en fantastisk fottur. Det finnes flere flotte turstier der rhyolittstein i rosa, blå og gule fargetoner står i kontrast til frodige grønne daler. Uansett hvilken retning du går, vil du bli belønnet med uberørt villmark og synet og lyden av dyrelivet som finnes her – fuglene.

  Kystklippene i Bakkagerdi er tilholdssted for et bredt utvalg fugler, som havhest og krykkje. Det er også et godt sted for å se ærfuglhold, som har foregått på Island i hundrevis av år. Sluttproduktet er det svært eksklusive ederdunet, verdens høyest skattede dun.

  Stjernen i showet er imidlertid lundefuglen. Hvis forholdene tillater det vil vi forsøke å besøke Hafnarhólmi, en fiskerhavn der en stor koloni av lundefugl holder til. Dette er uansett et av de beste stedene på Island for fugletitting. En sjøpromenade og flere plattformer tar deg nær lundefuglen på en trygg måte. For natur- og fugleentusiaster er denne regionen en juvel.

  • Inkludert En smakebit av hverdagen i Bakkagerði
  Dag 10
  Bakkagerði

  Alvenes rike

 • Dag 11
  Til sjøs

  Nyt en dag til sjøs

  Denne dagen kan du tilbringe slik du ønsker om bord på skipet. Slapp av, benytt skipets fasiliteter og ta en oppsummering på det du har opplevd så langt. Kanskje du ønsker å trene i treningsrommet vårt innendørs, eller slappe av i panoramabadstuen og la tankene vandre ut i den vakre utsikten.

  For å bygge opp spenningen for den neste delen av eventyret, kan du ta turen til biblioteket og lese om stedene du skal besøke, eller bli med på foredrag med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret.

  Du har antakelig mange bilder og historier fra de forskjellige utfluktene, så hvorfor ikke utveksle erfaringer fra ekspedisjonen så langt med dine medoppdagelsesreisende?

  Dag 11
  Til sjøs

  Nyt en dag til sjøs

 • Dag 12
  Elduvík

  Sjarmerende landsby på Færøyene

  Landsbyen Elduvík ligger ved inngangen til Funningsfjordur i enden av en lang, frodig dal med ruvende grønne fjell på hver side. Elva Stórá går tvers gjennom, og splitter landsbyen i to. Bare 23 personer bor i Elduvík, og du kan glede deg til å oppleve den beroligende, fredfylte atmosfæren og naturen her.

  Beundre de små, rustikke husene på en spasertur i gatene. Nesten alle er bygget i den tradisjonelle islandske stilen, med malte eller tjærede trevegger. Mange av takene er dekket av gress istedenfor takstein, en tradisjonell taktekkingsmetode som gir ekstra isolering og beskyttelse mot været.

  Til tross for at det er så få innbyggere her, har denne fjerntliggende byen både skole, kirke, havn og kai. Ta en spasertur for å få en følelse av landsbyen. Besøk kirken som ble innviet i 1951, så beboerne i Elduvík ikke lenger trengte å reise til nabobygda Oyndarfjørdur hver søndag for gudstjeneste.

  Sangen til sjøfuglene og rautingen til sauene i samspill med lyden av bølgene som slår inn i fjorden, skaper et spesielt lydbilde i Elduvík. Lytt til den færøyske naturen, og føl den kalde sjølufta i ansiktet når du står på kaia og ser ut over det glitrende vannet mot øya Kalsoy.

  Dag 12
  Elduvík

  Sjarmerende landsby på Færøyene

 • Dag 13
  Tórshavn, Færøyene

  Nord-Europas eldste hovedstad

  På den sørlige kysten av Streymoy, den største av Færøyene, ligger en by der det moderne og historiske ligger side om side i et fantastisk landskap. Ta deg tid til en spasertur i de brosteinsbelagte smugene som vever seg mellom de tradisjonelle husene med torvtak og de fargerike trehusene som ser ut som de kommer rett fra en eventyrbok.

  Tórshavn ble grunnlagt av vikingene på 900-tallet, og er muligens den eldste hovedstaden i Nord-Europa. Besøk de lokale museene, og lær om byens opprinnelse og få en bedre forståelse for Færøyenes geologi, dyre- og planteliv.

  Byen har en gratis busstjeneste som gjør det lett å komme seg rundt i byen. Velg mellom en tradisjonell eller en mer moderne rett i en av Tórshavns restauranter, eller slå deg ned på en av de mange sjarmerende kaféene. Besøk Svartafoss. Du kommer til å glemme at du er midt i en by! Sett deg på de mosedekte steinene, og nyt synet av det fossende vannet.

  Færøyene er hovedsakelig nærmest uten trær, med steinete åser dekket av et mykt gresslag som strekker seg nesten helt ned til kystlinjen. Når du utforsker de åpne slettene er det store sjanser for at du får se sau, og nær kystlinjen vil du kunne se mange forskjellige sjøfugler på himmelen. Se om du kan få øye på en færøysk stær, med metalliske vinger med beige tupper, eller en ærfugl med den karakteristiske grønne flekken bak i nakken.

  • Inkludert Utforsk Tórshavn (byvandring)
  Dag 13
  Tórshavn, Færøyene

  Nord-Europas eldste hovedstad

 • Dag 14
  Lerwick

  I sentrum av Shetlandsøyene utenfor Skottland

  Lerwick er Skottlands nordligste by, og har gjennom årenes løp vokst for å gi plass til en tredjedel av beboerne på Shetlandsøyene. Øyene har sterke skandinaviske røtter som holdes i live av de som bor her. Hør de lokale snakke den norrøn-påvirkede dialekten, og besøk Lerwick Town Hall for å se glassmaleriene som viser hendelser fra vikingtiden.

  Lerwick ble bygget opp rundt sildehandel på 1600-tallet, og drar fortsatt opp mer fisk enn hele England, Wales og Nord-Irland til sammen. Dette gjenspeiles i gastronomien. Prøv noen av de mange fiskerettene som er tilgjengelige her, fra laks og skalldyr til lyr, lange og sanktpetersfisk. Hvis sjømat ikke er din favorittmat, kan du prøve den tradisjonelle suppen kalt «reestit mutton», laget med lokalt sauekjøtt.

  Kjøp suvenirer i lokale butikker langs Commercial Street, eller besøk Shetland Museum for å lære mer om byens norrøne historie og kultur. Ta en titt i galleriene, der piktiske utskjæringer står i kontrast til utsøkte shetlandske blondesjal. Gå opp til toppen av Fort Charlotte, et artillerifort med en spennende fortid i sentrum av byen, og nyt den flotte utsikten som strekker seg over Lerwick og utover til øya Bressay.

  Steinkobbe og gråsel er vanlige gjester på Lerwicks strender, så hvis du tilbringer noe tid langs vannkanten kan det hende du ser disse vakre sjøpattedyrene dukke opp av vannet nær kysten. Glem ikke kikkerten, siden Shetlandsøyene er kjent for å ha et unikt fugleliv. Arter som smålom, rødstilk og storspove hekker her.

  Dag 14
  Lerwick

  I sentrum av Shetlandsøyene utenfor Skottland

 • Dag 15
  Bergen

  Slutten av ekspedisjonen

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Eventyret avsluttes i flotte Bergen. Byen ble grunnlagt i 1070 e.Kr. og var hovedstaden vår i mange år. Bergen er i dag en by med mye karakter, historie og sjarm.

  Hvis du har tid bør du ta turen innom fargerike Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Området daterer seg tilbake til 1300-tallet, og huser nå forskjellige butikker som selger kunst og håndverksprodukter. Du kan også besøke Bergens kjente fiskemarked som byr på ferskfangede delikatesser fra havet.

  Vi anbefaler at du bestiller et etterprogram for å utforske enda mer av denne flotte og karakteristiske byen. Bergen har utviklet seg til å bli en av de viktigste kulturbyene her til lands. Hvis du vil lære mer om Bergens historie, bør du dra til Gamle Bergen Museum. Folkemuseet viser hvordan Bergen var på 17- og 1800-tallet. Et annet historisk høydepunkt er fantastiske Fantoft stavkirke.

  Du kan også bli med Fløibanen opp til Fløyen. Turen opp til toppen av fjellet tar bare seks minutter. Her oppe er du på 320 meters høyde, og kan nyte den fantastiske utsikten over byen, de syv fjell og havet.

  Vel tilbake i sentrum kan du ta en spasertur på de brosteinsbelagte gatene og smugene, og utforske denne spennende, kompakte byen. Et opphold i Bergen er ikke komplett uten et besøk på en av de mange kaféene for en kopp kaffe og en nydelig skillingsbolle.

  Uansett hva du har planlagt videre, ser vi frem til å ønske deg velkommen tilbake på ditt neste eventyr.

  Dag 15
  Bergen

  Slutten av ekspedisjonen

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
22.

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
23.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Vår populære Bestill Trygt-garanti er tilbake, slik at du kan planlegge neste reise ut i verden med oss uten å bekymre deg.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 16. februar til 30. juni 2022, for ekspedisjonscruise med avgang til og med 31. desember 2022.
  Les mer og bestill
 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2023 og 2024.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Flygninger

 • Fly i økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen før ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Overnatting i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Transport

 • All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Merk at det ikke er WiFi eller mobildekning, unntatt når vi er i Longyearbyen og Barentsburg.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle visum- og innreisekrav
 • Tips er ikke forventet
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
Et stort skip i vannet
En stor seng i et rom
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland

MS Spitsbergen vil ta deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: