Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Reiseinformasjon 15 dager MS Fram
Avgang
18. juli 2024
Pris fra
kr 76 897
Frokost, lunsj og middag inkludert

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island – Oppdagelsereise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Urbane Oslo og koselige Longyearbyen

Det arktiske eventyret starter i kosmopolitiske Oslo, som du kan utforske før du flyr til Svalbard. Etter en overnatting i Longyearbyen, setter vi seil mot de dramatiske fjordene og de ruvende fjellene i Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, som er isbjørnenes land.

Vulkaniske øyer, spektakulære fjorder

Herfra seiler vi til avsidesliggende Jan Mayen, der vi besøker en aktiv vulkan. Deretter drar vil til Scoresbysundet på det østlige Grønland for å se verdens største fjordsystem, før vi drar til vakre Stykkishólmur på Island. Ekspedisjonscruiset avsluttes i livlige Reykjavik.

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest) Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)
 • Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Utforsk kosmopolitiske Oslo 

  Nyt tiden i Oslo før du flyr til Svalbard

  Ekspedisjonen begynner i den nydelige fjordhovedstanden vår, Oslo. Hvis du har tid før flyturen, bør du benytte anledningen til å utforske sentrum.

  Oslo er en fascinerende by med rik historie og fasjonable kunstscener. Du finner museer, gallerier og fantastisk arkitektur innen kort avstand, som det vakre operahuset og det nye Munch-museet.

  Ta en spasertur i Ekebergparken skulpturpark, og besøk eller slapp av i en flytende badstue. Utforsk det moderne Sørenga og nyt urbant strandliv, eller prøv ny nordisk mat før du flyr til Longyearbyen i Svalbard.

  Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Utforsk kosmopolitiske Oslo 

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Eventyr i Longyearbyen

  Utforsk verdens nordligste by

  Etter frokost er det på tide å utforske verdens nordligste by, en fargerik bosetting ut mot villmarken der det er flere snøscootere enn folk.

  Longyearbyen er perfekt for å utforske til fots. Hvis du spaserer ned hovedgaten, kan det godt være at du får se en svalbardrein slentre forbi. Selv om de er ville, er de nysgjerrige og tamme. Få med deg den flotte isbjørninspirerte kunsten eller besøk North Pole Expedition Museum.

  Før du går om bord på skipet om ettermiddagen og fortsetter den arktiske oppdagelsen, kan du bli med på en inkludert utflukt etter lunsj, eller prøve en valgfri utflukt på hundeslede, elektrisk sykkel eller en fottur.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Eventyr i Longyearbyen

 • Dag 3-6
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Ekspedisjonsdager 

  Opplev den uberørte arktiske villmarken

  Over de neste tre dagene skal du utforske den naturlige skjønnheten og vidstrakte tundraen i Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark. I denne villmarken med bratte fjell, isbreer og vakre øyer langs kysten skal vi se etter arktiske dyr, som hvaler, seler, hvalross og reinsdyr. Hvis vi er heldige, får vi kanskje også se den sky isbjørnen jakte på isen.

  Forholdene bestemmer reiseruten vår. Kanskje ser vi isbreer som kalver i sjøen i Kongsfjord eller krysser den 80. breddegraden nordover gjennom Hinlopenstretet. Vi kan også seile gjennom Freemansundet og besøke de fantastiske fjellene og fjordene i Hornsund.

  Gjør deg klar for eventyr. Vi benytter enhver anledning til å sette ut kajakkene våre, eller bruke de små ekspedisjonsbåtene og gå i land for gåturer eller for å delta i en strandrydding.

  Dag 3-6
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  Ekspedisjonsdager 

 • Dag 7
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  Nyt en forfriskende dag i Arktis

  Benytt anledningen til å slappe av om bord på skipet. Nyt panoramautsikten og prat med andre gjester i Explorer Lounge & Bar, eller ta et bad i boblebadet ute på dekk mens du ser etter sjøfugler.

  Ikke gå glipp av de fascinerende forelesningene til ekspedisjonsteamet, som dekker emner som lokalhistorie, geologi eller arktisk dyreliv. Besøk Vitenskapssenteret for mer dyptgående innsikt om stedene vi skal dra til, og kanskje delta i et vitenskapsprogram som bidrar til pågående vitenskapelig forskning.

  Dag 7
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 8
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

  Besøk en aktiv vulkan som er et fristed for fugleliv

  Jan Mayen har ingen fastboende og det er sjelden noen besøker øyen. Faktisk er vi noen av de få som forsøker å gå i land her. Hvis forholdene er gode nok, får du sette fot på ett av jordens mest avsidesliggende steder.

  Jan Mayens surrealistiske landskap er dekket med mose og lav, og domineres av vulkanske Beerenberg. Det er verdens nordligste aktive vulkan, og den hadde sist et utbrudd i 1985.

  Det finnes ikke landpattedyr her, men øya er et viktig fugleområde, og huset store bestander av nordlige havhester, polarlomvier og alkekonger. Hold også utkikk etter en overflod av marineliv i havet omkring, som hvaler og seler.

  Dag 8
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

 • Dag 9
  Til sjøs

  På vei mot Grønland

  Slapp av og gjør deg klar for mer eventyr

  Fram til nå har du nok sett en del spektakulært, arktisk dyreliv og landskap, og du kan være nysgjerrig på å lære mer. Bli med ekspedisjonsteamet i Vitenskapssenteret og finn ut om hva som skjer videre på Øst-Grønland og Nord-Island.

  En dag til sjøs er også en mulighet til å sortere gjennom bildene dine, og plukke opp noen tips fra fotografen vår om bord mens vi seiler mot Scoresbysundet.

  Dag 9
  Til sjøs

  På vei mot Grønland

 • Dag 10
  Akureyri

  Fjordsystemet i Scoresbysundet i Grønland

  Se verdens største fjordsystem

  Med fantastiske hvite og blå isfjell, speilblankt vann og tårnede fjell, er naturen i verdens største fjordsystem rett og slett spektakulær.

  Scoresbysundets bratte topper, åpen sjø og isfrie vintre, har skapt et fristed for Grønlands ikoniske dyreliv. Speid etter moskus, polarrev, fjellharer, hval og sel.

  Her trives også fuglelivet, som Alke, lundefugler, havhester, snøugler, grønlandsk jaktfalk og svartbak.

  Vi gjør mest mulig ut av det som forholdene tillater, og prøver oss på så mange landinger, gåturer, kajakkturer og dyrelivsobservasjoner som mulig.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 10
  Akureyri

  Fjordsystemet i Scoresbysundet i Grønland

 • Dag 13
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  Slapp av mens vi drar til Island

  Dagene til sjøs gir deg mulighet til å slappe av. Sitt deg godt til rette i Explorer Lounge & Bar og nyt utsikten. For en enda dypere avslapning, kan du synke ned i boblebadet og slå av en prat med dine medoppdagelsesreisende om reisen så langt.

  Eller hvis du heller vil trene, kan du gjøre det i treningsrommet på dekk 7. Her er det store vinduer, så du kan trene uten at du går glipp av noe av den fantastiske naturen.

  Dag 13
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 14
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøya

  Port til spektakulære Snæfellsnes

  Det er som om tiden har stått stille ved Stykkishólmur, den lille fiskebyen i Breiðafjörður-bukta, der fargerike hus skiller seg ut i kontrast til fjerne fjell.

  I nærheten vil du finne Snæfellsnes-halvøya nasjonalpark, med den fantastiske Snæfellsjökull-vulkanen med sin snøkalott på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» for sitt utvalg av vulkanlandskaper.

  I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs sorte sandstrender og basaltklippene Lóndrangar. Eller hvorfor ikke kjøre en snøskuter til toppen av isbreen Snæfellsjökull, eller ta en guidet kystvandring med en tur i en isbregrotte.

  Dag 14
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøya

 • Dag 15
  Reykjavík

  Reykjavik og videre

  Utforsk Reykjavik i ditt eget tempo

  Det arktiske ekspedisjonscruiset avsluttes i Reykjavik, en by full av kunst, kultur og historie. I sentrum kan du vandre langs Laugavegur, hovedhandlegaten, og deretter dra til den fantastiske Hallgrímskirkja. Eller hvorfor ikke utforske byens gallerier og museer.

  Før du drar, kan du besøke Islands mest berømte geotermiske spa, Den blå lagune, og oppleve blandingen av silika, alger og mineraler i det varme vannet.

  Du kan også delta på etterprogrammet vårt, og utforske Islands vakre sydlige kyst, med fosser, sorte sandstrender, geotermiske kilder og majestetiske fjell.

  Dag 15
  Reykjavík

  Reykjavik og videre

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juli:
18.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Flyvninger

 • Fly på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen.

Transport

 • All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Overnatting på hotell i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset – frokost og lunsj inkludert.

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard, er det ingen WiFi- og mobildekning med unntak av i Longyearbyen.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter på ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket, og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Fotograferingstips og teknikker for å ta bilder av landskap og dyreliv fra den profesjonelle fotografen om bord
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom.
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer tilgjengelig for å hjelpe deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle visum- og innreisekrav
 • Tips er ikke forventet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: